SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Selamlar, Önümüzdeki sene ÖSS'ye gireceğim için şimdiden bölümümü belirlemek istiyorum. Fenim. İTÜ Bilgisayar zaten birinci sırada fakat baya zorlayacak gibi. Asıl amacım Bilgisayar Müh. okuyup işletme masterı yapmak. O olmazsa alta başka seçenekler koymak istiyorum. Matematik mühendisliğini duydum birçok yerden fakat emin olamadım, bu konudaki fikirleriniz neler veya okuyan arkadaşlar varsa çok iyi olur. Birde Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Müh, Sismoloji-Jeoloji Müh, İnşaat Müh. fikirlerim arasında. Bilginiz dahilinde olanlara yorum yaparsanız sevinirim, veya bunların dışında tavsiyeleriniz varsa. Şimdiden teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 senin isteklerine bağlı sonuçta. benim itü bilgisayar olmadı endüstrideyim. endüstri, işletme mühendislikleri olabilir. daha teknik istersen makine var. ne bilim bölüm çok sen ne istiyosan ona gir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Yok endüstri ve işletme müh. istemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Bence once ne olmak istedigine karar ver. Biliyorum, genelde insanlar tam tersini soylerler ama bu sana bircok karari verirken kolaylik saglar. En azindan bi hedefin olur. Her neyse. Eger Bilgisayar isi yapacaksan, tahmin ettigin gibi bilgisayar ve matematik bolumlerini tercih etmen senin icin avantaj olur. Ama once karar ver, insaat mi okumak istiyosun yoksa bilgisayar mi? Ikisi farkli seyler... Bir de aklinda tutman gereken bi unsur var, kendini hangi yonde gelistirdigin onemli. End. okuyup da bilgisayar isine girersin, makine de, insaat da... Ha bunlar hadi muhendis vs. ama ayni sekilde alakasi olmayan bolumlerden de bilgisayar isi alanlar var. Tabi ne kadar iyi olduklari tartisilir; yaptiklari is macro yazmak ama yine de para kazaniyolar. Anlattigina bakilirsa sen daha cok yonetim kadrosunda yer almak istiyosun; eh boyle dusununce end.'i de dusunmen gerekir. Zaten okullarin bilg + mat + end bolumlerini yazarsan listende yer kalacagini sanmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Okul İTÜ olacak gibi. Olmak istediğim şeyde tam olarak Bilgisayar Mühendisi. Bu konuda hiçbir şüphem yok. Fakat puan biraz uçuk olunca eğer tutturamazsam ne yapacağımı bilmiyorum. Kıytırıktan üniversitelerde dandik mühendis olucağıma doğru düzgün bir üniversitede okurum daha iyi. O yüzden alternatif lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Türkiye'de bilgisayar mühendisi olamazsın ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 HEMEN eşit ağırlığa geç.. Çok geç olmadan.. Bir çok insanın hayatı karardı fmde (including me) bari sen kendini kurtar.. plx :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Prawler bilgisayar mühendisi olmam için ne önerirsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Gidip yurtdışında okumanı. En azından orda Chipset üretme şansın var. Burada yok :) Burada Bilgisayar Mühendisliğinden çıkan genelde yazılımcı oluyor.Yani tamam teorisini alıyorlar, lablara giriyorlar. Çıkınca güzel para da var Bilgisayar Mühendisliğinden. Ama ağırlıklı olarak yazılımcı oluyorlar. Senin böyle bir idealin varsa dediğim gibi seni çatır çatır chipset üretebilecek seviyeye getirecek bir okula git. Bu konuda fazla bilgim yok ama genel bakış açım bu. Yani git dışarda oku, bir şekilde bizim parça üretmemizi sağlayacak teknolojiye sahip olmamızı sağla :) Neyse fazla uçtum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 O zaman yurtdışına gönderme imkanı olan bir üniversiteye gitsem? Hangi üniversitelerin böyle imkanları var acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
