Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BMW-Merdeces ortakligi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu konuyu aslinda 2 hafta once hurriyetin ekinde okudugum zaman yazmaya karar vermistim fakat uzun bir yazi yazdim ve usenip sildim. Bugun tekrar bu konuyla alakali somut bir haber gorunce yazma geregi duyuyorum.

Bmw bilmiyorum hatirlar misiniz soyle bir reklami vardi gazetelerde..

vw group, daimler chyrsler,BMW GM gibi ureticiler ile Audi,

Audi'nin onumuzdeki yillarda 22 yeni model cikaracagini bilmiyorum duydunuz mu?

Audi vw group bunyesinde bulunan markalari:

The company owns eight active automotive based brands.

* Audi (D)
* Bentley (GB)
* Bugatti (F)
* Lamborghini (I)
* SEAT (E)
* Skoda (CZ)
* Volkswagen (D)
* Volkswagen Commercial Vehicles (D)

gibi arabalarin ortak muhendislik gen havuzu sayesinde Audi teknoloji de inanilmaz bir atilim yapti ve artik cok hizli bir sekilde teknolojisini yenileyebiliyor hale geldi. Boyle olunca pazar payi bir anda katlanarak buyumeye basladi.

Iste bundan oturu koskoca BMW pazar payi kaybetmemek icin acikcasi benim en son tahmin ettigim seyi yapti ve Mercedes e acildi.

Bu dedikodu safhasindaydi ve Mercedes in cevabi bilinmiyordu.

Bugunki haber ile artik ortak bir seyler yapilacagi kesinlesti gibi.

Bmw Mercedes ile Mini ve A serisini ayni taban uzerinden uretecek( gibi gorunuyor)

Mini nin uzerinden yeni A serisi gelistirilecekmis.

Sebebi de ingilteredeki mini fabrikasi tam kapasite ile calismiyormus ve BMW zarar etmekten korkuyormus bundan oturu A serisinin uretimi oraya kaydirilarak zarar edilmesi engellenmeye calisilacak gibi gorunuyor
Hayirlisi :)

Mercedes te chyrsler ile A serisini ortak uretme gibi bir dusunceye sahipmis fakat ortaklik bitince suya dusmus.

Tencere-kapak durumu :)

A serisini de hic sevmem ya

[ Mesaj 11 Temmuz 2007, Çarşamba - 20:42 tarihinde, prozzak tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Hepsi aynı gruptalar. En belirgin özelliği motorların aynı olduğu fakat şasilerde aynı. Kısacası teknolojiyi ortak kullanıyorlar. Tasarım, malzeme kalitesi, yalıtım vs gibi konularda bağımsızlar. Fakat yinede ortak parça kullanımı yok değil.

Seat, İspanyol.
Skoda, Çek.
Mesaj tarihi:
Mesela belli markalarin alinmasinda hammadde faktoru one cikmis. Skoda nin alinmasinin en buyuk sebebi cek celik idir.

@para: 22 model cok yaw. Acaba ticari araclara mi el atacaklar :D
Mesaj tarihi:
porsche zarar etmiyo be :) 997 kasa 911 serisi şimdiye dek en hızlı satılan 911 kasası oldu. Bi de Cayenne gibi hayvani satış yaptıkları bi model daha var. Cayman'a hiç değinmiyorum bile :) Adamlar çokhızlı büyüyo. Panamera da geliyo her tarafta test araçları görülüyo falan... Bi de 5-6 sene sonra BMW1 serisi gibi sürüş özellikleri diğerlerine göre üstün bi "hot hatch" çıkartırlar tam olur :P

zarar eden Bugatti. Ama o da bilerek öyle işletiliyor. Her Veyron modeli başına 5 milyon euro kaybediyo VW grubu. Ama "şimdiye kadar yapılmış en üstün araç" olduğu için kendisi sırf bu yüzden üretiliyo. Hatta Porsche VW'den %31 hisse alıp kontrolde söz hakkına sahip olduğunda Bugatti'yi bu kayıp nedeniyle, "bizim modellerimizi baltalıyor, pazar payımızı çalıyor alooğğ" diyerek durdurmak istemişti :P beceremedi o ayrı.

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 11:53 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
bir otomobil dergisiznde görmüştüm bikaç ay önce, audi a1 a2 a3 a4 a5 a6 q7 q3 a5 s5 vs. gibi hem eski hem yeni modeller ve onların spor ve rs modelleri dahil 22 model bu verilen sayı benim bildigim kadarıyla
içlerinde pickuplar, cross countryler, a segmentler fln, adamlar olabilicek herseyi yapmaya basladi
Mesaj tarihi:
bu arada buraya her girdiğimde yazacam diyorum unutuyorum. Mercedes A serisinin üretimini kesecek. BMW de Mercedes ile ortaklık istedi, ama Mercedes kesin şekilde istemediğini belirtti... Bu arada BMW halen ortak arayışı içinde, Volvo'yla falan konuşuyo... Öyle yani... :)
Mesaj tarihi:
asdasd ortalık karışmış :) Ford "satsam mı?" diye düşünüyo Volvo'yu. BMW de "alsam mı?" diye düşünüyo işte. Bundan ibaret olay. Ama sanırım Ford pek istekli değil yine de...
  • Yeni Oluştur...