Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lâiklik ve Din

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar bu 2si arasında ki farkı, insanların bildiğinden şüphe etmeye başladım.

Lâiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demektir. Dinsizlik değil.

AKP, din yanlısı bir parti olabilir, ama bu sizin (kendine lâik diyen insanların), akp kazandı diye din ile dalga geçmenizi gerektirmez. Ne yazık ki, lâikliği dinsizlik olarak gören pek çok insan var etrafta. Sol yanlısı bir insanı ele alalım, bu kişi seçim sırasında din ile ilgili bişey dememiş olsun, sürekli olarak yollardan, sulardan bahsetmiş olsun. Bu kişi, miting meydanına oruçlu olarak çıkabilir. Kişi, namaz kaçırmıyor olabilir, oruç tutuyordur, tüm müslümanlık görevlerini yerine getiriyordur ama siyasette bundan bahsetmiyordur. Lâiklik böyle bişeydir.

Devletlerin dini olmaz, milletlerin dini olur. Türkiye Cumhuriyetinin bir dini olmaz, olmamalıdır. Çünkü, içinde yaşayan halk müslüman, hıristiyan, ateist, musevi, yahudi, vs ... olabilir. Herkes istedi dini seçmekte özgürdür, kimse kimseyi bir din seçmeye zorlayamaz ve hiç kimse, diğerlerinin diniyle alay etme hakkını kendinde bulamaz.

said:
İnsan inanmak ya da inanmamak noktasında “senin dinin sana benim dinim bana”(Kafirun suresi) emri fermanı ile serbest bırakılmış. İnandığı takdirde onu bekleyen mükâfatlar, inanmadığı takdirde de ona verilecek cezalar bildirilmiştir. Onun içindir ki; ahirette kimsenin itiraz hakkı olmayacaktır.

kaynak: http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=6008105&tarih=2006-04-06

AKP'nin iktidara geliyor olmasından rahatsız olabilirsiniz, devleti din yanlısı kişiler yönetcek diye rahatsız olabilirsiniz. Bu konudaki düşüncelerinizi belirtmek sizin demokratik hakkınızdır. Ancak, milletin seçtiği bir kişiyi "Ordu gelsin", "Demokrasi nerede?" (bu bir çelişgi oluşturmakta) gibi söyleyişlerde bulunmak yanlıştır. Ordunun görevi, elbetteki ülke karanlık noktalara giderse müdahale etmektir. Ancak seçimlerin ertesi günü orduyu göreve çağırmak ne kadar doğrudur? Bende AKP'nin iktidar olmasından memnun değilim, ben CHP'ye oy vermiştim. Ancak, demokrasinin gereği olarak, çoğunluğun seçimine saygı duymak gerekir..

Fikirlerimi yanlış bulabilirsiniz, saygı duyarım. Ancak, burayı kavga ortamına çevirmezseniz memnun olurum. AKP'li değilim, CHP'li bir insanım.. Herkesin gözünden dünyaya bakabilmek gerekir..
Mesaj tarihi:
laiklik bence din ve devlet işlerinin ayrılması değil, devlertin bünyedeki bütün dinleri korumaya alaması demektir. irticanın da şiddetle karşısındadır laiklik.

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 01:02 tarihinde, fede tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
fede +1
edik : zgrw +1 tabi bi de

laiklik dini korur.
din de vicdan işidir, laikliğin güvencesinde insanlara manevi tatmini yaşatır.

laiklik ve din, tez ve anti tez olarak birbirinden ayrılmaz.
dolayısıyla laiklik ile dini karşı karşıya getirerek siyasi bir sentez oluşturulamaz.

seçim meydanlarında dini kullanmak da, laikliği kullanmak da yalnıştır, belirli değerler üzerinden siyaset yapmaktır.

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 01:15 tarihinde, ginaly tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Zgrw bunu bize degil , " Hem Laiklik Hem Musluman`lik Bi Arada Olmaz" diyen bi vatandas vardi ona anlat,halkin yuzde 48 i iyi bilir bu vatandasi... Hala taniyamadiysan son bi ipucu , sor bi seyhe cemaatciye tekkeye , kime sorsan gosterir orda..
  • Yeni Oluştur...