Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ps2 den vyik vyik diye ses çıkıyor + ps2 noobie soruları

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

Yeter artık final fantasy isterem ben dedim ve 2. el bir ps2 aldım. Alet pek güzel okuyor oyunları ama oyunları okurken viyk viyk diye bir ses çıkıyor. Alete zararlımıdır bu ses ?

+

Mor altlı dvd ye yazıyorum oyunları (Philips marka) Bunun bir dezavantajı olur mu genel olarak ?

+

Bir tane tekken tag indirdim cd versiyonundan ama dvd ye de yazsam cd ye de yazsam bi türlü okutamadım. Çi in markasını bilmiyorum. Ama bilgisayarda emulatörle açabildim oyun çalışıyor. Neden açılmıyor ps2 de acaba ?

tşk ler
Sosyal ağlarda paylaş

Altı mor olan DVDler okuyucu lensine zarar verir diyolar. Bizzat bi sorun yaşadım diyemem. Makinenin genel olarak saçma sorunları var ama ona bağlayamıyorum (mesela kolları görmemesi, takılı olduğu halde kol takılı diilmiş gibi gözükmesi falan).

Viyk viyk sesinin de pek hayırlı olduğunu sanmıyorum. Yaklaşık PS2'im 1,5 senelik, günde 10 saat başında durduğum oldu, yine de viyk viyk sesi duymadım. CD/DVD çevirme hızı genel olarak yükse, cızırt cızırt sesleri duyman normal de.

Çipler yüzünden kafasına göre okumayabiliyo makine bazı DVD'leri. Öyle olduğu zaman makineyi kapatıp açıyorum. Olmazsa da fişini çekip tekrar takıyorum, mutlaka düzeliyo. Sorun bundan mıdır bilemem ama bi dene derim.
Sosyal ağlarda paylaş

bugüne kadar 4 tane makina eskittim diyebilirim ve delicesine oynadığım makinalardı her birinde ortalama 1 ila 1.5 sene içinde o viyk viyk sesi gelmeye başladı bazılarında ps2 yi dik olarak kullandığımda bu sesin azaldığını gözlemledim. sesin sebebi elbetteki lensten ve bu aletlerin lensleri ne yazıkki pekte uzun ömürlü değil tabi işin içine optik giriyorsa her zaman şans meselesidir zaten. şu andaki makinamdan da aynı ses geliyor. özellikle final fantasy 12 oynarken ses dahada yükseliyor ama bir sorun olabileceğini sanmıyorum.

yazılabilir medyaları ps2 de çalıştırmak elbetteki fabrika baskı dvd lere göre lensi daha fazla yoracaktır. makinan da zaten 2. el olduğundan bu tür dvd leri seçmesi/çalıştırmaması normal.
Sosyal ağlarda paylaş

gözü değiştirmek makinanın kapağının yayı ile birlikte 40ytl makina almak felan ne yapıyosunuz...gözünü değişirsin uçunca..ps2in uçacak ama vakti var,yayı ile gözü değiştikten sonra kasadada çizik yoksa 0diye bile satabilirsin.birde verbatim - kullan ucuz zaten 2lira var aralarında %100 video performansı veriyor takılmıyor 8x 16x kayıt yapıp bile makinanda uzun süre oynatabiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şahsen ev kullanımı için hdd yi önermem her oyunu hdloader desteklemiyor sürekli internetten güncellediğimizi düşünürsek arşivimizi hdloader bu iş için pek kullanışlı değil.network kartı bulursan banada haber ver kalınlar için piyasada sıkıntısı var deli gibi,120ytl ye koy hemen gidiyor ggye öyle sıkıntılı düşün işte...Lazer değişimi en iyi yöntem hdd işi zahmetli birde networkten atmak baya bi yavaş,usbextrame desen o oyunları çalıştırırken yavaş baya baya hemde...birde kalın ps2 lazer değişimi 120ytl kalın varsa şu an sat ince al derim sana onunda lazeri bulunmuyor parça varsa takıyolar ellerinde oda çıkmamıdır bilinmez...
Sosyal ağlarda paylaş

valla dux nerden duydun ama ben 45$ endem elektronikten cok rahat buldum. bide hd loaderi 2 kere guncellemem gerekti oda shadow of the colossus ve god of war 2 icindi. zaten bu saatten sonra artik cok fazla guncellenmez merak etmeyin hd loader 0.8b her oyunu aciyo. cok nadir tek tuk oyunlar uyumlu degil o kadar. bence ev kullanimi icinde gayet guzel. dvd cikar tak derdi olmadan listeden istediginizi catir catir oynuyosunuz. tek eksigini gorudm galiba titresimi kaldiriyo hard diskte.
Sosyal ağlarda paylaş

network kartını ne zaman aldın?bende ps2lerimi endem.net'e yolluyorum tamir için.herseferinde sormama rağmen ellerinde olmadığını ne zaman geleceğinide bilmediklerini nazikçe söylüyolar bana.benimi yiyolar yoksa telefonda bu adam diye ...=) o kadar yere telefon ettim hiçbir sonuç alamadım ebay dan almaktan başka bir çare gelmiyor aklıma network kartını,çünkü 120ytl gibi astronomik rakamlara gidiyor açık arttırma sitelerinde.bildiğin alabileceğim bir yer varsa paylaşırsan sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...