Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Staj Defteri il ilgili.

kermit

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar şu anda staj yerindeyim ve patron beni sıkıştırıp duruyor. staj defterini doldur imzalıycam felan hede hödö diye. yani ben buraya böyle bi konu açmamın sebebi naylon staj yapıyorum bana staj defteri örneği bulun vs değil. ben naylon yapmıyorum ve baya da bi faydasını gördüm naylon yapmamanın. naylon yapmayı düşünen arkadaşlara önerim yapmasınlar naylon felan. Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama bölümü öğrencisiydim staj biterse eğer kabul edilirse öğrencisi olmıycam bundan sonra :). staj yerinde 10 gün Teknik servi (donanım) 20 gün ise yazılım bölümünde yapma kararı alındı. 15 gün teknik servisde yaptım ve yazılım bölümünde de son 4 günüm. Teknik serviste iken genelde hep aynı şeyler yapıldığı için bazen amele işi yapıldığı için ( örn: bir hastaneye 50 adet bilgisayar kurulumu yapmak için 2 saat kamyon ile yol gittik ama gittiğimiz yerde sadece kutu taşıdık ve geri döndük çünki hastane daha odalarında masa felan olmadığı için kuramadık PC felan.) onları yazmadım boş yerler kaldı 4 -5 adet. buralara yazacağım şeyler hakkında bana bilgi verirmisiniz. yazılım bölümü içinde dolduracağım bilgiler verebilirseniz sevinirim. ama yazılım bölümü için yazdığım programı cd ye çekip staj dosyasına koyucam ve yaptığım program hakkında bilgi vericem ama yinede olsun çok çok olursa daha güel olur :). şu anda geçmiş günlerden 4 - 5 adet boş sayfa var sadece orayı doldurucam ama aklıma gelmiyor. genelde çoğu şeyi yazdım. şimdiden teşekkür ederim. mailden yardım etmek isteyen olursa [email protected] mail adresim.

[ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 10:59 tarihinde, kermit tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı fabrikalar - şirketler (özellikle nispeten büyük olanlar) staj defteri konusunda çok prosedür meraklısı. Son gün imzalatamazsan bir daha ilgilenmiyorlar.

Tavsiyem hergün şunu yaptım bunu yaptım şeklinde notlar alman, bazı okullarda günlüğün de fotokopisi isteniyor; gerekirse koyarsın, olmazsa yazdığın bilgileri kullanırsın. Stajın bitmesine 10 gün kala da genel olarak yazıma giriş derim. Fabrika tanıtımı, yapılan iş - üretilen ürün vs. hepsini detaylıca anlat. Kullanılan yazılımları veya varsa hammaddeleri (senin stajla pek alakalı değil ama), örnek bir çalışmayı siparişten son aşamaya kadar açıklaması gibi pek çok detayı ekle.

Aslında şimdi düşündüm de staj defteri hazırlamak çok kolay. Yeter ki elinde geçmiş senelerden olan bir örnek bulunsun, ne zaman hangi aşamayı izleyeceğini daha rahat belirlersin. Eğer öyle bir imkanın yoksa git fabrikada stajınla ilgilenen kişiden yardım iste, ellerinde varsa önceki yıllar orada staj yapan öğrencilerin defterlerini incele.

[ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 22:10 tarihinde, pekaziz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

kimse yok öyle yardım alacağım burda. bi tanesi getirdi şaka gibi zaten.
hacettepede okumuş.
adamın staj boyunca yaptığı tek şey
word xp temel
word xp orta
word xp ileri
excel xp ....
....
powerpoint .....
birde işletim sistemleri hakkında bilgi öğrenmek olmuş ve bunları dosyaya yazmış.
gelmiş yardımı olur sana diyo.
ben yazılım bölümünde stajıma başladığım ilk günde bana visual basic 5 i yükletip (6 bile değil) dış kaynaktan sorumlu çalışana program yazmamı söylediler. word excelin ne faydasını görceksem staj defterimde :)
Sosyal ağlarda paylaş

aa kermit demek benle ayni bölümdesin hangi üni?
Bende yarın başlıyorum 40 günlük staja gerçi okul 3. seneye uzadi bari stajı aradan çikartiyim dedim,yoksa pederin dilinden kurtulamıcaz :)
Pederin çalıştığı yerde stajı yapacağım için naylon staj yapmam söz konusu değil :P
Ben 40 günü de php yada vbasic üzerinde çalişmayi düşünüyorum.
15 indede dgs var giriyosundur büyük ihtimal,umudun varmı bilg. müh. ne geçiş için.

edit: sorunu yeni gördüm,ben yarın o kağıtlara ne yazılacağını öğrenip sölerim

[ Mesaj 03 Temmuz 2007, Salı - 19:29 tarihinde, Dark_Soul tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
aa kermit demek benle ayni bölümdesin hangi üni?
Bende yarın başlıyorum 40 günlük staja gerçi okul 3. seneye uzadi bari stajı aradan çikartiyim dedim,yoksa pederin dilinden kurtulamıcaz :)
Pederin çalıştığı yerde stajı yapacağım için naylon staj yapmam söz konusu değil :P
Ben 40 günü de php yada vbasic üzerinde çalişmayi düşünüyorum.
15 indede dgs var giriyosundur büyük ihtimal,umudun varmı bilg. müh. ne geçiş için.

süleyman demirel üniversitesi benimkisi.
dgs den de pek umudum yok ama öss de olduğu gibi deneriz onuda yeni tur yeni şans diyerek :)
Sosyal ağlarda paylaş

bizede staj defteri istediler 3 satir yazdim verdim kimse bisey demedi, naylon da yapmadim ama cidden bisey yazicak durum yoktu.staj defteri kadar sacma bisey yok hele fotokopici olarak staj yapiyorsaniz benim gibi

gun 1.otur otur otur otur otur otur, fotokopi
gun 2.otur fotokopi otur otur fotokopi

30 a kadar boyle gitti :)

artik stajerlere cektirme sirasi bana geldi.o yea
Sosyal ağlarda paylaş

bende bu sene bilg proglamlamayı bitirdim.az kaldı sınava inşallah kazanıcam :) bu arada staj defteri olayına gelince benimde soruların olmuştu geçen sene(naylon staj yapmadım) defteri tam olarak doldurmadım hep 3-4 satırlık yazılar yazmıştım her sayafaya ama. bölüm başkanımızla fln aram iyiydi sorun olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

sonunda bende mezun oldum aynı bolumden staj dosyası burada
dgs'yi acık ogretımden yapmanızı tavsıye ederım okullarda ogrettıklerı ıle dısarısı arasında cok fark var ısverenlerın ıstedıklerıne bakınca ben hıcbısey bılmıyorummusum hıssı olusuyor acayıp moral bozuklugu oluyor acık ogretımdeyken hıc degılse bır yerde calısır ısı ogrenırsınız en azından benım hedefım bu yonde

not:staj bana ait degil nette bulmustum bende
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...