Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hem üni hem açıköğretim?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
odtü tarih yazdım ilk sıraya
ama hayalim halkla ilişkiler okumaktı
kandırıldım açıköğretimi var onu okursun zaten odtü tarih mezunuyum bi de açıköğretimden halkla ilişkiler okudum dersen süper olur dediler
babam rüşvet verdi ve yazdım ilk sıraya
sıralamada 3bininciyim odtü tarih 8500küsürüncüyü almış
büyük ihtimal olucak gibi
ben de diyorum ki madem durum böyle hazırlık okurken bi yandan da açıköğretimin derslerini vereyim
ama aynı anda yapılabiliyor mu bu?
yapılabiliyorsa nereye başvurmak lazım
yapan var mı?
nedir nasıldır?
ona ayrıca başvurmak mı gerekiyor yoksa tercih şeysime mi yazmalıydım?

bi de tübitak bursunun yanında devlet baba karşılıklı burs veriyor mu bilen var mı?
enem çok heycanlı
Mesaj tarihi:
Bildiğim kadaı ile tercihlere yazmana gerek yok.Üniversitede 4 yıllık kazanan herkesin açıköğretimde okuma hakkı otomatik olarak oluyor.(barajı geçmiş oluyosun sonucta) Benim arkadasım ısletmede okurken kasım ayındaydı sanırım gıttı açıköğretim bürosuna başvuruda bulundu ve 2 yıllık halkla ilişkilere girdi.Tabi istersen 4 yıllık da olabilir.
Mesaj tarihi:
ivy sen diyince benim de aklıma yattı şimdi hem edebiyat hem halkla ilişkiler olsun dedim.Ama bi üniversiteye devam ederken açık öğretime %50 fazla harç parası ödüyormuşsun o da aklında olsun yani :)
Mesaj tarihi:
Ben bu sene Odtü petrol müh. ün yanına açık öğretim kamu yönetimi aldım. Çok zorlamıyor, işletme yapan arkadaşlarım da var. Sadece çakışan sınavlar olabiliyor onlarda bütünlemeye giriyorsun.
Mesaj tarihi:
oluyor
makine'nin yanında işletme okuyorum ben
ekim kasım gibi sanırım başvuru tarihi oluyor parasını yatırıp başvuruyosun nisan ve haziranda sınavlarına giriyosun falan.
Mesaj tarihi:
Bende Ege Üniversitesi'nde ingilizce kimya müh okuyorum...Arkadaşlar şimdi bölümün yanıdna açık öğretimde ne okumam iyi gider?Okursam çok zorlanır mıyım?Avantajı dezavantajları nelerdir?
Mesaj tarihi:
ekstradan açık öğretim okunabülür.
lakin ne gerek var?
duvara asılacak kaliteli baskılı bir kağıttan ötesini veremez.
git çap yap yandal yap vs.
hatta gizem bırak dalı malı sadece halkla ilişkilere yönelik dersleri alıp transcriptinde bulundursan bile aöfden çok daha işe yarar.
kısacası boşver lan.
Mesaj tarihi:
ivy teşekkür ederim en azından önümden çekildin:D

not onun yerine galatasary iletişim okusaydın. al sana halkla ilişkiler. madem isim istiyosun. bence odtüden daha iyi bi üni
Mesaj tarihi:
şu öğrenci halimle birkaç özel şirkette çalıştığımı söyleyerekten bildiklerim şunlar yurtdışında olmadıkça yok yüksek lisans yapmışsınız yok açık öğretimden şu bitmiş falan filan sizin asıl okuduğunuz bölümle alakalı yapmak istediğiniz işi etkilemez. yani makina müh. açık öğretim işletme okursa göreceği değer yine bir makina müh. değerinde olacaktır. ama makina müh. memnun olmayıp işletme alanında da bir işe başlıyabilir. yinede işletme okumuş olması onu okumamış olanların önünde bir şeyi değiştirmiyor. türkiye içi yüksek lisanslarda da bu geçerli. ama devlette çalışacaksanız maaş artışı sağlanabiliyor sanırım. en azından benim çalıştığım yerlerde durum böyleydi.
Mesaj tarihi:
şimdi ben izmirdeyim tercihlerimi yaptım burada üniversite okuyacam bir yandan da açıköğretim işletme okumak istiyorum ne zaman nereye başvuracam açıköğretimle ilgili herşey eskişehirde diyor başvurmak/sınavlara girmek için oraya mı gitmem gerek öyleyse normal üniversitedeki sınavlar felan bundaki sınavlarla çakışır mı vs vs
Mesaj tarihi:
kendi şehrinde kayıt oluyon, aynı şehirde giriyon sınavlara. sınavlar çakışmaz, bir sürü insan okuyor aynı anda ikisini de çünkü. zaten sınavlar haftasonu. geçmek kolay hiç çalışmana gerek yok(sınavdaki tutturabilme kabiliyetine de bağlı tabii). başvurular ise eylül ekim gibi bişeydi tam emin değilim sitesini takip edin.
  • Yeni Oluştur...