Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

turk halki ozellestirmelere niye karsidir?

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

Kaldi ki, ozellestirmenin bir siniri vardir acikcasi.
Ben ozellestirmeye karsi bir insan degilim, kapitalizmin cok kusurlu oldugunu dusunmekle beraber cagin gerekliligi oldugunu da dusunen biriyim. Devri tamamlaninca zaten baska bir sistem gelecek, Marx'in ongordugu gibi komunizm olabilir bu, veya baska birsey.

Benim karsi oldugum, su anda yapilan ozellestirmenin sekli. Turk Telekom'un ozellestirilmesi, Petkim'in ozellestirilmesi vs. Ornegin Turk Telekom'u ele alalim. Telekom Turkiye'de bir tekeldir, ve bu satis ile yabancilarin eline gecmis bir tekeldir. Olasi bir savas, milli seferberlik vs. durumunda, 1918 Osmanli'sina donmemiz isten bile degil su durumda.

Petkim'e gelelim. Petkim satılırsa ne olur?
"Hemen söyleyelim, birkaç yıl içinde türkiye, petrokimya üretiminden çekilmiş olur; yılda 5-6 milyar dolarlık yüksek katma değer yaratılan bu alanı yabancı tekellere bırakır. Petkim’in (bu haliyle bile) hem fiyat, hem de kalite açısından piyasayı denetleme işlevi de sona ereceğinden, irili ufaklı yerli üreticiler de tamamen bu tekellerin insafına terk edilmiş olur."

Dunya'nin en pahali petrolunun satildigi Turkiye'yi, bir de bu zaman gorun yani kisaca. Ayrica yine olasi bir seferberlik durumunda, kendi petrolu baskalarinin tekelinde olan bir ulke olarak tanklari iterek calistiririz artik.

Bence de ozellestirme gereklidir, en basitinden rekabet ortami yaratarak devletin de tekel olmasini engelleyerek performansi artirir. Fakat ozellestirme vardir, devleti pazarlamak vardir, bunlari ayirt edebilmek icin de universite bitirmeye bile gerek yoktur acikcasi.

90 yil oncesinden ders alamayacak kadar kor bir toplum haline geldiysek, yokolmayi haketmisiz demektir zaten, ondan gidisatimiz cok garip gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

özellestirme kaliteyide beraberinde getiriyor.kamu olunca es dost kenk yardımıyla kayırılma cok oluyor.

komünizm mi kaldı gidin rusyaya 10 kişiye sorun 1 tanesi komünizm überdi desin kominik olalım.rusyaya bile gerek yok atlayın otobüse antalyaya gidin.

komünizm geldiğinde türk kızları ruslar gibi olacaksa gelsin yoksa cok gerici kaldı bu cagda.
Sosyal ağlarda paylaş

bana ülkesinin tüm iletişimini sağlayan bir kuruluşu yabancılara satan bir ülke gösterin. ki bu kuruluş o ülkede tekel olsun. evet turk telekom özele geçince daha iyi hizmet vermeye başladı ona itirazım yok (her ne kadar şikaetçi olsak da bu bir gerçek, eskiden telefonu açan teyzeler azarlayıp kapatıyordu şimdi sorun çözülene kadar uğraşıyorlar). Ama bu özelleştirme için bahane mi, yoksa devletin tembelliği mi? Zaten kar eden ve ülke için kritik olan bir kuruluşa çeki düzen vermeye üşenip de yabancılara satan devlete ben ne diyeyim.

ayrıca rusya komünist değil sosyalistti d:

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 00:17 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
eS lemeyin zaten tüm sayfa yazım gitti :) okadar kasmıştım

madem yazın gıttı sana yenı yazın ıcın bır tuyo vereyım :)

kapıtalızme karsı argumanlar getırırken bunlar ekonomık olmasın. zıra gereklı duzenlemeler yapıldıgında kapıtalızm ıdeal ekonomık sıstemdır. ha bızde hıc bır zaman yapılmayacak bu duzenlemeler hep topal, dengesız bır sıstem olarak kalacak ama boyle mılletın sana ıdeal, mukemmel kapıtalızmın argumanlarıyla geldıgı tartısmalarda kullanacagın teknık, kapıtalızmın yumusak karnı olan sosyal etkılere yuklenmek olmalı. zıra en mukemmel kapıtalıst sıstemde bıle engellenemeyen yan etkıler var mısal; ahlakı cokus, degerlerde cok cıddı sarsıntılar, kulturlerın yok olması, marx'ın unlu yabancılasması, efendım bu zor yarısta gerı kalanların basvurdugu, hırsızlık, gasp, hatta teror.

bunlardan gıydırcen paso, dıcen kı ıdeal kapıtalızm de yetersız, ıdeal sosyal bır sıstem topluma boyle zarar veremez dıcen. alternatıf dusunun dıceksın, ıkı tarafta da oyle kalacak sonra. draw'la bıtcek konu :D

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 00:19 tarihinde, ascraeus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ascraeus ben senin bıraktığın yerden devam edeyim :)

"kulturlerın yok olması, marx'ın unlu yabancılasması, efendım bu zor yarısta gerı kalanların basvurdugu, hırsızlık, gasp, hatta teror"

denilmiş.

pekala, kültürlerin yok olması, alt kültür üst kültür istemeyiz, herkes aynı herkes eşit olsun diyen bir sistemde mi daha olası yoksa gayet geniş bir alana yayılmış, liberalizmde mi (kapitalizm demeyelim, genel kaçar) daha mümkün? bir çok farklı düşünce, konuşma ve düşünce hürriyeti liberal demokrat bir sistemde mümkündür. demokrasinin avantajı budur zaten.

hırsızlık gasp hatta terör denilmiş. bu da sosyalizmin güdük kaldığı ve engelleyemediği bir durumdur. zira insanlar kendisine devletin layık görmediği şeyler istediği durumda, bunları elde etmek için çalışmak gibi bir seçeneği dahi yoktur. üst mevkiilerde tanıdıkları olmadığı, iyi bir yoldaş, partizan olmadığı sürece, gasp ve hırsızlıktan başka çaresi olmayacaktır.

liberalizm/kapitalizm in yumuşak karnı, halk ve bireyler bazında değil, devlet bazında daha fazladır. gönül rahatlığıyla savaşılmaz, hazırlık yapılmamışsa acil eylem planları kolayca uygulanamaz, likit bir yapıya sahip olduğu için stabilitesi yüksek olmayabilir. fakat halk açısından, harikuladedir, nefistir.
Sosyal ağlarda paylaş

horasım abıcım, "kapıtalızmde tamam bu var ama sosyalızm vesaırede daha kotu olur bu soyledıklerın" seklınde bır cevap gereksız olmus. zaten ben su an ıdeal kapıtalızmden baska bır sısteme sempatı duymuyorum ve bu yazdıklarım sadece kapıtalızmın yan etkılerı, baska sıstemde daha ıyı demedım.

ama haa bu sıstem devam ederse o yazdıklarım olucak mı? olucak. hatta etrafımıza bakınca goruyoruz kı yavas yavas bu degısım basladı bıle. ve yasar da gorursek, dıyorum kı 1 kusak sonra kulturel mıras dedıgımız adet, gelenek, gorenek, anadolu halk pratıklerı sehırlerden sılınecek, 2 kusak sonra kulturel degerlerden sonra dını ve etnık degerler de yok olcak, ne kurdu turku cerkezı kalıcak, ne sunnısı ne alevısı, ne turbanı, ne de dını bayramı. bız, onlar olmayacak. kapıtalızm, beraberınde getırdıgı kuresellesme, her ortamdakı vahsı rekabet, kısaca medenıyet bızı 100 sene sonra her yonden bır dunya mılletı yapacak, kı o dunya mılletını bılıyoruz.

kulturumuze, degerlerımıze sahıp cıkalım tafraları da ıse yaramayacak. kapıtalızm, kuresellesme ve modernıte, tsunamı gıbı yuzyılların eserı herseyı yutacak. bız farkına bıle varamayagız zıra tarıhı okuyan degıl yasayan olacagız. 3 kusak turkler de artık "bır zamanlar boyleymıs amauhaha" dıye bakar mazıye.

kapıtalızm ıyıdır, guzeldır ama cok da kakadır. cok cıddı bır alternatıf ıhtıyacı vardır. yeterkı bıraz ılerıye bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Özelleştirmelere karşı çıkılması tamamen politiktir. Bu tip şeylere pek kafa yormamak lazım, özelleştirsen muhalefetten niye özelleştirdin peşkeş çekiosun, özelleştirmesen ne biçim yönetiyorsun devleti vs vs.. gibi tepkiler gelir... Yani ne yapsan yaranamazsın... Zaten yaranılmak gibi bi amaçlarıda yok amaçları iktidara gelebilmek için her çamur vs.. anladın sen onu :)

Hangi ekonomiste sorarsan sor(Tarafsız) doğru adımlar atılıyor... Bi kaç arkadaş stratejik fln demiş, o stratejiyi o kuruma kazandıran devletti, Korkmayın gerektiğinde o değerini indirmesinide iyi bilir. Siz genel kurmayın yada başbakanın telekom'un hattındanmı görüştüğünü sanıyorsunuz... zaten sizin evde yaptığınız konuşmanında pek bi stratejik yanını göremiyorum... Elimizdeki büyük firmaların devlete karşı kullanılmasıda olanaksızdır, böyle bi durumda zaten el konur...
Sosyal ağlarda paylaş

niye gereksiz olsun canım, hayır cevap vermem gereksizse, o olabilir de, yumuşak karnı demişsin ona cevaben gayet münasip.

kültürlerin yok olması doğru. bu kaçınılmaz bir şey, zoraki olarak akışın tersine zorlanmadığı sürece. eliyle çay kırıp, fındık ağacından örme küfesine koyan, peştemallı karadeniz kadınlarının çok azalacağını, belki yok olacağını üzülerek biliyorum. efektif olmamasının yanında, bu kadının kızı televizyon izliyor, insanların ne yaptığını görüyor, kendisi çay kırmaz ki. insan medeniyetin ilerleyişinin "iyi" veya gelişim olduğunu iddia edenlerden değilim. ama bugün nasıl samuraylar şövalyeler filan yok olduysa, kaleler yoksa, yarın da başka şeyler olmayacak. onların yerine yeni şeyler gelecek. bunlara üzülmek, veya engel olmaya çalışmak bana kalırsa faydasız.
Sosyal ağlarda paylaş

ya uzun cevap yazmayalim cok kasiyo ;p

sosyalizm ile uzun sure durup da iyi bir yere varabilmis bir ulke soyleyin bana.

venezuela demeyin, chavez in muhalefeti bile yok. butun meclis chavezin partisinden, adam kendi basina kendine daha fazla guc verecek yasalar cikariyor (adam su anda meclise basvurmadan istedigi yasayi cikarabiliyor, bildigin diktator adam). ulkenin ekonomisi petrol sadece, gsmh nin 1/3 u.

eger oyle olmak istiyorsan tartismayalim zaten.

bolivia ornegini verdigin iyi oldu

adamlar 1993ten beri liberallesmeye calisiyorlar. 1993 e kadar sosyalist kaldilar sonra anladilar hatalarini, butun petrol, telekomunikasyon, havayollari ve demiryollarinin %50sini YABANCILARA sattilar :)

sonra sosyalistler geldi "geri alacagim" diyerek (bkz baykal). tahmin et nooldu. devam ettiler satmaya, cunku churchill in dedigi gibi "I've seen the records" (churchill 2. dunya savasindan sonra basa gecmeden iktidari cok elestirmis, fakat secimden sonra iktidarin yaptiklarinin aynisini yapmaya baslamistir, niye diye sorduklarinda boyle cevap vermistir).

ve son secimde (her ne kadar ozellestirme yapan insanlarin oylari dusse bile) sosyalist partiden daha fazla oy aldilar.

dusun bak. 93ten beri ozellestirme suruyor, ve 2002 de bile sosyalistlerden fazla oy aldilar.

bahsettigin sey gaz konusuysa, onda da hukumet asker gonderdi oyle aldi.

fakat diger butun sektorler ozellestirilmis durumda.

boliviada durum boyle.

kore de oyle, daha once anlattigim gibi. adamlar kopek gibi UN e izin verdiler YARDIM karsiligi.

kubaya gittin mi hic? hersey 1970lerden kalmis. insanlar dahil. cunku gencler canlarini verme pahasina ulkeden kaciyorlar.

hatta amerikalilar o kadar istemiyor ki kubalilari, eger pasaportunda kuba damgasi varsa gumrukte sorun cikariyorlar. o yuzden kubada "ben amerikaya donucem" dersen pasaportuna damga basmazlar.

turkiyeyi boyle mi gormek istiyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

önce horacegoesskiing, devam edelim..

"Devletin herşeyi elinde bulundurması, eğer gerekli ve kaliteli sistem oluşturulmaz ise iş bilmeyenlerin iş yapması ile sonuçlanır, tam tersi kaliteli eğitim kaliteli kadro ve kaliteli denetim sonucu özel sektörden kat be kat daha iyi iş yapar "

güzel. özel sektörden kat be kat daha iyi iş yapacak olmasının gerekçesini göstermemişsin, ama eşit olduğunu varsayalım. bu kaliteyi sağlayabilmek için, devletin ne derece mikro çalışması gerektiğini düşün. aynısını, sadece denetleme ile görevli bir devlet yapısı ile kıyasla.

düşün ki, bir real time strateji oyunu var, oyunda binlerce ünite var kontrol edilecek, ve bunların hepsini teker teker kontrol etmen gerekiyor. bu esnada bir sürü binalar yapman, içleriyle ilgilenmen, hatta onlara teker teker adam alman gerkeiyor. hem rts, hem simcity, hem rpg bir sürü şey. buna kimsenin gücü yeter mi?

hadi gösterdi diyelim, ne sebeple özel sektörden daha iyi iş yapsın? kaliteli denetim, kaliteli kadro, kaliteli eğitimle herkes daha iyisini yapar.

Bak şunu anlamak lazım, Bir İşletme ve Devlet her ikisi de çeşitli mal ve hizmetleri üretmek için oluşturulmuş organizasyonlardır, her ikisininde ideolojisi vardır, aralarındaki fark, işletme bir kişi için çalışır, Devlet tüm toplum adına ve onlar için çalışır. ÖZel Sektörün aynı koşullarda Devletten daha iyi üretim yaptığı anlamsız ve dayanaksız bir iddaa dır ki ve temeli bu argümanın geçerliliği değil Siyonist-Kapitalizmin yürüttüğü psikolojik savaşın önemli bir parçası olmasıdır. Devamlı suretle Devletçiliğin kötülenmesi ve özel sektörün göklere çıkarılması Neo-Liberal politikaların özellikle 3.dünya nın kamu mekanizmasını talan etmek için meşrulaştırılması temeline dayanmakta.

Trilyon kere verdiğim şu örneğe şu forumda "OLm delimisin özel sektör en yisi yok Gerçek(?) Kapitalizm en iyi üretimi yapar diyenler neden en gelişmiş ülkelerde kamu üretiminin (oran olarak)özel sektöre göre ezici üstünlüğünü açıklayamamakta

Gelelim strateji oyunu olayına, bir A ülkesi düşün bir de B. A da 100 tane işletme var ve tüm mal ve hizmetleri bunlar üretiyolar B de sadece Devlet var. A daki hükümet yok sübvansiyon mu yapsam yok vergiyimi azaltsam yatırım artarmı bunlarla uğraşırken yükünü tutmuş şirketlerden biri gidip parasını yabancı bir borsaya yatırırsa ne olacak al sana kriz Kapitlaizm belirsizlik ve manipüalsyon sistemidir ve her zaman bu belirsizlikten Siyonist-Kapital ve 1inci dereceden işbirlikçileri kazanır.

Tüm bunlar yerine planlama bu, denetleme bu, tüm bu organizasyonu ayarlayacak biyologundan , sosyoloğuna, iktisatçısına prof lar ve uzmanlar kurulu da bu. üstelik üç beş kişinin elinde olacak milyar dolarlarda komple kamunun elinde. hangisi daha stabil ve daha istikrarlı ve en önemlisi hangisinde kalkınma mümkün?

"Özel Hastaneler Devlet Hastaneleri kıyaslayın. Kalp Beyin cerrahisinden tutunda bir çok alanda en sağlam profesörler yine Devlet üniv lerinde, Üniversite hastanelerinde. Hala ve Hala bi tane Üniversite hastanesinden daha kaliteli 1 tane diyorum bak Özel Hastane gösteremezsin hala Devlet hastaneelri bir numara tüm yanlış politikalara rağmen"

Bu hem geçerli bir örnek değil, hem de yanlış. Beyin ve kalp cerrahisinde florence nightingale ve memorial en iyi hastanelerdir. Parası olanlar için de ekstra imkan tanır. Hastanede misin, otelde misin anlamazsın, moral tavan yapar.

Üstelik, devlet hastanelerinin kaliteli yapısının iki sebebi var, biri ayrıca diğerinin sebebi. Bu sebepler, eğitim ve sağlığın devletin yükümlülüğü olması alışkanlığından geliyor. yani bizim temelimiz öyle. Herşey memuriyetti vaktiyle. Okul olarak devlet okulları hastane olarak da devlet hastaneleri varken, profesörlerin nasıl olması beklenir ki?

Kendi ağzınla kendini ele verdin PARASI OLAN İÇİN. Kapitalizm ile sosyalizmi karşılaştıranların devamlı ve devamlı düştükleri hata bu. Ben sadece parası olan bir grup çiçn Üretim yaptıktan sonra tabii ki en hayvan en kaliteli üretimi yaparım ama Devlet öyle değil Devlet imkanı olmayan ve problemli çok geniş kitleler için üretim yapmak durumunda, ki tüm bunlara rağmen hastane örneğinde, Yine DEvlet (hadi özel sektörü ezemese bile) başabaş gitmekte tüm özelleştirmelere yanlış politikalara rağmen

Ve inanılmaz bir Ahlaki sorun var . Eğitim ve Sağlık SATILAMAZ. dünayaya gelen her insan evladının ücretsiz Eğitim ve Sağlık hizmeti alma hakkıdır ya bu bir insan hakkıdır vatandaşına bu iki temel hizmeti sağlayamayan Bir Devlet in bayrağını asıp burda ben varım demesinin anlamı ne? Özelleştirme devam ettikçe her şey kaptırıldıkça sadece PARASI OLAN bu hizmetler den faydalanacak.

"Tabii gelir fazlası ile desteklenir değil mi? Hangi gelir fazlası abicim , Şu ekonomide Devletin işsizlik sigortası verecek bir durumu mu var? adam yılda 90 milyar dolar borç faizi ödüyor ya lütfen."

şu ekonomide yok. ama olabilecektir. neticede işler para ile dönüyor, paran yoksa yoktur. ha liberal ülke halka sorarak vergi artırmış sosyal imkanlar için, ha sosyalist ülke zorla kaynaklarını oraya yönlendirmiş. ikisi için de gerekli olan iş gücü / para var. sosyalizmde bunu daha zorla, ve daha mutsuz insanla elde edebilirsin.

İşte yine aynı noktaya geliyoruz tekrar ve tekrar ediyorum:

Az gelişmiş bir 3.dünya ülkesinde Kapitlaizm HİÇBİR zaman toplumun geneline mal ve hizmet götüremez , parası olan üst sınıf ve orta-üst sınıf devamlı suretle kaliteli mal ve hizmetlerden faydalanacak geri kalan da sürekli sömürülecektir. İnsanların mutsuz olması yok verimin düşük olmasının bir önemi yok, çünkü benim amacım HERKESE evet Toplumun her yanına ve eşit bir şekilde mal ve hizmet götürmek.

sen Bir grup azınlık için kendi içinde çalıp oynayacaksın sorada EE AMA kapitlazm bak verimli kaliteli üretiyor , devlet böyle yapamaz diyeceksin, Devlet tüm bunlara rağmen hala özel sektörle kafa kafaya çoğu yerde daha kaliteli üretiyori ama daha da önemlisi devletin HERKESE götürmek gibi bir İNANIMAZ AĞIR yükü var. en önemli nokta bu.

"atılımcı küçük ve özerk olduğu içinmi? abi küçük ve özerk olması hiç bir anlam ifade etmiyor büyük her imkanı elinde bulunduran her kadroyu yönlendirme şansına sahip Devlet mi daha iyi planlama yapar, yoksa özel sektör mü?"

tabii ki özel sektör. büyük şeyler mi daha hızlı hareket eder, küçük şeyler mi? hayret ettim bunu yazmana, bu karşı çıkılamayacak bir argümandır zira, sosyalist de olsan kapitalist de.

"Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca ve hala ve hala ve hala DEVLET en kaliteli mal ve hizmeti hala üretmekte."

hahaha. ya... koca rusya ne kaliteli mallar yaptı. almanları, ingilizleri, deli gibi taklit etti, optimumda (çok kaliteli şeyler lüks anlayışına girdiği için üretilmedi) ürünler üretti. doğru. bunların aralarında nadiren orjinali kadar veya çok nadiren daha kaliteli ürünler bulunsa da, daima planlama hataları yüzünden bu ürünler çürüdüler. sosyalist düzene en yakın şey ordumuzdur. orduda israf ve kayıbın ne durumda olduğu da gözler önündedir. ki yine iyi yani. üstelik, bir halk, asla asker gibi laf dinleyici, emir komuta zincirindeki gibi bir hale getirilemez.

ayrıca, temelsiz bir argüman. zamanında devletin tekel olduğu için yaptığı ve haliyle en iyi yaptığı şeyler haricinde, özellikle günümüzün modern ürünlerini devlet yapmayı beceremez. çok şükür ki, yavaş yavaş, yapmayıp en ucuzunu ihaleyle satın almayı tercih etmeye başlıyor.

İşte gözden kaçırdığın bir nokta daha. demişsinki büyük şeyler mi daha kolay hareket eder küçük şeyler mi. şunu anlamıyorus Devlet Byük ve hantal gözükebilir ama ÖZel sektörde aslında büyük tür. Sen 1 işletme ile olayı değerlendiremezsin mesela bir sektörde mal ve hizmet üreten 1000 tane işletmeyi düşün bu 1000 işletmenin birbiriyle ilişkilerini toplumla ilişkilerini devlet ile ilişkilerini ayarlamak İMKANSIZDIR. Klasiklerin dediği gibi "Fiyat mekanizması", "görünmez el kuralı" Hiç bir problemi çözememekte , bu zaten ispatlanmıştır, hiç bir şekilde sosyla fayda yaratılamamakta sadece üst sınıf ve orta-üst sınıf için ve bizim gibi 3.dünya ülkeleriinde bu kesim azınlık çoğunluk halk kitlesi için orda olan biten in hiçbir anlamı yok.

ya keçiören altındağ bağcılar gebze pendik anadolunun neredeyse heryeri gidin bakın insanlar ne yaşıyor ne tüketiyor bütün gün işe gidiyor(eğer işi varsa) karnını anca doyuruyor bi evde kalıyor ve TV izliyor tüm yaşam bu. bunun için it gibi çalışıyor. Ama liberallere sorarsan "ee fiyat mekanizması, herşeyi ayarlıyo işte oda çalışıp kaliteli işgücü olsaydı" hangi Eğitimle? sen kamunun tüm kaynakalrını talan ettirsen Siyonist-Kapitale ve 1inci dereceden işbirlikçilerine nasıl ben daha kaliteli okul daha kaliteli eğitmen yetiştireceğim?

tekrar söyülüyorum Devlet yapmayı beceremez ne demek? ya devlet ile özel araasında bir fark yok ikiside üretim için organizasyon sadece üretenin kalitesi önemli
geri kalan yok devlet verimsiz yok bilmemne Neo-Liberal Küresel saldırının kaynaksız söylemidir.

"Boğaziçi, İtü Odtü Mimar Sinan mı yoksa Yeditepe Bilkent Bilgi Başkent mi hangisi daha kaliteli ve bilimsel bir eğitim ortamı yaratıyor?"

bölümüne göre değişir. bunun sebebi yine yukarıda söylediğim gibi, özel okulların türkiyede yeni olması, bir tarihi olmamasıdır. buna rağmen mesela bilgi üniversitesi ve bilkent üniversitelerine bakarak, ne kadar kısa zamanda ne kadar ilerleme kaydettiklerini görebiliriz. bunun haricinde, üniversiteler yine bir derece ama, çok fazla olan devlet okullarında hala hala hala durum içler acısıdır. üstelik istenen her yere iyi eğitim sağlanamamakta, ve devlettekilerin arzu ve istekleri ile eğitim hakkı sınırlanmaktadır. sosyalist düzende böylesi bir gücü elinde bulunduran partizanlar elbette bu hakkı çok daha kötüye kullanma şansını daha rahat bulacaktır.

söylenecek bişey yok. yetiştirdikleri insan kalitesini karşılaştırın. üstelik tüm avantaj özel den yana olmasına rağmen. Ve tekrar söylüyorum parası olan bir grup için üretimi tabii ki yaparsın , Devlet herkes için üretim yapmak gibi bir sorumluluğun altında bunu devamlı hasır altı ediyosunuz ama olayın temeli bu.

"ben adama verdiğiniz teşviklerle primlerle avantajlarla ve komple o okula harcadığı parayla sana kaç bin halktan öğrenciye kaliteli eğitim verebilirim tahmin edebiliyo musun?"

daha az, ve daha kalitesiz.

-Tabi. yine tekrar ediyim. Türkiyede 23 tane dolar milyarderi var. her yıl 95 milyar dolar sadece borç faizine gidiyor. Her krizde ülkeden uçan ın kaç Milyar dolar olduğunu hesab etmek mümkün değil. öte yandan resmi olmayan rakamlara göre 12 milyon işsiz açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan milyonlara hiç değinmiyorum
Ancak Bir Merkezi Planlama Hükümeti tüm bu artı değeri tekrar Topluma döndürebilir, Hiç bir az gelişmiş ülkede NEo-Liberal KApitalist politikalar bi işe yaramadı. En sağlam Ekonomisi olan Arjantin in düştüğü durum ortada. Yine ve Yine kalkınma hamlesi yapan ulusal-sosyalist bir tarz belirleyen Venezüle gibi ülkeler sadece başarılı oluyorlar. Bunları tekrar tekarar ortaya atmaya gerek yok. Bi arkadaşta Chavez diktatör demiş. evet :) Tayyip, Bush , Sarkozy gibi adamlar da demokrat. Fazla söze gerek yok bu isimlerden sonra:)

üstelik ve üstelik Chavez tüm bunlara rağmen seçimle geldi ve iki kere Amerkan destekli Darbeyi savuşturdu. Vietnam da Irak ta Afganistan da Somali de Kim daha Demokrat herkes gördü. Chavez in diktatör olduğu iddasıda kaynaksız bir idda olduğu böylece ispatlanmış oldu. (gerekirse ayrıntıya gireriz. Ben chavez ci falan değilim orası Venezüella burası Türkiye, ama saygı duyuyorum o ayrı, Bush denen Siyonist yalakası maymunu tokatlayan herkese saygı duyarım )

"eğer sen kendi için kazanan, parasına servet katan böyle kendini tatmin eden bir birey DEĞİLDE, kolektivizmi özümsemiş ben değil biz ile kişiliğini kazanmış ve kendini bu şekilde tatmin edebilen bireyler yetiştirirsen DEVLET kamuyu ezer"

güzel. meselenin temeli de zaten bu. böyle bireyleri yetiştiremezsin. böyle bireyleri önceden de dediğim gibi oluşturabilirsin. karşı çıktıkça ezersin. dünyanın nimetleri ile arasına perde çekersin. ursula leguin'in mülksüzlerinde bile utopik bir şekilde oluşturulmuş anarres mükemmellikten çok uzaktır. pis kapitalist düşmanları olmasına rağmen.

