ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Eheh evet yine bir tarifimi daha sunuyorum sizlere.. Gerekenler : 3 yumurta Un Şeker Kabartma Tozu İki paket çikolata Kakao Kahve Ayçiçek yağı Tereyağ Krema Süt (isteğe göre ceviz de yakışabilir ben pek sevmiyorum kekte ceviz) Birinci Adım : üç yumurtayla 1 buçuk su bardağı şekeri mikserle(olmadı başka bir şeyle) köpürtüyoruz karıştırarak. İkinci Adım : Bir Sana (ya da becel ya da herhangi bir marka herneyse) tereyağ'ın %70 ya da 60'ını eritiyoruz... Üçüncü Adım : Köpürttüğümüz yere üç su bardağı unu , bir kaşık kakaoyu , 7 kaşık kahveyi , kestiğimiz çikolata parçacıklarını , erimiş yağı , kabartma tozunu, yarım su bardağı sütü ekliyoruz.Karıştırıyoruz bir güzel.(ve de tadıyoruz çünkü çok lezzetli mmmm...) Dördüncü Adım : Fırını çalıştırıyoruz. O bir yandan ısınacak... Beşinci Adım : Bu karışımımızı bir tepsiye döküyoruz. Altıncı adım : Çok ufak bir tencereye (sos yapmak için olanlardan..) bir paket çikolatayı kıra kıra dökerek içine de krema ekleyerek (yarım kutu krema yeterli..) Onu çikolata sosu haline getiriyoruz. Yedinci Adım : Tepsiyi fırına atıyoruz. Artık 15 dakikada ya da 10 dakikada bir kontrol edeceğiz. Sekizinci Adım : Piştiğini bir çatal batırıp temiz çıkararak anladığımızda ( Yani Her baktığımızda bir çatal batırıcaz. Eğer içinden temiz çıkarsa kek olmuştur. Ancak hala sıvımsı bir şey yapışıksa üstüne pişmelidir. Bu sebeple ortalarına batırıcaz.) Keki fırından alıp , tepsiden bir tabağa koyduktan sonra o çikolata sosunu kekin üzerine paylaştırıyoruz. Mm.. Enfes.. Afiyet olsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 İlla kahve olmak zorunda mı peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 nerde resim =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Çok sık yapıyorum bunu bir dahaki sefere resim çekerim ^^ Kahve olmak zorunda değil istediğin kek türünü söyle sana tarifini yazayım hem de bir dahaki sefere resimli olur ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 abi fırın kaç derece olcak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 resxim plx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar