Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çikolata soslu , Çikolata parçacıklı Kahveli Kek

ghost_boo

Öne çıkan mesajlar

Eheh evet yine bir tarifimi daha sunuyorum sizlere..

Gerekenler :

3 yumurta
Un
Şeker
Kabartma Tozu
İki paket çikolata
Kakao
Kahve
Ayçiçek yağı
Tereyağ
Krema
Süt
(isteğe göre ceviz de yakışabilir ben pek sevmiyorum kekte ceviz)

Birinci Adım :

üç yumurtayla 1 buçuk su bardağı şekeri mikserle(olmadı başka bir şeyle) köpürtüyoruz karıştırarak.

İkinci Adım :

Bir Sana (ya da becel ya da herhangi bir marka herneyse) tereyağ'ın %70 ya da 60'ını eritiyoruz...

Üçüncü Adım :

Köpürttüğümüz yere üç su bardağı unu , bir kaşık kakaoyu , 7 kaşık kahveyi , kestiğimiz çikolata parçacıklarını , erimiş yağı , kabartma tozunu, yarım su bardağı sütü ekliyoruz.Karıştırıyoruz bir güzel.(ve de tadıyoruz çünkü çok lezzetli mmmm...)

Dördüncü Adım :

Fırını çalıştırıyoruz. O bir yandan ısınacak...

Beşinci Adım :

Bu karışımımızı bir tepsiye döküyoruz.

Altıncı adım :

Çok ufak bir tencereye (sos yapmak için olanlardan..) bir paket çikolatayı kıra kıra dökerek içine de krema ekleyerek (yarım kutu krema yeterli..) Onu çikolata sosu haline getiriyoruz.

Yedinci Adım :

Tepsiyi fırına atıyoruz. Artık 15 dakikada ya da 10 dakikada bir kontrol edeceğiz.

Sekizinci Adım :

Piştiğini bir çatal batırıp temiz çıkararak anladığımızda ( Yani Her baktığımızda bir çatal batırıcaz. Eğer içinden temiz çıkarsa kek olmuştur. Ancak hala sıvımsı bir şey yapışıksa üstüne pişmelidir. Bu sebeple ortalarına batırıcaz.) Keki fırından alıp , tepsiden bir tabağa koyduktan sonra o çikolata sosunu kekin üzerine paylaştırıyoruz.

Mm.. Enfes.. Afiyet olsun..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...