horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: Ak partiye neden oy verdiklerini sorgulamıyorlar ki hiç. Zaten buna benzer bi anket yapılmıştı 50 bin kişiye sorulmuş neden ak parti diye.. cevapları çok hoş -Çünkü dini bütün -Ülkeyi AB e sokucak -Başörtüsünü kaldırıcak Hatta ve hatta çoğu -İş bulucak -Memleketi güzelleştiricek derken Sen bu kesime daha ne diyebilirsin ki.. hehe. niye akp değil diye sorduğumuzda. - çünkü şeriatçılar - ülkeyi irana sokacaklar - hepimizi başörtüsüne sokacak diyor. bence bu daha komik demek isterim, ama komik gelmiyor aslında. üzülüyorum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Horas bak ben farklı söylüyorum. - Ülkeyi satıyorlar - Amerika uşağı kendileri - Bir kısmı tavuk yemi bir kısmı gemi çukka dolduruyorlar - Halka ananıda al git diyecek kadar terbiyesizler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cherokee Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Gürcü bir başbakan , arap bir karısı var geçinip gidiyorlar!Oğlu amerikan ve de bir gemiciği var.Ve ülke 36 etnik yapıya bölünecek.!! İyi yan mı alın size iyi yan.Türküm demeyen adam meydana gelince tek millet tek bayrak muhabbeti yapıyo.Bu bile neyin ne olduğunu göstermeye yeter.! Ah milletim ah! [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 12:00 tarihinde, cherokee tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 tek millet tek bayrak muhabbeti yapması gercekten ilgincti ya . adam bir anda 4,5 senelik soylemlerinden döndü . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 afedersiniz ama bir bok yok iyi yan olarak.gittiler 2 hediye çeki 1 poşet kömürle cahilleri kandırdılar işte.siyasetten anlamayan adamlar gitti yardımsever,dinimize sahip çıkıyo dedi oy verdi. @ bosphorus : kürtleri napıcak bi gör bakalım mecliste hadi.gelip burda ayar saçma ortalığa.71 mhp li var mecliste sen yaşatırmı sanıyon.çenesini bir açsın kurdistanla ilgili kürtler meclis çıkışı öldürür mhp liler. [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 12:06 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cherokee Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 4.5 senelik söylemleri geç herhan dönüyo.Cumhurbaşkanlığı seçiminde bile bir parende atmadığı kaldı. Zaten geçmişte neler söyleyip, şimdi neler söylediği ortada.Yanar döner insan diye ben buna derim. Ah milletim ah!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 bende az önce tualette zıçarken düşünüyordum akpnın güzel bir yanı varmı diye.böyle fikirler hep zıçarken aklıma geliyor. Neyse bu sabah Hürriyet gazetesi aldım gaza gelip( normalde hiç almam ) Köşe yazıları baya güzel.Akpden nefret eden bi biz varız zannediyordum,yazarlarda ediyormuş :P Akp sadece halka hitap ediyor kanımca.Bedava et,but,kömür falan veriyor ama Cumhuriyetimize bir katkı sağladığını görmüyorum aksine ülkecağızımın Telekomunu satıyor araplara özelleştirme diye :( Kendini düşünen halk ise oyunu Tayyip amcaya veriyor :P ( neredeyse çoğu ) Bazen bende düşünüyorum durumum çok kötü olsa Akp bana yardım etse oyumu verirmiydim diye :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Ulkede para el degistiriyor kimse farkinda degil.. farkina varacaklar gec olacak.. Ama benim dusuncelerim cok degisti 2 gun icinde artik acimayacagim kepenk kapatiyoruz mazot pahali findik cok ucuz urunlerimizi ekemiyoruz vs vs vs herkes hakettigi bicimde