Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sayıyla kendine gelmek...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

Saçma olmuş prawler.
Doktor yetiştirmek(olmak),hastane açmak ile imam yetiştirmek(olmak),hastane açmak denk şeyler değil ki.
Ayrıca burası müslüman bir ülke. Cami tabii ki çok olacak. Yurtdışında kaç kilise var baktın mı?
Ne yapalım,dini falan bırakıp sadece toplumsal gelişmeye mi gidelim?

[ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 00:10 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Allah Allah...
Ben yazmadım ki ya...
Alıntı yaptım Can Dündar'dan...

Bu arada yurtdışında kilise var da, adamların eğitime ödenekleri de var. Bizde Cami var ama eğitime ödenek yok.

Kimse Camii ye karşı değil.
Haşa olamaz da, müslüman bir ülkeyiz.
İbadet yeri elbette ki açılacak.
Ama ne bileyim aynı mahallede 3 camii gördüm ben.
Çok manasız geldi bana.

Diyorum ki hani, eğitime birazcık daha önem versek.
Camii açmak için harcadığımız eforun birazını eğitime harcasak?
Nasıl olur?
Çok mu zor?

Sırf bunun için demiyorum.
Belediyeler sülalelerine peşkeş çekeceklerine, yandaşlarına sürekli kaldırım yaptıracaklarına eğitim için adam gibi birşeyler yapsalar?
İşlerine gelmez.

Halk bilinçlendi mi ülke kalkınır.
Gereksiz o yüzden belediyelerin böyle bir atraksiyona girmesi.
Neyse...
Sosyal ağlarda paylaş

Evet hastanede sira bekliyorsun hatta bir dis cektirmem gerekiyor su siralar 1 haftadir bekliyorum disimin agrisi bile gecti yani =) Hatta hastane bile degil burada özel doktorlar cok daha yayin onda bile sira bekliyorsun hastaneye gitmek hocamdan fikir aldigimda hic tavsiye etmemisti.
Ayrica Almanya gelismis bir ülke, bu demek olmuyor ki adamlar önceden okullari üniversiteleri yapmislar sonra kilise yapmislar burada bütün kiliseler yüzlerce yillik okullar hastaneler ise sonradan yapilmis.

Ayrica camilerde yetersiz Türkiye'de bir cuma namazinda millet caddelerde dökülüyor buna ne diyeceksin?Siz kabul etsenizde etmesenizde sonuc böyle. Ayrica forgiver'in verdigi linkede bir göz at.

Okullari siniflari bilemiyecem kac kisi oldugunu onuda vaniLLe'ye sorun artik. Ama üniversitelerde salonlar Türkiye'dekiler kadar kalabalik belki daha fazla.

Hele ki cami ile hastane karsilastirmasi yanlis tamam okullar konusunda hakli olabilirsiniz ama sonucta biz gelismeye calisan bir ülkeyiz daha, diyorum ki sonuclar cok normaldir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Black_Lupin, 25 Haziran 2007, Pazartesi - 00:15 tarihinde demis ki:

bu saatten sonra kimseye dinin bir yararının olmadığı ortada ve aşikar.o yüzden gidilmesi gerekiyor evet!.

Bir kisi diyor diye %99'u müslüman bir ülke icin bu yorumu yapmak sana düsmüyor malesef, ha deyince gidelimde olmuyor.
Ülkeyi bu durumlara getirenlerde bizleriz, düzeltmesi gerekenlerde bizleriz, kendi bokunu begenmemekte nedir yani.

[ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 00:53 tarihinde, ultrAslan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Messor, 25 Haziran 2007, Pazartesi - 00:16 tarihinde demis ki:

Dinin ne yararı olcak zaten? İnsanın kendi içindedir, kendi zihinsel rahatlığıdır. Bu ülkenin müslüman kimliğide Türkiye'nin gelişimini negatife çekmiştir. Gayet açık.

Evet dinin bir alakasi yok bu islerle o zaman birakin dinleriyle mutlu mesut yasayan insanlari onlarla ugrasacaginiza ilimle bilimle ugrasin, cok mu zor yani? Siz sizin gibi düsünmeyen adamla ilim yapmaktan korkuyorsunuz daha sonra hadi geliselim diyorsunuz. Önce kendi halkinla baris icinde olman gerekiyor kim ne düsünüyorsa düsünsün neye inaniyorsa inansin kimseyi ilgilendirmez eger ki isine vaktinde gelip üstüne düseni pekala yapiyorsa.
Sosyal ağlarda paylaş

camilerin çok olmasına kimsenin laf etmeye hakkı yok. milletin parası ile yapılıyor. diyanet işlerinin giderlerinin nereye olduğunu bildiğinizi de zannetmiyorum. o kadar memurun parasını vermenin yanısıra, binlerce tarihi camiinin bakımları ve restorasyon çalışmaları da diyanet işleri başkanlığınca yürütülmektedir. o paralar oraya gidiyor.

ha bana kalsa ben de diycem, diyanet işleri başkanlığı kaldırılsın, ama, onun yerine gelebilecek eşit derecede saygın bir kuruluş oluşturulma ihtimali çok düşük. gözümüzü diyanet işlerinin bütçesine camilere filan dikmeden önce bakmamız gereken çok daha fazla yer var bence.
Sosyal ağlarda paylaş

@Ultraaslan:

Türkiye'de gerçek müslümanların ve aynı zamanda diğer din mensuplarının ve hatta dinsizlerin derdi din tüccarlığı yapıp paraları cukkalayanlarla. Yoksa kimsenin kimsenin inancına dil uzattığı yok.

