Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 apo yu özlemiş adam .. şaibe ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Hmm ben derdimi anlatamamışım o zaman. Kürtler derken bahsettiğim topluluk özellikle doğu ve güneydoğuda yaşayan, değilse büyük şehirlere yeni göç etmiş ve kendini ülkenin geri kalanından soyutlamış, dışlanmış hisseden etnik kökeni kürt olan insanlar. Kürt sorununu, bölgedeki fakir halkı ön plana çıkartıyorum ben. 15 milyon demişsin biraz büyük bi rakam. 12 milyon falan diye tahmin ediliyor. Bunun üstünden bi hesap yapalım. Türkiye nüfusu 60 milyon, bunun 40 milyonu seçmendi son seçimlerde. 30 milyonu oy kullandı ve geçerli sayıldı. Bu durumda toplam nüfusun yarısı seçimlere katılıyor. Değerler çok büyük olduğu için dağılım bütün gruplarda eşittir diyebiliriz. Tahminen 12 milyonluk kürt nüfusun 6 milyonu oy kullanmış yani. Bunların 2 milyonu oylarını dtpye vermiş. Az buz değil 2 milyon insan. Benim anlatmak istediğim bu iki milyon insanın bir derdinin olduğu, bunun da etnik kökene dayalı ayrımcılıkla, yasaklarla çözülemeyeceği. 15 çocuk yapıyorlar çünkü ülkenin geri kalanı gibi gelişime ayak uyduramadılar. Tarım işçisi olsun diye yaptıkları çocuklar işsizlikten, dışlanmaktan sonuçta terör örgütlerinin eline düşüyor. Meclise girmeleri lazım ki bu dertlerini anlatsınlar, biz de tartışıp çözüm bulalım. Çünkü onların derdi bizim derdimiz, aslında onlar biz diye bi ayrım da yok zaten. Şimdiye kadar meclise giren kürtlerden böyle bişey göremedik, bu yüzden dtpnin mecliste grup kurabilmesi olumlu bir gelişme. Çünkü onlar, sorunları olan bi topluluğu temsil ediyorlar. Kürtçe yemin vs. gibi devletin temel ilkelerine aykırı çıkışlar yaparlarsa tabi bütün bu iyi dileklerimiz suya düşecek. Bekleyip görelim seçimlerden sonra ne oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 said: nukbasliklikiz üye § 20 Temmuz 2007, Cuma - 12:03 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- ayrıca ismet inönü,erdal inönü,turgut özal ve bülent ecevit'in iktidar sürelerini topla bakalım 40 yılı geçiyor. Yani bu ülkeyi türklerden çok kürtler yönetti. Bu saydıklarının hiçbirinin Kürt olmaması da ayrı bir komiklik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 PKK ile en sert şekilde mücadele ediceksin. Fakat bunu yaparken hala halka şuan davrandığın gibi davranırsan bir nesil PKKlı ölür öteki gelir. Devlet ne hizmet götürmüş benim askerlik arkadaşıma ? 1)sağlık ocağı görmemiş 2) okul yok 3) su yok 4) kanalizasyon yok 5) yol yok 6) iş yok Atatürk kimdir askerde öğrenmiş ilk defa... sen bu adama hizmet götürdüğünü iddaa ediyorsun ? Bu adama hizmet götüreceksin ,bu adamda devlet var beni korur diyecek PKKya baş kaldırcak. Görmediğim devlet beni nerede korur demiyecek. >Neyse sığ milliyetçi bakış açısı ile ancak doğuda herkesi öldürür , her kürdü öldürürsünüz siz. Sonra sorun çözülmüş olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 DTP bence kürtleri değil PKK yı temsil ediyor. Bu da apaçık ortada. Bağımsız adaylar Leyla Zana'yı çıkartıp konuşturuyorlar. Leyla Zana'da diyor ki: Başkanımız İmralı'da, işte bu topraklar Kürdistan. Topluluk da coştukça coşuyor. Sen gelmiş bu insanlar Kürtleri temsil ediyor diyorsun. Çocuk değiliz,kim kimin ne olduğunu biliyor. Masal okuyorsunuz bence. Ha Kürt Halkının beyni yıkanıyor, kürt halkıyla PKK ve bağımsızlığını bir araya getirerek değişik bir kombinasyon ortaya çıkartıyorlar o ayrı. Bunu da mitinglerde görüyoruz. Barzani nasıl Kuzey Irak'ta maşaysa bu DTP liderleri de maşa bence. Kürtlerin problemleri falan da umurlarında değil. Kimi temsil ettikleri apaçık ortadayken, daha neyi savunuyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 git zananın açıklamalarını oku bi, ondan sonra gel buraya dtp kürtleri savunuyor de. aysel tuğluğun açıklamalarına mı kanıyorsunuz bilemiyorum ama dtp nin pkk yı savunduğu çok açık, ha hala dtp kürtleri savunuyor derseniz pkk bütün kürtlerden olusuyor demiş olursunuz benim gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Ben mi neyi savunuyorum ? yukarda bahsettiğim konularda cevap veremeyince bu kısmamı geçtik ? Problemin çözümünü savunuyorum. PKK ile silahlı mücadele yanında, halka verilecek sosyal yardımdan bahsediyorum . Ordaki halka devleti göstermeye inanıyorum. Hayatı boyunca devleti ebesini ağlatan olarak gören halka devletin şevkati olduğunuda göstermek gerektiğini savunuyorum. Bağımsız adaylar sade Zana değildir. Aralarında aklı başında konuşanlar mevcuttur bunu savunuyorum. Bu aklı başındaki adamların önü kesilmezse çözüme katkıda bulunurlar bunu savunuyorum. sen neyi savunuyorsun ??? [ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 14:07 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 burak peki diyarbakır gibi son derece gelişmiş bi şehirde, hali vakti yerinde olmasına rağmen "zamanı gelince türkleri keseceğiz" diyen büyük bi çoğunluk var bunlara ne açıklama getireceksin okul var, yol var, su var vs. ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Bir de ben sokakta yürürken kendimi Türkiye'de değil de olmayan Kürdistan'da hissetmeye başladım nedense. Herkes Kütçe konuşuyor.Ben anlamıyorum. Minibüsünden tut otobüsüne taksisine kadar. İstanbul böyle. Sonra bu insanların özgürlüğü yokmuş. Bu insanlar mı ikinci sınıf? Bu insanlar mı sokakta kürtçe konuşamıyorlar? Hadi canım sen de... 2007 deyiz ve gayet te rahatlar. [ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 14:17 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 @Prawler: Türkiyeyi İstanbuldan ibaret sanmak , ne gerek var tartışmaya ki sen takıl LOL @SLy: Öncelikle sen devlet olarak kendi eksiklerini tamamlarsın , bu aşamada PKK ile silahlı mücadeleye sonuna kadarda devam edersin. Ondan sonra hala bu şekilde konuşan kalmış olursa. Bu işten nemalananlardır onlarıda temizlersin. Devlet olarak masum halkı korumak görevindir. Önce bunu yapmakla yükümlüsündür. Masum olmayanı ister as ister kes. zaten ağzını açan olmaz. [ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 14:21 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ok doğru diyosun da, yapmayalım mı diyoruz biz de? zaten oraya doğru düzgün yol su vs. terör olaylarını azaltır apaçık ortada. para olsa türkiye adam olurdu zaten yok ki o işi halledecek ekonomi, onun haricinde bu hükümet devletin gücünü azalttı resmen, devletin elindeki yerleri yabancılara sattı satmaya da devam edecek. hani gelen paranın tamamı güneydoğuya yol su götürmede kullanılsaydı razıydım, parayı gören var mı ? ben duydum gemicik almış birileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 @Szasstam: Haha, birçok bölgeyi dolaştım ben. Rahat ol o konuda.Ben sadece örnek verdim, verdiğim örneği de anlamamışsın anlaşılan. Diyorsunuz ki bu insanlar kendilerini ikinci sınıf hissettiği için Kürt sorunu var deniliyor. Ben de diyorum ki yok öyle birşey. Güneydoğu Anadolu desen zaten adamların kaleleri, İstanbul desen çok rahatlar. Anlatmak istediğim şey bu. Takıl demeden önce bir analiz yap otur ilk önce. Ayrıca ben demiyorum ki Güneydoğu'ya yol,su,elektrik gitmesin.Devlet olarak varlığını göstermen lazım. Ama devletin devletliği kalmadı. Paranın yarısı savunmaya, çok küçük bir kısmı eğitime, bir kısmı diyanete, geri kalan kısmı da dolandırıcıların borçlarını kapatmaya yarıyor. Bir kısmı da cebe gidiyor tabi. Bu arada kalkınmaymış falan kaynıyor tabi. Yoksa biz de isteriz bu insanlar bilinçlensin, PKK ya karşı tavır alsın, gerçekleri öğrensin, kukla olmasınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Diyarbakırda Türklere ölüm diyen adamların geçmişine bakmak lazım. Nerden kazanmışlar o parayı? Uyuşturucu mu silah mı hangi pisliğe batmışlar da ordaki karmaşanın devam etmesini istiyorlar? Kalıp cümleler bunlar evet, kara para peşinde olan orda barışı istemiyor çok klişe bi deliyürek lafı. Ama gerçek aynı zamanda. Peki horace'ın verdiği örnek ve benzerleri? Konserlere kürtçe söylüyor diye alınmayan türkücüler, kürt olduğu için iş bulamayan adam, yine sakaryada sanırım otobüste kürtçe konuşuyorlar diye dayak yiyen çocuklar? Çok fazla genelliyoruz insanları. Özellikle teröre tepki olarak oluşan bi kürt karşıtlığı var ve kısır döngüye sokuyor bu bizi. Daha fazla nefret ettikçe daha fazla dışlıyoruz, sonuçta daha fazla insan ölüyor. Sapla samanı ayırmak için uğraşmıyor kimse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Sapla samanı ayrılmayacak duruma getirdiler bazıları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 @SLY : Meclise girmeleri , çürükleri saymayın onlar nasıl olsa temizlenir. Aklı başında olanların meclis kürsüsüne çıkması ordan sorunlarını dile getirmesi , açıkcası çözüm olumlu etki edicektir. Dediğimiz bu zaten , PKK meclise girmiyor , çözüme giden yolsa işine gelmeyenlerce önü kesilmezse güzel adımlar atabilecek insanlarda meclise giriyor. Bu insanlar zaten çözüm yolunda işe yaramaz , bölücülük yaparsa bundan önce olduğu gibi defolur gider. @Prawler : İşte zaten onlarında istediği bu PKK nın istediği bu sen sapla samanı karıştır , karıştırdıkça PKK ya karşı olan masum kürtlerin üzerine git , sen onların üzerine gittikçe onların masumluğu kalmasın PKK güçlensin. Çözüm bumudur ? Bakın ben hep çözüm yolundan bahsediyorum . Bu olaya karşı olanlar çözüm yolunuz nedir ? Bu insanlar birgünde dağdan inip ne mutlu türküm diyenemi diyecek sanıyorsunuz ? [ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 14:37 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 demezlerse keseriz kırarız kafalarınağzlarnasçarz! DEFOLSUNLAR GİTSİNLER!!!!1bir :( hep onların suçu hep onların suçu... kürt arkadaşlar edinin kendinize. yabancı kaldıkça korkmaya nefret etmeye devam edeceksiniz. anlamanız, şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Türk Futbol Milli Takım'ı gol attığı zaman; omuz omuza zıpladığım, etnik kimliğinde Kürt yazan arkadaşlarım oldu benim. Bu bakımdan Kürtlerle bir alıp veremediğim yok benim, işin içine siyaset girmediği sürece herkesle hoplar zıplarım ben. İşin insani boyutunda ben yukardaki gibi düşünüyorum; üniter devlet, refahın eşit paylaşımı, mecliste adil temsil hakkı vs. lan ne pis bişe bu siyaset? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 o da çok oluyo. sen iyisin ama kürtler çok fena. sen iyisin ama islami kesimin çoğu iğrenç. ki yani... tanıdığı sadece o adam var. :) bizim siyasetle bi işimiz olmaması lazım zaten. sorun orada. insanların bı kadar keskin bi şekilde politize olmaları ve fırkalaşmaları. tarihten ders almak lazım. almanyadaki yahudilerin durumu çok enteresandır mesela. yıllar yılı güzel güzel komşuluk ettiği insanları mezbahalara gönderenler var. çok garip çok acı geliyo bunlar bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 said: Bu arada saadet teyze oyunu dehap a atmıyor. Okuma yazma bilmediği için ben dehap mehap bilmem ama yemin billlah hayvana basıcam oyumu diyor. O aralar dehapın amblemi kelebek. Sonra da gidiyor dypye veriyor oyunu. Kırat da hayvan, yeminim bozulmaz diye. Düşünün ki bu döngüde sıkışmış, imkanı olmayan ezilen tehdit edilen insanlarsınız. Elinizden heralde ancak bu kadarı gelirdi.aaAhah benim arkadasimin babannesi de "Ha kus ha kelebek" diye DSP yerine HADEP'e vermisti oyunu : ) said: milliyetçilik zavallı bir şey. çok yıllar öncesinin bir motivasyon unsurundan başka bişi diil. eh biz de oraları yaşıyoruz bir çok açıdan hala.Hayir, irkcilik zavalli birsey, milliyetcilik ise bu ulkenin temellerinin dayandigi en onemli unsurlardan bir tanesi. Tabi bu milliyetciligin MHP'nin M si olan milliyetcilik oldugunu anlatmama gerek yok sanirim. [ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 16:00 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 bugun toplasalar gerikafali butun komsualrimi hic dusunmeden yollarim kampa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 yollayamazsın, ben öyle birşey emretmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ama "gerikafalilar" seni toplayip kampa gonderseler karsi cikarsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Milliyetçilik bir akımdır. 500 yıl önce örneğin, böyle bir akım mevcut değildi. Damgasını zamanında dünyaya vurmuştur, ulus-devlet modelini tarihe geçirmiştir, fakat artık etkinliğini kaybedeceği günler yaklaşmakta, sahneyi terketmeye hazırlanmaktadır. Aynı şekilde de, ulus-devlet modeli de çöpe gitme yolundadır. Batı'da ulus-devlet modeli yerini demokratik-birey odaklı devlet modeline bırakmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 napolyon ipnesi işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 silencer, amerika harici bu dediğinin geçerli olduğu tek ülke yok hayal görüyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar