Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crossover kabloyla bilgisayar bağlamak

Werewolf

Öne çıkan mesajlar

Abi ipx yüklü mü diye sordum? Yüklü değilmiş. O zaman yükleyip denesene. Windows diğer bilgisayarı explore ederken ipx kullanır. Bulmuşuz sorunu, sen sallamamışsın, vazgeçtim demişsin :D

Ordan yükle, ekle ya da her neyse onu seçip, iltişim kuralı seçiceksin, ordaki listede ipx var.

[ Mesaj 14 Temmuz 2007, Cumartesi - 16:16 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hakikaten acınacak bir adamsın nocom.

ya acınacak bi adamsam ( :D ) neden benden donanımla ilgili öm dan yardım istedin ki o zaman ? sözlerinizle yaptıklarınız çelişmesin lütfen.

mesleğimin, işimin ne olduğu konusunda bir fikrin olmadan nasıl oluyorda bu yorumda bulunuyorsun ? 1300 bilgisayarlık bir kurumda bilgi işlem müdürdülüğünde teknik servis mühendisi olarak görev yaptığımın altını çizer, verilen yorumlar karşısında hayretler içinde olduğumu belirtir ve normal bir şekilde yorunların yanlış olduğunu belirttim. burada sorun nerede ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:

yani sen sınırlı bağlantı yazısını görünce sorunun sadece kabloda oldugunu söylüyosan kusura bakma ama o işten bi halt anlamıyosun.

böyle olduğumu düşünebilirsin, iddada edebilirsin. ama kalkıp o mesajım üstüne acınacak bir adamsın demeni anlamış değilim.

madem sana göre acınacak bir adamım, bir şey anlamıyorum ne diye benden fikir alıyorsun o zaman donanımla ilgili ?

dediklerinle yaptıkların birbirini tutsun. muhalefet olmak için olma.

bu arada bir halt anlamıyorsun dediğin kişi yani ben, senin gibi birisinin görüşünü dikkate almayacağını da belirtirim ( pc karşısında forumlarda zaman geçirerek değil, pc başında para kazanarak iş yapıyoruz ki senin gibi birisinin bunu demesi beni hiç etkilemez ). istediğini söyleyebilirsin, dikkate almadığım için sorun değil. gg
Sosyal ağlarda paylaş

ya kardeşim senden ne zaman donanım hakkında bilgi aldıgımı hatırlamıyorum bile. ama aldıysam da bu olaydan önce aldıgım kesindir herelde di mi? yani bunu bile bile hala "sen benden bilgi aldın donanım ile ilgili kendinle çelişiyon hebehübe" diyebiliyosan sana ne diyim ben.

nerde çalışıp çalışmadıgın beni hiç ilgilendirmiyo, çalıştığın yerde kaç bilgisayar oldugu ya da ne uzmanı oldugun da şeyimde değil. ağ bağlantısında "sınırlı baglantı" yazıyorsa ve bunun cesitli sebeplerini yazan insanların yorumlarına "hehehe ne sallamışsınız be bilmesem inanıcam size mühehe" diyen bir adamın bunun tek sorunun direk kablonun hatalı oldugunu anlatması açıksası senin mesleğini ne kadar iyi bildiğinin bir kanıtı.

fazla kasma kendini bana yardım ettin diye de çok övünme herkes bilmediği şeyi bir bilenden ögrenir, senin de ögrendiğin gibi. herkesin soruna çözüm üretmeye calıstıgı bir yerde senin cıkıp cok biliyo edası ile "sallamışsınız" demen ve verdiğin cevapla bu sorundan pek anlamadıgını göstermen pek hoş olmuş.

şimdi ben sana aynı sorunu ben de yaşadım ama sorun kabloda değildi desem sen ne cevap vericeksin? ha ama tabi ben manyağım ya bunu da sallamışımdır bi tarafımdan di mi :)
Sosyal ağlarda paylaş

benim yaptıklarım vs seni ilgilendirmiyorsa, senin dediklerinde beni ilgilendirmiyor. durduk yere acınacak haldesin diyorsun, ne dememi bekliyorsun ben onu anlamadım.

evet aga ben acınacak bir adamım mı dememi bekliyorsun ?

rahatsız oluyorsan öm atarsın, mod arkadaşlara gösterirsin ( ki ben orada kimi aşalağımışım bu da ilginç ) , yardım isteyen bir topicte 1v1 tartışmanın bir anlamı da yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca şunu da belirteyim :

werewolfun verdiği cevaplar, yapamadıkları, sorunları karşısında verdiğim cevabın neresi yanlış.

ben kalkıp doktorun işine karışıyormuyum ? hasta adama şu hapı al diyormuyum ?

arkadaş sorunu yazmış, alttaki satırlarda da sorunun devamını yazmış ve ben çözümü yazmışım. kalkıp benim mesleğim hakkında yorum yapıyorsun. yok hayır başka bir yerden sorunun varsa benimle ki öyle hissettim patlamışsın.

yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara acınacak haldesiniz bir şey bilmeden yazmışsınız demem doğru olur mu ? bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

1. kabloyla makınaları bırbırıne bagla

2. network connectıons'ta setup small or home network gıbı bısey vardı ona gır. next'le, cıkarsa ıgnore dısconnected hardware'ı sec. sonra network seceneklerı cıkıcak. orda "thıs computer belongs to a network that does not have an ınternet connectıon" tusuna tıkla. next ve just fınısh the wızard. (2 bılgısayarın da workgroup ısmı aynı olmalı. bu onemlı)

3. sonra baglantı ıconunu sec ve propertıes'e gır. tcp-ıp'den kendıne 190.170.160.2 gıbı bı ıp ayarla. tab'a bas alt tarafı kendı doldurur. tamam de cık.

4. aynı seylerı dıger bılgısayar ıcın de yap. ama bu sefer ıp adresını 190.170.160.3 yap mesela.

5. sonra 2 makınaya da bı res at(bazı makınalarda gerekıyo res atmak). acılınca tekrar network connectıons'a gır ve "see other workgroup computers" gıbı bısey olması lazım ona bas ve dıger bılgısayarın klasorunu goreceksın.

umarım ısıne yarar ben her zaman boyle yapıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...