Chemical Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Yazmıyorum bile, gidip alın, sorgulamayın, sadece alın, biraz pahalı, ama çok eylenceli. Var mı kullanan? G5 alıcaktım ama G3 vardı sadece, aradaki tek fark teki laser teki optik ama ikiside çok iyi mouseler. 82ytlye aldım ben. Duvardan duvara mouse pad aldım bir de, çok güzel gidiyor ikisi (mouse pad harbiden çok büyük, iki karış falan genişliği var.) Mousede ilk fark ettiğim, son derece accurate (türkçesine denir ki şimdi) yani mouse her zaman gitmesini istediğiniz yere gidiyor. Mouse padde bir noktaya mouseyi dayayıp, sonra gezdirip tekrar aynı noktaya dayadığınızda, cursor de aynı yere gidiyor. Mousenin hızına alışınca, cursore bakmadan ekranda belirli noktalara götürebiliyorsunuz, çoğu mousede cursor biraz sıçradığından, hep aynı yere gitmiyor, bakmadan kullanamıyorsunuz. Mouse padlerde en önemli şey, kayganlık değil, mouse duruyorken mouseyi ittirince bir an yapışık kalmaması yüzey ile, oyunlarda nişan alırken mouse durunca, tekrar ittirirken sıçrar ya bilen bilir, bunu engelliyen mouse padlar kullanmak lazım, kumaş oluyor bunlar, plastik parlak yüzeylerde mouse ne kadar kayar gibi gitse de, su üstünde kayan lastik gibi, bir defa durunca, yapışıyor hafifçe, mouse hareket etmeye başlamadan önce bir an durup sıçrıyor. Kötü bir şey. Şimdi düşünüyorum, mouse pade ne sürsem daha kaygan olur. Kuruyabilen bir şey lazım. Yağ sürülmez, ıslak kalır. Silikon yağı diye bir olay var yürüme bantlarının altlarına sürünen, ondan bulsam onu denicem, işe yarar gibi geliyor. Olmadı, üstüne sentetik yağ sürülmüş bir mendil çok hafifçe gezdirilebilir, ıslanmadan yağlanır pad, eline bulaşmasın yeter, bir noktada, lifler yağı emiyor ve eline bulaştırmıyor, abartırsan ememiyor eline bulaştırıyor. Arasını bulmak lazım. Mousenin özelliklerine dönersek, üstüne iki tane tuş var, bastıkca hassasiyet artıyor. Bf2 oynarken mesela, tanka geçtin, bas tuşa, tareti 360 derece döndürürsün padi bitirmeden. Zaten makineli tüfeği de gezdirerek ateş ediyorsun. Tanktan indir, düşür hassasiyeti, şahane nişan alırsın. Dama çık, al sniperi, en düşüğe getir, headshot almak için birebir. 2-5 arasında mod ayarlıyabiliyorsun hepsi farklı hassasiyette. 3 yeterli ama. Orta mod genel, en üst araç, en alt sniper şeklinde. Bir de her modun ne kadar etkiliyeceğini de ayarlıyabiliyorsun. Onun dışında, mouse üzerindeki tuşlar iyi yerleştirilmiş. 1 tane wheel var, üstüne tıklanabiliyor. Wheelde bir özellik, çoğu mousede olmayan, arada kalma yok, nasıl desem, mesela wheel ile sayfayı scroll ettiniz, wheele tıklarken, bazen wheel aniden sayfayı sıçratır. Bunun nedeni, scrollamayı bırakınca wheelin bayırda kalması (lol) wheel de optik bir nevi, wheel çizgileri kalın olunca, çalışma çalışmama arasında kalıyor. Üstüne basınca çok hafif dönme hareketi wheeli hoop diye harekete geçiriyor istenmiyen bir şey bu. Logitech olanla zorladım, ama wheel butonuna basarken parmağınızı ileri geri hareket ettirmezseniz, wheelin yanlışlıkla çalışması ve oyun esnasında el bombası atmaya çalışırken silahınızı değiştirmesi gibi bir durum oluşması imkansız. Dandik mouselerde, wheele basarken parmağınızı oynatmasanız bile wheel eğer bayırda kaldıysa aniden silahı değiştirebiliyor, fitil ediyor. Onun dışında, bazı mouselerde sağa ve sola ayrı atılan ileri geri tuşları, bu mousede sol tarafta ve baş parmağın himayesi altında. Konuldukları pozisyon çok iyi, Mouseyi normal tutarken, parmağınız bunlara deymiyor, yukarda kalıyorlar, kullanmak için parmağınızı yukarı götürüyorsunuz ve hakimiyeti kaybetmeden tuşa basabiliyorsunuz. Çoğu mousede, bu tuşlara basmak için, sağ yada sol tıklamada duran parmaklardan birisini hareket ettirmeniz gerekir, hakimiyet kaybolur. (sağ butonda duran parmağınızla mousenin sağ tarafında dokunmaya çalışın) Onun dışında, mouse büyük, elinizi mouse padden bayağı bir kaldırıyor, carpal tunnel sendromunuzu geciktirebilir, bileğiniz mouse pade temas bile etmiyor, mouse havada tutuyor, sinirlerinizi koruyor eheh. Onun dışında, mouse ile gelen software gayet yeterli. 6.000kb civarı yer harcıyor raminizden, çok fazla da değil az da değil. Mouse ışık saçmıyor, optik olsa bile, ışığı dışarı çıkmıyor, gece yatarken bilgisayar açık kalırsa odanızı kırmızı kırmızı aydınlatmamak için sanırım. Çünkü mousenin sleep modu yok, sabitlendiği an sleep moduna geçen bir mouse, çalışana kadar oyunu etkiliyebileceğini düşünen logitech mühendisleri, sleepi kaldırmış sanırım. Bunun kötü yanının gece sürekli parlıyan bir mouse olabileceğini de düşünmüşler. Ekşisözlükte denildiği gibi. tam ele almalık (teo, 07.09.2004 04:15) [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 23:07 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Accuracy hakkında, edit tuşuna önce cursoru götürdüm, gözümü kapadım, mouseyi oynattım, sonra gene gözüm kapalı edit tuşuna bastım, budur. [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 23:07 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Accuracy, hassasiyet ? Bunun dışında iyi bir fare ama FPS oynayan arkadaşlarımdan gördükten sonra o parayı hakediyor mu diye düşündüm baya. Almadım o yüzden ehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 bende mx1000 laser var 1 seneden fazla süredir kullanıyorum. baya iyi. şarj süreside hiç azalmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 aslında doğruluk diye çevriliyor, kullanılan bir şeyin beklenilen şeyi yapması, silah ise çekirdeğin aynı yere gitmesi, mouse ise cursorun her zaman aynı doğrulukta hareket etmesi, sağa 1 birim hızda mousu çekerken cursor de 1 birim hızda hareket ederken, 2 birim hızda mouseyi itince cursorun 1.9 ile hareket etmesi, kötü bir doğruluktur:b. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 1 numara: Razer Deathadder (teknik olarak lider, ultimate mouse roundup birincisi) 518'de iyi mouse'tur ama biraz eskidi. Bende Razer Copperhead var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Valla bulamıyorum ben öyle şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 bende mx revolution var (logitech in en iyisi) onu alirken laser li mouse padi de alican cozuyorsun [ Mesaj 30 Haziran 2007, Cumartesi - 15:32 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar