pulkas Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 istanbul teknik universitesine yatay gecis yapmak istiyorum. itu maden fakultesi hakkinda bilgisi olan varmi?jeofizik muh. bolumune gecmek icin basvuruda bulunucam.istedikleri tum kosullari sagliyrum.bi tek ortalamam dusuk.2.83. o da artik nasip bi yerde.ben basvurumu yapiimde onlar kabul etmesin isterlerse:D adamalrin yatay gecis ile sagladiklari ozgurluk budur.simdi bunu okuyupta yatay gecmemek olmaz. Yatay Geçiş Sınav sisteminin eksiklikleri bulunması dolayısıyla İTÜ'nün öğrencilerine sağladığı akademik kolaylıklardan biridir. Sınav sonrasında istediği bölüme giremeyen öğrenciler, 3. yarıyıla kadar fakülteler arası, 3. yarıyıldan sonra fakülte içinde bölüm değiştirme hakkına sahiptir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 maden fakultesinde chrounos okuyo petrol dogal gazda bi linkliyim sor sen sorunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 itüye yatay geçiş mi? üniversiteler arası geçiş dikey geçiş oluyor. sen itüde mi okuyorsun şu anda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 link linkte gorulduu gibi.yatay gecis icin universite disi kontenjanlar var.2 kisi felan.bide her universitede almiolar.mesela gaziden gecis yok.ama ankara universitesini kabul ediolar gibi.sadece gereklio ve yeter kosullari saalamak yeterli, yatay gecis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 ben de işte dışarıdan gelmeyi dikey geçiş olarak biliyorum. belki halk arasındaki ismi budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 dikey dediin 2 senelikten 4 senelie gecis olacak ole hatirliom.ama bunun disinda 4 senelikten 4 senelie her turlu islem yatay gecis adi altinda oluo gibin. ps:garip cumleler.bana ituyle ilgili bilgi lazim.yokmu kimseeeee...(maden fakultesi oncelikli yada maden fakultesini bilen biri) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrounos Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 [email protected] eklersen musait oldugum bi ara anlatirim ne istiyosan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 yatay üniden üniye, dikey ise bölümden bölüme diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 dikey 2 seneden 4 seneye diye biliyorum ben de. Farklı okuldan gelince transfer, aynı okul içersinde geçişe yatay geçiş diyorlar genelde. Ama ikisi de yatay geçiş. Onun dışında ben itüdeyken yatay geçiş puanlarını falan baya araştırıyordum (boğaziçine geçtim) tahminimce itüdeki bir bölümden jeofiziğie geçmek için 2,8 gibi bir ortalama yeter, ama okul dışından gelenler için daha fazla gerekebilir (duruma göre, sonuçta başvuranlara bakar). Ama olma ihtimali de var oldukça bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 bu yatay icin ITU sitesinde yazanlarin disinda uni kabul etmiyo mu , ozel uni lerden hic yok nerdeyse , ozele girdik diye 2.nci sinif vatandas mi olduk ya ? not iyi ilk sene , not disinda seylere bakiyolarsa onlar da iyi aslinda, 2 yabanci dil , mezun oldugum lise falan . hic mi katkisi olmuyo bunlarin , direk ret mi veriyolar,bizim uni listede yok diye, yoksa bi incelemeye kaliyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 yatay geçiş aynı üniversite içinde geçebileceğin farklı bölümlere geçmek için, dikey geçiş de 2 yıllıktan olsun 4 yıllıktan olsun farklı bir üniversitenin aynı(görmedim hiç) ya da farklı bir bölümüne geçmek için kullanılıyor. diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 yatay gecis uni ici ve baska uni ler icin olabilir,dusundugunuz bolum sizin su an okudugunuzdan kabul ediyorsa.Dikey dedigin gibi 2 den 4 e gecis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar