Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Runuo oynarken sphere tadı almak


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
server acılmadan once sphere server olsun,runuo olmasın diye feryat figan edenlerin bugünlerde sisteme müdahil dusunceleriyle yarattıkları degisimler olaganüstü.

server acılmadan once osi standartıyla cok oynamadan olusacak default-fun serverından bahsediliyordu.bende ilk basta preaos istedim cunku sistemi cogu oyuncu anlamıyordu ve huzursuzluk cıkabilecegini dusundum.neyse preaos olmayacak dendı,boyle de cok keyif alacagımı dusundugum icin hicbirsey demedim.

sonra karakterler kasılmaya baslandı.iste asıl huzursuzluk burada cıkmaya baslandı.ilk gunden desert ostardı gören adam laf sokmaya,exploit kullandığımı iddia etmeye başladı.oyun bilgisizliğinden dolayı ancak sataşarak yeterliliğini sağlamaya çalıştı.

neyse sonrasından karakterimi geliştirdim vs. nightmare tamelendikten sonra çoğu kişiye ateş yapıştı.runuo sistemini kavrayamamış kişiler exploit ile mare tamelediğimi,mare in ortada durduğunu benim sadece gidip tamelediğimi vs. iddialarını ortaya attı.ben orada rahatsız olduğum konuları söylerken drake olsun sailor olsun spawnın zorluğunu etrafındaki balronları-dragonları-drakeleri ve bilimum minimum 10 adet mobu gördüler.ancak çekememezlik baş gösterdi sanırım epey page atıldı bu konuda çünkü izlemedeydim.

server açıldığı gün sailor'a sordum 'mount spawnları sphere gibi 371 tane yaratıgın etrafındamı olacak?' diye.sailor oyunun sistematiğini burada en iyi bilenlerden birisi ve doğal olarak tabii ki olmayacak denildi.bugün geldiğimiz noktada nightmare ve bilimum mount spawnları silinip yedibinikiyüz tane yaratığın etrafına koyup,spawn süreleri bir haftaya çıkartıldı.

runuo-sphere ortaya karışık serverınız hayırlı olsun.

sadece tamerın binebildiği oyun dinamiğini parçalayan bu hareketi büyük alkışla kutlamıyorum tabii ki.sadece tamer-bard template ini yok etmeyi amaçlayan bu hareketi anlamsızca izliyorum.osi-malas ta ortada tek başına gezen nightmare spawnı bugün sanki herkesin binebildiği bir binekmişçesine zorlaştırılıyor ve böylece tamer karakterleri yok olmaya ve anlamsızlaştırmaya mahkum ediyor.

değiştirilmeden önce saatlerce uğraşarak tame edebildiğim nightmare daha da zorlaştırılarak fun server kavramının yitirilmesinede neden oluyor.

zaten yakınlarında canlanacak bir objenin olmamasından dolayı saatler boyu yürümeye yol açan bu spawn böyle bir hareketle spheredeki gibi etrafı mob dolu-herkesin binebildiği mare miş gibi davranılmasına yol açıyor.

server acılalı uc gun oldu,herkesin gozu yaslı.her aglayana böyle mama verilecekse yazık oldu.

yetkililerin buranın bir eğlence sunucusu olduğunu belirtmeleriyle,hareketlerinin tezatlığı anlaşılabilir bir durum değil maalesef.

bir skillin işlevselliğinin yitirilmesine böylece şahit olduk.

daha iki gün önce white wyrm spawnda dururken bugün skillimizi geliştirip tame edebilecek seviyeye geldiğimizde ne görüyoruz? white wyrm spawnı silinmiş.olması gereken yerlerin tümüne bakıp bulamayınca diyoruz gene bu spawn allahın yanına konmuş heralde.

amaç tamerları yok etmekse büyük başarı sergileniyor.artık horse tame edip abantta ata tecavüz eden mühendis gibi takılırız.
Mesaj tarihi:
nightmare tek basina gidip tame edilecek bir hayvan olarak kalsaydi tamer/bard ile diger classlar arasinda inanilmaz bir ucum olacaktir. en azindan grubunu kurucaksin topluca gidiceksin yardimlasarak tamelyeceksin vs.

yani kendi dusuncem, bug mus exploitmis bilmem.

default spawnlara gelince, biraz explore yapariz fenami arariz tarariz.

obur turlu evine runuo yi indiren herseyin nerde oldugunu bilir, bence oyle olmamali.

ha bende fikirlerimi soyluyorum sadece, zira yetkim yok server konusunda.

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 17:41 tarihinde, Zegna tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
benim yetkililere sormak istediğim soru şöyle.

simdi siz böyle efsane mekanlara nightmareleri,ww leri koyup tamerların nasıl gelismesini bekliyorsunuz?

peacemaking,provocation adam öldürmüo.

bir skillin sabit-olması gereken forvet adamlarını yerlerini degistirip-hardkor duruma sokup oyunun stabilitesinin bozulmasının yanında dengelerin fecii sekilde bozulmasını saglıyorsunuz.

biraz duyarlılık bekliyorum bu konuda.stratics i acıp bakıyorsun britanniadaki mount spawnların zaten hiçbiri yok.ML mountları yok mare ve ww spawnları zaten godmode yaratıkların yanına alınmıs.

a llama ile mobmu kesilecek ben cıkamıyorum bu isin icinden.
Mesaj tarihi:
zegna elinde olsa böyle konusmazdın.mezara ev koydun koprunun gz si acılırsa ev konmasın dedin.gz acıldı 12 saniye sonra evi sen koydun.hırs yuzunden denge falan sallamıyorsunuz.

runuo yukleyen adam ile ilgisi nedir.o spawnlar straticsde yazan spawnlardır.stratics e giren herhangi birisi onu bulabilir.runuo server falan yuklemeye gerek yok.birazcıkta oyunun sistematigini anlamıs olan her tamerda onu oradan cıkartabılırdı.

ama yapamayıp,yapanında elini kolunu baglamak cok bencilce,cok cirkin.
Mesaj tarihi:
hayır birde isin baska bir ters yönü.straticsde yazan spawnların hepsi yoktu.ben sabah aksam aradım bir emek verdim,o kadar taktikle cıkartabildim.bir gözün yasına-yakın kank ın sözüne o spawnlar degisitirildi.

o kadar emek verildigi halde zegna bana cıkıp exploitle tameledin hikayesini söyledi.simdi bu insan tarafsızmı bakıyordur duruma.daha görmemis bile spawnı beni gotur diyen insanın bu yok olus cıglıklarıdır.

böyle dengesizlik tamerları öldürür.ben o arastırma bölümünü yapmıstım silinmeden once.
Mesaj tarihi:
Nightmare sadece tamerlerin binebildiği pvp de işlevi olmayan bir binektir. Sadece pvm amaçlı olarak kullanılır. Bunu zorlaştırmanın mantığı amacı nedir ki?

Runuo'daki nightmareyi spheredeki nm ile karıştırmayalım pls. Tamerim yok ama saçma buldum uygulamayı :/
Mesaj tarihi:
saçma olmş öle yaptılarsa.
sen 88 saat tum dunyayı dolaş tame kas. alama sora mare :) oldu canım.

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 17:51 tarihinde, Dwinz tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
zegna elinde olsa böyle konusmazdın.mezara ev koydun koprunun gz si acılırsa ev konmasın dedin.gz acıldı 12 saniye sonra evi sen koydun.hırs yuzunden denge falan sallamıyorsunuz.

runuo yukleyen adam ile ilgisi nedir.o spawnlar straticsde yazan spawnlardır.stratics e giren herhangi birisi onu bulabilir.runuo server falan yuklemeye gerek yok.birazcıkta oyunun sistematigini anlamıs olan her tamerda onu oradan cıkartabılırdı.

ama yapamayıp,yapanında elini kolunu baglamak cok bencilce,cok cirkin.


ne hirsindan bahsediyorsun ki onu anlamadim? benim evim brit mezardaydi, dela nin ev kurdugunu gordum bende mezardaki evimi kaldirip oraya kurdum.

evet oyle soyledim ama suan ev kurulabiliyor yarin obur gun ev kurulmicak denirse kaldiririz evi elimiz mahkum.

hirs mirs diyorsunda serverla alakali en ufak bir seye karar vermiyorum da etmiyorum, madem "fun server" olayini bu kadar soyluyorsun hani nerde fun?
ilk gun gm tamer olan sen degilmisin, 2. gun 2 tane mare tameleyende sen degilmisin?

5 tane bug fixlettim sailor ve leatha, soylemesem paraya para demezdim lafinizi bilinde konusun o yuzden, server sizin icin actik, ama bizde oynuyoruz cunku bizimde hakkimiz.


said:
hayır birde isin baska bir ters yönü.straticsde yazan spawnların hepsi yoktu.ben sabah aksam aradım bir emek verdim,o kadar taktikle cıkartabildim.bir gözün yasına-yakın kank ın sözüne o spawnlar degisitirildi.

o kadar emek verildigi halde zegna bana cıkıp exploitle tameledin hikayesini söyledi.simdi bu insan tarafsızmı bakıyordur duruma.daha görmemis bile spawnı beni gotur diyen insanın bu yok olus cıglıklarıdır.

böyle dengesizlik tamerları öldürür.ben o arastırma bölümünü yapmıstım silinmeden once.



ben sana birsey demedim, sadece o kadar yaratigin arasindan tek peacer nightmare i tameleyemez dedim, o yuzden spawnlarda dengesizlik var heralde dedim sanada.

simdi gelip burda neden agliyorsun anlamadim, hirstan bahsediyorsun sabah brit bankada awayken kestiler diye ana avrat kufur ediyordun saga sola.

agzindan cikanida kulagin duysun bu arada, kimse kimsenin kankasi oldugu icin kafasina gore kararlar almiyor bu serverda, oyle kankalarimiz olsaydi ne nedanko ne ben saatlerce kasmazdik skill ve para.

elinde olsa boyle konusmazdin diyorsunda, benimde tamer bardim var, skillerini bitirmek uzereyim tame kasiyorum peace vs kastim, ben ne diye kendi kendimin isini zora sokayimki.

sadece yapilan uygulamanin mantikli oldugunu dusunuyorum.
Mesaj tarihi:
eğer başından böyle başlasaydı bir nebze daha anlayışla karşılanabilirdi.çünkü derdim madem zor başka bir template e yöneleyim ona göre karakterimi geliştireyim.ama başta mount ve white wyrm spawnları yerinde olacagı soylenıp ona gore karakterın durumu-para durumu hesaplanıp sonra hesapta olmayan bir fake hesabın saldırısına ugrayıp-spawnların degistirildigi ve karakterin hicbirsey yapamayacak durumda oldugu gercegiyle karsılasmak cok can sıkıcı.

nightmare yok.ufak caplı yaratıklar kesilemiyor.
white wyrm yok dragon kesmeye gidilemiyor.

destard desen abartılmıs spawnlarda dolayı tamer icin yalan olmus bir yer.

planlarını acmak zorunda degil insanlar ama bir skille saygı duyulmadan ve sonucu dusunulmeden bir kac kisinin cıglıklarını bastırmak amacıyla tamerlar öldürüldü.

ayrıca söyle bir sey deniyor.sen exploitle aldın gibi bir palavra dönüyor ortalıkta.serverda o kadar tamer-bard var niye sadece ben buluyorum ve tameliyorum.tum mountlar elimde var ve hepsini arastırıp hepsine zamanımı-emegimi vererek yakalıyorum.herkes bu skilli kasıp elde edebilecek iken bana söylenen 'sen 2 günde 3 tane nightmare tame ettin,o sebepten dolayı kaldırdık.'

herkesin elinde olabilecek ve tamer karakterin yapı taşı olan bu mobları zorlaştırmak tamerın yok edilmesine eş değer bir olay.şu anda oturur banka sohbetlerini dinlerim artık.

ağlayanlara uzatılan o peçete bize kıc kagıdı olup girdi.
Mesaj tarihi:
bu konu altında baska konuları tartısmayacagım.ben zegnaya demiyorum nightmare spawnı konulsun diye yapılan ve doğru olmadığını dusundugum bir hareketin yanlıs oldugunu belirtiyorum.

madem spawnlar dengesızdı basından nıye degıstırılmedı.orada hem normal spawnlar vardı hemde balron spawnlarının arasındaydı ve dengesiz degildi.tek basına alamamak ne demek? burası osi bazlı runuo serverı ve oside malasta bu nightmareler tek basına geziyor.benim dedigim sphere kafası iste zegnanın kafası.tek basına tamelenebiliyorsa daha zor bir yere alınmalı.

tamer karakterinin amacı bu mountlar üzerinde dönmekte.sphere sunucularındaki gibi herkesin binebileceği bir mount değildir o ve o sebepten zorluk derecesi diye bir sey soz konusu degildir.madem peacerlar tek basına tameleyebiliyor,daha zorunu yapalım demek spherecilik oynamak dısında baska birsey degil.

ayrıca tek basına tamelenıyorsa onun taktıgı vardır.ben straticsde dokumanları karıstırırken sen solen hivede paraları kasıp evini alıp dosedın.ancak oyunun ic dinamigini anlayamadan "oluyorsa daha zoru" demek sphere emulatoru tarzına cevırelım demektır.

daha baslıgı okumadan ıcındekılere saldırmanın mantıgını cevaplamayı dusunmuyorum.

benım soylemek istedigim bu yapılan hareketlerin runuo sistemiyle hic uyusmadıgıdır.
Mesaj tarihi:
abicim bir kere tame ediyorsun ve bonded yapiyorsun neden bitsinki tamer?

sen bir kere arkadaslarini alip yardimlasarak tameledigin zaman bonded olduktan sonra bitmiyormu olay?

yani neden bitiyor tamer bard nasil bitiyor onu cozemedim.

hala oyunun en guclu pvm karakteri.

yapamayip yapaninda elini kolunu baglamak cok cirkin diyorsunda, senden baska nightmare tame edebilen kac kisi varki serverda yahu?

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 18:09 tarihinde, Zegna tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ben mantıgı anlatamadım sanırım.

benim anlayamadıgım baska bir nokta sailor runuo isinin altyapısını cok iyi bildigi ama oynanıs yonunde eksikleri olabilir ama drake yıllarca oside oynamıs ve oynanısın nasıl temeller uzerıne oturtuldugunu cok iyi bilen birisi.boyle bir karar nsıl verildi?
Mesaj tarihi:
ne demek mare kendi basian tamelencek bisi deildir
abi sacmalamayin mare kendi basian tamelenir kac kisi gitcen abi mare tamelemeye
gidersin neydi o bi fort wardi yilanli oreumckli felan
provo yaparsin moblari tameler sonra topuklarin gotune vura vura kacarsin
tamery bu oyunun ve skillidir
herkes skilliyle hem pvp hem pve yapar
tamerlar sadece mob kesebilir
bunun karsiligi olarakda iyi verahat keser
1 haftalik spawn nedir abi
komik sadece bence bu
haftada bir spawni mi beklicek adamlar
tamam her server gmleri tarafindan istedigi gibi yonetilirde
mantik hatasi yane
su yaptiginiz tameri kastirmak yormaktan baska bisi deil
o zaman herkes biraksin tamery gitsin alsin chiv archer
deli dolu orge lord farmlasin
Mesaj tarihi:
boyle soracaksin o zaman, leath ve sailor da sana cevap verecekler. dusunclerini soyleceksin , sacma sapan kankalariniza yaptirdiniz muhabbeti yapip insanlara ve servera bok atmayacaksin.
Mesaj tarihi:
ayrıca benim zaten nm var stable da.yani varsa ne konusuyosun mantıgı cok basit.ben sistem üzerindeki etkisinden bahsediyorum,burada karsı cıkman sistemi kavramadıgını anlatıyor aslında birazda.

mesela bonepart'ın mesajlarını okuyorum sistemi anlamıs birisi gibi cevaplarında mantık var.ama burada sistemlar var,abilityler var ve item bazlı durumlar var.bu yapılan hareket dogru degil.ww spawnının silinmesi nedir yani mantıgı ve amacı nedir.tamerın isini zorlastırmak o mountları degerli kılmıyor veya spheredeki gibi daha fazla para odenmiyor.

ben anlatamam zaten sistem belli neler yapılacagı ama bu bitirdi.

ps: bonepart mesajı yazarken ben atmıstım bu mesajı.yanı bonepart mesajı attıktan sonra atmadım.rastgelmis gene.

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 18:13 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
kendi "kişisel" dusuncem bu konuda, bonded olayi oldugu icin tamelerken zorlanmak veya spawn aramak normal bana gore.

tameledikten sonra bonded yapiyorsun derdin kalmiyor.

yani diyorumya bende tamer oynayacagim, madem oyle oldu yapacak bir sey yok tek basima degilde yanima alabildigim kadar adam alip gidcegim mare tamelemeye.
Mesaj tarihi:
Kim dedi sana sen 2 gunde 3 tane mare tameledigin icin kaldirildigini? Aramizdan bunu kimsenin soyleyecegini sanmiyorum.

Ben sana ne dedim? Biz zaten olayin en basinda, daha sunucu kurulurken mare spawnini hesaba koyduk, ve oyle biraktik. Hesapta olmayan ise, bizim bilgimiz disinda , default spawnlardan gelen spawnlarin olmasiydi. Bizim koydugumuz halen duruyor, bir degisiklik yapmadik. Digerlerini kaldirdik tabii ki..

Neden ustune aliniyosun anlamadim, zaten senle isimiz olsa senin mareleride silerdik, oyle eski haline getirirdik. Senin asil simdi bize tesekkur etmen lazim, cunku sen 3-4 tane tameledin mali goturdun, bondlayacaksin falan, ama yeni taming kasacaklar gidicek o zorluklardan gececek. Neden isyanlardasin anlamadim yani?

Ayrica zegna'nin dedigi gibi, tamer icin mare bir kerelik olay, bir kereden sonra zaten isin dusmuyor. O bir kerede zor olsun di mi artik.

Fun serveri diyorsunda, 2 gunde 4 mare tameleyemeyeceksin diye fun olayi olmaktan mi cikiyor anlamadim? O zaman acalim 7x herkes istedigi item i alsin, en guzel fun o olur.
Mesaj tarihi:
exploit yaptın falan diyen yok, binlerde page de gelmedi açıkçası. fakat biz anlam veremedik nasıl tamelediğini, gittik mekanı araştırdık. sadece 100 peacesi olan birisinin oralardan nm tamelesini biz anlayamadık. ama sana bug exploit ettin falan da diyen olmadı.
neyse, dünya şu anda hazır değil. hazır bir pakedin içinde gelen spawnlar kullanılıyor. bir çok yer eksik ya da hatalı. bunları düzeltmemiz lazım. terathanda baktık en azından 5 tane nightmare var, azaltmaya karar verdik. spawn timer ı da 10 küsür saat, 1 hafta değil. kaldı ki sen mare tameledikten sonra bu işin zorlaşması sana değil başkalarına haksızlık olarak görülebilir ancak.
dediğim gibi destardda çok mob olabilir, denizdeki krakenler bayabilir. zamanla bunları oturtmaya çalışacağız. bir de fun server niye kastırıyorsunuz diyorsun da. açıkçası betadaki gibi artifactların paraların bankanızda başlayacağı bir oyun olmayacak hiç bir zaman.

guard zone kısmına gelince, benim aklıma gz kalkınca ev yapılacağı aklıma gelmedi hiç. gelse zaten söylerdim.
×
×
  • Yeni Oluştur...