Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ubuntu vs Edubuntu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba Arkadaşlar,
Temel olarak 6-18 yaş arası hedef alınarak türetildiği söylenen Edubuntu ile Ubuntu ekibi ne değiştirmiştir?
Ne farkları vardır? Bir okulda Ubuntu kurulması ile Edubuntu kurulması ne değiştirir? Edubuntunun eğitim açısından + ları nedir?

Özetle neden Edubuntu?

Bu sorunun cevabını bulabilmek için Edubuntu'yu VMWare Server'a kurdum ama bir fark sezemedim. Bulanlar varsa müteşekkir olacağım.
Mesaj tarihi:
hiç bir fark yok zaten :D edubuntuda güzel bir tema var (aynısını debianda kullanıyorum :D) bide default olarak matematik ve fen ile ilgili 1-2 oyun ve ders programı tutma programı gibi acaip şeyler gelio, hepsi ubuntuyada kurulur :D yani hiç bir fark yok :D
Mesaj tarihi:
hani küçük insanlar var ya, bilg.ten pek bişi anlamayan.. onların ilgisini çekmek ve özgür yazılım ile ufak yaştan itibaren tanıştırmak amaç :) kısaca bir strateji evet :D
Mesaj tarihi:
valla arkadaşın dediği gibi sadece birkaç uygulama farklıydı. yani ben de başka bir fark görememiştim. ama ben gene de amaca yönelik olarak öğrencilerin kullanacağı bir bilgisayara edubuntu kurulmasından yanayım. (nedense)

[ Mesaj 01 Ağustos 2007, Çarşamba - 01:24 tarihinde, Deacon tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
fark ne olabilir ki? sadece varsa görsel öğelerde fark vardır, yoksa da göründüğünden daha detaylı olacağını sanmıyorum.

en fazla toplu eğitimle ilgili belirli programlar eklenmiş olabilir, belirli bir sunumu tüm ekranlarda göstermek falan fıstık gibin. ama sanmıyorum...
  • Yeni Oluştur...