Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Abdullah Gül'ün tek seçenekli anketi..

Vodan

Öne çıkan mesajlar

Ataturk olmekle hata yapti.
Halki temsil etmesi demek, halkin sectigi butun partilerle uzlasi saglanmasi demek. "Ben 46% aldim, istedigimi CB yaparim"dan cok, uzlasma olmadan demokrasi olamayacagini kavramak, bu nedenle "nasil koyduk ama" tavrindan cikip ortak bir lider arayisina girmek demektir. Demokrasi zorlama ile yurumez/yuruyemez. Secimlerden cikarilmasi gereken asil sonuc budur bence, ki CHP'nin ve MHP'nin secimi kaybetmesinin sebebi de ayni sekilde budur.
Eger halkin oylamasina birakilip iki asamali CB secimi olursa AG secilir haklisin; ancak bu Baykal'in veya Aziz Yildirim'in baskanligi birakip tekrar aday olmasi gibi bir sey olur. Ya orda durursun, tavrin belli olur; o sekilde adam gibi koltuga oturursun, oturabiliyosan, ya da temelli ceker gidersin, bi daha lafini etmezsin. "Ben degistim", "cozum bulduk", "mizikcilik yapmayin" safsatalariyla halki yanlis yonlendirmezsin. AG sansini zaten denedi, olmayacagi acikti ki geri adim atti. Simdi tekrar aday olursa secilir elbet, rakip kimse cikamaz zaten. Ancak buna CB sorununu cozmek denmez, dayatma denir ki bunu da yapiyosan, asilirken "ben nerde yanlis yaptim" diye dusunmezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

soruma cevap alamadım. alana kadar sorcam.

said:
bazıları demişki işte halkı temsil etmiyor falan. nasıl bişey olunca halkı temsil edecek. Lutfen formülünüzü bi yazında Atatürk nerede yanlış yapmış bilelim. belki sultanlar geri doner..

şimdi bana bide cumhuriyet ilanından bu gune uzlaşma ile yapılan cb secimi goster bi dene.

bitek tek partili donem. acık oy kapalı sayım dönemini gosterebilirsin..

Atatürk cok partili rejimi desteklemiş. zaten başka türlü demokrasi denen şey olamaz. diktatörlük olur. (gerci bi kesimin bunu istediğine dair ciddi şüphelerim var. bunlar askerin darbe yapmasına da razı idiler bi kac ay once.)

insanlar hic bir zaman aynı olamaz. senin sevdiğin rengi ben sevmek zorunda diilim. vikide demokrasi :

# Çoğunluğun yönetimi
# Azınlık haklarını güvenceye alan yönetim;
...

azınlık hakları şu an yönetimimizde tam olarak güvenceye alınıyormu konusunu tartışmak istemiyorum.

dep liler bile bi şekilde girdiler..

cogunluk yönetimi elinde tutar. azınlık da (buradan etnik birşeyler cıkarmayın. tamamen fikir olarak.) muhalefet yolu ile kendi haklarını korur.

cb secimi konusunda chp ile akp arasında ki anlaşmazlığa gelince, bence tamamen deniz baykalın sucu. adam hic bisi yi kabul etmiyecekti ki zati. sen olma o olmasın, halk secmesin kendini yakar, (bunu soylediğini duyduğumda atatürkün kemiklerinin sızladığını düşündüm. kendi partisinin hangi fikirlerin ellerine gectiğini gorse acaba ne hissederdi bilemiyorum.) vs. vs.

bence artık biraz susup oturma vakti.

bize şunu yapacaklar bunu yapacaklar diye hurafeler üretip korkmak ve TEHLİKEYİ icinde acı acı yaşamak yerine, bekleyip gerçekten bir tehlike varmı onu görmenin vakti. (ama baykal gibi bi kurt siyasetci boyle bi durumun kendisini yucelteceğinin farkında, ama olmayacağınında farkında. o yüzden daha onceden halkımızın üzerinde oynanmış, aha kominizm geliyo aha şu izm gelio aha bu gelio gibi korkutmaları taklıit ederek nemalanmaya calışıyo. bekleyin ve görün derim. 4 sene sonra eğer bikini yasaklarnırsa. alkol yasaklanır kadınların mine etekle yada kotla üniversitelere girmesi yasaklanırsa işte o zaman oyum chp ye..
Sosyal ağlarda paylaş

is isten gectikten sonra oyun CHP'ye gelse nolur gelmese nolur.
Cevabi verdim, uzlasi.
E hepsinde uzlasilmis ki 367 gibi aptal bi yola basvurulmamis daha once.

Wiki'yi bana kanit olarak gosterme, bundan 3 ay once orda yeni CB olarak Abdullatif Sener yaziyodu. Ayrica uzlasi degil de dayatma oldukca, daha nice 367'ler goruruz.

Azinlik haklari AB'nin dayatma kanunlarini meclisten gecirmek degil arkadasim. Ben Ramazan ayinda restoranttan kovuluyosam, bu haklarin ne kadar gecerli oldugunun aynasidir.

[ Mesaj 02 Ağustos 2007, Perşembe - 09:02 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

uzlaşma nedir abi allahınızı severseniz.

madem uzlaşabiliyoruz öyle rahat rahat parti nedir seçim nedir. baştan uzlaşsak?

olası bişi değil ki.

bir "uzlaşma" olsa bile bu en iyi ihtimalle iki tarafa da uzak, iki tarafın da üstünde tahakküm kurabileceğini düşündüğü biri olabilir ki bunun kime ne faydası var.

lüzumlu ve faydalı olmamasının haricinde olası değil. asıl söylemek istediim bu.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous. cevap uzlaşı değil. renk konusunda anlatmaya çalışmıştım. oyle olmayacağını anlatmak icin daha ne kadar basitleştirmem gerekir bilemiyorum.

ramazanda lokantadan kovulma meselesi ise (ki muhtemelen o kovulma değilde lokantacının sana acık olmadıklarını soylemesi ile alakalı bişidir sanıyorum.) kişisel tercihtir. sen ramazanda acık olan lokantalar bulabilirsin. bu soylediğin devlet ramazanda lokantaların acık olmasını yasaklayana kadar sacmalıktan ibaret..

bundan 5 yıl once AB yi ağızlarından duşurmeyenler ki kendilerine bazen beyaz türkler bazen laikler bazen de cuhmuriyet koruyucuları (!) olarak nitelendiren insanlar şimdi bunun başkası eli ile yapılmasını hazmedemedikleri icin AB ye kufredip duruyorlar.

AB konusunda ne zaman söz sahibi olursunuz size onu hatırlatalım: Ayrıcalıklı üyelik diye bi saçmalık kabul edildiği gün (ki boyle bişi olmayacak) Yıkın sokakları hükümetin başına, bende yanınızdayım.

@cuce

onun adı demokrasi. ben atatürk ilkelerinde uzlaşma diye bişi hatırlayamıyorum??
Sosyal ağlarda paylaş

3 kişi bişiler yapacaklar. 2 secenek var.a ve b. şimdi sen olsan nasıl yaparsın. boş verin a b yi uzlaşalım c ye gidelim mi dersin. yoksam coğunluğun istediği yere mi gidersin??

said:
nerden cıakrttınki ataturk ilkelerini demokrasıyı ayıp be

bunun neresi ayıp?? demokrasi böyle bişi. her zaman senin istediğin olmayabilir. ama yinede güzel bişidir demokrasi. seni memnun etmesede coğunluğu memnun eder. amacıda budur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

bize şunu yapacaklar bunu yapacaklar diye hurafeler üretip korkmak ve TEHLİKEYİ icinde acı acı yaşamak yerine, bekleyip gerçekten bir tehlike varmı onu görmenin vakti. (ama baykal gibi bi kurt siyasetci boyle bi durumun kendisini yucelteceğinin farkında, ama olmayacağınında farkında. o yüzden daha onceden halkımızın üzerinde oynanmış, aha kominizm geliyo aha şu izm gelio aha bu gelio gibi korkutmaları taklıit ederek nemalanmaya calışıyo. bekleyin ve görün derim. 4 sene sonra eğer bikini yasaklarnırsa. alkol yasaklanır kadınların mine etekle yada kotla üniversitelere girmesi yasaklanırsa işte o zaman oyum chp ye..

aferin sana
Sosyal ağlarda paylaş

Hükümetle bağlantılanır bağlantılanmaz bu konuda yorum yapmayacağım ama Fethullah Gülen'in dersaneleri her yıl öğrencileri şehir şehir dolaştırır. Çanakkale gezilerinde de Padişahın önderliğinde kazanılmış bir savaş olarak bahsedilir ve Atatürk'ün A sı anılmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...