Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genel Bakışımsımsımsı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Az önce dahi & güzel mi nedir neyse beauty & the geek programı altında bir yazı yazdım fakat sonra anladım ki vizyondan öte biraz konu dışılık bir yazı oldu biraz da genel bakışımsımsımsı oldu dediğim gibi başlıkta. buraya da copy paste yapmak istiyorum. tartışmak isterseniz buyurun.

bilmeyenler için ekleyeyim. Olay bir programda matematik veya bilgisayar dalında dahi fakat sosyal zekası sıfıra yakın olan erkeklerin çok güzel etkileyici sosyal zekası yüksek fakat matematik ve bilgisayar gibi şeylerden hiç anlamayan kızların beraber yarışıp birbirlerine birşeyler öğretmeye çalıştığı ve farklı challenge'lar karşısında ikişerli takımlar olarak iki tarafın en çok şeyi öğrenip 100.000 YTL'yi kapması.

Amerikadaki versiyonunda gerçekten genel kültür seviyesi çok düşük olan kızlar var. Erkekler de gerçekten kızları görünce titreyen ve bunalan erkekler.

Örnek için(Amerikadaki Beauty and the geek)

http://www.youtube.com/watch?v=rbFD5WTt4A8

yazımdan önceki msjlarda sölenen özetle şu: Amerikadaki bu aptal kızlar kadar Türkiye'de aptal kız yoktur. Varsa döverim, yoktur vardır yoktur.

bir de axe-dice demiş ki:

Bu "geek" muhabbeti fazlasıyla amarikanvari. Hani her boku alıp türkçeye çevirip yayınlıyor bizim tvler ama sosyaller-asosyeller gibi bi gruplaşma pek yok bizim lise ve üniversitelerde. Kimler arasında dönücek ki bu saçmalık?

Şimdi benim yazım şudur:

ülkemizde bu kadar aptal kız var.
aramaya gerek yok televizyona çıkıyolar genelde zaten ünlüler kisvesi altında. gerek bu italyadaki gerekse amerikadaki türkiyede gerçekleştirilemez. bizdeki çok daha muhafazakar çok daha monoton geçecektir. Hem bizde o kadar bilgisayar manyağı olup veya başka bişey manyağı olup dünyadan bihaber erkek sayısı çok çok azdır, ki olmadığını düşünüyorum.

Yani türkiyede aslında g33k yok. erkeklerde yani. bunun yerine dünyadan bihaber erkekler var yani tek olayı karı kız olan tiplerden bahsediyorum.

insan sıkıntısını aştıklarını varsayalım, bizim gibi muhafazakar ve bağnaz bi ülkede böle bi televizyon yarışması dışardaki konseptiyle düzenlenemez malesef. Olay sadece göğüs ucu görmek veya işte tangalı kızlar seyretmek değil. Fox life'takini takip ediyorum ve olmicağı çok açık.

o kadar salak kız türkiye'de yok demiş birisi fakat o kızların bir çoğu zeki. Kültürsüz olmak başkadır zeki olmak başkadır. İzlediğime göre de ilgilendiği alanlarda en ince ayrıntısına kadar bilen insanlar.

Düşünüyorum, bizim dinimiz din de bunların ki ne peki? Yani dinin dediklerini bu kadar uygulayıp bağnaz olmak bilmiyorum ben düşündükçe iğreniyorum. Ve işin kötüsü hiç bi zaman belli olgunluğa erişemicez. Çünkü din buna izin vermeyecek. O verse de kraldan çok kralcı olan angutlar izin vermeyecek.

batıyoruz haberimiz yok. Hükümete bok atmıyorum yanlış anlaşılmasın, sadece orada da bulunan ama genelde Türkiye'de çok yaygın olan bir kesime bok atıyorum.

Medeniyetten uzak, hiçbir şeyin olgunluğuna ulaşamamış olarak devam ediyoruz şimdilik ve malesef değişmeyeceğini düşünüyorum. Karşıt fikirlere de saygı duyarım, umarım düzeliriz en nihayetinde hepimiz burda doğduk büyüdük muhtemelen yaşayacağız.
Mesaj tarihi:
bende bu ülkeden bu tarz düşünce gelişmesinin olmayacagını düşünüyorum senin gibi.yalan bi ülkede yaşıyoruz gibime geliyor her zaman.
bu arada kızın gögüs uclarıda silikon sanırım oha.
Mesaj tarihi:
türk televizyonlarında herşey satar gibime geliyor artık.

Yani bir programda bulunan anne, kızı, kocası ekibi birbirlerine "çemkirirken" başka bir programda seyirci koltuklarında tey tey tey modunda takılırlarsa, buda insanlara zorla izletilirse; bu tarz bir yarışmayada çıkacak ve izlettirecek insan bulmakta zorlanacaklarını sanmam.
Mesaj tarihi:
simdi istanbulu filan birakalim turkiye geneline bakalim
cahillikle sosyakulturel ortamla filan hicbir alakasi yok bunun
bu ulkenin insani kafasini ciftlesmeyle bozmus
cok seviyor ancak disa vuruluncada tepki gosteriyor
hangi bagnaz dusunceye bakarsaniz bunu goruyoruz

cuppeli ahmet hocaya bakalim misal
"kizlari 8-12 yaisna gelicne uzaklastiririz cinsel duygu uyandirir gunaha gireriz"
"hatun tabiki kafayi kapiycak yoksa cisnel arzu uyandirir erkegi gunaha soktugu icin kendide gunaha girer"

hatta ve hatta
"kadin erkegi gectim erkeklede ayni ortamda yuzulmez cinsel istek uyandirir gunah"

bizde bole bisey var iste
belki dunyadaki en sex manyagi milletiz ancak kendi ortamimizda misal cinsellikle ilgili en kucuk konudan biel bahsederken kisik sesle bahseder bu millet
gazeteci menapozla ilgili soru sorar kadin kizarir bozarir cevap veremez
yada ehr zaman karsi ciktigim namus bekciligi kavrami
ulan adamalr film cekti iki tane gay var biri turk biri yabanci kiyamet koptu turk gay olamaz diye
adam gay sirtinda allah dovmesi var diye oldurduler
kizlari katlediyorlar erkekle el ele tutustu diye

nedir yani bu kadar buyuk bir tabu yapmak dogadaki en dogal olaylardan birini
gelenek gorenek filan degil cunki kimse sutten cikmis akkasik degil bu konularda hatta gavur dediklerinden cok daha sapitik seyler yapipta kendine ak kanatli melek imaji vermeye calsian tip dolu bu ulke
Mesaj tarihi:
bizim ülkemizde de diğer müslüman ülkelerdede islam çok sömürülüyor çok fazla yobazlık yada insanların dini çok fazla sömürmesi var.
o zamazingo ahmet hoca adam şu kötüdür bu günahtır diyo söylediklerinin hepsini kendisi yapıyor.

dediklerine katılıyorum Türkiyedeki insanların zihniyeti ülkenin gelişmesine asla izin vermez.

din olarak katoliklerin müslümanlardan daha bağnaz olması gerekirken özellikle arap şeyhlerinden gelen özentiyle hep bir tebaa ilişkisi var .memlekette dini bilen prof olmuş adamlara şaklaban olarak bakılıyor

fakat buraya nasıl geldiğimizi bilmiyorum ne alaka
Mesaj tarihi:
Düşünce gelişmesi değil.

Eğer konsepti anlayabildiysen, o videoyu izlediysen. Vizyon bölümüne yolun düştüyse ve italyan versiyonunu izlediysen, "olgunluk" diyerek ne demek istediğimi anlarsın.
Mesaj tarihi:
Viktor'un dedigi gibi o konu dogrudan dine giriyor, insanların öznel yorumları farklılık gösteriyor vs vs. sonunda iğrenç tutarsız bi tartışma ortamına donuyor o konular zaten hep.

Dinin kendisinin beyin yıkama aracı olarak kullanılması en yanlış şey. Ama çok fazla yapılıyor
Mesaj tarihi:
Bu "Amerika" imajı da ilginç geliyor bana. Amerika'nın çoğu tutucu, dindar ve katı görüşlü. Oylamalarda bile Cumhuriyetçiler kazanıyor devamlı. Tüketim toplumu olmak, uyutulmak, boş bir millet haline gelmek için dinden uzaklaşmak gerekmiyor. Dine sıkı sıkıya bağlıyken de gerçekleşebilir bunların hepsi. Nedense tutucu kesimin çoğu da bu "Amerika" klişesine takılıp kalıyor, "Amerika'da din yok, ahlâk yok, bakın ne haldeler, fast food yiyip sabah akşam sevişiyorlar televizyonda, böyle olacağımıza dindar olalım daha iyi... " mantalitesini ileri sürüyor. Ancak aslında yanlış bir baz üzerine oturtulmuş bu mantalite. Dindar olmak, tutucu olmak, müslüman olmak ülkeyi bu tür dertlerden kurtarmıyor. Daha doğru çözümler arayışına girmesini umuyorum ülkenin bu konuda.
Mesaj tarihi:
yo ben o anlamda demedim,
ayrıca DP ikitdarından AKP ye kadar Türkiye yi küçük amerika yapmaya çalışmıştır sağ-muhafazakar görüş her zaman, türk solu da fransız-avrupa tarzı bir bakış açısı vardır buna karşılık

din kapitalizmi- yozlaşmayı algılayacak bir mantaliteye sahip değildir evet ama ben şunu demek istiyorum, Amerika gibi toplumun büyük bölümü kalitesiz anca geçinen , bi grup egemen güç ve çevresindekinin yaşadığı, milletinde tüm gün aptal saptal programlarla uyutulduğu bir ülke olacaımıza ben şahsen İran gibi yobaz, bir çok şeye kapalı ama ekonomik sosyalizasyonun gelir dağılımının daha iyi olduğu ve yozlaşmanın da minimum olduğu bir toplumu tercih ederim.

not: dinci felan da deilim.dindar bile deilim hatta.
Mesaj tarihi:
Amerikada kimse kimseye "sen salak değilsin" diye işgence yapılmıyo. Ama İran da şeriata uymamak suç.

Bunun dışında cehalet mutluluktur. Yani politikaya karışıcaksın da ne olucak? Yani tamam humanist açıdan düşünürsek Amerikalıları adamdan saymamak lazım ama şimdi bi de diğer açıdan bakarsak adam naapsın Afrikada açlıktan, ortadoğu da savaşta ölen kişileri?
Kendi hayatlarını yaşıyolar, ekonomik olarak ta orta seviyenin üzerindeysen rahatsın, ay şu ülke bize savaş açıcak ay şunların toprağımızda gözü var ay x ülkesi kara sularımıza girdi gibi dertleri yok.
Kültürsüz? Belki... Duyarsız? Evet... Kukla? Kesinlikle...
Ama bu onların hayatlarını yaşamalarına engel değil.

O açıdan bir seçim yapmak zorunda olsam İran düzenindense Amerika düzenini tercih ederdim.

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 18:48 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
bugun okudum cok ilginc bir olay

dunyada amerikadan en cok nefret eden toplum biziz
bunun yaninda herifler en cok greencard basvurusunu turkiyeden almis

bu nasil bir celiskidir aciklayin diycemde yurdum insanini anlamaya calismayi biraktim artik
kadinlari anlamak turk milletini anlamaktan daha kolay
Mesaj tarihi:
abi bi de şu var

amerika da cahil öküzün biri oluyosun yada kariyer yapıp daha çok para kazanmaya çalışan bir insanımsı (neo-liberal ekonomi)

İran ne olursa olsun binlerce yıllık kültürü olan bir ülke ve en azından daha entellektüel içeriği olan (tabiiki şeriat yasalarının izin verdiği ölçüde) bir eğitim alabilirsin diye düşünüyorm . hah eğer kadınsan çok daha zor tabi.
Mesaj tarihi:
görmek istedigini göruyormussun gibime geldi. o bin yıllık pers kulturu islam bazlı arap emperyalizminden onceydi.

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 19:27 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...