eagle_dnz Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 ardeth koymus önceki sayfada doğruysaki kimse kanıtlayamaz tabiki ama ben öyle olduğuna inanıcam isteyen inanmayabilir inanmak için sebeplerim var bu yeterli http://www.millethaber.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13728&Itemid=31
zarek Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 @Mike: sen de siyah kuşaksın galiba ?
eagle_dnz Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 said: Git sigara iç kendine zarar verici madde değil zaten. Ama alkol içenlere günah de. benim en uyuz olduğum bu zaten işine gelen yorumlama
Mike Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 zarek güldürme insanları ölürler bak.
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 ısrarlarımıza ragmen bildiklerini paylaşmayan defensive arkadaşımızı yarışmadan eliyoruz. teselli ödülü verecektik ama kendisinin bol bol tesellisi var anlaşılan.
Dev Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 said: demokrasi 20. ve 21. yüzyılın en büyük ilüzyonudur. tartışma burada bitmiştir bence. ben bunu imza yapıcam
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mike uyutulmaya en açık ve net örneksin. O lafların hepsi birer hadis fakat hadisden birer parça. Tamamı değil cımbızla çekilmiş.Ve onları cımbızla ceçip bakınız adam ne demiş böyle akla fikre aykırı şeymi olurmuş diye gazlıyolar. Evet tek başına onlar banada açık ve net çok saçöma geliyo ama. Çok gülmek öldürür: http://www.sevdegul.net/modules.php?name=Content9&pa=showpage9&pid=336 Bak...Bak.. Bak.. Ne diyorum abisi okuda gel bilde gel. Karşımdaki bana öyle saglam konuşsun ki vay be diyeyim etkileneyim. Ama ne olur bilmeden konusmayın ya.Sabahdan beri yazıyorum. [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 14:45 tarihinde, Defensive tarafından güncellenmiştir ]
eagle_dnz Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 bir forumda DİYALOG BELGESELİ hakkında yorumlar (belgesel fetullah ve said nursi hakkında) said: Fetullah Gülen de Saidi Nursi de Islam icine nifak sokan ajanlardir.Ikisinin de cemaatinin kaynagi bilinmez.Fetullahin arkasinda Shell ve Aramko vardir.Saidi Nursi kendi zamaninda kimsede olmayan iki tane ingiliz ve amerikan marka araya sahipti ve bu gösterisli arabalarla sehir sehir geziyor propoganda yapiyordu.Saidi Nursi,Seyh Said icin "Biraderi azamim Molla Saidin intikamini aliyorum" demistir.Seyh Said ise Musul ve Kerkükün elimizden cikmasini saglayan,isyani ingiliz tesvikiyle baslatirken "70 gavur öldürmekten 1 Türk öldürmek daha hayirlidir" diyerek isyan etmistir said: Saidi Nursi de Fetullah Gülen de müritlerine Cennet müjdelemekte,insan üstü özelliklere sahip olduklarini ima etmektedirler.Islamda cemaatcilik yoktur dini bölmektir.
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Abi o sayfada yazan şeyleri bir ilk okul çocuğuna ezberlettiriyorsun yahu. Neyin açıklamasını yapıyorsunuz daha anlamıyorum? said: Arada sırada beşeriyet icabı acayip bir şeyin idrakinden zaruri olarak çok veya kuvvetli gülmek vaki olursa bir şey lazım gelmez. Uygun olmayan bunun çok vaki olmasındadır. Kime göre uygun neye göre uygun kardeşim ben de o zaman gülmek endorfin salgılatır, endorfinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir, hayvanlar gibi gülün diye kendi fikirlerimi gidip ilk okul çocuklarına empoze edeceğim. Var mı böyle saçmalık ya, ilkokul çocuğu. Al bu da wikipediadan (diğer bilgiler için de okuyabilirsin wikipediadan konu başlığı - laughter) said: The heart It has been shown that laughing helps protect the heart. Although studies are inconclusive as to why, they do explain that mental stress impairs the endothelium, the protective barrier lining a person’s blood vessels. Once the endothelium is impaired, it can cause a series of inflammatory reactions that lead to cholesterol build-up in a person’s coronary arteries. This can ultimately cause a heart attack. Psychologist Steve Sultanoff, Ph.D., the president of the American Association for Therapeutic Humour, gave this explanation: "With deep, heartfelt laughter, it appears that serum cortisol, which is a hormone that is secreted when we’re under stress, is decreased. So when you’re having a stress reaction, if you laugh, apparently the cortisol that has been released during the stress reaction is decreased." Also according to Sultanoff in his interview for the article for WebMD, laughter has been shown to increase tolerance of pain and boost the body’s production of infection-fighting antibodies, which can help prevent hardening of the arteries and subsequent conditions caused thereby such as angina, heart attacks, or strokes. Sultanoff also added that research shows that distressing emotions lead to heart disease. It is shown that people who are “chronically angry and hostile have a greater likelihood for heart attack, people who “live in anxious, stressed out lifestyles have greater blockages of their coronary arteries”, and people who are “chronically depressed have a two times greater chance of heart disease.” WebMD 2000 [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 14:49 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 14:57 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Mike Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 ya bırak. okudum. Çok gülmek kalbi öldürürse ben Müslüman falan değilim ozaman birader. Sonra gelipde "Müslümanlık işleri daha kolaylaştırır diyorsunuz" herşey çelişiyor. bu sıcakta çarşaflara bürünüp sipsiyah gezmek insanı hasta etmıyormu? Biz çıplak geziyoruz nerdeyse. Hasta oluyoruz. Kim koruyor "Allah sevgisimi?" Hadi ya. Gidin FlashTV izleyin Gerçek kesit izleyin. Bilmem ne izleyin. Tatmin edin. Türkiyede insanların %90 ı 60 yaşından sonra kapanıyor. Ve Bir çoğuda bu düşünceyi savunanların ailesinin hepsinin başı kapalı. neden? Hep neden sorusu geliyo ? bi kendiniz açıklayın. İnanmıyorum Peygamberimizin veya başka bir yüksek insanın Gülmek öldürür dediğine. Sallama tamamen. Gülmek neşelendiren mutlu eden bir kavram. Ee? Ağlayıp üzüntüden ölen çok tanıdıgım var. Ama gülerek ölen tanıdıgım yok. Sen gidip 8 yasındaki cocuga bunları öretir Gülme evladım bol bol ağla. Emo ol dersen. bende Allah senı EMO yapsın der geçerim. Sigara için imam tanıyorum ya. Alkol günah diye vaaz veren. Gülmek öldürürmüs. Vay be.. Ağlayın ulan cok yaşarsınız.
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Üstte yazdığım yazıyı okuyunuz. Fetullah Gülen'i kesinlikle savunmam. Bana görede ne yaptığı tam olarak belli değildir. Said Nursi allah dostudur. Aslında benim savunduğum şey namaz kılmanın, insanlara allah kelamı etmenin artık ayıp sayılmasıdır. Ben kimseye tarikata gir, mürit ol, sakal bırak, karını çarşafa sok. Demiyorum bunlar acaip saçma şeyler. Sadece Allah için namaz kıl ve iyi kul ol. Bunu demek her müslümanın görevidir. Dininin bilipde söylememek kadar kötü birşey var mı ? Sadece ben bunu dediğim an bir ortamda bir anda hacı hoca sayılıyorum ortamda. Halbuki alayına zibidi bir adamım. Ben ne savunduğumu anlatamıyorum gerçekten bu bir. İkinciside sadece bilmeden cahilce konuşmalar sıkıyo bu da iki. Saygılar.
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 yani diyorsun ki inananlar olarak kendimizi yeterince dışa vuramıyoruz. allah beni inandırsın.
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Ayrıca ben yazımda ne dedim. Kesınlıkle hukuken suç onların okutulması. Yönetmelikde yok çünkü ben bunu savunmyorum ki. Benim savunduğum şeyi ben anlatamıyorum galiba. Ben birşey demiyorum abi =) Abi ben ne diyorum okuyamıyomusun. Ben kara çarşafımı savunuyorum ? Ben cemaatlerimi savunuyorum? Allahım :) [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 14:54 tarihinde, Defensive tarafından güncellenmiştir ]
NeroWarden Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Saidi Nursi hakkında biraz interneti kurcaladım. Ufakta olsa bir kaç bilgi edindim. http://tr.wikipedia.org/wiki/Said_Nurs%C3%AE Saidi Nursinin hayatını incelediğimizde evet bahsedildiği gibi Mustafa Kemal Atatürk tarafından meclise davet edildiği gözüküyor. Yüz yüze görüşme konusunda bir bilgim yok henüz :) Birde burda mebuslara hitaben bir konuşma yaptığıda okunuyor. Fakat bundan 3 sene sonra Şeyh Said ayaklanmasına katılması sicilinin pekde temiz olmayacağının kanısına varıyoruz. Şeyh Said ayaklanması tamamen dini yönetim isteyenlerin gerçekleştirdiği bir eylem. http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eeyh_Said_%C4%B0syan%C4%B1 Bu ayaklanma sonrası tutuklanan Saidi Nursi bir çok kez sürülüp hapis yatmış gözüküyor. Açıkçası benim şahsi fikrim Cumhuriyet karşıtı olduğu yönünde. Konu hakkında daha fazla bilgi edinmeden konuşmam yanlış tabiki.
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 senin savundugun şey en son said nursinin "iyi" biri olduguydu. sonra laik biri oldugunu savundun, ardından bizim birşey bilmedigimizi, araştırıp gelmemiz gerektigini sundun. ordan sonra kaçırmışız.
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Sen böyle okumadınız okumadınız diye yazmaya devam edersen senin de Said Nuri hakkında bir şeyler okuduğundan şüphe duymaya başlayacağım. Zira Said Nurinin atatürk düşmanı olduğu ve olmadığı konusundan her kafadan bir ses çıktığını örneklerle gösterdim sen ise hala "ben biliyorum öyle" tavrına devam ediyorsun. E bu sayfa ve önceki sayfada verilen linklerdeki insanlarda biliyorsa nolcak? Ben biliyorum siz de okuyun gelin demekle olmaz. Ben de fizyoloji biliyorum, gülmek vücuda ve kalbe yararlıdır deyip geçtim mi?
eagle_dnz Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 said: Şeyh Said ayaklanmasına katılması sicilinin pekde temiz olmayacağının kanısına varıyoruz. Şeyh Said ayaklanması tamamen dini yönetim isteyenlerin gerçekleştirdiği bir eylem bundan sonra hala ataturk dostu zararsız birisi diyebilen olabilir mi acaba edit: belki de seyh said = said nursidir :D [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 14:56 tarihinde, eagle_dnz tarafından güncellenmiştir ]
Mike Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Allah çocuklarını EMO yaparda görürsün. AMİN!
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 tekrar soyluyorum meclise çağırılmış, ataturkle goruşmuş olması onun bahsedilen kişi olmadıgı anlamına gelmez. aksine çok yerinde hamlelerdir.
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 NeroWarden : Böyle abi. Böyle konuş canımı ye. Fikir alış verişi olsun. Dediğin olayı kesinlikle biliyorum. Said Nursi'nin düşmanları onuda ayaklanma içinde gösterip içeri alıyolar. Dediğin gibi meclisde konuşması dahi var. Yaşadığı vakit oldukça sevilen bir zat. Ama o hapishane olayı birçok kitaba konu olmuştur ki kesinlike saçmadır. Mantıken davetle meclise çagırılan bir insanın öyle bir eylem içinde olması saçmadır. İnanıp inanmamak sana kalmıştır. Benim derdim gerçekten müslümanlığı insanlara göstermek isteyenlerin yobaz damgası yemesidir. Ben bakın şu yazılarımda tepki çektim. Halbuki ne o ögretmenın yaptığı olayda hak verdim, ne siz cehennemliksiniz dedim,ne de kara çarşafa girin, molla olun, kızlara bakmayın dedim. Sadece müslüman olarak bilipde söylememek olmaz. Söyleyenlere kızmayalım. Ne kadar molla hacı hoca varsa art niyetli dini sömüren beraber taşlıyalım. Ama her allah kelamı edeni yobaz olarak almayalım. Lütfen .
eagle_dnz Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 adam bi de tuzağa düşürülmüş oldu ya vay be heyt be
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Arkadaş geldi, spor salonuna gidiyorum. Kalın sağlıcakla. Edit : Abi kalın sağlıcakla nedir acaip moda soktunuz lan beni. asdasd.İbret olarak kalsın. Ben Said Nursi'yi savunmuyorum. Ben adam gibi müslümanların yediği yobaz damgasını eleştiriyorum. Harbi gittim. Bye [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 15:05 tarihinde, Defensive tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 15:05 tarihinde, Defensive tarafından güncellenmiştir ]
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Her Atatürkçüyüm diyeni dinsiz sayanları ne yapacağız peki? PS: 1984'ü ben de okudum.
Öne çıkan mesajlar