Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Merhabalar, Chemical'dan özendim bende uzun zamandır yapmayı hayal ettiğim bu projeye başlayayım dedim.Geçen seneden beri toplamaya başladığım ve ufak bir DVD koleksiyonum var.Şuan 89 Film,130 Dvd'den oluşan bir koleksiyona sahibim.(2 disklik versiyonlar vs. ).Önce bilgisayar masamın üstündeki rafa koyardım ama sığmadı.Bir üst rafa taşıdım orası da doldu.Oradan aldım kitaplığa taşıdım ve şimdi orası da dolmaya başladı ve üstelik orada şekilsiz bir biçimde duruyorlar. Orjinal,güzel ve kullanışlı bir raf yapmak istiyorum bu yüzden.Bu ilk tasarımım.Genelde arkadaşlar beğendiler,eksik dediler şimdilik çalışıyorum biraz.Bu arada program kurmaya üşendiğim için paint'te yaptım bunu.Asıl tasarımlar defterimde :) Kollarının uzunluğu 1 metre yapıldığı takdirde hesaplarıma göre 300 dvd kutusu alabilecek düzeyde olacak.DVD Box Setleri içinde ortalarda bölümler yapmayı düşünüyorum.Yine orta kısımdaki mantar pano bölümleri ise işte resimler olsun,yazılar olsun vs. vs. için. İplerde oralar boş durmasın diye takılacak :) Bu rafa bir dergi bölümü eklemeyi düşünüyorum şimdi ama ağırlığını da hesaplamak lazım.Çünkü bunu odada yerleştirebileceğim tek boş yer yatağımın olduğu duvar.Sadece kutular 50-70 kilo arasında ağırlık sağlayabilir diye düşünüyorum.Zaten şuan elimdeki Bernardo Bertolucci'nin Box Seti 1 kilo civarında ağırlığa sahip :) Neyse ilk bu,tasarımın dandikliğine bakmayın paintle yaptım hehe önemli olan niyeti.Bir kaç tasarım daha düşündüm onları da paint'le yapayım da buraya koyarım bir ara.Bunu koymamın amacı da zaten fikirlerinizi almaktı.Buna eklenebilecek şeyler vs. aklınızda varsa yazarsanız severim.Ya da eksikliklerini vs. :) dp:Garbage mi Konu Dışı'mı diye düşünürken buraya açtım,sanırım buraya daha çok uyan bir konu bu
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 biraz fazla komplike olmuş:b kullanılamıyacak dar açılı köşeler fazla çok, daha basit bir şey yapabilirsin
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Evet ilk aşamada biraz küçültmeyi düşünüyorum ama ilerisi için düşündüğümde bu bile yetersiz geliyor.Hesaplarıma şu haliyle duvarda 2.5 metrelik bir alanı buna ayırmam gerek ve bu da benim odama göre biraz büyük kaçıyor.Toplamda o duvarın uzunluğu zaten 3.7 metre :D Yeni bir şey düşünüyorum 10 dvdlik parçalar ayrı ayrı yan yana koyunca şekil oluşturacak şekilde.
Mithr Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Ben beğendim Ağaç dal mal zımbırtı bulabilirsem kendime yaparım aynısından =p bitince resimlerini koyarmısın
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 baslıga bakınca bende chemical açmiştir demiştim kendi kendime :)
Öne çıkan mesajlar