Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Özel Üniversite

CaNNi

Öne çıkan mesajlar

amerikaya veya ingiltereye düşünebilirsin aşşa yukarı aynı okul fiyatları 15000 dolardan 35000 dolara kadar değişiyor senelik amerikada ingilterede de 10 bin pound 15 bin pound arası değişir ama biraz geç kaldın amerika için eylulde başlamayı düşünüyorsan, ancak baharda başlamak için başvurabilirsin şu an. ingiltere için geç değil hala yanılmıyorsam okulun kontenjanı boşsa başvurabilirsin eylul için. benim tercihim amerika olurdu çunku yaşam tarzı daha bana uygun ama yakın olsun daha avrupa tarzı istiyorsan ingiltere de olabilir. bunların dışında kanada veya italya isveç almanya gibi ülkelere de bakabilirsin yabancı diline göre
Sosyal ağlarda paylaş

Özel üniversite fiyatları Yurtdışından farksız...
Avrupa ülkelerini bıraktım Amerikanın çoğu üniversitesinde bile yurdu ve yemeğini dahil ettiğinde daha ucuza geliyo.Çünkü çoğu üniversitede vereceğin ücret (international için) yurt ve yemek dahilinde..Çalışma onakları da olduğu için daha avantajlı derim ..
Sosyal ağlarda paylaş

Ugur'da onu bilmezler. Yurtdisi danisma ofisleri vardir. Tips falan, gidip onlarla gorusmen lazim.
-ABD icin arkadasin dedigi gibi gec kaldin. Anca bazi universitelerin Spring'ine gidebilirsin ki bu biraz zor cunku genelde kontenjan kalmiyor o zamana. Bir sonraki seneyi beklersin. Ayrica SAT'ydi TOEFL'di bunlari alman gerek. Kisacasi onumuzdeki sene icin simdiden baslaman gerekiyo calismaya.
-Ingiltere icin ben diger arkadaslar gibi soyleyemeyecegim. Eger duzgun bi okula gitmek istiyosan IB diploman olmasi gerekiyo (40+ skorla tamamlaman gerekiyo). Eh bu yola baslamadiysan artik cok gec zaten.
-Diger yerlere bakmani tavsiye ediyorum. Yurtdisinda herhangi bir okula gitmektense TR'de ozel uni'ye gitmek daha mantikli ayrica. Gereksiz yere 4 sene cefa cekmektense, Istanbul'da kalip notlarini yuksek tutarsan sonra zaten master veya PhD icin avantajli durumda olursun.

Ha bi de yasam yurdu yemegiyle bitmiyo. Aylik min $500 harciyosun. Hicbi yere gitmesen bile, masraf cikiyo o kadar. Bazen $1000'e de cikiyo. Yasam tarzina bagli yani.

[ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 08:21 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bildigim kadarıyla yurt dışında okursan burda gelip sınava girmen gerekiyomuş yoksa devlet senin okudugunu saymıyo. İnşaat mühendisleri Odasına felan kayıt yaptıramıyosun öyle şeyler var geçen YÖK e gitmiştim orda söyledir bana böyle arkadaşım Çin de okuycakta bunlar hakkında soru soruyoduk. Bide gitmeden önce gidip YÖK e gidecegin üniversitenin denkliginin olup olmadıgını sor. Ha tabi Türkiye ye dönmem bidaha diyosan o başka.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmeden konuşmayalım arkadaşlar.
Bazı üniversiteler veya bazı bölümlerde alınan eğitim Türkiye'de kabul görmeyebiliyor evet, ancak hepsi için geçerli değil bu.
Ayrıca gideceksen İngiltere'ye git derim, hem 2 saatlik bir uçak yolculuğu mesafedesin ailenden, dostlarından, hem de güzel ve eğlenceli bir ülke.
Ailemden uzak da yaparım bana koymaz diyorsan Amerika da olur.
Zaten Amerika ve İngiltere'de okumak hemen hemen aynı fiyata geliyor ki İngiltere üstünden ben sana aşağı yukarı bir bütçe çıkarayım hemen araştırdığım için.
İngiltere'de üniversiteye yabancı öğrenci olarak geldiğin için para veriyorsun, ki bu fiyat da hemen tüm üniversitelerde aynı 8000-9000 pound arası (20-25 milyar olmalı) senelik.
Yurtta kalman durumunda yurtların senelik fiyatı sana 4000-5000 pounda geliyor kaliteye göre, ancak bu yurt parasının içinde elektrik, su, internet hatta bazı yurtlarda yemek bile dahil. Onun dışında genel anlamda öğrencilerin senelik harcadıkları para da bir 5000 pound'u buluyor (ki acaip lüks bir yaşama meraklıysan)
Yuvarlayıp sen ona 20000 pound dersen işte 45-50 milyar arası bir şeye geliyor masrafların senelik.
Ha şöyle bir şey var, ingilizcen iyiyse güveniyorsan, notların da güzelse hazırlık senesini atlayabilirsin, üstüne İngiltere'de üniversite çoğu bölüm için 3 sene sürüyor, dolayısıyla Türkiye'de kaldın mı alacağın araba parası, ev parası, elektrik parası, özel üniversite parası, üniversitenin 4 sene sürmesi durumlarını alt alta toplarsan eşit olmasa da yakın bir fiyata geliyor harcaman.
Ayrıca unutma ki İngiltere'deki üniversitelerde çok fazla yabancı öğrenci var dolayısıyla arkadaş çevresi vs. açısından da çok sıkıntı çekmezsin, en azından benim arkadaşlarımdan gidenler hiç böyle bir sorun çekmediler diyebilirim.
Hatta belki ben de gideceğim ama benim okumak istediğim bölüm hukuk olduğu için ve ingiliz hukukuyla türk hukuku farklı olduğu için sadece karar veremedim, böyle bir sorun olmasa şu anda bu mesajı ingiltereden atıyor olurdum.
İngiltere'ye başvurmak hede hödö konularında da bilgi almak istersen haber eyle, yazar yardımcı olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi eger son dakika bu soruyu soruyorsan

muhtemelen hic yurtdisinda okumayi dusunmemissin, buda demekki hic bir iyi amerikan yada ingiliz universitesine giremezsin. Gecti bor pazari

Benim onericagim viyana teknik var almanyada bir iki yer var. Italyada bolognia universitesi var. Bu saatten sonra anca onlar olur. Yalniz bana sorarsan sen tr de kal

bole son dakika hadi gidemle olmaz bu okullar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...