Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanyada üniveriste eğitimi

Marveloth

Öne çıkan mesajlar

üniversitede eğitim değil öğretim veriyorlar almanyada.
onun haricinde türkiyedeki gibi uçurumlar yok üniversiteler arasında, okuduğun bölüme göre farklılıklar gösterebilir tabi biraz. ama hepsi kaliteli denebilir. sınav sistemleri türkiyedekinden farklı, uzun uzun yazardım da burada yaşayan patiler var onlara bırakıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben almanca eğitim veren bir okuldam mezunum da bana sorabilirsin, 6-7 kere gittim almanya'ya

berlin
munich
heidelberg
darmstadt
aachen
dortmund
vs.

universiteleri gezdim

abitur veya sprachdiplom'un var mı?

almanca bilmeden mi gideceksin?

ha almanca bilmiyorsan önceden okulu bitirmen çok zor onu söyleyeyim, hazırlıktan başka kesin sene kaybın olur.

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 22:52 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bütün akrabalarım orda. Sadece çekirdek aile olarak burda bulunuyoruz.

Bildiğim;

Barajı geçmemin ve burda 4 senelik bi yeri kazanabilicek durumda olmam. Böylece almanyadaki bi üniversiteye kayıt yaptırabiliyorum doğrumudur?

mümkünse msnde konuşmak isterim. Burda çok parazit oluyo.

[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

bir de goethe institut veya herhangi bir yerden almanca bilgini gösteren bir diploma lazım.

abitur alamazsın tabii ki de, sprachdiplom alman gerekli...

veya 1 sene iyi bir üniversitenin hazırlık kursuna yazılıyorsun dil sınavından sonra üniversiteye alıyorlar.

hangi univ.'de ve ne okumak istiyosun önemli olan o...

burdan yaz çünkü ben öss + kayıt olayını tam olarak bilmiyorum...

önemli: ama en iyi kaynak taksim'de DAAD vardır almanya'nın bütün üniv. - lise eğitimi konusunda ücretsiz bilgi verirler.. yarın telefon aç ilgilenirler... (google'dan bulabilirsin telefonunu)
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen daad ın telefonunu buldum yarın görüşmeye gidicem.

Bende almanca yok. Telafuz fln var okadar senelerce gidip gelmenin kalıntısı.

Ben genetik mühendisliği fln istiyorum.
Ama kafamd açok soru var. Burda puanım haliç genetiği tutuyo ama özel, almanyada da denklik yüzünden özel bi üninin genetiğine mi gitmem gerekir.

Almancam yokken beni üniversite kabul edip bi sene dil eğitiminden sonra sınavı kazanırsam bu seneki öss puanım göz önünde bulundurulup mu üniye geçmeye hak kazanıcam fln...

Ve daha nicesi...
Sosyal ağlarda paylaş

almanca öğrenmek istiyorsan gerçekten ve gideceksen akrabalarının yanında kalma. türk mahallesinde oturuyolarsa hiç kalma, türk mahallesinde almanca konuşmana gerek olmuyor çünkü...

almanca zaten zor bir dil bir de ordaki türklere takılırsan hiç öğrenemezsin, DAAD'da fln söylerler ztn bunu sana herhalde =)
Sosyal ağlarda paylaş

@kertenkel

Almancaniz yeterli düzeyde degilse ve siz Almanya'da bir üniversite egitimi hedefliyorsaniz üniversite egitimi öncesinde bir dil kursuna gidip sonrasinda dil sinavini geçerek üniversite basvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için Goethe Institut veya baska bir kurumda Aimanca Dil kursuna devam edebilirsiniz. Bu yöntem için önemli bir ayrinti da basvuruda bulunacaginiz dil kursunun haftada en az 20 saatlik bir dil kursu olmasi ve sizi DSH (Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang) sinavina hazirlayan bir kurs olmasidir.

Şu yazı benim için çok önemli işte. Ama emin olamadım hata sitedeysen danışim dedim.

Almancam yoksa ve almanyada üni eğitimi hedefliyosam türkiyede bi üniversite kazanıp almanyaya dil eğitimi başvurusu yaparak dil eğitimimi orda yapabilir ve sınava da orda girebilirmiyim?

Benim derdim işte bu noktada.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, ama önemli olan şimdiden gerekli dökümanları yollaman ve en kısa sürede vize alman.

şu durumda almanca bilmeden sana herhangi bir şekilde garanti veremiyolar, yani herhangi bir universite basvurusuna esdeger olmuyor elinde dil diploması olmadan.

burda kursa gitmeyi ztn aklından bile geçirme...
Sosyal ağlarda paylaş

iyilik yaramıyo lan.
bi bok bilmiyo dediğin adam buralarda 1 sene burda okudu ama....
şu anda da aachen'da kalıyorum, makina müh. te almanyanın en iyi üniversitesi. ben bişey bilmiorum da senin gurbetçi ailen biliosa onlara sor o zaman çattık lan. seni okutmazlar buralarda, adam olmayanı geri yolluyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, sınava orda girebiliyorsun kısacası. akrabalarınla irtibata geç seni orda goethe veya denk bir dil kursuna yazdırsınlar, gerekli belgeleri yollasınlar. sen o belgelerle burdan eğitim vizesi alıcaksın alman konsolosluğundan.

not: vize vermeye de bilirler ondan belgelerini sıkı tut, hani maddi durumunu ispat etmen gerekecek; neyiniz varsa yoksa gösterin burda...

not2: akrabaların alman vatandaşı ise sana davetiye de yollasınlar, dil okulu belgelerinin yanına koyarsın...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...