Hayır böyle birey yetişririrsin. Dediğimiz gibi insan denen organizmanın derinlerine inmek meselesidir bu. insanların sadece kendisi için yaşadıkları teorisi Neo-Liberal Siyonist saldırının ve psikolojik savaşın bir argümanıdır sadece. İnsan egosunu tatmin için yaşar. O egoyu neyle tatmin edeceği, doğduğu andan itibaren nasıl dikte ettirilirse oda öyle tatmin eder. Kapitalizmin nasıl dikte ettridiği ortada. Sosyalizmin nasıl dikte edeceği başlı başına bir organizasyon ve mükemmel bir şekilde ayarlanabilir.

ha bu arada işin genetik kısmı varki Türk ırkının 5000 yıllık tarihini incelediğimiz vakit, neyin Türklere daha uygun oalcağını aşağı yukarı söyleyebilirz. Ha Türk olmayanlar için ayrı bir inceleme ve tartışma konusu

Mülksüzler de bizim elemanın kapitalist gezegene gittiği vakit önce nasıl büyülendiğini hatırlıyosun, ama ne zamana kadar? Aç sefil gecekondu mahallelerini görene kadar. işte bu noktayı siz görmek istemiyorsunuz. Ben bir gruba hizmet ettiğim sürece tabii ki kaliteli olurr herşey :) toplumun %80 i aç sefil süründükten sonra sana manyak kaliteli bir yaşam sunayım (eğer % 20 nin içindeysen)

Yok verimsiz, yok adam kayırırlar, yok öyle insan yetiştiremezsin, Bunların bir önemi yok ben %20 için değil %100 için proje üretiyorum bu dünyada eğitimi sağlığı hiçbirşeyi olamyanlar için.bende %20 için üretirsem bende coşarım merak etme..

"İşte kavrayamadığınız daha doğrusu inatla kavramak istemediğiniz bu. SENİN siyasi duruşunun, dış ilişkilerindeki tavruının hiç bir önemi yok. SEN sosyalizmde parasız olmayacaksın, komple onların belirlediği ekonomik sistemi ve dolayısıyla o sistemin Para denen faktörünü reddediyosun." ya ne olduğunu gördük öyle olunca. üstelik cumhuriyet yüzü demokrasi yüzü görmemiş, direk imparatorluktan komunizme geçmiş bir ülkede bile işlemedi bu! bizden çok daha büyük, daha fazla nüfuslu, daha modern donatımlı olmalarına rağmen olmadı. üstelik halkı kontrol altında tutmak için deli gibi kan döküldü, katliam yapıldı. ne uğruna? halk uğruna. hadi canım.

[b]Şimdi orası Sovyetlerdi burası Türkiye, fakat Sovyetler başlı başına incelenecek bir konu. Siyonist-Kapital Sovyetleri bir uzay ve silah yarışının içine çekti, sosyalizmin hiç işi olamacak bir rekabetin içinde bulunmak zorunda kaldı. ayrıca istihbarat, dış ülkelerdeki soğuk savaşın uzantıları(ör Vietnam) gibi bir ton yere para ve silah yetiştirmek zorunda kaldı ki buda zaten planın bir parçasıydı. Sovyetlerin tüm bunalra yetişme şansı yoktu çünkü bunların yanında dünyanın en büyük coğrafyasında tüm insanlara eğitim sağlık ve bi ton hizmet götürmek zorundaydı. Oysa ABD zaten tüm dünyayı sömürererk milyonlarca aç sefil insanın üzerinden çaldığı artı-değer ile daha bi 100 yıl daha soğuk savaşı sürdürebilirdi , neden çünkü bir sorumluluğu yok, herekse götürme
Sosyal ağlarda paylaş

Allah askina gelin de o cok ovdugunuz kapitalist sistemin nasil isledigini gorun Amerika'da.
Zenginlerin fakirler uzerine basarak yukseldigi bir sistem sizin vicdaninizi rahat ettirecekse, buyrun yani. Parasi olmayan bir adamin (devlete yuk oldugu gizli gerekcesiyle) olmeye terkedildigi bir ulkenin ne kadar "guclu" oldugunu, sosyalist ulkelerin ise ne kadar "gucsuz" oldugunu konusuyorsunuz yani surada.

Sosyalizm kirmizi bayrak takip sallaya sallaya yurumek degildir yani, illa Sovyetlerdeki gibi olacak diye de bir kaide yoktur. Illa olacak diye de bir kaide yoktur acikcasi, sadece yanlis yerden bakiyorsunuz yani. Devlet insanlarina "insan" olduklari icin "insan" gibi davranmalidir, 10 rakamlik bir sosyal guvenlik numaralari veya paralari oldugu icin degil.
Sosyal ağlarda paylaş

DEVAM...

...herkese götürme gibi bir derdi yok zaten kutuplaşma ABD nin Siyonist-Kapital in işine gelir.

"Senin uçaklarının İşletim Sistemleri bile amerkadan alınıyor ve Nato uçaklarına kitlenmiyor yani bugün ABD türkiyeye savaş açsa o uçakları kullanman mümkün değil:) "

bunlara itirazım yok, ama böyle olmak zorunda değil. türkiye'nin gereksizce dışa bağımlı durmu ile alakalı. almanya ordusu bile olmamasına rağmen, dünya savaşında yenilmiş ve mahvedilmiş olmasına rağmen her türlü sanayisiyle bugün avrupa'da yine çok üstün. bir çok avrupa ülkesi de kendi silahlarını üretiyor, amerika onlardan alıyor hatta.

" Fakir olmadan Zengin OL-MAZ"

tabii ki olmaz. bizim trabzonda da bir bizim köy var, bir de dağ var yüksekte. ama köyün rakımı konyanın en yüksek tepesinden yüksek. zengin olmayacaksa insanlar çalışmaz. adamlara o motivasyonu veremzsin. ulvi amaç falan bunları zorla yerleştiremezsin.

Almanya ile Türkiye yi kıyaslaman tamamen anlamsız. Almanya geçmişinden bugüne Kapitalist Hiyerarşi de her zaman ön sıralarda olmuş Avrupa nın ön planda olan ülkelerinden biridir, 2.dünya savaşından sonra yarısını ABD yarısını Sovyetler işgal etttiğinden beri Almanya gibi özellikle Ağır Sanayide bir Dev olan bu ülkeyi hiç bir zaman gözden çıkarmadılar aksine gerek kaynaklarını gerek insan gücünü canlı tuttular ve geliştirdiler, Ne zamanki duvar yıkıldı dolayısıyla sovyetlerde yıkıldı Almanya da Sİyonist-Kapital in belirlediği Hiyerarşide yerini aldı, o yüzden ırak savaşındayaralanan ABD askerleri Almanyadaki Nato üslerinde tedavi görmekte, ağır sanayide ve silah sanayindeki üretimini ve bu üretimin nato nezdindeki öneminden kendin bahsetmişsin.

Şunu anlamıyosun Evrende hiç bir şey başka bir olgudan bağımsız değildir, masa örtüsü gibi bişeyi çekersen üstündekileri de beraberinde getirirsin, Siyonist-Kapital tek bir merkezden tek bi ideoloji ile (İsrail-Siyonizm) yönetilsede milyonlarca irili ufaklı 1inci dereceden 2inci dereceden işbirlikçi, dönek hatta bizzat sisteme karşı gibi görünen ajanlardan ve tüm bu istihbarat psikolojik savaş-medya Ağından oluşmakta. Sanki tüm bunlar yokmuş gibi davranıp Siyonist-Kapitalizmi birbirinden bağımsız olgular mış gibi analiz edemezsin ne Almanya ne ABD ne Türkiye tek başına değildir bu sistemin içindeysen bu oyunun kurallarını kim belirliyosa sana konumunu da onlar söyler

"Evrende Herşeyi Matematikle ifade edebilirsin, ya denklemdir ya fonksiyon. İnsan dedğimiz Hayvandan evrilme Kimyasal reaksyonlar bütünü de bir fonksyondur"

bunu aklımızda tutalım.

"İnsanların zevkleri tartışılmaz - Hayır tartışılır. Alt kültür ve Üst kültür olarak ayırabiliriz. Kapitalist toplum Hiyerarşik bir toplumdur ve farklı sosyal sınıf ve statüler farklı yaşamları yaşar , farklı değer yargılarına farklı zevklere farklı ilişkilere farklı felsefelere sahiptir. Nişantaşında, Beşiktaşta , Yozgatta, Keçiörende, yaşayan insanlar Anadolu lisesinde, Fen lisesinde, Ted kolejinde, Kayseri Barbaros Ticaret Meslek lisesinde yaşayan insanların yaşamalrı komple birbirinden farklıdır"

bunu da aklımızda tutalım.

"Birinde Namus hayatınla ödenecek kadar önemli meseledir, Birisinde Namus kelimesi bile komiktir, Birinde Allah Kitap için ömrünü versen azdır diğerinde Allah Kitap diye bir kavram yoktur, Birisinde Anaya saygı Babaya saygı itaat vardır, öbüründe 17 yaşında çocuk babasıyla içedebilir porno da izleyebilir"

biz tektipleştiğimiz zaman hangisini tercih edeceğiz? diğerini nasıl ve ne hakla yok edeceğiz?

"İşte bu noktada Sosyalizmin iddası Homojen bir toplum üst-alt kültürün olmadığı bir toplum yaratmaktır. Ben Siyonist-Kapitalizmin çaldığı artı değer olan milyar dolarları eğitim kültür hizmetleri vasıtasıyla tekrar ve tekrar Topluma döndürebilirsem üst kültüre sahip bir toplum oluşturma şansım var."

üst kültür ve alt kültür ün oluşturulmuş şeyler olduğunu ilk senin kabul etmen gerekir. aslen bunlar kimliklerdir. john seabrook: nobrow, ve daha eskisinden david hume, "of the standard of taste" okumanı tavsiye ederim. insanların zevklerini tektipleştiremezsin. bunu asla başaramazsın. herkes klasik müzik dinlerken, caz müzik dinlerken, dışarıdaki pis kapitalist barbarların heavy metalini dinleyince coşmasını, tüm önyargısına rağmen coşup eğlenmesini engelleyemezsin. bunu meselenin etik kısmını da bir kenara atarak söylüyorum.

Mesele tektipleştirmek değil, mesele altyapsını derinliğini genişletmek. bu derinlik zaten o insanın zevklerini üretimini tüketimini belirleyen şeydir diyorum. Yani ben kimseyi yasaklamıyacağım, zaten Kaliteli insan, ortaçağ düşünce sisteminden, ortaçağ ilişkilerinden, alt kültürden arınmış Derinliği felsefeyle, sanatla, müzikle, edebiyatla beslenmiş bireyler yarattığımda Memetali, Seda sayan , tarkan bunlar zaten yokolacak çünkü kimse onları dinlemiyecek. onalra ihtiyaç duymayacak onlar la tatmin olamayacak. Daha derinini daha kalitelisini talep eder hale gelecek

Siyonist-Kapitalizmin burada uyguladığı psikolojik savaş "özgürlük" "demokrasi" "bırakın isteyen istediğini seçsin dinlesin" bu kocaman bir YALAN. neden? çünkü sen Neo-Liberal küresel saldırı ile talan ettiğin 3.dünyanın eğitimsiz kalmış kalitesini arttıramamış insanlara yine kapitliazmin basit hemen tüketilebilir felsefesin uygun Modeller uygun Kahramanlar yaratıyosun. Britney Spears lar mustafa sandallar memedali ler bunlar ın zaten bizzat kendileri Kapitliazmdir bunlar SiyonistKapitalin beklentisidir atardamarlarıdır her gün ve hergün bu sığ zihniyeti sanki olması gerekenmiş gibi sanki meşruymuş gibi Medya-TV üçgeninde insanların kafasına sokan bizzat Siyonist-Kapitalidir başkası değil. Kalitesiz, sadece hızlı tüketen ve sadece daha çok Kar sağlayan toplum modeli budur çünkü.

"DEvlet okullarının hali ortada mı? abi tüm sınav sonuçlarına bir daha bak bakalım (öss ,oks,a absi atsi okai bht zart zurt) eğer not başarısı ise ölçün devlet okulları yine dağıtıyor, yok entellektüel kaliteli insan yaratma olayı ise yine türkiyenin önde gelen insanları ya ismi olan devlet liselerinden ya ismi olan devlet ünivlerinden çıkıyor GENELDE. yani bu konuyu nası çarptırabiliyosunuz anlamak mümkün değil ya özel okul dediğin nedir çoğunluğun tikky olduğu hiçbişeyden çakmayan arabasıyla hava yaıp kız peşinde koşan hoş ve boş insanların yetiştiği bir yer , evet Çoğunluğu böyle bunu da tartışırız, sakın Burs veriyo ama felan demeyin yukarda dedğim gibi oraya yapılan tüm masrafla ve verilen tüm teşvikle verdiklerinin 1000 katı burs verilebilir"

yazık diyorum sadece. faşistçe bir yaklaşım. neyse, onu geçeyim. özel okulların sayılarına göre başarısını çıkart, devlet okullarının da çıkart. oranla. sonra da devlet okullarının ve özel okulların tarihini bir düşün. üzül.

Faşistçe olablilr normaldir, sen Küresel Siyonist-Kapital ve yerli işbirlikçileri ile ortaklaşa bu ülkeyi yağmalayıp ordan yine başka işbirlikçelere teşvik yardım zart zurt adına peşkeş çekeceksin sonra ne idüğü belirsiz bi ton adamın yetiştiği tuhaf okul(?) ları sanki normalmiş gibi lanse ederek orda okuyan 3-5 Burslu öğrenciyi de bir lütufmuş gibi karşıma koyacaksın

Özel okulların geçmişi konusunu heralde yazacak bişey bulamadığın için yazdın , NE GEÇMİŞİ? Türkiyenin gelmişi ile geçmişi ile kaliteli okulları hangisidir? Galatasaray lisesi İstanbul Lisesi Vefa Lisesi İTU Boğaziçi ODTÜ iktisat fakültesi mektebi mülkiye ve niceleri ÖZEL OKUL MU? özel okul olarak geçmişi olanlarında alayı daha 1800 lerde Sömürgeci mantık ile Osmanlı içinde açılmış yabancı okullardı (fransız liseleri vs.)

bu konu ayrıntılıdır şimdi bi adam Yeditepeden mezun olup çok sağlam bi adam olamazmı tabi ki olur , çok da var, ama Genel anlamıyla değerlendirdiğin zaman Eğitimin özelleşmesi Türkiye yi daha kalitesiz yeni yetişen gençleri de daha hoş ve boş yapmıştır. Bu bir gerçek.

"Tabi Darfur, Somali, Irak , Vietnam, Afganistan,

birde Venezüella, Bolivya, ya baksak hangisi daha özgür ve mantıklı daha doğrusu hangisini karnı daha TOK rahatça görebiliriz"

darfur, somali, ırak, vietnam ve afganistandan çok daha ileride olduğumuzu düşünüyorum. sen ne düşünüyorsun?

sosyalizm/komunizm in takipçilerinin olma sebebi, kapitalizmin başarılı olma sebebi ile aynıdır. insanlar sosyalist olmak ister, çünkü sosyalizm onlara daha iyi şartlar sunuyordur. o pis zenginlerin kendilerine sakladığı havyarlardan, kendileri de yemek isterler. fakat sınırlı sayıda havyar vardır. sosyalist sisteme geçtiğinde, herşey mükemmel işlese, devlet bir bilgisayar gibi tıkır yürüse bile, halk, insanlar, vaktiyle, daha fazlasını istediği için sosyalist olmuş insanlar, daha fazlasını istemeye devam edecektir. bunu, kişisel çabaları ile yapamayacaklardır. devletten isteyeceklerdir. devlet veremeyecektir. ve gg.

merak ettiğim bir şey daha var. george orwell'in 1984 ünü okuduğunda, ne şahane sistem yahu mu dedin acaba? :)

en iyi durumda bile olacak olan, yine george orwell'in hayvanlar çiftliğinde olandır. tüm hayvanlar eşittir, ama bazı hayvanlar, daha eşittir.

[b]Kapitalizmin başarısı senin başarı olarak neyi ölçüt aldığına bağlı. eğer Aya gitmeyi, Gökdelenleri, Milyar dolarlık zenginleri, Irakta Afganistandani bombalanan çocukları , başarıdan sayıyosan evet Kapitalizm başarılı.

Benim başarı ölçütüm kendi ülkemle kendi insanımla sınırlı öncelikli olarak. Küresel Siyonist-Kapitalizm bu ülkeye ne verdi?Ne aldı? anlatayım.

Siyonist-Kapital İsraili 1947 de kurdu.Türkler ilk devletlerini 3000+ yıl önce kurdular. İsrail yaklaşık 60 yıl önce kuruldu fakat dünyanın en iyi ikinci ordusuna sahip. Amaçları Mescid-i Aksa nı altındaki Süleymaniye Tapınağını yeniden inşa etmek, Tüm yahudileri İsrail bayrağı altında birleştirererk Yahudi mitolojisini tamamlamak (kısaca Siyonizm) .ABD ve oranın yönetimindeki Beyaz-Hristiyan petrolcü tayfada en öncelikli işbirlikçileri(iş birlikçi diyorum çünkü söz konusu tayfa en öncelikli olarak kendi halkını sömürmekte)

1950 den itibaren yerli işbirlikçiler sermaye-hükümet ve ordu içindeki gruplarla (zamanla güçlenen), Türkiyeyide bu Sistemde istedikleri yere oturttular . Önce Kore ye götürdüler nasıl ki zamanında Çanakkale de İngilizler Sömürgeleri
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...