Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar arkadaşlar. Nereye açsam bilemedim, Konu Dışı'nı uygun buldum.

Liseden arkadaşlarım Taksim'de bar açacaklarmış, benim de fikrimi istediler, hatta muhtemelen bu cuma sırf bu iş için İstanbul'a geleceğim.

Şimdi kısaca olayı özetlemek gerekirse, açılan, bir "bar"dan ziyade, "han" tadında bir yer olacak. İçeride de, fantastik edebiyattan öğeler yer alacak. Bir nevî Yüzüklerin Efendisi'ndeki Zıplayan Midilli hanını düşünebilirsiniz. Garsonların kıyafetlerinden tutun iç dekorasyona kadar aynı konsept düşünülüyor. Ben aklıma ilk gelenleri söyledim kabaca. Dekorasyonda bol bol ahşap kullanımı, ahşap masalar, ahşap kupalar, sağda solda yine Yüzüklerin Efendisi'nden öğeler (Örneğin eskitilmiş mermerden yapılmış, üstünde işlemeler olan bir kaidenin üzerindeki bir kadife örtünün üzerine, Yüzüklerin Efendisi'nde kullanılan kırık kılıcın bir kopyası koyulacak. O da ufak meşalelerle aydınlatılacak [Tasvire gel yalnız]) yer alacak.

Sizin fikirleriniz nedir? Bu tarz bir "han"a gittiğinizde neleri görmek istersiniz, neleri görmek istemezsiniz? Hangi müziklerin çalınması ortamın havasına katkıda bulunur? Hangi detaylar daha çekici kılar burayı, neler itici yapmaya yeter?

Hadi bakalım.
Mesaj tarihi:
Oraya ne bekleyerek gittiğine bakar biraz da Fistan. Yani açık havada ferah ferah oturmak istiyorsan, zaten oraya gelene kadar milyon tane yer bulursun.

Geniş bir mekanmış (En azından bana öyle söylendi), o yüzden sanmıyorum boğucu olacağını. Ayrıca konsepte uygunluk açısından, ahşap önemli =P
Mesaj tarihi:
Bu tur konsept yerlerin designi kasar biraz, onun icin bir ic mimar tutmalari cok iyi olur. Tek baslarina oturtmalari zor olur.

Aklima gelenleri soyleyeyim yine..

Mumkun oldugunca butun teknolojik ogeleri kaldirmalilar, yoksa o butun ambiyansin hic bir anlami kalmaz, ortalikta kablo gozukmemeli, gizlenmeli.. Hoparlorler ivir zivir mumkun oldugunca dekorasyona katilmali, hoparlor oldugu anlasilmamali..

Onun disinda garsonlarin hitap sekilleri duzenlenmeli, yani bir nevi role playing yapiyor olmalilar.

Aslinda sayilsa bir suru sey cikarda, eger konsept birbar fikirleri varsa cidden kastirir. Insanlar oraya girdiginde dunyadan kopmalilar. Yoksa 3-5 dekorlu bir bar havasinin disina cikamazlar, pek bir anlami kalmaz..
Mesaj tarihi:
nedanko, olay tam da senin söylediğin gibi olacak işte. Işıklandırmalar, hoparlörler, kablolar gizli olacak. Duvarlarında 2 tane LotR posteri olan bir bar olmayacak yani, komple konsept bir bar yapacağız.

Yapabilirler mi bilmiyorum ama, zemini de ahşap yapmalarını önereceğim ben şahsen (Taktım ahşaba, evet). Pencerelerden tut, tuvalete kadar (ki tuvalet fikri yeni geldi aklıma, o nasıl olacak deme =P) aynı konseptte olacak. Yani ortamda konsepte aykırı olabilecek tek şey, müşterilerin kıyafetleri olacak muhtemelen, o da bizi aşar sanırım =)

Ne kadar uçuk kaçık da olsa, her türlü tavsiyeye açığız şu anda. (Mesela ben, elf köşesi, cüce köşesi tadında ayrı bölümler olsun dedim. Kabul edilmedi tabii yer olmadığından ama önemli olan fikir üretmek şimdilik.)

[ Mesaj 01 Temmuz 2007, Pazar - 08:24 tarihinde, Asteroth tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
menu nasıl olucak?

yanı elbet standart bira sarap bilmemne oluck, ama ne bileyim daha şekil bişilerde olmalı konsepte uygun.

black mead olucakmı meslea olsun mumkunse bü tür şeyler, sıcak bira dır falan.
Mesaj tarihi:
masaya oturanlar page atsın, garsonlar kal vas eşliğinde gelsinler, ne istenirse "sorry we cant help you with that" desinler....

"osman biramı caldı"
Mesaj tarihi:
said:
Cuce
üye [şikayet et]
§ 01 Temmuz 2007, Pazar - 08:28 [ özel msj ]
menu nasıl olucak?

yanı elbet standart bira sarap bilmemne oluck, ama ne bileyim daha şekil bişilerde olmalı konsepte uygun.

black mead olucakmı meslea olsun mumkunse bü tür şeyler, sıcak bira dır falan.

Valla abi menü işin kolay kısmı, sonra düşünülür elbet =)

Önce şu dekorasyon, kostüm işini bir halletsek, müzik ve menü sonradan gelir.

Müşterilere robe giydirmek kasar biraz da, garsonlar kostümle servis yapacaklar. İşletmeci arkadaş da pelerini giyip gezecekmiş içerde valla =P
Mesaj tarihi:
peynir tabağı olsun ama pls 2 dilim beyaz peynir koyup atmayın önümüzde, böyle hepsinden birer dilim 4 çeşit falan olsun. Misal geçen bi arkadaşla açık bir yerde oturmuştuk, şarapla peynir aldık. Peynir tabağı 5 milyon adamlar önümüze 2 dilim beyaz peynir attı (5 milyon deyince ben kalıbın yarısını beklerdim şahsen, mekan parasından kazıkladılar bizi). Ben bi daha hayatta gitmem oraya mesela d: bu tür detaylar önemli hehe

[ Mesaj 01 Temmuz 2007, Pazar - 12:33 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ahşap +1

tahta kupalar da olsun isteyene.. tahtadan içelim (içi metal alaşımlı falan olabilir elbet)

ahşap tabakta peynir ve yanında direk somun ekmek falan servis edilsin (isteyene tabii) gizli aydınlatma ve mum ışıkları kullanılsın. Loş olsun içerisi alabildiğine..
Mesaj tarihi:
valla ben de heman toplarım adam gelirim basmaya.. yok basmaya değil.. içmeye takılmaya.. yukarıda 8-9 kollu daire şeklinde ahşap avize olmalı.. oturacağımız yerler ve masalara da dikkat edin.. sonuçta bu kadar farklı bi ortamda parlak mavi, plastik + metal çok çağdaş bi şeye oturmak istemem
Mesaj tarihi:
Vallahi süper olur. Adı da "mordenkeinen's" ya da "eat at Bigby's" gibi bişey olaiblir :p

Yerler, duvarlar taş olabilir, hatta bence ahşaptan yi olur. MAslar falan ahşap, ama eski kütük ahşap yani, mobilya gib değil tabi, garsonlar da robe giydimi oldu bu iş. Üstünde mumlar yanan büyük avizeler tamamlar ortamı. Süper.

Şaka bi yana ne zaman açılıcak, neresi onu da söyle , geliriz.

[ Mesaj 01 Temmuz 2007, Pazar - 12:44 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
bardak ahşap degil metal olmalı, ucuz dandik, ama eli kesmesin yani eheh.

müzik bildigimiz olabildigince ilkel ortacag muzigi, ornek bulabilirsiniz filmlerde p2p programlarında falan. canlı muzik de oldu mu tam olur.

ortalık boyle lotrla ilgili hiç bişey olmamalı, rpyi keser atar direk. lotr biz olmalıyız adeta.

sigara yasak olsun ama isteyene tütün verilsin :P
onemli olan tavan ve yerler bence, tavanda sutunlar olmalı, yer de gıcırdamalı falan ahah super.
Mesaj tarihi:
ahşap zemin ve ahşap +1.. ama kesinlikle ahşap!

ayrıca duvarlarda daha basit kumaşlardan perdeler olabilir, çuval kumaşı gibi.. daha hatır hatır, sert kumaşlar yani.

cübbe giymiş amcalar da olmalı kesinlikle.. ha bi de şu bira falan verdikleri makineler ortalıkta olmamalı.. ama onu nası yapacaksınız bilmiorum. bilakis bira markaları (ne biliyim işte kahve markaları da aynı) kendi ürünlerinin kullanıldığı tercih edildiği gözüksün diye bi nevi teşvikte bulunuyor sanırsam

ama bu bar olursa, harika olur.. haftada en az 1 kere oradayım.. bu kadar net!
  • Yeni Oluştur...