Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Suyu Çıktı Bu İşin!!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1 hafta başa geçsem bu işi kökünden çözerim. ben bu işi çözecek iradeyi, dirayeti gösteririm. popülist yaklaşımları bir kenara bırakmak başta gelir ama demokrasi sistemi bunu imkansız kılıyor. demokrasi 20. ve 21. yüzyılın en büyük ilüzyonudur.
Mesaj tarihi:
Kaçınız Said-i Nursi'nin hayatını okudu? Kaçınız Atatürk'ün hayatını okudu? Kaçınız bu iki büyük kişiliğin yaptıklarını, felsefelerini, amaçlarını ciddi anlamda inceledi.Gerçekten konuşacak kadar yeterli bilgiye sahipmisiniz ? Sizin Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı dediğiniz Said-i Nursi'ye Atatürk bugünün adıyla "Diyanet İşleri Başkanlığı" mertebesini tklif ettiğini kaçınız biliyor? Kaçınız bu ikilinin oturup sohbet ettiğini biliyor ? Said-i Nursi'nin bu teklife karşı "Eüzü billahimineş-şeytanir-racim ve siyaset" yani seytanın ve siyasetin şerrinden sana sıgınırım deyip kibar bir dille reddettigini biliyor? Burdaki tek suç hukuken okutullarda okutulmaması gereken bir kaynağın izinsiz okutulmasıdır ve eyvallah eger tepkiniz bunaysa tepkinizde haklısınız. Ama Said-i Nursi Atatürk karşıtı yobazdır, lailklik gidiyor dediginiz an orada kalıcaksınız ? Benim karşıma sağdan soldan duyduklarınızla gelmeyin. Varsa ciddi ciddi bu konu hakkında konuşmak isteyen, gerçekten bu konuyla ilgili birikimi olan pm atsın her türlü sohbet ederim çokda hoş olur. Ama Laiğklik gidiyor hüaaaa tarzı yaklaşım sizin ne kadar ezberci, araştırmadan uzak bir kişilik oldugunuz gösteriyor. Ve evet sakın bana Atatürk, laiklik solculuk demeyin. Ben geceleri içip içip bizi kaldırıp evde İstiklal marşı, Ankara marşı söyleten alayına solcu alayına halkçı bir babanın evladıyım. Sakın ama sakın okumadan, araştırmadan incelemeden ben solcuyum tüm allah kelamı edenlere ölüm vs. Haddinizi bilin. Ama büyük bir kısmınız beni anlamayacak. Benim savunduüum şeyi umarım anlarsınız. Saygılar.
Mesaj tarihi:
bu mesajdan anladıgımız "ben said i nursi hakkında birşeyler biliyorum".
bir de ne kadar solcu bir aileden geldigini anlatırken verdigin ornekler ayrı komik. kusura bakmadan ama solcu olmak solculugu anlamak arasında bir bag olmadıgını kendin kabul etmişsin.

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 14:15 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
Sizin Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı dediğiniz Said-i Nursi'ye Atatürk bugünün adıyla "Diyanet İşleri Başkanlığı" mertebesini tklif ettiğini kaçınız biliyor?

Bunu kanıtlayacak bir belgen var mı? Yoksa söylediğin herşey koca bir palavradır.
Mesaj tarihi:
@Defensive: merak etme said nursi'nin hayatını gayet iyi biliyorum. Yazdığı dil günümüz türkçesiyle alakasız bunu kabul etmek gerekir başta. said nursi'den değil, said nursi'yi kullanarak toplumda bir infial yaratmak isteyen çıkar odaklarından korkun. said nursi'nin yazdıkları farklı dillere çevrilirken günümüz türkçesine çevrilmiyor. sizce neden ? acaba said nursiyi biz okuduk anladık gelin size de anlatalım diyen bir güruh mu var ? bu işten paye kapmaya çalışan ? belirli bir yere gelmeye çalışan birileri mi var ? hiç düşündünüz mü ? bir düşünün bakalım. said nursi günümüzde maalesef tam bir siyasi rant imgesi haline gelmiştir. bakın bunu söyleyen ben başörtüsü yasağına karşıyım. başörtüsü yasağı ülkede farklı guruplar arasında düşmanlık yaratmak amacıyla ortaya atılmış, toplumdaki korkuları kullanarak ikilik yaratmaya çalışmanın en baş örneğidir. George Orwell'ın 1984 kitabını okuyanlar bilirler (bir tane çıkar mı bilemem çıkar sanırım) çiftdüşün sisteminin bir parçasıdır. iyi ile kötüyü, beyaz ile siyahı bağdaştırıp karıştırmak amacıyla yapılmıştır bütün bunlar. şimdi gerçekten çok derin mevzu, ki bir girersem sabaha kadar tartışmam gerekir. şu anda gerçekten vaktim yok ama benim fikri teatrisine girmek isteyenleri özel mesaj yoluyla elimden geldiğince yanıtlayacağım. diğerlerine tavsiyem ise okuyun. ama hey girl, cosmopolitan değil, faydalı şeyler okuyun. kendinizi geliştirin. tek tip siyasi görüşe odaklanan gazeteler almayın, alacaksınız her kesimin gazetelerini alın, okuyun, mantığınızı kullanın sentezleyin. kendi gerçeklerinize ulaşın.

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 14:14 tarihinde, zarek tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Said Nuris ile Atatürk arasındaki ilişki ise Atatürk-İnönü tartışmaları gibi, insanlar kendi fikirlerine kanıt olsun kendi kafalarından bir şeyler sallayıp duruyorlar, biri Said Atatürkten nefret ediyordu diyor biri çok sıkı dostlardı diyor.

Kaldı ki insanlar zaten istediklerini düşünmek ve ona inanmak konusunda özgürler. Burda eleştirilen o öğretmenin, küçücük çocuklara gidip bu tür şeyleri ezberlettirerek beynini yıkıyor olması, yoksa gitsin bu fikirleri sokaktaki adamlarla tartışsın isterse hiç umrumda olmaz. Burda insanların verdiği tepkiyi çok anlamamışsın bence sen (ha Said Nuriyi sevmiyor olabilir insanlar o ayrı, ona bir şey diyemezsin)
Mesaj tarihi:
ayrıca bir köpekten korunmanın en kolay yolu onu baglamaktır onu da ekleyeyim. daha da guncel bir soz "dostlarını yakınında tut düşmanlarını daha da yakınında".

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 14:16 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Forumda da ukalalık almış başını gitmiş, ne kadar komiksiniz yav insanlar bilgi ve kültürlerini kullanarak diğerlerini ezmeye çalışıyor yazık harbiden.

said:

George Orwell'ın 1984 kitabını okuyanlar bilirler (bir tane çıkar mı bilemem çıkar sanırım)

Ben bu forumda bu kitabı okumuş bir çok insan tanıyorum. Hatta en az 4ünü şu an sayabilirim. Daha bir çok da çıkar emin ol.

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 14:19 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
pekaziz : Evet kesinlikle var. Daha doğruluğu kanıtlanmamış bir olaya olmazsa kesinlikle koca bir palavradır demek eh. Olgunluk lütfen, sakin.

Zarek : Benim demek istediğimde buydu. İnsanlar tam olarak ne olduğunu bilmeden Said Nursi kötüdür, atatürk düşmanıdır. Yobadır din elden gidiyor. Laiklik hiaaaa modunda geziyor. Yani insanları uyutuyolar. Ne hoştur ki sen anlamış ve kendince açıklanmışsın.İnsanların aklını karıştıyolar ve bunu çok büyük bir kısım göremiyo.Ve aynen dedigin gibi bende bende başörtüsü yasağına karşıyım. Demokrasi ise isteyen kullanır, isteyen kullanmaz. Demokrasi budur. Yani Sol taraftarı bir kısım gelirse başörtüsü belli yerlerde yasak. Sağ taraftarı gelirse o yerlerde kullanabilecek. Ve biz buna demokrasi dicez. Aslında konu çok derin ama zarek konuyu baside indergemek lazım. Ben sadece Bilmeden konuşulmasına kızdım yoksa o bir insanın izinsiz kaynak kullanması suçtur eyvallah.Saygılar.

http://www.millethaber.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13728&Itemid=31
Kesinlikle geçerli bir kaynak değil. Taraflı bir yaklaşım.Cemaatlere karşı yazılmış bir yazı. Sadece Said Nursi'yi kullanmışlar. Cemaatlerin tepkisini çekmek için. Benim dediğim buydu, zarekde güzel belirtti rant kavgası..Dini kullanarak. Ve bu arada zarek harbi o örnek yakışmadı ne öyle. Okuyan çıkar vs. Olgunluk lütfen :)

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 14:23 tarihinde, Defensive tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
niye burda bütün konular başka yere çekiliyor anlamıyorum şimdi kim okuduğunu anladı anlamadı tartışmasına döndü
Mesaj tarihi:
Ursula k. Leguinin de Mülksüzler diye bir kitabı vardır, siz okumamışsınızdır o yüzden benim kalımdaki düşünceleri sizin anlama şansınız veya kabiliyetiniz kesinlikle yoktur, siz böle ecüş bücüş bişilersinizdir.

oldumu?

karşınızdakini suclamadan aşağalamadan skin sakin tartışamıyormuyuz?

hanı tamam sen aaşğala kurtulamıycaksın belliki bu huyundan ama bunu yaparken en azından karşındaki insan ne yazmış onu bi okusan....
Mesaj tarihi:
Birincisi konu sapmasın.
İkincisi Cuce + 1
Üçüncüsü ben böyle konuşuyorum ama kesinlike AKP'den nefret ediyorum. Beni sakın militan sanmayın asdf.Zaten sorunda bu allah kelamını savunduğunuz an direk etiketi yapıştırıyolar. Yobaz zapevenk diye. Ben buna kızdım zaten. Okuyup, ögrenip bilgi sahibi olup tartışalım.Hatta öyle olsun ki karşıdakini hakedemeyim.Ama bilmeden arkadaş ortamında duyduklarınızla değil lütfen.
Dördüncüsü Zarek bir birikimin var, yada bir düşüncen fikrin vs neyse. Ama gerçekten birşeyler biliyosan bunu insanları ezmek için değil onlarla paylaşım için olmak için kullan. Bakınız ben şunu biliyorum kaçınız bilir ki demek olmadı. Senin bilgi birikiminin arkasındayım ama tavrın çoook yanlış. Saygılar.
Mesaj tarihi:
Defensive:
akp karşıtı
militan degil
babası harika bi solcu
said nursi ve ataturk hakkında derin bilgileri var

eveeeet, artık yarışmacımızı tanıdıgımıza gore yarışmaya geçelim.

bilgiyi ezmek için kullanma paylaş demişssin de, e pes artık bir insan bu kadar da kendiyle çelişmez
Mesaj tarihi:
Rahatsız : Kanıtla bana, şurda şunu okudum, burda buna şahit oldum. İnanıcam sana yeterki anlat. Ben açık görüşlüyüm neyin doğru olduguna inanıyosam o. Ama sen direk sizi gibi çarpık düşünceli bilmemneler.İneternetimi bölüştürdüler size asdasd. Yavaş ol agırdan gel.
Mesaj tarihi:
ya ne kadar ziyan adamlar var burda.
gözlerin zinasıymısda.
cok gülmek öldürürmüste.
birader biz bunlara ınanmıyoruz
sen inanıyosan hayatın boyunca güleme !
hayatın boyunca göreme.
git kara çarşaflara bürün.
bu sıcakta. sonra din gereği de.
Git sigara iç kendine zarar verici madde değil zaten.
Ama alkol içenlere günah de.
bırakın bu işleri ya.

yeter ya iice cıvıttınız.
Adamın sözlerini görüp hala savunulası bi zihniyet.
Sen kımsın 7 yaşındaki 10 yasındaki cocuga cok gülmek öldürür diyosun ya? Bu dusuncelerin savunulcak yanı neresi ya.?Benım cocugum o okulda okusaydı o öğretmeni gebertirdim ulan.
  • Yeni Oluştur...