Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

crack seerial vs

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu suctur fakat yazilim konusunda buyuk adimlar atilmadi daha Turkiye'de..

Yazilim korsanligi apacik hirsizliktir. Tabii turu biraz degisiktir. Bir bakkala, bankaya girip mal calmaya benzemez, pratikte saticinin zarari yoktur bu hirsizlikta. Teoride vardir.

Zaten open source kulturunun dogusunun temelleride burada yatar.

Yazilim teknolojisi geliserek degisenlerden.. Artik yazilimlarin %87,6'sinin (kusuratli veriyimde salladigim anlasilmasin) esdegerini piyasada bulmak mumkun. Eger ki bir yazilim kullaniyorsaniz, ve esdegeri varsa, ve buna para odemiyorsaniz, bu hirsizliktir. Bunu cogumuz yapmistir, ona ne suphe. Fakat bunun hirsizlik oldugunu kabul etmek gerekir.

Bugun windows'a para veremeyecek durumdaysaniz, o zaman ya Linux gibi ucretsiz cozumlere yoneleceksiniz, ya da bilgisayari almayacaksiniz. Nasil araba alinca benzin alacagimizi biliyorsak, boru hatti delip petrol calanlara (bakin calanlar diyorum) hirsiz diyorsak, bilgisayar aldigimizda da yazilimina para verecegiz. Dedigim gibi vermiyorsan ucretsiz olanlarina yoneleceksin.

Hadi windows konusu daha komplike bir konu, demagoji ye acik bir konu. Oyuna ne demeli peki? Toplumlarin gelismesi icin bilgisayar kulturu sart, bunun icinde isletim sistemi sart, hadi windows da sart diyelim (linux u falanda gectim hani), peki ya oyun? Tamamen zevk, ve cektiginiz/kopya aldiginiz her oyun direkt hirsizlik oluyor. Yani zengin isi falan diyemezsiniz, oyun alacak paran yoksa oynamayacaksin, nasil benzin alacak paran yoksa araba alamayacagin gibi.

[ Mesaj 03 Temmuz 2007, Salı - 13:26 tarihinde, nedanko tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...