Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seçim Sonucu Tahminleri

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

jadelith abi bak yapma bu hatayı adamların tek yaptıkları şey satıp satıp yemek... şu an kriz çıkmak üzere ve kim seçilirse seçilsin kesin bir kriz çıkacak... mhp sadece milliyetçilik diyenler parti tüzüğünü okusun ''kafatasçı'' tek bir cümle bile bulamazsınız...bu kadar şehit yeter artık...eğer terör bitecekse biraz daha fakir olmaya razıyım
Sosyal ağlarda paylaş

AKP bir 5 sene daha gelirse,
Sonumuz Arjantin olacak.
Söylemedi demeyin.

Yatırımcı sömürmek için geliyor haklısın, babasının keyfine değil. Gelecek buraya, milyonlarca dolar kar edip gidecek, sonra faturası da bize çıkacak.

Yatırımcı faiz almak için geliyor, %30 karla 1 senede TR hariç dünyanın hiçbir yerinde kazanç elde edemiyorsunuz sıcak parayla.

Ben ekonominin açık olmasına eyvallah diyorum.
Özelleştirmelere de eyvallah diyorum.

Ekonomi açık olacak ama senin rekabet gücün yoksa, kıçındaki donu bile dışarıdan alıyorsan yemişim öyle açıklığı. Üretimimiz tüketimimizi geçmedikçe bir cacık olmaz. RTE nin söylediği 10 bin dolara ulaşırız. Bu para zenginler ve rantçılar arasında paylaşılır, halkın geri kalanı da sürünür. Sana 10 bin $ gelir senelik. Ne işe yarar?

Bir sürü ekonomist, özellikle köşe yazarları çalıştıkları gazetenin politikasından dolayı ekonomi düzgün gidiyor diyorlar. Bu ülkede güvenilecek en son insanlardır medya çalışanları tarafsızlık açısından.
Hayatta da güvenmem ekonomi yazarlarına.

Ha MHP gelmiş, CHP gelmiş değişir mi?
Hayır, her şekil bu ülke adam olmaz.

Ama AKP ekonomiyi düzeltmedi.
Sadece yabancı yatırımı çekti (ister portföy olsun, ister sıcak para).

Eğer geçimimi ranttan, sermayeden vs... den sağlıyor olsaydım oyum AKP ye olurdu.

Neyse gene boşuna yordum kendimi.

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 16:21 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yahu zaten inanilmaz gidiyo ekonomi demiyorum ki.

dervisin yaptiklarini devam ettiriyolar evet. ama bunu bile beceremiyor ki hukumetler. imf kac kere kemal dervisin yaptiklarini yaptirtmaya calisti, ama hepsinde hoop hersey geri alindi. bu yuzden 96 krizi 01 krizi oldu. ilk kez bir hukumet devam ettiriyor belirli bir ekonomik politikayi, o yuzden daha umutluyum digerlerinden. baykal bahceli ikiside fazla politikada kalmis insanlar. onlari basbakan olarak dusunemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu anlatamadim galiba. ben ne yazisi yazayim, ekonomi hakkinda genel fikrim var (ekonomi okudum 4 sene boru diil ;p), ama turkiye hakkinda %100 birsey diyemem, cunku arastirma yapmadim bu konuda.

yazisini okudugum adamlar hayatlari boyunca 3-4 ulke uzerine (brezilya arjantin turkiye gibi ulkeler) yogunlasan insanlar. onlarin yazilarina da guveniyorum dogal olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Darbe olur sora bizi 20 yıl daha geri götürür
Zaten 20 yıl arayla oluo türkiye yerinde sayıp duruo
Aa bak 30 yıla yaklaşıorz 30 yıldır darbe yok hadi darbe yapalım aman Türkiye rahat kalmasın iki dakka:)
Bugün dinciler yüzünden yaparız zamanında sağcısı solcusu yüzünden yaptık ileride laiki yüzünden bile yaparız hatta dinsizi yüzünden:D
Darbe yapmak için bahane çoooook bu ülkede
Sosyal ağlarda paylaş

@Jadelith:
Ekonomi okumuşsun bari 2002-2006 dış borç istatistiklerine bak.
kur farkını falan da hesaplayıver.

Borçlanıyoruz, sonra sermaye akımı geliyor.
Kapatıyoruz.
Borçlanamayacak hale gelince ne olacak.
Tüketemeyeceğiz.

Belki ekonomik olarak Arjantin gibi olacağız, ama müslüman toplum olduğumuz için sanırım yağma olmayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...