Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

matematik nedir matematik muh. nedir?

mokoko

Öne çıkan mesajlar

Benim bildigim kadarıyla devletin zamanında mühendislik mezunlarına işe basladıklarında biraz daha fazla maaş vermeleri sonucu mezunlarımız magdur olmasın diye ilk olarak itü tarafından açılan bölümdür. Matematik bölümüyle neredeyse hic bir farkı yoktur. Zaten "mühendis" kelime anlamı olarak hesap yapabilen demektir. Ee zaten matematikçi sıfatında bir insana tekrar buna benzer bir sıfat verilmesi komik olmaktadır bence.
Ali Nesinin dediği gibi bence de "matematigin mühendisliği olmaz"
Ama puanın yetiyosa yaz tabi matematik mühendisliğini puanı daha yüksekmiş ne de olsa yetmiyorsada rahatca matematiği yazabilirsin.
Ama matematigi neden yazıyorsun? Burası önemli. Gelecekte ne yapmak istiyorsun? Ben şahsen yazılım üzerine master yapıyorum matematik mezunuyum bitmek üzere masterım. Suanda programcı olarak calısıyorum. Bir çok alana yönelebiliyorsun. Ama tabiki meslek edinecegin bir dalı secmen bence daha yararlı olabilir cünkü mezun olduktan sonra eger lisans okurken kendini çalışacağın alanda yetiştirmezsen sıkıntı çekebilirsin. Ama diyosanki ben bilgisayarla uğraşmak istiyorum puanım bilgisayar müh. liğine yetmiyor özel üniversiteye gidicek durumum yok o zaman düşünmeden yaz. Çünkü bilgisayar mühendislerinden sonra yazılım sektöründe en çok tercih edilen ikinci meslek. Zaten sen saglam bir de master yaptıktan sonra rahatca onlarla kapışacak seviyeye gelebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Matematik bildiğin bilim adamı yetiştiriyor işte. Ama okulda kalmak dışında, programlamaya yönelebilirsin (C, java gibi dersler alıyosun 2.dönemden itibaren) ve hatta kolaylıkla da bu yönde iş bulabilirsin. Çünkü tahmin edebilcen gibi iş programlama olunca olay kendini geliştirmekte yatıyor.

ayrıca yıldız mat. yunanistan sınırında(davutpaşa!), dağ başında ormanın içindedir. orman derken abartmıyorum, gidip görürsen anlarsın ne demek istediğimi :) .

hatta bu da kuşbakışı görünümü:(göründüğü üzere uzaydan görülebilen tek kampüstür o yüzden gurur duymaktayız :))

Sosyal ağlarda paylaş

Muhendislik dedigin 3 5 derse bakar sadece. Yani fizik dersi falan alirsin ek olarak.

YANNIZ, buna ek olarak ikisi arasinda hedef farki vardir. Matematik Muh. daha cok application'a yonelik adam yetistirir. Matematik ise teoriye. Teknik bir okulda matematik okumak, teknik olmayan bi okulda muhendislik okumak gibidir, anlamsizdir. Yani ODTU'ye gidip matematik okumazsin, mat. muh. okursun cunku orda baska dallardaki muhendislerle gelistirecek application'larda calisabilirsin. Ki emin ol bi makina muhendisi matematik adina her seyi bilemez, bu noktada matematik muh. aradaki gecisi yapar. Ayni sekilde fizik muh. vs. vs. Buna karsilik BOU'da matematik muhendisligi degil de matematik okursun; application'a yonelik degil teori bazli calisirsin.

Aklinda biri digerinden ustundur gibi bi sey olusmasin. Ikisinin yapacagi is de farklidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Fizik dersi matematik ögrencileride alıyor. Ayrıca uygulama demişsin de mesala 4. sınıfta bölümlere ayrılıyorsun. Uygulamalı matematik , cebir ve analiz olarak. Uygulamalı matematik secenler zaten matematigin yapılabilecek coğu uygulama alanını görüyor.(En azından benim mezun oldugum okulda öyle idi) Ayrıca odtü de mat müh yok hatta ülkemizde itü ve yıldız olmak üzere bir iki de özel üni lerde var o kadar. Bence matematik mühendisliği açacaklarına matematik-bilgisayar bölümü açsınlar. Çok daha iyi bir bölüm olur bence.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eaglewingg, 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 10:04 tarihinde demis ki:

Benim bildigim kadarıyla devletin zamanında mühendislik mezunlarına işe basladıklarında biraz daha fazla maaş vermeleri sonucu mezunlarımız magdur olmasın diye ilk olarak itü tarafından açılan bölümdür. Matematik bölümüyle neredeyse hic bir farkı yoktur.

Bu çok da doğru bir şey değil. Abim YTÜ matematik mühendisliği mezunu. Onun değişiyle matematik mühendisliğinde her mühendislik alanından bir çok şey görüyorsunuz. Fizik, Kimya, Makine, Bilgisayar diye gidiyor. Matematik dersleri illa da ağırlıklı da olmuyor. Sonuçta hepsinden azar azar görüyorsunuz ama pek uzmanlaşmıyorsunuz. Mezunlar da genelde sigorta şirketlerinde iş bulmuş.

Normal matematik ise direk matematik işte. Yan alanlar mühendisliğe göre çok daha az.
Sosyal ağlarda paylaş

matematik mühendisleri fizik de görüyor biraz, dinamik falan. bi de düz matematikçilere göre daha az teorik ve gerçek hayat problemlerini çözmeye dayalı. ne bileyim daha analitik mühendislik olan. bilgisayara yönelio ama genelde çoğu, bankacılık vs. de mümkün. düz matematiği özel olarak ilgili değilsen öğretmen falan olmayı düşünmüosan okuma derim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...