Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Geometri sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Bu soruyu sabaha kadar çözmem lazım ama kafayı yicem çözemedim nolur yardım edin. Birey Geometri B'nin ikizkenar-eşkenar üçgen konusunun 2. testinin 14. sorusu

|AD|=|DC|, |AC|=kök3|BD|
m(ABC) açısı 60 derece. BAD geniş açısı kaç derecedir?
Nolur yardım edin =(

Mesaj tarihi:

Abicim niye olmasin? Imkansiz diye bisey yoktur asdf. ''D'' dedigimiz bu arkadas degil mi? :S
Hem ben biliyorum gayet de genis bi aci kendileri.

Edit: Micmisim. Ibret olsun, silmiyorum mesaji. Demek ki ne imis; uyku halinde geometri cozulmez..

[ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 01:38 tarihinde, demise666 tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:

bak şimdi kırmızı çizdiklerim benim eklediklerim

küçük dik kenar üçgenle büyük dik kenar üçgen birbirine benzer üçgenler tepe açısı, 90 derece ve tek kenar eşit çünkü. dolayısıyla kırmızı belirttiğim yerler de eşit kenar oluyor. EAB üçgeniyle ADF üçgeni denk.

2a = 30-a a=10

[spo] [/spo]

Mesaj tarihi:
niye kök3ü kullanmadım bilmiyorum ama sanırım son belirttiğim denklik sallama oldu :D neyse hehe... ben össyi de böyle böyle yaptım zaten hahah

[ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 01:46 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
eğer öss'ye hazırlanıyorsan kesinlikle birey tavsiye etmem.Boşuna çözüyorsun arkadaşım,dersanen birey değilse onlarda aynı şeyi söylerler.Bireyin mat2 ve geometrisine bakma,fenleri güzeldir.

soruyu çözemedim,gözle baktım ama yrn uğraşıcam=)
Mesaj tarihi:
bad geniş açı çıkmaz ki yemişler seni

60 çıkıyo çünkü

[ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 01:50 tarihinde, Slat tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
evet zaten ikinci mesajımda sallama olduğunu belirttim =) ama belki bir fikir olur diye koydum hehe nitekim o üçgenler kessinlikle denk ama nerden çıkıyor bilmiyorum

[ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 01:55 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Abi buldum cevabı harbi 100.
Ama bilgisayara nası geçircem bilemiyom asfasfsasfasd

Edit: yanlış alarm yine olmadı aajjahsda

[ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 02:37 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...