Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

işlemci, anakart, ekran kartı, ram

ian

Öne çıkan mesajlar

Eski bilgisayarımdaki(amd3000+, asus k8n-e deluxe, fx5200, 768) işlemci, anakart, ekran kartı, ram'i değiştirmek istiyorum. belli bir bütçe belirtemicem ama gidip de en son çıkan modellerden almıcam kesin. Onun için;

işlemci AMD,
anakart ASUS tercihim,
ekran kartı nvidia olacak şekilde tavsiyenize ihtiyacım var!

(bir iki link, fiyatla süslerseniz mesajı hoş olur :))
(işlemci ve ekran kartı kesinlikle amd ve nvidia olacak, hani belirteyim de burası "amd vs intel"'e dönmesin)

[ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 13:35 tarihinde, ian tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

benim sana onerim nforce çipsetli bir anakart+nvidia ekran kartı almandır, uyumlulugun getirdigi iyi bir performans artışı var. anakartlarda oyun için abit in urettigi fatality serisi var, oc için epey uygun, onu oneririm. fiyatları da yapıştırıyorum.

ABIT FATALITY NF590 AM2 940 FWSLI ANAKART
199 $ + kdv

PALIT - 8600GT SONIC NVIDIA 8600GT 256 MB 128 BIT 600/1600 MHZ
129.00 (KDV dahil)

islemci olarak amd den 64 bit x2 5000+ ve uzerini oneririm, ram olarak da 2x 800 mhz lik 1 gb ddr2 ram. veritech ucuz ve iyidir ama paran varsa kingston da tercih edebilirsin.

bu tarz bi sistem yaklaşık 700 dolara falan gelir, ama uzun yıllar kullanabilirsin.

[ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 14:46 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Apis ve Delirium saolun.

@Delirium, 700$biraz aşıyo beni :). Fakat anakart hoşuma gitti ve birkaç şey aklıma takılıyor. Donanımla ancak bilgisayar upg. edeceğim zaman ilgilendiğimden bi boktan anladığım yok açıkcası. Haliyle sorular :

1. Bu anakartın üst ve alt CPU sınırı nedir? yani gidip ilerde işlemciyi upg etmeyi düşünürsem en fazla ne takabilirim? Ya da şimdilik düşük bir işlemci alayım desem ne kadar düşük bişey takabilirim?

2. Bu anakartın daha ekonomik modeli yok mudur? mesela SLI'ye gerek yok desek(hatta diyelim =P).

3. Apis'in önerdiği gibi 64bit 3800+ x2 alsam yetmez mi? Ne kadar idare eder? (bu aralar WOW oynuyorum veya EVE'ye başlıcam ama sc2 geliyor fallout3 geliyor. Yani öyle pek son moda FPS oyunu meraklısı değilim en fazla(hakaret anlamında demedim =)) UT2004 oynuyorum.)

Şimdiden saolun. Kafanızı ağrıtıyorum ama =)
Sosyal ağlarda paylaş

ben az ama oz upgradeden yanayım. fatality anakartı KN9 modeline (120+kdv) indirebilirsin. 5000+ yı da 4600le arasında sadece 30 dolar oldugu için onerdim, ki bana kalırsa 4600+ dan aşagısı yaramaz.

ama diyorsan ki oyunlarla işim olmaz anakart ekran kartı uyumuna da gerek yok. ucuz bir AM2 anakartla ATI ekran kartı alırsan baya makul olur. onerim anakart için gigabyte, ekran kartı için sapphire tercih temen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...