CaNNi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Özele veya yurt dışına gitmeyi düşünüyorum ama hangisi daha mantıklı dır? (Eğitimi, yaşamı, ücretler vb.) Özelse nereyi yurtdışıysa nereyi tercih edersiniz? Birde Fiyatlar hakkında bilgi alabileceğim bi yer var mıdır ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 bölümün ne. ne istiyosun. özelse koç,sabancı,bilgi,bahçeşehir en iyisidir. ama tabi bölüme göre değişir. fiyatları okulların sitesinde yazar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Sayısal. Ve inşaat düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Evet bölüme görede değişiyor . Yeditepeyi önermem mesela ama bazı bölümleri varki çok iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 sayısal bölümle pek ilgim yok. ama ben herzman özel üniye okdar para verenleri anlamam.onun yerine yurt dışında okurum aynı paraya hatta daha az paraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paran varsa git yurtdışına adam gibi bir üniversiteye. Burda vereceğin paraya değmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Tamam yurt dışına gideyim de nereye? :) Birde Avustralya gibi ülkeler için ilk önce bi özel üniversiteye yerleştirilip mi gitmem lazım? Bilgisi olan var mı resmen kafayı yedim :'| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Amerika'ya git. İnşaatı bilmiyorum da İyidir herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 iş olanakları için kanada rusya çin de deli gibi para var, ünivleri bilmiyorum. gidip de kazakistanda falan okuma sakın da, adam gibi bi ülkeye gidebiliosan bi sn kalma burda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 istanbul bırakılıp gidilirmi en güzel zamanda :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Kanada inşaatta iyi olabilir. Kesin birşey demeyeyim ama. Hem USA'den ucuz, hem de daha sempatik geliyor bana. Ama çok soğuk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 amerikaya veya ingiltereye düşünebilirsin aşşa yukarı aynı okul fiyatları 15000 dolardan 35000 dolara kadar değişiyor senelik amerikada ingilterede de 10 bin pound 15 bin pound arası değişir ama biraz geç kaldın amerika için eylulde başlamayı düşünüyorsan, ancak baharda başlamak için başvurabilirsin şu an. ingiltere için geç değil hala yanılmıyorsam okulun kontenjanı boşsa başvurabilirsin eylul için. benim tercihim amerika olurdu çunku yaşam tarzı daha bana uygun ama yakın olsun daha avrupa tarzı istiyorsan ingiltere de olabilir. bunların dışında kanada veya italya isveç almanya gibi ülkelere de bakabilirsin yabancı diline göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 bütün özel ünilerin sitelerinde gerekli bilgiler oluyor gogıl amcaya sor direk özel üniversiteler diye ordan en ayrıntılı bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 almanyaya gel bende orada okumaya gidiyorum(yuksek ihtimal), universiteler de yillik 1000-2000 Euro (sadece okul ucreti tabi yurt felan dahil degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 peki bu ingiltere, kanada, almanya, amerika'da okumak için ilk önce burda bi üniversiteye yerleştirilmem lazım dimi? Ona göre tercih yapıcam da. Çok karışık kafam ya. Yedim Bitirdim kendimi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 bilmiyorum oyle mi degil mi, bende amerikan diplomasi var ve bi universiteye yerlesmem gerekmiyor, herhalde lise diplomasinda da gerekmez.(dimi?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 pfff :S bi rehberliğe gideyim en iyisi bilir heralde uğur dershanesi rehberliği. Edik: Birde bu almanyanın türkiyeyle denkliği var dimi? [ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 02:37 tarihinde, CaNNi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Özel üniversite fiyatları Yurtdışından farksız... Avrupa ülkelerini bıraktım Amerikanın çoğu üniversitesinde bile yurdu ve yemeğini dahil ettiğinde daha ucuza geliyo.Çünkü çoğu üniversitede vereceğin ücret (international için) yurt ve yemek dahilinde..Çalışma onakları da olduğu için daha avantajlı derim .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Ugur'da onu bilmezler. Yurtdisi danisma ofisleri vardir. Tips falan, gidip onlarla gorusmen lazim. -ABD icin arkadasin dedigi gibi gec kaldin. Anca bazi universitelerin Spring'ine gidebilirsin ki bu biraz zor cunku genelde kontenjan kalmiyor o zamana. Bir sonraki seneyi beklersin. Ayrica SAT'ydi TOEFL'di bunlari alman gerek. Kisacasi onumuzdeki sene icin simdiden baslaman gerekiyo calismaya. -Ingiltere icin ben diger arkadaslar gibi soyleyemeyecegim. Eger duzgun bi okula gitmek istiyosan IB diploman olmasi gerekiyo (40+ skorla tamamlaman gerekiyo). Eh bu yola baslamadiysan artik cok gec zaten. -Diger yerlere bakmani tavsiye ediyorum. Yurtdisinda herhangi bir okula gitmektense TR'de ozel uni'ye gitmek daha mantikli ayrica. Gereksiz yere 4 sene cefa cekmektense, Istanbul'da kalip notlarini yuksek tutarsan sonra zaten master veya PhD icin avantajli durumda olursun. Ha bi de yasam yurdu yemegiyle bitmiyo. Aylik min $500 harciyosun. Hicbi yere gitmesen bile, masraf cikiyo o kadar. Bazen $1000'e de cikiyo. Yasam tarzina bagli yani. [ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 08:21 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 bildigim kadarıyla yurt dışında okursan burda gelip sınava girmen gerekiyomuş yoksa devlet senin okudugunu saymıyo. İnşaat mühendisleri Odasına felan kayıt yaptıramıyosun öyle şeyler var geçen YÖK e gitmiştim orda söyledir bana böyle arkadaşım Çin de okuycakta bunlar hakkında soru soruyoduk. Bide gitmeden önce gidip YÖK e gidecegin üniversitenin denkliginin olup olmadıgını sor. Ha tabi Türkiye ye dönmem bidaha diyosan o başka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Bilmeden konuşmayalım arkadaşlar. Bazı üniversiteler veya bazı bölümlerde alınan eğitim Türkiye'de kabul görmeyebiliyor evet, ancak hepsi için geçerli değil bu. Ayrıca gideceksen İngiltere'ye git derim, hem 2 saatlik bir uçak yolculuğu mesafedesin ailenden, dostlarından, hem de güzel ve eğlenceli bir ülke. Ailemden uzak da yaparım bana koymaz diyorsan Amerika da olur. Zaten Amerika ve İngiltere'de okumak hemen hemen aynı fiyata geliyor ki İngiltere üstünden ben sana aşağı yukarı bir bütçe çıkarayım hemen araştırdığım için. İngiltere'de üniversiteye yabancı öğrenci olarak geldiğin için para veriyorsun, ki bu fiyat da hemen tüm üniversitelerde aynı 8000-9000 pound arası (20-25 milyar olmalı) senelik. Yurtta kalman durumunda yurtların senelik fiyatı sana 4000-5000 pounda geliyor kaliteye göre, ancak bu yurt parasının içinde elektrik, su, internet hatta bazı yurtlarda yemek bile dahil. Onun dışında genel anlamda öğrencilerin senelik harcadıkları para da bir 5000 pound'u buluyor (ki acaip lüks bir yaşama meraklıysan) Yuvarlayıp sen ona 20000 pound dersen işte 45-50 milyar arası bir şeye geliyor masrafların senelik. Ha şöyle bir şey var, ingilizcen iyiyse güveniyorsan, notların da güzelse hazırlık senesini atlayabilirsin, üstüne İngiltere'de üniversite çoğu bölüm için 3 sene sürüyor, dolayısıyla Türkiye'de kaldın mı alacağın araba parası, ev parası, elektrik parası, özel üniversite parası, üniversitenin 4 sene sürmesi durumlarını alt alta toplarsan eşit olmasa da yakın bir fiyata geliyor harcaman. Ayrıca unutma ki İngiltere'deki üniversitelerde çok fazla yabancı öğrenci var dolayısıyla arkadaş çevresi vs. açısından da çok sıkıntı çekmezsin, en azından benim arkadaşlarımdan gidenler hiç böyle bir sorun çekmediler diyebilirim. Hatta belki ben de gideceğim ama benim okumak istediğim bölüm hukuk olduğu için ve ingiliz hukukuyla türk hukuku farklı olduğu için sadece karar veremedim, böyle bir sorun olmasa şu anda bu mesajı ingiltereden atıyor olurdum. İngiltere'ye başvurmak hede hödö konularında da bilgi almak istersen haber eyle, yazar yardımcı olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 İTÜ SUNY var İnşaat Mühendisliği için.TOEFL kursunda biriyle yanışmıştım gayet memnundu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 ablam itü de okudu o bahsetmişti ama konuşamadık onunla da. Sitesine bi bakam itünün iyi aklıma getirdin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Olursa ben de son sene SUNY ye transfer olmayı düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 simdi eger son dakika bu soruyu soruyorsan muhtemelen hic yurtdisinda okumayi dusunmemissin, buda demekki hic bir iyi amerikan yada ingiliz universitesine giremezsin. Gecti bor pazari Benim onericagim viyana teknik var almanyada bir iki yer var. Italyada bolognia universitesi var. Bu saatten sonra anca onlar olur. Yalniz bana sorarsan sen tr de kal bole son dakika hadi gidemle olmaz bu okullar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar