Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ve demokrasi; PKK da artık mecliste!

Apis

Öne çıkan mesajlar

peki meclise girmesinler,
kuralı nedir bunun?

kürt asıllı türk'ler (bütün türkiye vatandaşları türktür) millet vekilleri olamazlar.

veya 4 şahit milletvekili adayını herhangib ir terorrist örgütle bağlantılı bulursa aday olamaz.

sonra peki?

sonra naısl cözücez bu sorunu?

hükümet ben muhattap olmam diyo kürtlerle acık acık sölüyo

terorist geliyolar muhattap olmam diyo

eyvallah diyicek hiç birşeyim yok.
siyasi kimlikle geliyorlar hala muhattap olmam diyor
e meclise girelim öle konuşalım diyoar bu seferde iz hayır diyosunuz.

peki cözümünüz nedir ağalar?
güreşmi tutalım?
at üstünde ok atışalım kazanınanın dediğimi olsun?
tavla oyuyalım türkler tavlada iyidir, aa pardon onlarda türk..hmm ama biz daha türküz dimi HELL YEAH!!

nedir cözümü bu işin?
Sosyal ağlarda paylaş

cuce
bana göre cozum once silah tutanları temizlemek .. PKK temizlenecek once ..
ondan sonra demokratik haklarını savunsunlar girip meclise .
bu şekilde olmaz eli silah tutmasa bile arkasında silah tutan capulcular olan insanın mecliste olması hoş değil
gerci yapıcak birşey de yok ..
umarım sorun yaratmak için değilde sorun cozmek için ordadırlar .. umarım ..
Sosyal ağlarda paylaş

gelilus bende onu diyorum zaten.

ana sorarsan ben cözümü bilmiyorum acıkcası.

o kadar cok bastırdikki, esiden pkkdan korkan insanlar artık ölmek pahasına "kürdistan kurulacak demeye başladı bu insanları ikna edene kadar uraşıcaz işte kürdistana gerek olmadan eşit ve refha içinde yaşıyacaklarına ınanacaklar sonrada bu isteklerinden vazgecicekler,

benım içimden gelen cözüm budur.

meclise giren bağımsızar arasında buna karşıcıkanlarda var bu fikre yardım edicekler de var.

ama en azından artık namluların susması için bi umut var.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
o kadar cok bastırdikki, esiden pkkdan korkan insanlar artık ölmek pahasına "kürdistan kurulacak demeye başladı bu insanları ikna edene kadar uraşıcaz işte kürdistana gerek olmadan eşit ve refha içinde yaşıyacaklarına ınanacaklar sonrada bu isteklerinden vazgecicekler,

bastırmadık arkadaşım, bastırmadık malesef. bastırılan bir fikir böyle açıkca ortaya konmaz. kimi neden ikna ediyoruz ?

arkadaşım sana güzel örnekler veriyorum türkiye dışından, neden anlamıyorsun ?

türkiyede malesef bu uyum yasalarından dolayı tamamen bu tür işler için zemin hazırlandı. osmanlının yıkılış devresini incelersen azınlıklara verilen özgürlükler yüzünden önce balkanlarda başlayan sonra orta doğuya sıçrayan bu akım sonucunda içten yıkılmıştır devlet.

rusya, amerika, israil, almanya, fransa, iran, çin, k.kore vs vs

bu ülkelerde bırak böyle bir silahlı ayrılıkçıları, fikir bazında birşeyler söylenmeye başlanınca direk bastırılıyor.

ama biz türkler işin içine girince barbar, işkenceci, özügrlük kavramı olmayan, yobaz bir millet oluyoruz. uyum yasalarını dayatıyorlar ülkemize.

fransa da göçe karşı alınan kararlar, almanyada 2-3 hafta önce göçmenlere karşı alınan kararlar tamamen uygulanması gereken ırkçı yasalardır.

ırkçılık zencilere karşı yapılan bir şey değildir malesef. ırkçılık, milliyetçilik,ülkücülük, vatanseverlik yada adını koyabildiğin her türlü fikir ayrımının en üst noktasıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

namlularin susmasi icin bir umut yok..

o umut o namlularin Turkiye tarafindan susturulmasindan geciyor onun devaminda ekonomiik sosyal reformlardan geciyor oyle 20 tane adam meclise girdi diye kimse silahini birakmaz utopik olur o.

bu isi ya biranda kaba kuvvet ile bitiriceksin ki benim gonlumden bu geciyor..

yada degisik destekler ile-- mantikli olanda bu..
Sosyal ağlarda paylaş

öcalanın avukatını aday gösteren, "pkk ile aramıza mesafe koymayız" diyen, kurallar arasında boşluklarda gezinen bir grubun meclise girmesi bu sadece. abartacak bir şey yok!???!! sadece pkk ile arasında mesafe olmayan namuslu, dürüst, güvenilir insanlar.. bebeğin olsa emanet et! öyle güvenilir insanlar.. zamanında bebek katilleriydi bunlar ama sonradan vaftiz oldular, günah çıkardılar, günahlarından arındılar! şimdi "halkların kardeşiliği" başlıklı yalanlar söyleyip bölmeye çalışmıyorlar uruguay'ı!

yaptığım ırkçılık mı? hayır.. kürtlerle bir sorun yok ki... ailede doğubeyazıtlı kürt var! ancak sorun bölücülük sorunu.. bunlar ırkçılığa karşı ırkçılık ayrımcılık yapan bi grup..

pkk ile aralarına mesafe koymayanları, pkk ya terör örgütü diyemeyenleri istemiyorum doğal olarak!

desinler "pkk terör örgütüdür" sıkıyorsa..
pkk ile aramıza mesafe koyarız desinler.. sıkıyorsa..

pkk nın mecliste temsil hakkı oldu.. hayırlı olsun..