yonetilip hakettigi bicimde yasayacak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 işte seçimin bütün kilit noktası şu cümlede "akp sadece halka hitap ediyor kanımca". ya neye hitab edecekti? bakın ben demiyorum ki rejim değişsin, Atatürk'ün ilkeleri sorgulansın, laiklik esnetilsin..ama akp bunlara doğrudan bir tehdit oluşturacak ve rejimi değiştirmeye kalkacak somut bir harekette bulundu mu? 5 yıl içinde hayatınızda gerçekten nasıl bir değişiklik oldu? menderes dönemindeki gibi muhalif gazeteler kapatıldı mı, gazeteciler hapse atıldı mı, geçmiş iktidarların malvarlığı falan sorgulandı mı? hayır. ha yeltenenler oldu mu? oldu. onlara da gerekli tepki gösterilince geri adım atmak zorunda kaldılar. ve akp biraz akıllıysa içindeki bu radikalci kesimi bir an önce tasviye eder ve merkeze daha da yaklaşır. netekim önceki akşam tayyip erdoğanın konuşması aynen bu yöndeydi. bu ülkenin halkı artık gerilmekten, iktidar kavgasından, ayrımcılıktan, "ötekileştirilmekten" bıktı. sen kürtsün, sen türbanlısın, sen azınlıksın, sen yabancısın, sen alevisin, sen laiksin, sen dincisin, sen faşistsin, sen komünistsin.. cumhuriyetimizin 80 yılı işte böyle geçti, arada ordu müdahaleleri oldu, demokrasi sekteye uğradı, insanlar kimi haklı kimi haksız yere yargılandı, işkence gördü, hatta öldürüldü, hep etiketler, yaftalar, düşünceler ve ideolojiler uğruna. istisnasız her kesim acı çekti ve acı da çektirdi. her kesime, "öbürleri" önyargıyla yaklaştı. sanki onlar uzaydan gelmişler, bu ülkede yaşamıyolar, sanki onların söz hakları yokmuş gibi. eğitimsizlik, cahillikten dem vuruyorsunuz. bu ülkede üniverstelerden mezun binlerce aptal insan yok mu yani? insan eğitimsiz olabilir, bu, aptal, vizyonsuz, kolay kanan bir hayvan olacağı anlamına gelmiyor. daha geçen gün bi topikte demediniz mi akpye oy veren arkadaşım için, "harvard'dan mezun ama adam olamamış eşşeklik baki kalmış"? demekki eğitim de herşey değilmiş. bu ülkede türbanlı insanlar var. bu insanların bir takım talepleri var. hep diyoruz ya, ben de diyorum, türban siyasal bir simgedir ve kamusal alana giremez. çok doğru. çok hak veriyorum. ama öte yandan demokrat olduğumuzu kabul ediyoruz, insanların ne giydiğine karışmayız, sokakta isteyen istediğini giysin diyoruz. ona da eyvallah. peki türban siyasal bir simge olmaktan ne zaman çıkar? akp din sömürüsünü bıraktığı zaman mı diyeceksiniz? hayır. türban, genelleştirildiği, olağanlaştığı zaman siyasal simge olmaktan çıkar. hayır bırakalım girsinler demiyorum ama chp ve mhp mitinglerde kol saatlerinden bahsedeceğine deseydi ki, "türbanlı kızlar, sizler bizim kardeşlerimizsiniz, sizlerin de sorunlarını dinleyeceğiz, hep birlikte uzlaşmaya çalışacağız", ve gösterselerdi iki üç tane türbana "yakın duran" kadın milletvekili adayı..o zaman türban sorunu akp'nin tekeline kalmazdı ve siyasal simge olarak kullanılması güçleşirdi. tıpkı kürt sorunu gibi. chp de mhp de bu ülkenin kürtlerini dışladı, o yüzden doğuda da güneydoğuda da hiçbir varlık gösteremedi. halkın sorunlarını çözmekten bahsederken, halkın bi kısmını dışlayamazsınız. siz iktidara oynayan bir partiyseniz, iktidar gibi davranacaksınız, çirkeflik yaparak ve şahıs üzerinden eleştirilerle iktidar olunmaz. senin ekonomik programın ne, dış politika anlayışın ne, hak ve özgürlükler ne olacak, yok sen bundan bahsetme yalnızca "baştakiler ülkeyi çökertecek" diye haykır, sonra da oy bekle. pışşııık demezler mi adama? dediler.. toparlamak gerekirse, eğer gerçekten cahil olan, ve bu ülkenin gerçeklerini görmekten aciz bir kesim varsa, onlar bu seçimi kaybedenlerdir. %46 bir tesadüf, bir alicengiz oyunu, bir mantık hatası değildir, basbaya bir tepkidir, ötekileştirilmeye, kutuplaşmaya tepkidir. akp de tayyip'in seçim akşamı yaptığı konuşmadaki çizgiyi korursa, bu ülkede nihayet güzel bişeyler olmaya başlayacağını düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 http://www.gencsiviller.net/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 miniaturk'te aglayanlar di mi onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 chp mhp cift haneli mitingler duzenlerken akp 3 hanelilerde kostururken milletin umrunda degildi, sonradan anlasildi neden adamin ayaklarını su toplattıgı ülkenin dogusunda su ana kadar hic bi partinin gitmedigi onlarca yere gidip komur ekmek hediye ceki dagıtıp oy toplamanın bukadar kolay olacagını dier partiler dusunmemist cunku. aylık 400 milyon maas alıp 300 unu kiraya verip 100uyla cocuk gecindirmeye calısan bi aile tabiki de cumhuriyeti, laikligi umursamicaktır. kim karnını doyurursa ona yönelicektir. insan nekadar gelismis bi canlı olsa da öncelikli duyusu hayatta kalmaktır. köylere ve 15 kisilik ataerkil ailelere deginmeye gerek bile yok. git agayı bagla, 400+ oy, git babayı bagla 10+ oy. bu ulkede herkesi kendiniz gibi tuzu kuru arkası pek ve ozgur sanmayın. bende öyleyim, hicbi derdim tasam yok, tek derdim laiklik, ama laiklik dert sıralamasında ilk 100 e giremicek okadar buyuk bi cogunluk var ki bu ulkede. bu secimi akp ideolojisi sayesinde, yobazlar gericler sayesinde, uzun yıllar verdigi savaslar sayesinde kazanmadı. 2 ay içince dolasıp para dagıttıgı yerler sayesinde kazandı. bunu fark edemiyoruz. chp de gidip RTE x 2 yer dolassa, RTE x 2 para dagıtsa, komur dagıtsa emin olun akp %20 chp %55 fln olurdu bukadar insan ( %20 ) deniz baykaldan nefret ede ede sırf laiklik ve cumhuriyet ugruna chpye oy veriyosa, akp nin politikasını izlemiş olsa kaç kişinin vermiş olabilecegini dusunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 akpnin iyi yanı: stratejistleri sinsi ve kafaları çalışıyo, halkı nası avcuna alıcagını biliyo [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 14:58 tarihinde, Sintisyzer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 adam olgun bi konuşma yaptı seçim akşamı o kadar başka bir şey yok. o konuşmanında arkasında kim bilir neler vardır Edit: Sintisyzer güzel yorum +1 [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 15:59 tarihinde, skyly tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 sir doğrudan kimse müdahale etmez laikliğe.yavaş yavaş,az da olsa karışıyor farketmiyormusun? *paronayak sırıtışı* Bu arada sadece halka hitap ediyor diyorum çünkü bence bir parti sadece hitap etmemeli ( ilkokul 1 sınıfı öğrencisi cümlesi :P ) Yani;bir yandan gelişiyoruz ülkemizi satarak bir yandan halka yardım yapıyoruz bir yandan okullarda abidik gubidik olaylar çıkartıyoruz atatürk ilkelerini yönetimimizde tınlamıyoruz gibi bir havası var Akp'nin yada bana öyle geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 akp nin en iyi yanı sırket partısı oldugu halde halkın destegını alabilmesi.uganda da bile yok böyle insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar