Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Nasıl Türk Milliyetçisi Oldum?"

sg-1

Öne çıkan mesajlar

said:
"Uçaktan indiğim anda Türk milliyetçisi oldum"

"'Sigara içmek yasak' tabelasının altında bir adam sigara tutuyordu. 'Bana göre bir yer' dedim"

İNGİLTERE'NİN en ünlü tarihçilerinden olan ve 10 yıldır Bilkent Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Norman Stone, son kitabını ve Türkiye'de geçirdği yılları Times gazetesine anlattı. "İngiltere korkunç sıkıcı, onun için Türkiye gittim " diyen sigara tiryakisi Stone, "Türkiye harika bir yer. Uçaktan iner inmez bir Türk milliyetçisi oluverdim. "Sigara içmek yasak" tabelasının altında siyah üniformalı bir adam fosur fosur sigara içiyordu. "Tam bana göre bir yer" diye düşündüm" diye konuştu.

Türk siyaseti daha ilginç

"İngiliz siyasetiyle uğraşmıyorum. Türk siyaseti çok daha ilginç" diyen eski Oxford profesörü Stone, batı basınının laiklere ilişkin değerlendirmelerini eleştirerek şöyle devak etti: "Batı medyası laik kesimi silip attı ama işler öyle değil. Kadınların kafasında torbayla (Norman burada türbanı kastediyor) gezmesini istemiyorlar, bu konuda desteğimize ihtiyaçları var. Atatürk, büyük bir adamdı. Bir toplumun kadınların başlarında torbalar giymelerini durdurmazsa uygar olamayacağını biliyordu. En çok sevdiğim Türk atasözü şu: Eğitimli bir adam hakim olur... Eğitimli bir kadın ise büyücü... "

Ermeniler'in istediği olmaz

Birinci Dünya Savaşı'na ilişkin yeni kitabında "Ermeni soykırımı" yerine "katliam" ifadesi kullandığı için Ermeni lobisiyle karşı karşıya geldiğini söyleyen İngiliz tarihçi şöyle devam etti: "Kitabımın basılmaması için Ermeni lobisi çok büyük uğraş verdi. ABD'deki Ermeniler histeri içinde. Katliam kelimesine razı olmuyorlar. Anneleri tarafından fırından yeni çıkarılmış, sıcak, güzel bir bir soykırımları olsun istiyorlar."

NORMAN STONE KİMDİR?

İngiltere'nin en renkli bilim adamlarından biri olarak tanınan Norman Stone, 1941'de Glasgow'da doğdu. 1959-62 arasında Cambridge'de okuyan Stone, master çalışmasını 1962-65 yıllarında Viyana ve Budapeşte'de, Orta Avrupa Tarihi üzerine yaptı. 1984'te de Oxford'da Modern Tarih profesörü oldu. 1987-1992 arasında Sunday Times'da köşe yazıları yazdı. 1987-1990 arasında da İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'a dış politika danışmanlığını yaptı. Stone 1995'ten beri Bilkent Üniversitesi'nde ders veriyor.

http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=06.08.2007&Newsid=131093&Categoryid=30

[ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 14:00 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...