ülkeyi de böleriz artık "ama oraya hizmet gitmiyooomuşşş" gazına gelip. aferin
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada dtp'nın nasıl bölündüğüne dair bir örnek vermek istiyorum size.

istanbul ikinci bölgede dtp bağımsız aday eski ödp Baskın Oran'ı destekleyeceğini acıkladı, kendileri aday cıkarmadılar secmenlerine bu mesajı verdiler ama sorna emrin nerden geldiği cok belli bir şekilde öcalan'ın Avukatı ikinci bölgeden adaylığını koydu, sonuc olarka ikiside secilmedi.
Baskın oran hiç bi zaman dtp'nın grubuna katılmıycaktı mecliste secilseydi, eğer öcalan'ın köpeğinin emri olmasaydı secilecekti muthemelen, barışcıl bir cözümden yana olucaktıda muthemelen, ama dtp kendi çinde ikiye bölündüğü için olmadı.

neyse demem odurki,

dtp'nin içinde serefsizler kan dökenlerde vardır, cözüm getirmek istiyenlerde.

bi kez bi fırsat yakalamışız herşeye kör nefretle saldırarak bunuda kaybetmiyelim.

devlet hukuk devleti işte savcılıkda bi yere gitmiyo suc bulunursa ceza cekilir bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

olmuş bitmiş bir olay artık bu ya ..
konuscak ne var ..

hepimiz sanırım cücenin dediği gibi olmasını umuyoruz olayın ..
inşallah cücenin dediği gibi adam gibi sorunlarla ilgilenirler . bölücülük yapmazlar ..
bölücülük yapan 1-2 tanesi kesin olur onlar da barınamaz zaten diğerleri yapmassa .
gorucez artık .
Sosyal ağlarda paylaş

düzeltelim.. devlet hukuk devleti değil.. hukuk bizde ağır, sancılı ve AB etkisine [ve diğer etkilere] açık bir organ

dolayısı ile o kadar basit değil.

avrupa birliği leyla zana'ya gelince aslan kesilir, adamlar DTP kongresinde falan öcalan posterleri açınca, liderleri "pkk ile ayrılık olmaz" deyince sadece not eder, "yapacak bi şi yok" derler..

keşke sadece birazcık daha basit olsa şimdiki duruma kıyasla... "o kadar basit"i geçtim ben, birazcık daha basite bile razıyım da, değil işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Konu baya saptırılmış...

Ben meclise giren bu adamların "kürt" olmalarına laf etmiyorum.

Bir terör örgütünü savunmalarına laf ediyorum bu kadar basit!

İster kürt olsun, ister çerkez, ister laz, ister avustralyalı! Fark etmez. Bu memlekete kast etmiş, senelerce kan dökmüş ve hala döken bir terör örgütünü destekliyorsa, birde bu terör örgütünün provagandasını meclis kürsüsünden ayan beyan yapacağı ortadaysa ben o adamı istemem!

Meclisten yüzlerce kürt kökenli milletvekili geçmiştir bu 85 yılda. Hatta en büyük örnek önce Başbakan, sonrada Cumhurbaşkanı olmuş Turgut Özal vardır. Hiçbirine lafım yok...

Başlıkta "Ve demokrasi; Kürtlerde artık mecliste! " değil. Konuyu saptırmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

o zamanlar kafam basıcak yaşta değildim, sonradan okudum ettim öğrendim.

o gün yapılanların ne olduğunu düşündüğümüde söliyim.

eşşekliktir haksızlıktır şerefsizliktir,

pkk'ı destekledikleri için değil sadece, ama kendilerini secen halkı temsil etme haklarını böle gerzekce böle aptalca kaybettikleri için.

91 de olanlar bahsi gecen 15 kişinin sucudur, 15 kişi'nın bok yemesidir.

ama bugun o isimlerden bı kısmı tekrar secildi, yemin töreninde görücez yine yapıcaklarmı bu hatayı yine kendilerini secen halkı yüzüstü bırakıcaklarmı, yok adam gibi siyaset yaparlarsa ne ala.

adam gibi siyaset yaparlarsa ne ala değilmi?

bence ne ala.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım adam gibi siyaset yapsalar geçmişleri böyle olmazdı. geçimişi öyle olabilir, günümüzde ne yapacakları önemli dersende, kimler tarafından seçildikleri ortada. yani adamlar renkllerini belli ederek geliyor meclise. 1 hafta önce ortak açıklamalarında :

""türkiyeye elimizi son kez uzatıyoruz, tutmazsanız vay halinize ""

sen kimsin de böyle konuşuyorsun bre densiz diyesim var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...