prozzak Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Bu konuyu aslinda 2 hafta once hurriyetin ekinde okudugum zaman yazmaya karar vermistim fakat uzun bir yazi yazdim ve usenip sildim. Bugun tekrar bu konuyla alakali somut bir haber gorunce yazma geregi duyuyorum. Bmw bilmiyorum hatirlar misiniz soyle bir reklami vardi gazetelerde.. vw group, daimler chyrsler,BMW GM gibi ureticiler ile Audi, Audi'nin onumuzdeki yillarda 22 yeni model cikaracagini bilmiyorum duydunuz mu? Audi vw group bunyesinde bulunan markalari: The company owns eight active automotive based brands. * Audi (D) * Bentley (GB) * Bugatti (F) * Lamborghini (I) * SEAT (E) * Skoda (CZ) * Volkswagen (D) * Volkswagen Commercial Vehicles (D) gibi arabalarin ortak muhendislik gen havuzu sayesinde Audi teknoloji de inanilmaz bir atilim yapti ve artik cok hizli bir sekilde teknolojisini yenileyebiliyor hale geldi. Boyle olunca pazar payi bir anda katlanarak buyumeye basladi. Iste bundan oturu koskoca BMW pazar payi kaybetmemek icin acikcasi benim en son tahmin ettigim seyi yapti ve Mercedes e acildi. Bu dedikodu safhasindaydi ve Mercedes in cevabi bilinmiyordu. Bugunki haber ile artik ortak bir seyler yapilacagi kesinlesti gibi. Bmw Mercedes ile Mini ve A serisini ayni taban uzerinden uretecek( gibi gorunuyor) Mini nin uzerinden yeni A serisi gelistirilecekmis. Sebebi de ingilteredeki mini fabrikasi tam kapasite ile calismiyormus ve BMW zarar etmekten korkuyormus bundan oturu A serisinin uretimi oraya kaydirilarak zarar edilmesi engellenmeye calisilacak gibi gorunuyor Hayirlisi :) Mercedes te chyrsler ile A serisini ortak uretme gibi bir dusunceye sahipmis fakat ortaklik bitince suya dusmus. Tencere-kapak durumu :) A serisini de hic sevmem ya [ Mesaj 11 Temmuz 2007, Çarşamba - 20:42 tarihinde, prozzak tarafından güncellenmiştir ]
Redogski Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 audi firması seat lambo bentley gibi markalara sadece motor veriyo diye biliyorum ben?
prozzak Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 yok sadece motor degil diye biliyorum bende. rs4 te kullanilan koltuklar lambo dan mesela diye biliyorum ornek olarak
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 ne farkeder ya hepsi alman. para oraya gidio. deutschland deutschland übe.. ehm.
Redogski Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 nası hepsi alman? bu arada seat belçika değilmiydi?
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Hepsi aynı gruptalar. En belirgin özelliği motorların aynı olduğu fakat şasilerde aynı. Kısacası teknolojiyi ortak kullanıyorlar. Tasarım, malzeme kalitesi, yalıtım vs gibi konularda bağımsızlar. Fakat yinede ortak parça kullanımı yok değil. Seat, İspanyol. Skoda, Çek.
Sintisyzer Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 hepsi VW nin işte sayılanların
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Selam, 22 güzel şey mi yoksa 22 ucubik şey mi görücez bakalım : Saygılar.
prozzak Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Mesela belli markalarin alinmasinda hammadde faktoru one cikmis. Skoda nin alinmasinin en buyuk sebebi cek celik idir. @para: 22 model cok yaw. Acaba ticari araclara mi el atacaklar :D
prozzak Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 @redogski: Belcikanin olsa olsa cikulatasi olur :)
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 şu anda Porsche de bu gruba dahil ve brubu kasıp kavuran marka Porsche :P
prozzak Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 porsche yi eklemeyi unutmusum. Lambo, porsche de zarar ediyorlar diye biliyorum ben ama genede tasarim olarak kasip kavurduklari dogru :)
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 porsche zarar etmiyo be :) 997 kasa 911 serisi şimdiye dek en hızlı satılan 911 kasası oldu. Bi de Cayenne gibi hayvani satış yaptıkları bi model daha var. Cayman'a hiç değinmiyorum bile :) Adamlar çokhızlı büyüyo. Panamera da geliyo her tarafta test araçları görülüyo falan... Bi de 5-6 sene sonra BMW1 serisi gibi sürüş özellikleri diğerlerine göre üstün bi "hot hatch" çıkartırlar tam olur :P zarar eden Bugatti. Ama o da bilerek öyle işletiliyor. Her Veyron modeli başına 5 milyon euro kaybediyo VW grubu. Ama "şimdiye kadar yapılmış en üstün araç" olduğu için kendisi sırf bu yüzden üretiliyo. Hatta Porsche VW'den %31 hisse alıp kontrolde söz hakkına sahip olduğunda Bugatti'yi bu kayıp nedeniyle, "bizim modellerimizi baltalıyor, pazar payımızı çalıyor alooğğ" diyerek durdurmak istemişti :P beceremedi o ayrı. [ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 11:53 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 bmw-mercedes, aslan yavrusu büyümeden onu öldürecek yani :P
Sintisyzer Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 bir otomobil dergisiznde görmüştüm bikaç ay önce, audi a1 a2 a3 a4 a5 a6 q7 q3 a5 s5 vs. gibi hem eski hem yeni modeller ve onların spor ve rs modelleri dahil 22 model bu verilen sayı benim bildigim kadarıyla içlerinde pickuplar, cross countryler, a segmentler fln, adamlar olabilicek herseyi yapmaya basladi
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 bu arada buraya her girdiğimde yazacam diyorum unutuyorum. Mercedes A serisinin üretimini kesecek. BMW de Mercedes ile ortaklık istedi, ama Mercedes kesin şekilde istemediğini belirtti... Bu arada BMW halen ortak arayışı içinde, Volvo'yla falan konuşuyo... Öyle yani... :)
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Selam, Volvo zaten Ford'un değil mi?!? Audi'nin eski hissedarlarından biri de Mercedes firmasıydı. Sonra hissesini VW firmasına sattı bildiğim kadarıyla. Saygılar.
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 selam ford volvo'yu ne zaman aldı isveçlere gidip? saygılar.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 asdasd ortalık karışmış :) Ford "satsam mı?" diye düşünüyo Volvo'yu. BMW de "alsam mı?" diye düşünüyo işte. Bundan ibaret olay. Ama sanırım Ford pek istekli değil yine de...
prozzak Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Arkadaslar volvo ford'un pek de satacagini dusunmuyorum:)
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 evet öyle görünüyo :) Anlamadığım BMW neden deli gibi ortak arıyo... Maliyetleri yüksek kalıyo galiba.
prozzak Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 pejo ile mesela ortak motor gelistirmisti. Anlamiyorum bende
prozzak Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 basliga bakin merdeces :) simdi gordum dikkatimden kacmis :)
Öne çıkan mesajlar