Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kızının Dershane Borcunu Ödeyemeyince 20 Gün Hapis Yattı


calimero

Öne çıkan mesajlar

Zonguldak ın Kozlu Beldesi nde maden işçisi 43 yaşındaki Şenol Yılmaz, kızının bin 100 YTL lik dersane borcunu ödeyemeyince, 20 gün hapis yattı.

Özel bir maden ocağında çalışan 3 çocuk babası Şenol Yılmaz, 2 yıl önce büyük kızı Ayşe Yılmaz ı dersaneye kaydettirdi. Bir süre sonra beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle hastaneye yatan ve çalışamayan Şenol Yılmaz, kızının dersane taksitlerini ödeyemedi. Tedavisinin ardından maden işçiliğini bırakan ve pazarlarda hamallık yapmaya başlayan Şenol Yılmaz, toplam bin 100 YTL lik borcunu aylık 100 YTL lik taksitlerle ödemek istedi. Ancak dersane yetkilileri bunu kabul etmeyince icra takibi başlattı.

Kendisine verilen 20 günlük süre içinde borcunu ödeyemeyen ve mal beyanında bulunmayan Şenol Yılmaz, Zonguldak İcra Ceza Mahkemesi nin kararıyla mal beyanında bulunmamak suçundan tutuklanarak Beycuma Kapalı Cezaevi ne konuldu. Mal beyanında bulunmadığı için 10 gün, 20 gün içinde ödeme tahahhütte bulunmasına rağmen bunu yerine getimediği için 10 gün olmak üzere toplam 20 gün cezaevinde yatan ve 12 Temmuz da tahliye olan Yılmaz, borcunun faizleriyle birlikte 2 bin 500 YTL ye çıktığını belirterek şöyle konuştu:

! Bu borç nasıl bu kadar yükseldi anlamadım. Kızım ÖSS yi kazanamayınca işe girdi. Aldığı 200 YTL ile aile bütçesine katkıda bulunuyor. Ben cezaevindeyken paramı kızım gönderdi. Hastalığım nedeniyle maden ocaklarında çalışamıyorum. Hamallık yaparak para kazanmaya çalışıyorum. Bu parayı nasıl öderim bilmiyorum. Dersane borcu nedeniyle babasının hapis yatmasının kendisini çok üzdüğünü söyleyen Ayşe Yılmaz ise, Babam haksız yere hapis yattı. Çok üzüldüm. Dersane yetkilileri anlayışlı davranabilirlerdi. Bizi küçük düşürdüler dedi. !

Kaynak: Aydın ARSLANYILMAZ/ZONGULDAK, (DHA)
Haber sendika.org tan alıntıdır.

[ Mesaj 03 Ağustos 2007, Cuma - 18:58 tarihinde, calimero tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir arkadaşımın babası 4 sene üstüste mef, final, fen bilimleri ve fem dershanelerini bir güzel kazıkladı. bir kuruş da para vermedi. birşey de olmadı. tesadüfi biraz yani öyle küçük yerlerde daha kolay olduğundan işin takibi herhalde yaşamıştır birşeyler de, büyük şehirlerde biraz zor öyle hapis falan. en fazla hacze gelirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

össden baska yol yok arkadaslar bu ulkede unıversıte sorununu cozmek ıcın.
her sene sınav yapalım dıolar , bu sefer mıllı egıtım bakanının yıgenı , oğlu , kızı bogazıcıne gırmeye baslıccak. okullarda sınav esnasında oyunlar donucek. illa bi bokluk cıkıcak turkıye burası
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O dershaneyi işletenleri Allah bildiği gibi yapsın.

Vallahi bu ülkede şuan öss'den başka çözüm yok.
Olması gereken ne peki? Herkese yetecek kadar okul olması. Sen diyorsun ki "ben üniversite okumak istiyorum",devlet geliyor diyor ki sana "hayır okuyamazsın,diğerleriyle yarışıp onları geçmen lazım".
Yeterli üniversite olduğunda öğrencilerin başarı oranlarına göre daha iyi veya daha kötü okullara yerleştirilmesi lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle. bir çok zeki insan açıkta kalıyor veya istediği mesleği icra edemiyor bu sistemle. bu dandik sistem yüzünden üniversitelerimiz, işlerini sevmeyerek yapan doktorlar, veterinerler, hemşireler yetiştiriyor mesela. düşünsenize bir veteriner işini yani hayvanları sevmezse nasıl ilgilenebilir ki bir hayvanla gerçek anlamda? sizin üzüntünüze nasıl müdahale edebilir ki anlayamazsa?

yapılması gereken şey, ilk yıl 6 milyar dolar harcanarak bolca üniversite açılması. hem öğretmen sayısı artar( ki zaten bol aslında) hem de isteyen istediği okulda istediği bölümü okuyabilir. ufak sınavlar olabilir okulların bazı bölümlerinde. istediği kadar torpil işlesin sonuçta bir yere kadar o torpiller.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bolca üniversite açmak bu ülkenin yapacağı en verimsiz ve en saçma hareket olur. Çünkü o üniversitelerde adam gibi eğitim verecek eğitim görevlisi yok. Yapılması gereken üniversiteleri meslek edinmek için zorunluluk gibi göstermekten vaz geçmek ve meslek liselerini adam etmek. Böylece üniversiteye gidip boş boş oturacak adam meslek lisesinini bitirip işe girer. Ama tabi insanların bunu kabul etmesi için önce "üniversite modasını" kaldırmak lazım. Zira bakınız almanyaya, fransaya bir çok insan lisans ve ileri lisans yerine bizim meslek okullarından daha iyi fakat mantık olarak yine aynı amaçla kurulmuş yüksek sonrası okulları tercih edebiliyor, ona benzer bir sistem kurabilirler.

Seçimden önce telaşe bir şekilde 15 üniversite açan hükümetin kalıbına ve herkes üniversiteye gitmek zorunda değil ama herkes meslek edinebilmeli diyip bu konuşmamı sonlandırıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Onun yonlendirmesi de meslek okullarinin bolgedeki sanayi odalariyla anlasip mezunlarina is olanagi saglamasindan geciyor. Ancak nice meslek lisesi mezunu bilirim daha direncin ne oldugundan habersiz.. Nice universite ogrencisi bilirim diplomasi oldugu halde o derslerden habersiz..

Kapagi uni'ye atip yayan insan istemiyok! Universitelerde de atilma kosullari daha keskin olursa, her sene o atilanlarin yerine yatay gecis imkani taninsa, eminim daha kaliteli olur. Ayrica ilkogretim ve liselerde sinifta kalma durumu geri getirilsin.

Ha bi de, durumu bi de dersanenin agzindan dinlemek lazim, eminim duygu somurusunun altinda yatan baska durumlar da sozkonusudur.

[ Mesaj 04 Ağustos 2007, Cumartesi - 01:28 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...