Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İçkiyle İlgili Bir Ayet

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
benim bildiğim kadarıyla bazı hastalıklarda o zamanlar hastalıklı bölgenin uyusması için düz içki kullanılıyor.

içkinin yararından kasıt bu bu amac dısındaki kullanımlarda günah olarak kaydediliyor.

az için filn değil olay benim bildiğim kadarıyla
Mesaj tarihi:
Islamda iki madde sonradan eklenmis

sonradan derken peygamberin zamaninda ama kuran bittikten sonra diyelim

birincisi icki

cunku gorulmuski bir cok kisi ickili namaz kiliyor, imamlar dahil bunun uzerine yasaklanmis.

Ikinciside eskiden mezara gitmek tamamen yasakmis, sonra insanlarin uzuntuleri gorulunce izin verilmis(vahabilerde halen yasaktir)
Mesaj tarihi:
Ya şöyle bir düz mantık kurarsak;

İslamiyette piizlenmek yasak.. Hristiyanlık ve Musevilikte serbest.. İslamiyet bu diğer iki dini de kabul etmiyormu? 3 dinde de adam öldürmek, hırsızlık yapmak, hak yemek vs.. günah. Amaa bizde alkol yok onlarda var..

Madem sıkı yobazların savunduğu gibi alkol çok büyük günah, neden diğer iki dinde yasak değil? Yoksa orjinali bizimki de onların kitaplar oynanmış mı? Yoksa tam tersimi?

Arapların tarihine bakarak nasıl bir millet olduklarını göz önüne alırsak, Kuran ile oynamış olmaları yüksek ihtimal, bence...
Mesaj tarihi:
said:
-Kendine zarar vermek gunahsa:
-Alkol beyin hucrelerini olduruyorsa:
Alkol gunahtir

sigarada beyin hücresi öldürüyor ama günah olmadığı söyleniyor burda sanki işine gelen algılama söz konusu var gibi...
Mesaj tarihi:
peki.
incilde düsmanlarimizi dahi sevmeliyiz diyor, o zaman alkolü de sevmeliyiz.

Alcohol may be man's worst enemy, but the bible says love your enemy.
hah.
degisik bi bakis acisi bu da.

[ Mesaj 05 Temmuz 2007, Perşembe - 15:33 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Baştan sona okuyun sonra gelin abijim. İnsan vücudu bize verilmiş bir emanettir; en iyi şekilde bakıp, koruyup kollamak görevimizdir. Bu anlamı çıkarana kadar okuyun ama.
Mesaj tarihi:
huunun demek istediğini dün sofrada anneannem ile konuştum kendisi hacı'dır bu tip konularda şeytana uyup incelik aramak yanlıştır çünkü konu gayet net ve açıktır.
Mesaj tarihi:
Yok vahdet-i vücud diye birşeyi de bilmiyor değilim. Benim durumum daha kritik aslında, herşeyi biliyorum ama tam aksine gidiyorum ekeke

Kendi nefesimden üfledim diyor ya hani kuranda, benim ordan anladığım herkes bulmak istediği gibi bir öbür taraf bulacak orada. (organ bağışından bahsetmiyorum, hayır)

Kişisel not: Az kaldı, bırakacam bu gündüz içmelerini ayrıca içen içsin hemşerim dinde zorlama yok
Mesaj tarihi:
Ömründen götürüyor mu? O zaman günah. 1500 sene önce fastfood yoktu bugün var. Mantıkta değişen bir nokta var mı? Yok. Ben bunu anlıyorum. Alkol haram denmiş; ama tütün, şeker, kahve ömründen götürüyor mu? Ona da sen karar vereceksin işte.

Yoksa din kitabı bu kanun kitabı değil ki; gr hesabı yapılsın.
Mesaj tarihi:
Abi bugünlerde dengeli diyetler gündemde. Herşeyin tadına bakacaksın ama abartmayacaksın. Haftada şu kadar çikolata pasta yiyeceksin ama yılda da bu kadar kilo vereksin diyetlerini duymadın mı? ^^
Mesaj tarihi:
Açıkcası ben şunu yemek günahmış şunu içmek yasakmış filan diye olayların pek üstüne düşmüyorum.3 ana kitabın yazıldığı tarihlere bakalım, o zamanın toplum yapısına ve şimdikiyle karşılaştıralım.Dünya gelişiyor mu bilemiycem ama değiştiği kesin.Doğal olarak bu kitaplardaki bazı şeylerin şimdinin topluma uymaması gayet normal bence.Önemli olan etrafına rahatsızlık, zarar vermeden kendine göre bir yaşam, inanç biçimini benimsemek sanki.
Mesaj tarihi:
ya evet yardım sever olmanın dürüst olmanın iyi niyetli olmanın insanlarca sevilip onları rasahtsız etmemenin çok daha öncemli olduğunu düşünüyorum ben asırı inanmaktan

[ Mesaj 05 Temmuz 2007, Perşembe - 16:50 tarihinde, eagle_dnz tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
güzelce yorum yapılsın istiyorum herkes ne anladığını söylesin mümkünse tartışmalar kavgaya dönüşmesin

Düşünüp yorum yapıyoruz burda matematik sorusu çözmüyoruz.Buna rağmen bir insana düşündüklerinin önemi yok demek ne kadar saçma artık biraz anlayın.Neyse konu gittikçe sapıyo.
Mesaj tarihi:
Aslina bakarsan var; herkesin dini kendine. Yani senin dusundugun sana... Kisacasi onemli.

Daha acik nasil anlatayim bilemedim. Fast food haram tabii ki; hos TR'deki fast food'un elestirilen fast food'la yakindan uzaktan alakasi yok. Ama bu baska bi tartisma konusu. Eger acliktan kiriliyosaniz, yemek yemeniz gerekiyosa, fast food varsa, yiyeceksiniz tabii ki... Obur turlu "sacmalik" olur di mi?
Seker/kirmizi et/tuz bunlar vucut icin gerekli besin kaynaklari. Bunlari yemeden yasamaniz mumkun degil zaten. Bu nedenle yemeniz gerekiyor. Ancak abarttiginiz noktada vucudunuza zarar verir bunlar... Ayrica kisiden kisiye de degisir. Bazi insanlar protein eksikliginden dolayi fazla kirmizi et yemelidir. Kolesterol'u cikmaz, yemesi gerektigi icin yer. Bazilari haftada bir yemelidir ki kolesterol problemi olmasin. Ama bu noktada da akil sagligi soz konusu. Eger kirmizi et yemeyecegim diye kendine eziyet ediyosan bu zihinsel cokuntu yaratir ki bu daha kotu bir durum. Sahsen benim beynimi tedavi etmem, vucudumun tedavisinden daha zor oldugu icin ben akil sagligimi koruyaraktan yerim (kolesterolum 270, bilenler bilir ne meret oldugunu).
Tutun de gayet haram. Ama herkes sigara icmek icin disari cikiyorsa ve sizin gercekten birilerinin yaninda olmaniz gerekiyorsa (insan gormeniz gerekiyorsa) cikip icmemeyi tercih edersiniz. Yok boyle olmuyorsa, yani icmeyen yanlarina yaklasamiyorsa, o zaman icersiniz cunku bu sizin akil sagliginiz icin gerekli bi sey. Veya zaten sigara bagimlisisiniz; 3 gun icmediniz ve artik delirmek uzeresiniz, bu daha buyuk bi iskence bedene... Durumu olcup bicip neyden feragat edeceginizi secmeniz gerekir...
Ama tabi kendini kandirmanin anlami da yok.

@GERGE, oksijenden dolayi beyin hucrelerinin olmesi senin bilincli olarak yaptigin bir hareket degil. Bu nedenle gunah sayilmaz; ancak bilincli olarak beyin hucrelerini oldurmek icin yukari cikip iniyorsan, e o zaman gunah...

Cok da zor degil bunlarin kararlarini vermek. Kuran'da tek tek neyin yasak neyin haram oldugunun yazilmasi imkansiz. Bunun icin genel konusuyo. Gun gelir eger alkol beyin hucrelerini oldurmezse, vucuda zarar vermezse icmek niye gunah olsun ki? Ha bu nokta Kuran'da dusunulmustur mutlaka. Iste bu nedenle somut sekilde ornek verdigini zannetmiyorum.

"Ama çoğu haram olanın azı da haramdır" Boyle bir sey olma ihtimali sence var mi? Yani suyun cogu haramdir; o zaman azi da mi haram?!?! Tabi sen oyle dusunuyosan sana kalmis...

[ Mesaj 05 Temmuz 2007, Perşembe - 18:17 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
patide çok müslüman olması güzel bişe bitek şu ampüller gitse ''gerçek'' müslümanlar kalsa olur:D

abi bi kere içkinin günah olması bence sarhoş olmaktan dolayı adam sarhoş olunca ne yaptığını bilemez etrafa zarar verir diye konmuş bu ayetler kanımca...sarhoş olmadan içmek bana göre günah değil...ayrıca biz beyin hücremiz ölsün diye içmiyoruz yanlışlıkla ölüyo:P
Mesaj tarihi:
islamda bir konu tartışılırken bakılan kaynaklar sırasıyla şöyledir

1. Kur'an-ı Kerim
2. Hadisler
3. Konuyla ilgili daha önce alimler tarafından verilmiş hükümler
4. Kur'an ve Hadisler eşliğinde yorum.

bu kadar açık aslında. düşünüp bulmak gerekiyor. sonuçta bizler düşünceden yoksun yapay zekalar değiliz ki onlar bile düşünebiliyor :)

edit:ayrıca şöyle bir ayet daha var "alkollüyken namaza Kur'an a yaklaşmayın"...

[ Mesaj 05 Temmuz 2007, Perşembe - 19:18 tarihinde, LonelyWolf tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
evet o ayeti de mantık olarak düşünürsek sarhoş bi insan namaz kılarken ve kurana yaklaştığında kötü sözler söyleyebilir ve günah işler allah bunun olmasını istemediğinden öyle buyurmuş
  • Yeni Oluştur...