Dediğimiz gibi cami tartışmasında da , %99 u müslümansa mecbur camiiler kurulmak zorunda. Ama bunun da bir sınırı olmalı diyorum ben sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Git yaşa dinini engelleyen yok ki. Eğer ben bu ülkenin vatandaşı olarak hastane okul hizmetlerinden kısık faydalanıyorsam sen de dini hizmetlerden kısık faydalanıcaksın. Ayrıca din evde de yaşanır, ama hasta hastanede iyileştirilir, öğrenci okulda eğitilir. Bir gün anlaşılcak bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ateist olduğumu söyledimmi?ben değil kendi bokunda bu düşüncelerle boncuk bulması gereken kişi sensin.din kişiseldir kişinin kendi insiyatifiyle ilgilidir.toplumsal bir silah,propaganda aracı olarak kullanılamaz.bu ülke yıllardır din bu şekilde kullanıldığı için düştüğü çukurdan kurtulamıyor.salak saçma yerlere parklara bahçelere cami yaparak kalkınmayı bekliyorsan buyur hodri meydan istediğin yere dik umrumda değil.zaten yazdığım mesajı ateistsin sen diyerek cevaplarsan hangi ağızın adamı olduğunu belli etmiş olursun.zaten benimle böyle bir konuyu tartışabilecek kadar objektif olduğun bile aşikar.

herneyse ne demek istediğim açıktır.dini bir araç bir edilgen olarak kullanmak sadece bağlanazların yapacağı bir iştir.bu saatten sonra bu şekilde kullanılmasının zaten yararı olmayan duruma dahada negatif bir etkisi olacaktır.benim düşüncem budur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Black_Lupin, 25 Haziran 2007, Pazartesi - 00:24 tarihinde demis ki:

ateist olduğumu söyledimmi?ben değil kendi bokunda bu düşüncelerle boncuk bulması gereken kişi sensin.din kişiseldir kişinin kendi insiyatifiyle ilgilidir.toplumsal bir silah,propaganda aracı olarak kullanılamaz.bu ülke yıllardır din bu şekilde kullanıldığı için düştüğü çukurdan kurtulamıyor.salak saçma yerlere parklara bahçelere cami yaparak kalkınmayı bekliyorsan buyur hodri meydan istediğin yere dik umrumda değil.zaten yazdığım mesajı ateistsin sen diyerek cevaplarsan hangi ağızın adamı olduğunu belli etmiş olursun.zaten benimle böyle bir konuyu tartışabilecek kadar objektif olduğun bile aşikar.

herneyse ne demek istediğim açıktır.dini bir araç bir edilgen olarak kullanmak sadece bağlanazların yapacağı bir iştir.bu saatten sonra bu şekilde kullanılmasının zaten yararı olmayan duruma dahada negatif bir etkisi olacaktır.benim düşüncem budur.

Ateist diyor olmam senin söylediklerinden yola cikarak söylemisimdir belkide baska bir dine mensup olabilirisn beni ilgilendirmez, sen ülken icin ne yapiyorsun o önemli.
Her durumda ülkenizi kücümsemeyin artik farkina varin bunlari biz yaptik biz, afganistandan adamlar gelip yapmadilar.

Ayrica din adi altinda para kirmaya calisanlar denmis, o serefsizler dünyanin her yerinde var yalniz dinsiz olup ülkeyi soyanlarda var. Benimde demek istedigim inancli olsun inancsiz olsun herkes soyuyor herkes bir yerden carpiyor.

Ayrica hastane yapip icine yüzlerce doktor yetistirmek hic kolay degil, ama camiler horace'nin dedigi gibi milletin parasi ile yapiliyor sonucta.
Horace yeterince aciklik getirmis tartismaya zaten.

[ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 00:35 tarihinde, ultrAslan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Tabi önce islamiyetin ilk emrini yerine getirmeye yeticek sayıda okul olsun ondan sonra cami de yapılır. Yoksa ilk emri yerine getirmeden cahil şekilde islamiyeti ögrenen kesim baştan giden çobanın peşinden ayrılmadan koyun gibi yaşayınca böyle sorunlar oluyor işte. Ülkenin temel sorunu da bu.

Esiri olmuşuz tamamen soyut duyguların. Uyuşmuş beyinler insani değerleri hiçe saymış. Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Ha unutmadan belirteyim, dine karşı olabilirsiniz, inanmıyor ya da önemsemiyor olabilirsiniz.. Fakat şunu akıldan cıkarmamakta fayda var; inananların ve herhangi bir dine mensup kişilerin haklarına ve düşüncelerine de saygı duymalısınız. Bir kişi din ile alakası olmadıgına dair mesajlar atarken ona ateist diye seslenmek ne kadar yanlış ise baskasına da dini duyguları yogun oldugu için yobaz vb demek bir o kadar yanlıştır. Kişisel hitaplarda dikkat etmekte fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...