Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Matematik Mühendisliği

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

Puanı düşük olduğu için DENİZCİLİK FAKÜLTESİni kötü sananlar var.

Geleceğin ve BUGÜNÜN mesleği denizcilik. Yeni mezun maaş skalası eğer tercih sebebi ise bugün güverte veya makine mezunlarının BAŞLANGIÇ maaşları 2000 USD civarında 2 senelik olanlar 4000 USD'ye dayanıyor.

Denizci olmayı düşünürsen ayrıca konuşalım.

Not: Ben girdiğimde de "puanına yazık ettin" dediler. ASLA Pişman olmadın. (433 ÖYS taban puanken ben 503 ÖYS ile girmiştim) Sadece İtü değil dokuz eylül de canavar gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Abim odtü elektronik mezunu suandada bilkentte mba yapıyo.
Mezun olduktan bi 6 7 ay kadar sonra kendi şirketini kurdu.Şirketin ilk yılında cirosu 100 milyardan fazla...
İşinin gerçekten seversen ve bişiler üretebilirsen bulursan kazanıyosun kısacası.Yaptıgı şey ise yazılım
reklam gibi olmasın ama bak istiyosan..

www.kadesystems.com
Kısaca yazılım hiçte fena bişey deil illa hardware kasmana gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Maedhros iyiymiş o ya =)
[spo] Bu arada yanlış anlama ama sitede şöyle birşey var: "Personel Devam Kontrol Sistemi ve Gecis Kontrol Sistemi Uygulamalarinda yuksek teknoloji ve prestij anlamina gelen yuz tanima sistemleri, %99.99'dan yuksek hata orani ve 1 saniyenin altindaki tanima hizi ile hizmetinizde. Detayli bilgi almak icin lutfen TIKLAYINIZ" %99.99'dan yüksek hata oranı diyor herhalde orda bir yanlışlık olmuş uyarayım dedim ^^[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

@matama
@Leath

Birisine "Bilmeden yorum yapmayalım","ütopik" tarzında yazmakla halen egonuz tatmin olabiliyor mu?
"Bilen kişiyi,matama" yı çok merak ettim,hangi şirkette yüksek mühendis olarak çalışmaktasın matama?

ütopik?
benim buradan mezun olup,orada şirkette çalışarak eş zamanlı şirket desteğiyle aldığı eğitimler sonucu Texasta Mikro işlemci tasarım mühendisi olarak çalışan arkadaşım mı ütopik?

Ayrıca,
ben bilgisayar mühendisliği chipset üretiyor gibi birşey demedim piyasayı anlattım,gayet düzgün bir Türkçe yazdığımı düşünüyorum,zira sizin algılamanızda bazı sorunlar var sanırım.Ama yinede yukarıdaki örnek güzel bir cevap olmuştur,umarım..
Sosyal ağlarda paylaş

Universiteden once meslek secmenin az biraz dar gorusluluk oldugunu farkettim. Yani yatay gecis gibi bir imkanin varsa tabii ki bunu da hesaba katarak secimini yapman lazim. Ancak yatay gecis de oldukca zor istir. Yani meslekten once uni secmek, uni'den once meslek secmek kadar zor ve riskli. Birisi OSS'ye bakiyor, digeriyse sonraki calismana. Ha yanniz soyle bi sorun var OSS'de istedigin gibi yapamazsan yatay gecisi degerlendirmek daha mantikli; tabi universitede hicbi hocanin sana takmayacagini varsayarsak... Kisacasi ikisi de riskli yollar.
Sosyal ağlarda paylaş

SpiderS_DangeR mühendislerin başında yönetici olmak istiyorum diyorsunda hiçbir şirket seni masterda yapsan direk olarak yönetici yapmaz. dediğin şey için deneyim şart. hazırlık olsun istiyorsan işletme masterı iyi olacaktır tabiki ama hemen yönetici olmayı bekliyorsun daha beklemen gerekecek :) kendi iş yerini açmadığın sürece veya babanın bu alan üzerine şirketi yoksa kimse deneyimsiz adamı yönetici olarak işe başlatmaz. haa ama öyle iyi bi şirkete girersin ki alt seviyeden başlamana rağmen(kıdem olarak) bir çok yerdeki yöneticiden daha iyi parayla işe başlarsın ki bu da herkesin başarabileceği bir şey değil. kısacası yöneticilik için zaman gerekiyor. tabiki istisnalar kaideyi bozmaz.

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 22:33 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman kendini kanıtlaman gerekecek işte. örneğin şu an staj yaptığım ata holdingteki tüm şirketlerdeki olay şu. önce kadrolu stajer olarak işe başlıyorsun stajer dediğime bakma maaş alıyorlar(benimki 1 aylık staj, kadrolu değilim) sonra uzman yardımcısı oluyorsun, sonra uzman sonra da müdür yardımcısı. bundan sonrası senin diğer çalışanlardan olan farkını göstermene bağlı. müdür oluyorsun son olarakta genel müdür. örneğin bizim ata online genel müdürü torpille direk olarak müdürlüğe gelmiş bi adam değil. istanbul işletme mezunu kadrolu stajer olarak başlamış zamanında, kendinden önce işe başlayan bazı kişiler hala müdür yardımcısıyken kendisi genel müdür... aradaki maaş farkı en az 5 kat...

aynı olay holdingin diğer şirketlerinde de mevcut. yani en azından tradesoft(ticaretnet) da bu şekilde işliyor. sanırım bi çok holdingte olay bu şekilde gerçekleşmekte. yöneticilik için zaman + diğer çalışanlara oranla kalite farkın.
Sosyal ağlarda paylaş

Walla esit agirlikci olsan yönetim bilişim sistemleri sana cok uygun diyecegim.Ben lise 2 nin basinda karar verip hedefimi belirlemistim.Kazandim da,simdi bogazici MISteyim.anladigim kadariyla isteklerinle bayagi uyusuyo.Yonetim bilisim sistemleri;ki biz MIS(management information systems) deriz;tek basina bilgisayar muhendisligi ve isletme konularini kapsiyor.Bilgin bulunsun.Gerci sayisalcisin is isten gecmis.Fakat simdiden hedef belirlemen cok guzel bence.neyse kolay gelsin sana,umarim hedeflerini netlestirirsin...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...