Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Dogrusu bilgisayarimin depoladigindan daha fazla alana ihtiyac duydugumu hissettim. Depolamak ve korumak gercekten cok onemli. Ilk olarak verilerimin kaybolmamasi cok ama cok onemli cunku cektigim yuksek boyutlu video ve fotograflari depolayacagim. Bunun disinda muzik, oyun, dosya gibi seyleri daha dogrusu ivir zivir olabilecek herseyi depolamayi dusunuyorum. Internetten yapacagim dosyalarida oraya atmayi dusunuyorum. Bu nedenle harici harddisk almaya karar verdim ancak bu konuda birkac sorum var diyebilirim :) Ilk olarak 320 veya 500gb arasinda birsey dusunuyorum. Guvenilirlik cok onemli bunu soylemeliyim. Hem Mac ve hem PC ile calisabilmeside ikinci onemli unsur ve diger onemli seyde ethernet cikisi. Ethernet cikisina ihtiyacim var cunku evde kullandigim ve evdeki bilgisayarlarin bagli oldugu buyuk bir ag var. Wireless ilede erisiliyor bu nedenle ethernet benim icin sart. Mac ve PC unsurlarida sart bunun disinda kapasitesi degisken olabilir. Western Digital'in iyi oldugunu dusmustum cevreci olmak adina gelistirdikleri Green ile baslayan bir teknolojileri vardi tam hatirlayamiyorum ama harddisk calismadigi zaman 5200rpm'e alarak tasaruf yapiyor falan ama WD'te asil sorun MAC ve PC ile birlikte uyumlu olmadigi. Daha dogrusu tam olarak emin olamiyorum cunku destek sayfalarindaki SSS bolumunda calistigini ancak ilk kurulumda Windows'a ihtiyac duyuldugunu yaziyor. WD'in my book world edition'unu almayi planliyorum. WD'deki bu unsurlar disinda Lacie markali baska bir harddisk buldum. Aslinda aradigim herseyi vardi hemen almayi planladim ancak Lacie hakkinda hic fikrim yok. Daha once urunlerini kullanmadim ozellikle harddiskleri konusunda tavsiyelere ihtiyacim var cunku onemli dosyalar koyacagim. Bu konuda biraz bilgilendirebilirseniz sevinirim.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Teknik olarak bilgilendirecek kadar bilgi sahibi değilim ama, philips 120GB extrn. aldım bir hafta önce. Şu an laptopta hiç birşey tutmuyorum. Alet bayağı bi rahatladı. Belirttiğin GB lara sahip extrn. lar pek rahat taşınası olmuyor. Daha ziyade cepte, elde taşınabilen almakta fayda var gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 maxtorun 500gb ve 1tblıkları senin işini görür. 500gb üstü ve ethernetli birşey istediğin için haliyle küçük external hddlere göre daha pahalı olacak ama gayet güzeller. ayrıca tek tuşla yedekleme türü özellikleri de oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Mac OS X Fat 32 ve NTFS dosyalarını okuyabiliyor ama NTFS yazamıyor aklında olsun. Fat 32 de sorun yok ama 4 gb sınırı var biliyorsun. Eğer HFS+ (hiyerarşik dosya sistemi) olarak formatlarsan, XP görmeyebilir nitekim 1 hafta önce arkadaşla dosya aktarırken hfs formatladık XP harddiski görmedi. Western Digital Mybook 500 gb dı kullanılan disk. Macintosh sadece okuyacaksa NTFS yükleyebilirsin. Ama yazacaksan tek ortak format fat 32. 4 gb dan büyük dosya koymazsan sorun çıkaracağını sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 maxtorlari arastirayim 500gb'den buyuk olmasina gerek yok. evet bilgisayardaki dosyalari aktarirsam gercekten cok cok iyi olacak cunku asiri derecede doldu ve yavasladi. western digital'in iyi oldugunu duydum ama tam olarakta bilgim yoktu acaba 4gb ve ustu dosyalari windows ile eklesem sadece bir sorun yaratirmi yani mac os gorebilir mi? yani acilmayacagini soyledin sanirim ama windows uzerinden yuklersem diski hic mi goremez yoksa diski gorur ama mevcut dosyayi mi goremez? lacie hakkinda bilgisi olanlar varmi? dediklerim biraz daha az portatif biliyorum yani ekstra olarak fise takilmasi gerek veya boyut olarak biraz daha buyuk ama cok buyuk gelmediler dogrusu istedigim kapasiteye gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 http://forum.paticik.com/konu.php?id=184687&syf=1 ben bunu aldım memnunum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 aslinda dedigin serinin 500gb olanini alabilirim ancak etherner cikisi yok ve mac ile tam uyumu varmi onuda bilmiyorum. mino insallah su soruyu gorup cevaplar ona gore ethernet destegi olani alirim belki :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLaQ Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 umuyosun ama öms atmayı tercih etmiyosun.. :) http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=100225&productId=bd71329 böle bişi war; ESTERN DIGITAL MY BOOK WORLD EDITION 500GB USB FIREWIRE TAŞINABİLİR DİSK WDG1NC5000E # My Book World Edition 500 GB, # 7200 RPM, # 8 MB Cache, # Gigabit Ethernet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 evet almayi dusundugum urunde buydu ancak mac destegi olmadigi icin kararsiz kaldim. o yuzden cevap bekliyorum hala, hem sadece benim icin degil bu. forumlarda kaynak olmasi icin :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 parası sorun teşkil etmediyse, lacie yi alabilirsin. oldukça güvenilir bir markadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 NTFS yi mac görür ama yazamaz işte yoksa okuması dert değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Bütün harddiskler macintosh destekler ayrıca, os x ne takarsanız görüyor arkadaşlar (test edildi onaylandı) Firewire olsun ethernet olsun sorun çıkarmaz. Dosya sisteminden dolayı xp kıllık yapabilir o yüzden anlattım o kadar. Eğer Mac ve Windows hem okuyup hem yazacaksa FAT 32 Eğer Windows okuyup yazıp, Mac sadece okuyacaksa NTFS Eğer sırf Macintosh'lar arası paslaşılıcaksa HFS+ formatlayınız, gerisini dert etmeyiniz. HDD ler evrenseldir, onların içindeki dosya sistemi mühimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 benım adlgım WD 320GB essential my book hem mac hem pc okuyup yazabılıyor FAT32 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 horace bi kac yerde okumustumda dosyalarinizi lacie'ya emanet etmek gibi bir hataya dusmeyin falan diye. tam olarak emin olamadim. hmm saniyorum western digital guzel gorunuyor veya lacie. FAT32 kullanirsam iki sistemde okuyup yazabilecek ama 4gb uzerinde dosya yukleyebilmem mumkun olmayacak degil mi? birde kullanacagim harddiske hem windows programlari ve hemde mac os programlari kurup calistirabilmem mumkun mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLaQ Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 seagate 320 gb lığını aldım dün, gayet kral. ethernet sorunu olmayanlara tavsiye ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 isin kotu tarafi internetten wd'in kullanim klavuzlarina baktigimda mac ile ilgili hic birsey bulamadigim. yani nasil yapilandiralacagi veya diger ozelliklerinin nasil kullanilacagi. birde miyo idi galiba yanlis hatirlamiyorsam buda biraz degisik geldi yani surekli wd'e ait bir program ile kullanmam gerekiyor sanirim ama mac icin bu tarz bi programlarini bulamadim. birde wd world book edition'da green power ozelligi varmidir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 bu ü,ründe marka bişeyi farkettirmiyor. teknoloji hemen hemen hepsinde aynı artık. hdd üretimi bu inç ürünlerde geleceği yere geldi. şimdi tutsan 10 marangoza kürdan yaptırsan hepsi aynı kürdanı yapacak önemsiz farklar haricinde. o yüzden ince eleyip sık dokumana gerek yok. paran varsa git, mac uyumlu mu abi? evt, ethernet cıkıslı mı? evt. cevaplarını aldıgın ürünü al gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLaQ Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 olm FAT32 olarak formatlarsan 2 sinde de calısır demis insanlar o kdr okusana :) Hard disk bu heryerde calısır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Ya ne kullanıcı klavuzu olacak takıyorsun algılayınca çalışıyor işte :D İlla tecrübe istiyorsan ben vereyim yine, 4 hard disk slotum var, iki tane yeni aldım, formatsız disklerdi ikisi de, taktım makinaya açtım os x i uyarı verdi "formatlı değil" diye açtı disk utility i, formatladım ve bitti, toplam 3 disk cillop gibi çalışıyor şu an. Nesi zor ki bunun :) Harici HDD 101 mi yazalım bir de xD Mac uyumu diye bir şey yazılmamıştır çünkü herhangi bir işletim sisteminde çalışır hard disk donanımı; evrenseldir, protokoller uyumlu olsun yeter (ata, sata, scsi vb) hangi formatta istersen ona göre formatlarsın. Dahilide de haricide de bu böyledir. :) Olay os x ve ekran kartları desen yazardım bir sürü şey, ama hard disk bu, tak formatla ve kullan bu kadar basit :) İki ayrı dosya açarsın (bildiğin klasör) biri pc biri mac, koyarsın programları vs leri ayrı ayrı. Dert ettiğin şeye bak :D Bu arada tüm disklerim WD ve sorunsuz çalışıyor onu da ekleyeyim. [ Mesaj 03 Ağustos 2007, Cuma - 23:36 tarihinde, Mino tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 hmm western digital'in istedigim modelini alirsam daha sonradan icerisine kendi harddiskimide takabilmek gibi bir imkanim oluyormu? sorun suki suanda windows kullanmiyorum ve eger wd alirsam mac os ile formatlama yani fat 32 islemini yapabilecek miyim? bilmiyorum sanirim panik atak var bende o yuzden biraz uzattim :P emin olayim diyorum, gidip sonradan pisman olmak istemedigim icin iyice ogrenmeye kalktim. cunku onemli detay ve farklar olabiliyor zaman zaman. iste tek tusla yedekleme, internet uzerinden erisim, bazi oynaticilara usb ile baglanarak media player ozelligi gosterme falan gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLaQ Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 abi sen git external hdd kutusu al. içine istediğin hdd yi koyuyosun. değiştir değiştir tepe tepe kullan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 orc lord yaparsın rahat rahat disk utility de biçimlendirirsin mis gibi. üşeniyorsan gel bana ben yapayım haha. görmüş olursun nasıl yapıldığını :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 aman canim surda 1-2 soru sorduk, sizde :P hmm icindeki harddiskleri cikartip degistirebilirmiyim veya yeni ekleyebilirmiyim wd'e? birde wd kullananlara bir soru sormak istiyorum, acaba icerisinde gelen o yazilimi kullandiniz mi yoksa direk takarak mi kullaniyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 simdi karar verdim wd alayim diyorum ancak 1-2 soru daha sormam lazim eger bunlari cevaplarsaniz hemen gidip alicam bu hafta. tax free haftasiymis guzel guzel alirim :) simdi mac ile nasil baglanti yapicam? usb ile takicaksin demeyin cunku modeme baglayip oradan tanitmam gerekiyor? wd'in mac icin bunu yapabilecek bir yazilimi yok. sadece internet sitesi uzerindende erismek istemiyorum. mac os'de finder'a girdigimde hard diskin gorunmesini istiyorum bunu usb uzerinden degilde modeme baglayarak nasil yapabilirim? ayrica alacagim hard diskin icine kendim disk ekliyebiliyor muyum? simdilik wd ile ilgili sorularim bunlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 http://www.wdmybook.com/en/editions/ değişebilenleri varmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar