Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 boğaziçinde okursan elektrik ve elektronik itüde hem elektrik hem elektronik okumuşun gibi diploma alıyorsun :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Puanı düşük olduğu için DENİZCİLİK FAKÜLTESİni kötü sananlar var. Geleceğin ve BUGÜNÜN mesleği denizcilik. Yeni mezun maaş skalası eğer tercih sebebi ise bugün güverte veya makine mezunlarının BAŞLANGIÇ maaşları 2000 USD civarında 2 senelik olanlar 4000 USD'ye dayanıyor. Denizci olmayı düşünürsen ayrıca konuşalım. Not: Ben girdiğimde de "puanına yazık ettin" dediler. ASLA Pişman olmadın. (433 ÖYS taban puanken ben 503 ÖYS ile girmiştim) Sadece İtü değil dokuz eylül de canavar gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 bilgisayar muh chipset uretmezki onu elektronikciler ve kimyacilar yapar bilmeden yorum yapmayalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 chipset tasarlayan bilgisayar muhendisi de cok utopik ve fantastik bir oge olmus, guzeldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 o kadar da degil bence... teorik olarak computer organization dersinde gormussunuzdur siz de, ki bitirme projesinde belli basli ogeleri cizmistik, RAM, ALU vs. Resmi bi yerlerde olacakti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Abim odtü elektronik mezunu suandada bilkentte mba yapıyo. Mezun olduktan bi 6 7 ay kadar sonra kendi şirketini kurdu.Şirketin ilk yılında cirosu 100 milyardan fazla... İşinin gerçekten seversen ve bişiler üretebilirsen bulursan kazanıyosun kısacası.Yaptıgı şey ise yazılım reklam gibi olmasın ama bak istiyosan.. www.kadesystems.com Kısaca yazılım hiçte fena bişey deil illa hardware kasmana gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Maedhros iyiymiş o ya =) [spo] Bu arada yanlış anlama ama sitede şöyle birşey var: "Personel Devam Kontrol Sistemi ve Gecis Kontrol Sistemi Uygulamalarinda yuksek teknoloji ve prestij anlamina gelen yuz tanima sistemleri, %99.99'dan yuksek hata orani ve 1 saniyenin altindaki tanima hizi ile hizmetinizde. Detayli bilgi almak icin lutfen TIKLAYINIZ" %99.99'dan yüksek hata oranı diyor herhalde orda bir yanlışlık olmuş uyarayım dedim ^^[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 maedhros, abin demirhan büyüközcü mü? bizim işletme dersinde gelip anlatmıştı bu yazılımlarını. bir de mba coach'luk yapıyodu bize management dersi için. hakkaten çok sağlam bi iş yapıyolar. takdirlerimi sunuyorum burdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 @spiders satış işinde aşmışlar övmede son noktaymış o 99.99 dan fazla muabbeti sölerim ehe .. @ginaly evet demirhan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_-_ShadowSong_-_ Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 @matama @Leath Birisine "Bilmeden yorum yapmayalım","ütopik" tarzında yazmakla halen egonuz tatmin olabiliyor mu? "Bilen kişiyi,matama" yı çok merak ettim,hangi şirkette yüksek mühendis olarak çalışmaktasın matama? ütopik? benim buradan mezun olup,orada şirkette çalışarak eş zamanlı şirket desteğiyle aldığı eğitimler sonucu Texasta Mikro işlemci tasarım mühendisi olarak çalışan arkadaşım mı ütopik? Ayrıca, ben bilgisayar mühendisliği chipset üretiyor gibi birşey demedim piyasayı anlattım,gayet düzgün bir Türkçe yazdığımı düşünüyorum,zira sizin algılamanızda bazı sorunlar var sanırım.Ama yinede yukarıdaki örnek güzel bir cevap olmuştur,umarım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 önce meslek sonra okul seçeceksin diyenler bi uzasınlar kalplerini kırar ellerine verir tekmeyi basarım. alacağın riske bağlı, yiyorsa bi tarafın, önce üni sonra meslek seçersin geçiş yapıp. ben yaptım oldu. herşey sana bağlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 bizde seni seviyoruz shadow :), fakat su verdigin ornek, ilkogretim matematik bolumunu bitirip diferansiyel geometri dalinda uzman prof. olmaya benzemis. ha evet, egomu boyle ufak seylerle tatmin edebiliyorum, cok egomanyak da degilim :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 ben bilgisayar muhendisiyim ayrica uluslararasi internet reklamciligi sirketinin international headiyim(cpxinteractive) 10 a yakin bilgisayar muhendisi var sirkette, bu konular hakkinda biraz fikrim var diyelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Universiteden once meslek secmenin az biraz dar gorusluluk oldugunu farkettim. Yani yatay gecis gibi bir imkanin varsa tabii ki bunu da hesaba katarak secimini yapman lazim. Ancak yatay gecis de oldukca zor istir. Yani meslekten once uni secmek, uni'den once meslek secmek kadar zor ve riskli. Birisi OSS'ye bakiyor, digeriyse sonraki calismana. Ha yanniz soyle bi sorun var OSS'de istedigin gibi yapamazsan yatay gecisi degerlendirmek daha mantikli; tabi universitede hicbi hocanin sana takmayacagini varsayarsak... Kisacasi ikisi de riskli yollar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 riglo +rep kantarına tıkladım. herkes senin gibi olsa dünyada barış olur :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 teknolojiyi en hizli gelistirme yontemi savastir ama(ww 1/2) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Hehe, maksat yardim etmek, sidik yaristirmak degilki... Onu su konuda yapiyoruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 SpiderS_DangeR mühendislerin başında yönetici olmak istiyorum diyorsunda hiçbir şirket seni masterda yapsan direk olarak yönetici yapmaz. dediğin şey için deneyim şart. hazırlık olsun istiyorsan işletme masterı iyi olacaktır tabiki ama hemen yönetici olmayı bekliyorsun daha beklemen gerekecek :) kendi iş yerini açmadığın sürece veya babanın bu alan üzerine şirketi yoksa kimse deneyimsiz adamı yönetici olarak işe başlatmaz. haa ama öyle iyi bi şirkete girersin ki alt seviyeden başlamana rağmen(kıdem olarak) bir çok yerdeki yöneticiden daha iyi parayla işe başlarsın ki bu da herkesin başarabileceği bir şey değil. kısacası yöneticilik için zaman gerekiyor. tabiki istisnalar kaideyi bozmaz. [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 22:33 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Zaten işe direk yönetici olarak girmek gibi bir amacım yok. Fakat bütün iş hayatım boyunca sabit bir yerde takılıp kalmak istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 o zaman kendini kanıtlaman gerekecek işte. örneğin şu an staj yaptığım ata holdingteki tüm şirketlerdeki olay şu. önce kadrolu stajer olarak işe başlıyorsun stajer dediğime bakma maaş alıyorlar(benimki 1 aylık staj, kadrolu değilim) sonra uzman yardımcısı oluyorsun, sonra uzman sonra da müdür yardımcısı. bundan sonrası senin diğer çalışanlardan olan farkını göstermene bağlı. müdür oluyorsun son olarakta genel müdür. örneğin bizim ata online genel müdürü torpille direk olarak müdürlüğe gelmiş bi adam değil. istanbul işletme mezunu kadrolu stajer olarak başlamış zamanında, kendinden önce işe başlayan bazı kişiler hala müdür yardımcısıyken kendisi genel müdür... aradaki maaş farkı en az 5 kat... aynı olay holdingin diğer şirketlerinde de mevcut. yani en azından tradesoft(ticaretnet) da bu şekilde işliyor. sanırım bi çok holdingte olay bu şekilde gerçekleşmekte. yöneticilik için zaman + diğer çalışanlara oranla kalite farkın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jeefo Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Walla esit agirlikci olsan yönetim bilişim sistemleri sana cok uygun diyecegim.Ben lise 2 nin basinda karar verip hedefimi belirlemistim.Kazandim da,simdi bogazici MISteyim.anladigim kadariyla isteklerinle bayagi uyusuyo.Yonetim bilisim sistemleri;ki biz MIS(management information systems) deriz;tek basina bilgisayar muhendisligi ve isletme konularini kapsiyor.Bilgin bulunsun.Gerci sayisalcisin is isten gecmis.Fakat simdiden hedef belirlemen cok guzel bence.neyse kolay gelsin sana,umarim hedeflerini netlestirirsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar