Marveloth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan ricam, benimle bildiklerinizi paylaşın :) Şimdiden tşkler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 üniversitede eğitim değil öğretim veriyorlar almanyada. onun haricinde türkiyedeki gibi uçurumlar yok üniversiteler arasında, okuduğun bölüme göre farklılıklar gösterebilir tabi biraz. ama hepsi kaliteli denebilir. sınav sistemleri türkiyedekinden farklı, uzun uzun yazardım da burada yaşayan patiler var onlara bırakıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Dakka bir gol bir. Çattık gene. Laf atmak için msj yazıyo adam ya... bi .ok bildiği yok nası tartışma yaratsam die aranıyo. Bu yazdıkların zaten benim almanyada okuma sebeplerim. Bana bilgi lazım fikir değil. Dipnot: Milli EĞİTİM Bakanlığı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 marvel salak salak konuscaksan ne soru sor ne cevap yaz su foruma adam pasa pasa en basit modelde yazmis cevabini daha detay istersen insan gibi yazarsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Senin bana önceki topicketn garezin var belli... Avusturalya meselesi hatırladın... Ben gayet adam gibi yazdım kardeşim. Gözün mü kör dakka bir laf sokuyo. Uzatma hadi. Topiclerin içine etmekte üstünüze yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 ben almanca eğitim veren bir okuldam mezunum da bana sorabilirsin, 6-7 kere gittim almanya'ya berlin munich heidelberg darmstadt aachen dortmund vs. universiteleri gezdim abitur veya sprachdiplom'un var mı? almanca bilmeden mi gideceksin? ha almanca bilmiyorsan önceden okulu bitirmen çok zor onu söyleyeyim, hazırlıktan başka kesin sene kaybın olur. [ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 22:52 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Benim bütün akrabalarım orda. Sadece çekirdek aile olarak burda bulunuyoruz. Bildiğim; Barajı geçmemin ve burda 4 senelik bi yeri kazanabilicek durumda olmam. Böylece almanyadaki bi üniversiteye kayıt yaptırabiliyorum doğrumudur? mümkünse msnde konuşmak isterim. Burda çok parazit oluyo. [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 bir de goethe institut veya herhangi bir yerden almanca bilgini gösteren bir diploma lazım. abitur alamazsın tabii ki de, sprachdiplom alman gerekli... veya 1 sene iyi bir üniversitenin hazırlık kursuna yazılıyorsun dil sınavından sonra üniversiteye alıyorlar. hangi univ.'de ve ne okumak istiyosun önemli olan o... burdan yaz çünkü ben öss + kayıt olayını tam olarak bilmiyorum... önemli: ama en iyi kaynak taksim'de DAAD vardır almanya'nın bütün üniv. - lise eğitimi konusunda ücretsiz bilgi verirler.. yarın telefon aç ilgilenirler... (google'dan bulabilirsin telefonunu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Aynen daad ın telefonunu buldum yarın görüşmeye gidicem. Bende almanca yok. Telafuz fln var okadar senelerce gidip gelmenin kalıntısı. Ben genetik mühendisliği fln istiyorum. Ama kafamd açok soru var. Burda puanım haliç genetiği tutuyo ama özel, almanyada da denklik yüzünden özel bi üninin genetiğine mi gitmem gerekir. Almancam yokken beni üniversite kabul edip bi sene dil eğitiminden sonra sınavı kazanırsam bu seneki öss puanım göz önünde bulundurulup mu üniye geçmeye hak kazanıcam fln... Ve daha nicesi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 http://www.daad-istanbul.com/ogrenim_kosullari/basvuru_kosullari.htm DAAD'ın internet sitesinde gerekli bütün bilgiler varmış, buyur. bu arada: tıp - hukuk gibi alanları kesinlikle okuyamazsın almanya'da... [ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 23:02 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Hay allah sağol ya... Görmemişim başlığı koskoca başlığı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 almanca öğrenmek istiyorsan gerçekten ve gideceksen akrabalarının yanında kalma. türk mahallesinde oturuyolarsa hiç kalma, türk mahallesinde almanca konuşmana gerek olmuyor çünkü... almanca zaten zor bir dil bir de ordaki türklere takılırsan hiç öğrenemezsin, DAAD'da fln söylerler ztn bunu sana herhalde =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Yoo zaten şanslıyım. Akrabalarım da bu konuda pipirikli. Hepsi almanca konuştuğu için bi problem yaşamam. En yakın türk bvakkalı bile kilometrelerce uzakta :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 @kertenkel Almancaniz yeterli düzeyde degilse ve siz Almanya'da bir üniversite egitimi hedefliyorsaniz üniversite egitimi öncesinde bir dil kursuna gidip sonrasinda dil sinavini geçerek üniversite basvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için Goethe Institut veya baska bir kurumda Aimanca Dil kursuna devam edebilirsiniz. Bu yöntem için önemli bir ayrinti da basvuruda bulunacaginiz dil kursunun haftada en az 20 saatlik bir dil kursu olmasi ve sizi DSH (Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang) sinavina hazirlayan bir kurs olmasidir. Şu yazı benim için çok önemli işte. Ama emin olamadım hata sitedeysen danışim dedim. Almancam yoksa ve almanyada üni eğitimi hedefliyosam türkiyede bi üniversite kazanıp almanyaya dil eğitimi başvurusu yaparak dil eğitimimi orda yapabilir ve sınava da orda girebilirmiyim? Benim derdim işte bu noktada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 asfJSHJFASIDGFASDGAS mashbfashbfas avustraya meselesinden garezim mi war masuhgdshasdigasdbuhgabudfadf gadufg adfg iadfigaijdfgijadf adf afdg adfg a cevabim budur sana sduasdugasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 avustraya değil onun adı... Ama neyse sen eğitim değil öğretimini almışındır doğrusu odur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 evet, ama önemli olan şimdiden gerekli dökümanları yollaman ve en kısa sürede vize alman. şu durumda almanca bilmeden sana herhangi bir şekilde garanti veremiyolar, yani herhangi bir universite basvurusuna esdeger olmuyor elinde dil diploması olmadan. burda kursa gitmeyi ztn aklından bile geçirme... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 o yeaaaa cok pis ayar aldim eamaauheauhauha avustralya avusturya var bide bira felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 iyilik yaramıyo lan. bi bok bilmiyo dediğin adam buralarda 1 sene burda okudu ama.... şu anda da aachen'da kalıyorum, makina müh. te almanyanın en iyi üniversitesi. ben bişey bilmiorum da senin gurbetçi ailen biliosa onlara sor o zaman çattık lan. seni okutmazlar buralarda, adam olmayanı geri yolluyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Tekrar sağol kertenkel... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Ben öğreniceğimi öğrendim. Sizin gibilere de anca havlamak düşer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 evet, sınava orda girebiliyorsun kısacası. akrabalarınla irtibata geç seni orda goethe veya denk bir dil kursuna yazdırsınlar, gerekli belgeleri yollasınlar. sen o belgelerle burdan eğitim vizesi alıcaksın alman konsolosluğundan. not: vize vermeye de bilirler ondan belgelerini sıkı tut, hani maddi durumunu ispat etmen gerekecek; neyiniz varsa yoksa gösterin burda... not2: akrabaların alman vatandaşı ise sana davetiye de yollasınlar, dil okulu belgelerinin yanına koyarsın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 sizin gibiler dediğin daha "eğitim"ine başlamadığın yerlerde okumuş adamlar, ne olmayı bekliyorsun bizim gibileri havlar olarak görüyorsan ? kuyruk sıkıştırıp kaçma üzerine master da yaparsın sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 euhahua havlamak duser felan ulan super ya ananemle kavga eder gibiyim cart kaba kaat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 eğitim > öğretim olayı ince bi espriydi orada. eşek hoşaftan ne anlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar