sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 said: "Uçaktan indiğim anda Türk milliyetçisi oldum" "'Sigara içmek yasak' tabelasının altında bir adam sigara tutuyordu. 'Bana göre bir yer' dedim" İNGİLTERE'NİN en ünlü tarihçilerinden olan ve 10 yıldır Bilkent Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Norman Stone, son kitabını ve Türkiye'de geçirdği yılları Times gazetesine anlattı. "İngiltere korkunç sıkıcı, onun için Türkiye gittim " diyen sigara tiryakisi Stone, "Türkiye harika bir yer. Uçaktan iner inmez bir Türk milliyetçisi oluverdim. "Sigara içmek yasak" tabelasının altında siyah üniformalı bir adam fosur fosur sigara içiyordu. "Tam bana göre bir yer" diye düşündüm" diye konuştu. Türk siyaseti daha ilginç "İngiliz siyasetiyle uğraşmıyorum. Türk siyaseti çok daha ilginç" diyen eski Oxford profesörü Stone, batı basınının laiklere ilişkin değerlendirmelerini eleştirerek şöyle devak etti: "Batı medyası laik kesimi silip attı ama işler öyle değil. Kadınların kafasında torbayla (Norman burada türbanı kastediyor) gezmesini istemiyorlar, bu konuda desteğimize ihtiyaçları var. Atatürk, büyük bir adamdı. Bir toplumun kadınların başlarında torbalar giymelerini durdurmazsa uygar olamayacağını biliyordu. En çok sevdiğim Türk atasözü şu: Eğitimli bir adam hakim olur... Eğitimli bir kadın ise büyücü... " Ermeniler'in istediği olmaz Birinci Dünya Savaşı'na ilişkin yeni kitabında "Ermeni soykırımı" yerine "katliam" ifadesi kullandığı için Ermeni lobisiyle karşı karşıya geldiğini söyleyen İngiliz tarihçi şöyle devam etti: "Kitabımın basılmaması için Ermeni lobisi çok büyük uğraş verdi. ABD'deki Ermeniler histeri içinde. Katliam kelimesine razı olmuyorlar. Anneleri tarafından fırından yeni çıkarılmış, sıcak, güzel bir bir soykırımları olsun istiyorlar." NORMAN STONE KİMDİR? İngiltere'nin en renkli bilim adamlarından biri olarak tanınan Norman Stone, 1941'de Glasgow'da doğdu. 1959-62 arasında Cambridge'de okuyan Stone, master çalışmasını 1962-65 yıllarında Viyana ve Budapeşte'de, Orta Avrupa Tarihi üzerine yaptı. 1984'te de Oxford'da Modern Tarih profesörü oldu. 1987-1992 arasında Sunday Times'da köşe yazıları yazdı. 1987-1990 arasında da İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'a dış politika danışmanlığını yaptı. Stone 1995'ten beri Bilkent Üniversitesi'nde ders veriyor. http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=06.08.2007&Newsid=131093&Categoryid=30 [ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 14:00 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 said: Eğitimli bir adam hakim olur... Eğitimli bir kadın ise büyücü... bu ne lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 said: Türkiye harika bir yer. Uçaktan iner inmez bir Türk milliyetçisi oluverdim. Sigara içmek yasak tabelasının altında siyah üniformalı bir adam fosur fosur sigara içiyordu.Tam bana göre bir yer diye düşündümAhahah öldüm buraya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 said: Eğitimli bir adam hakim olur... Eğitimli bir kadın ise büyücü... Bu olay benim bildigim eski bir deyim ingilzicede @axe: yarıldım bende , ama adam haklı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 mage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Bende hiç öyle bi Türk atasözü duymadım, benim cahilliğimde olabilir tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 En sevdiğim Türk atasözü demiş de , böyle bir şey bilmiyoruz biz. Sanki kadını aşağılayan bir atasözü gibi geldi bana biraz. Yanlış anlamış olmam olası tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Demek ki mage olmanın yolu female human açıp lore kasmaktan geçiyormuş sabah akşam magery kasmaktan değil heheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 ne aşağılaması be. büyücü olmak kolay mı? kitap okuyosun, büyü ezberliyosun zor iş o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 cıldırmıs bu adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 14th circle büyü atamayan mage e mage demem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Çok sempatik bi suratı var eşşek sıpasının Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 mage değil sorcerer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 yani diyor ki efendime soyleyeyim egitimli kadının yapamayacagı is yoktur dunyayı yonetir herseyi yapar kadın egitildiginde erkekten daha kudretli olur diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Haha bazılarımız da röportaj verelim. "Nasıl Türkiye'den soğudum" diye. Özellikle LathSpeLL :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 O röpörtajı bende verebilirim prawler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 sorcererlar çalışarak almaz büyülerini. doğuştan gelir level atladıkça. mage ler sıradan insan bildiğin. kasıyo öğreniyo ezberliyo. odur olar. mage emekçi, sorcerer sermayeden yana. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 o degilde dual class sorcerer mage isterim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 abi konuyu şöyle saptırmanıza bazen bayılıyorum yahu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 mage dediğin undead olur . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 ölü adamın neresinden enerji gelicek gecicekde büyü yapcak allasen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 yok onlar gogus kafesinden topladıgı solucanlarla kazanda kaynatıyor [ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 15:07 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 hiç komik değilki bu sölediğin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 iman gucuyle yapiyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 eğitimsizlerden ne oluyo peki? warrior mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar