Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilek sorunu - Acil fikir/öneri lazım.

Zopik

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Yaklaşık bir 6-7 senedir bileklerimle sorunum var. Muhtemelen yoğun şekilde mouse/klavye kullanmaktan oldu (Günde 10 küsür saat autocad gibi bir program ile vektörizasyon yapmak gibi işler yapıyordum, sorunun kaynağının bu olduğunu düşünüyorum açıkçası).

Neyse, bileklerim çok zayıf o zamandan beri. Zorladığım anlarda gidiyorlar. Sürekli bir ağrı/acı hissetmiyorum fakat zorladığım anlarda acıyla bükülüyorum resmen. Elimdekini tutamıyorum. Sabah kalktığımdan beri de sağ el bileğimin üst tarafında parmaklarıma doğru benzer birşey var ve yumruklarımı bile sıkamıyorum. Bileğimi belli açılara getiremiyorum.

Velhasıl çıkıp bileklik tarzı birşeyler bakmak istiyorum birazdan. Bandaj demeyin çünkü hiç bir işe yaramıyor. Bileğimi düz tutacak, parmaklarımı kullanmamı engellemeyecek birşeyler arıyorum. Var mı bu tip birşey kullanan eden ? Hangisi iyidir ? Bileğimi zorlamamı engeller ? Fiyatı nedir ?

Bilen birileri acil yanıtlayabilirse sevinirim gerçekten.
(ha bi de doktor demeyin, gidemiyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ha bi de doktor demeyin, gidemiyorum

Neden gidemiyorsun ? fobi falan mı var yoksa baska sebeplerden mi? 5 yıldır çekiyorum elimde bişi tutamıyorum bazen demişsin bunlar çoook ciddi sorunlar gibi geldi bana o yüzden bence bir şekilde git doktora.
Sonra daha çok üzülürsün
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç unutmam sene 94. O yılda benim de sağ bileğimde bir ağrı sızı başladı. Dedim ki "ulan bu ne?".

İsveç'in Bulgaristan'ı 4-0 yendiği çeyrek final maçında gene koltuğuma uzanmış, başımı elime yaslamıştım ki; "bileğim koptu aha" dedirtecek bir acıyla kendime geldim. Meğerse ben o ana kadar farkına varmamış olsam da; bütün dünya kupasını kellemi elime yaslayıp, üzüm yiyen Sezar havalarında yan gelip izlemişim.

Bazen farkında olmadan günlük alışkanlıklarımız eklem ağrılarına sebep olabiliyor. Bu yukardaki hikayenin bir de belimle ilgili olanı var onu da başka bir zaman anlatayım :P

Ama sende o kadar senedir varsa bi doktora görün. El olsun, ayak olsun; bilekteki zedelenmeler ciddi sorunlara neden olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de çok bilgisayardan da olacak şey değil o be ben projeler gereği şu sıralar bilgisayara bağlı yaşıyorum resmen elim bilgisayardan birşey yapmıyor yine de o kadar ağrımıyor. Bir olayı vardır onun en azından tanıdık bir ne bileyim eczacı, hekim, ortopedist ne varsa artık bi soruver
Sosyal ağlarda paylaş

ardeth sen bilgisayar kullandığını sanma günde 10 saat autocad de vektörel işlerle uğraşan adam yanında : )
abi bence çok yoruosun bileklerini ondan olmuş bu, aşırı kaslanma yapmış ondan böyle ağrıtıyo olabilir,
bunun sonu yumruğunu hiç sıkamamana kadar gidebilir, sonrasında ameliyatla alıyolar o kasları falan kötü yani git görün.
Sosyal ağlarda paylaş

powerball kullan.. ciddiyim ağrılarını azaltacak.

bende de benzer menü (autocad, abaqus, sap2000 ve diğer csi programları falan)

powerball ağrılarını alır. bir de ateller kasları daha güçsüzleştirir.

rsi mouse, klavye alabilirsen al. ama önce powerball al.

karpal tunel sendromu veya RSI olabilir. aralarda el antrenmanları yap.

internette karpal ve RSI için egzersiz programları mevcut.. ara ara yap bunları.. bileklik işine kesinlikle girme bence.. dediğim gibi kasları zayıflatır çok

[ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 23:19 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu autocad mevzusu epeyce eskiydi ama şikayetlerim o çok yoğun 3 aydan sonra başladı. 3 ay, günde 10+ saat vektörizasyon yapmak (birşeyleri bilgisayarda tekrar çizmek diyelim). Çekmeyen bilemez...

Az önce kola kapağı açarken acıyla inledim yine. Sağ elimi kullandım farkında olmadan. Şu halimle hiç bir şekilde egzersiz yapamam. Bilekliği de bu yüzden istiyorum, bir süre dinlendirirsem bu hali geçecek çünkü.

Powerball nedir, nerede bulunur hiç bilmiyorum ama spor bile yapamıyorum bu bilekler yüzünden ve her dakka birşey olacakmış gibi yaşıyorum. O yüzden power mode on şeklinde gece gündüz oynarım o topla gerekirse :)
Sosyal ağlarda paylaş

power ball bu da sözlük linki içinde jiroskop olan ve sen çevirdikçe dönen bi alet..

zorlamadan kaslarını açar.. zorlaması senin gücüne bağlıdır çok yüklenme yapmazsın yani.

bir de şu var R.I.C.E.

yok condoleezza rice değil.

R.est
I.ce Compress
C.old water
E.xercise

hemen hemen tüm kas sakatlanmalarının tedavisinde kullanılır. (şu an çapraz bağlarımda oluşan bir sorun için bunu kullanıyorum mesela)

lasonil+kamfolin al eline sür ve gece tülbentle çok sıkı olmadan bağla. biraz kaslarını açar. ödem varsa soğuk kompress yap. ödem yoksa, kızarma yoksa ılık su + masaj daha uygun. bileklerini (sağ bilek işte) bir şekilde işler hale getirip sonra güçlendirmen lazım gibi geliyor.

doktora kadar umarım biraz güçlendirebiliriz bu şekilde. powerballa geçmeden önce bileğini açmamız lazım. keza powerball'da bilekten kas hareketleri yapman gerekecek.

ayrıca kola kas ve kemik gelişimine zararlı bişi.. tabii tercih sizlerin

[ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 23:44 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bende benzer şeyler yaşadım.
Önce o tarif ettiğim sağ elin sağ köşesinde başladı ağrılar,
tavsiyeler doğrultusunda elimin altına bez/havlu koyarak mouse kullanmaya başladım ama bir sonuç veremedi,ve ordan direkt bileğe ve sonrasındaysa kola yayıldı ağrısı.

Sonrasında bunu buldum,tavsiyede ederim;
http://www.neseeczanesi.com/karpaltunel.html

Bende +10senedir pc kullanırım,ama bir sorunum yokken boş günlerimi aralıksız ut ve css'ye ayırmam ile ağrılar başlamıştı.

Acısı fecidir,geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...