baranoyak Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Gemi inşaatı ve makinaları mühendisliği okuyorum ben ama ytü de.Eskiden sadece gemi inşaatı mühendisliğiydi adı,yeni eklenen makinaları sayesinde eski mezunlara göre biraz daha avantajlıyız.artık gemilerde makina zabitliği hakkı elde ediyorsun.ama bu sanırım bu bölümden mezun olanın en son tercih edeceği şeydir.bizim bölüm için mezun olduğunda asla iş aramazsın diyorlar.çok fazla gemi inşaatı mühendisi açığı var özellikle küçük şehirlerde.bu sene bi hocamız bahsetti kdz ereğli'de 2500 $ a yeni mezun mühendis arıyorlarmış ama eleman bulamıyorlarmış.insanlar genelde tuzla'yı tercih ediyor çünkü.tabi bu açık zamanla kapanacak ama ne kadar zamanda kapanıcak orası belli değil. bu bölümü itü de okumak çok daha ii tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Duyduğuma göre itü mat. mühendisliğinde direk bilim adamı matematikçi yetiştiriyorlarmış. Çok istiyorsan bence http://www.frpclub.itu.edu.tr/ ye üye ol sor ordan bi iki arkadaş vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 @Spiders: Bilkent Elektronik derim. Gerçi Bilg. Müh değil ama. Bölümünde çok sağlam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 prawlerın dediği gibi hardware istiyosan bilgisayar müh. okumanı tavsiye etmem. üstelik üstüne işletme masterı bu alanda işine yaramaz. ama diyosan ki önce adım mühendis olsun, sonra yönetici olurum, ozmn yap master. ama amaç yazaılımcı olmaktan çok bilg. müh. olmaksa, prawler +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 abi, itü bilg. e girebiliosan gir gayet iyi. olmadı burslu sabancı koç falan da olur. yurtdışında noluo görmek istiosan ya erasmus ya da master yapabilirsin itüden sonra (ya da sırasında). matematik mühendisliğinde arkadşım var dönem 1.si, gerçekten matematik aşığı bir adam. bilgisayar 2. sırada adam için, böyle değilsen zor matematik mühendisliği ilk 1-2 sene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Arkadaslar duymak vs. bu tur seyler pek gercekci olmuyor. Yani adam hayatini sekillendirmekten bahsediyor, sizse baskasindan duydugunuz ideallerinizi anlatiyosunuz... Bakin, okul secilip sonra meslek secilmez. Once meslegini secersin, sonra gidebildigin okula gidersin. Okuyacagin okulda 4 bilemedin 5 6 sene kalirsin. Ancak edindigin meslek hayatin boyunca senin yaninda olacak. Bu nedenle once hangi dalda egitim gormek istedigine karar ver ki bilgisayar demissin. Ama sonra donup gemi insaatiyla ilgileniyorsun. Buna karar vermek denmez, buna her turlu teklife acigim denir ya da baska bi tabirle "ne is olsa yaparim abi". Yurtdisi herkesin gidip gormesi gereken bir sey. Ancak kafanda bugune kadar yoksa, bundan sonra sokmanin mantigi yok Prawler'cigim. Zira yurtdisi tahmin edildigi kadar gulluk gulistan degil. Her okulda da chipset uretmezsin, okuluna gore degisir; onlari arastirmak zaten 2 seneni aliyor. Kafani bu tur seylerle karistirma bence. Bilg. Muh. istiyosan Sabanci'ya girmeye bak. Onun disinda zaten 3 bolum secip, butun universitelerin o bolumlerini yaz. Bunlar da muhtemelen bilg-end-mat olur ki en zoru mat olacaktir muhtemelen. Matematik Muh. aklini bulutlandirmasin fazla. "Muhendis"lik belli basli dersleri almaktan geciyor. Zaten matematik bolumunu sectigin zaman bircok dersi almis oluyorsun. Matematik Muh.'liginde muhtemelen sana 3 4 (fenle ilgili) ders daha aldirirlar adina da muhendis derler. Derslerin icerikleri genelde aynidir ama teoriyi daha kisa gecip aplikasyonlar (Turkcesini unuttum kusura bakmayin) uzerinde dururlar. Bu fazla cekici olmayabilir ama matematik bilimi okumaktan daha kolaydir. En zoru ise matematik okumaktir; zordur; ozellikle bilgisayar isi yapacaksan sana isine yaramayacak bircok sey ogretirler. Hepsini de cekmek zorunda kalirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Amacım mühendislerin başında yönetici konumunda olmak, hatta kendi şirketimi kurmak. Olayı yazılımcı diyerek küçültmek biraz abes değil mi? Sonuçta mezun olduktan sonra sana zorla program yazdırmıyorlar ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 riglous ben çoktan hedefimi belirledim. Fakat iyi bir üniversitenin bilgisayar mühendisliğini kazanamazsam da dandik bir üniversiteye de gitmem, onun yerine iyi bir üniversitenin daha aşağılarında kalan bir bölümü tercih ederim. Bana bu daha mantıklı geliyor yani. Yarım yamalak bir bilgisayar mühendisi olacağıma iyi bir gemi inşaatı mühendisi olurum daha iyi, değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Yazilimci olmak hic de kucumsenecek bir sey degil.. Devreler vs. zaten elektrik elektronik muhendislerinin isi ancak bilgisayarla da baglantili oldugu icin her universitede az biraz organizasyondan bahsederler (1 donemlik ders vardir genelde). Hic kimse koltuga zembille inmiyo. MBA sana o koltuga giden yolu acar sadece. Ayrica MBA yapabilmek icin 2 senelik is tecruben olmasi gerekir, bunun icin de calisman lazim... Kisacasi kendi sirketin bile olsa, ogrenmen gereken cok sey var. Sirket kuracak olsan bile, projen olmasi lazim. Yani tutupta 5 adam topladim, onlara yazdiriyorum diyemezsin/gercekci degil pek. Senin secimin tabii ki; abi tavsiyesi, ne okuyacagina karar ver... Bence gidip o meslege sahip insanlarla gorus. Ne yapiyolar bunu gor. Sana dogrudan paradan bahseden insanlara bakma; para her turlu kazanirsin. Geceyle gunduzun birbirine girdigi, durmadan ekrana bon bon baktigin bi is karsiliginda sana $5000 verirler, ama senin haftasonu o parayi harcayacak kadar enerjin bile olmaz. Enerjiyi birak saglik sorunlari yuzunden 5 sene sonra calisamamaya baslarsin, hayattan bezersin... Sen bu adamlarin hayatina bak; ne yaptiklarina bak. Bilgisayar cok cekici geliyor insanlara, cogu da is imkani cok fazla diyor; ama o is imkanlari genelde o isi severek yapanlara hizmet ediyo cunku kafasini kaldirmadan gunlerce kod yazabiliyo insanlar... Boyle bi is yapmak ister misin? Veya ayda $2000'e yakindi sanirim, bu para karsiliginda gemilere yol gosteriyosun; 6 ay boyunca denizdesin ama... Eh iste, meslek secmeden once o meslegi yapan insanlarla konusman gerekli; parasina degil de yasamlarina bak insanlarin. Kendini nerde gormek istiyosan buna gore olc, bic oyle yer sec hayatta kendine. Dandik okul dedigin neresi ki? ITU, Bogazici, YTU, ITUCU, Sabanci, Bilkent; bunlarin matematik, bilgisayar, endustri muh. bolumlerini yazarsan 18 tercih ediyor zaten. Mat muh'de dahil edersen listeye aradan cikartman bile gerekiyor bazilarini... [ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 23:09 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 O zaman Boun Bilgisayar. Ko.ç Sabancı Burslu da olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Ha bi de sunu belirteyim MBA'den sonra 7x karakterin olmuyo. O patron koltugu, yukarida da soyledigim gibi cok daha fazlasini gerektiriyo ki bunlarin basinda gormek gecirmek var. Bilg. Muh. + MBA sana belki 3x karakter verir UO'da, sonraki 4'u yapmak ya da yapmamak senin elinde ki 7x olmayani patron kimse yapmaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Ha birde derece yapınca belediye falan size para, burs falan veriyormuş, bu doğru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 riglous çok doğru söylemiş.Önce mesleğine kadar ver.okul gelip geçici meslek hayat boyu kalıcı..Ama yalnız degılsın bu konuda merak etme senın gıbı dusunene bır cok ınsan tanıdım.Meslek secımını hayatı bır olay gıbı dusunup oyle karar ver.dusunsene sırf ıtu dıye en cok ıstedıgın yere gıdemeyeceksın mesela.4 sene sonra mezun oldugunda kafaını taşlara vurabilirsin allah ım ben ne yaptım dıye.sırf bunu dusun ve once meslegını sec. ayrıca demıssınkı ''kıytırıktan üniversitelerde dandik mühendis olucağıma doğru düzgün bir üniversitede okurum daha iyi'' anladıgım kadarı ıle kocaelı ve sakarya unıversıtelerı sana gore kıytırık gelıyor dımı ?Ama yanılıyorsun maalesef.Eğitimleri,hocaları gayet duzgun.Özellikle mühendislik istiyorsun ve kocaelı muhendıslık alanında turkıyenın en ıyı egıtım veren devlet unıversıtelerındendır.Yani istanbul dışındaki üniversiteler ile aralarında dağlar kadar fark yok.yınede karar senın kararın benden gunah gıttı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2007 bizde ucardik zamaninda bilgisayar muh itu ytu vs diye, erciyes'e dustuk tabi sonunda. memnunum ben, okumaya baslamadan once de geceleri kafami kaldirmadan C/C++'da kod yazmaya calisirdim en azindan, guzel de oldu. Fazla yuksekten ucma, hayal kirikligin yuksek olabilir,. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_-_ShadowSong_-_ Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Doğru bildiğin yanlışlarını yazıyim; --İtünün bir farkı yok.Elektrik dersleri fazla biraz,ileride Embedded sistemlere yazılım yazmak istersen ki tavsiye etmem,ideal. --Yazılımcılığı b.k yerine koyanlara bakma,avrupadaki üniversitelerden çıkanların büyük kısmıda yazılıma yöneliyor,donanıma değil.Amerikadaki eğitim daha çok çip üretimine yönelik ama çip firmalarıda piyasa koşulları yüzünden amerikadan avrupaya göç ediyorlar büyük bir ivmeyle. --Birçok üniversitedeki arkadaşımla müfredat/ders işleme olaylarını tartışıyoruz ki hemen hemen herkese orta düzey bir eğitim verildiğini görüyorum.Zaten normal olanda bu,adam sana basic conceptini gösteriyor,advancedını öğrenmek sana kalmış,sana kalacak.. --Bilg Müh + İşletme masterı gereksizdir bence,neden; a)Bir şirkette çalışıcam diyorsan,yazılım sektöründe tecrübe ve başarılı proje masterden kat be kat değerli. b)İlla master diyorsan,bilgisayardan devam et,en azından yüksek mühendis ünvanını kapabilirsen büyük şirketler sana kucak açar. c)Yazılım şirketi kurucam diyorsan,işletme masterıyla açarsan batarsın,birkaç işletme dersi yerine piyasayı bilmen lazım. Öyle şeyler dönüyor ki işin arka yüzünde. Ben şirket açıp resmi gazetede ki bir ihaleyi kapıyim feci kâr ediyim,kim istemez ki bunu?Ama,ama... Kolay gelsin,hayatında başarılar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar