Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Babama araç alma planlarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

Babam şehir içinde çok fazla sağa sola gidip geldiği için şirket aracı olan Clio diesel kullanıyor. Eh artık ufaktan ondaki yükü de alma zamanı geldi ve haliyle Clio kullanmasına gerek kalmayacak.

Aranan özellikler;
-diesel olması
-babam hız yapıp, ani sollamalara çıkan biri olmadığı için ara hızlanmalar çokönemli değil
-güvenlik (abs, esp, airbag (ön, yan ve mümkünse perde), sis farları)
-konfor (elektronik klima, sunroof, cd'li teyp, bel destekli ve yükseklik ayarlı koltuklar, ayarlanabilir direksiyon olması gerekenler)
-otomatik vites olmasına gerek yok, düze alıştı bunca sene
-çok iri bir kasa olmasın istiyoruz çünkü evimizin orada park sorunu var

Krediyle alabileceğim temiz bir ikinci el de olabilir. Aldığımızda uzun süre kullanabileceği uzun ömürlü bir araç düşünüyorum.

Akılmda Skoda Octavia var ama kasa ölçüleri beni düşündürüyor :

Fikirleri olan?

Saygılar.
Mesaj tarihi:
C4 var bizim şirkette,1 depo ile 1000-1100 km yapıyor.Aradığın her özellik var.Boyutuda abartı değil,içi gayet rahat.1.6 turbo dizel,güzel de kaçıyor.
Fransız arabası diyip insan soğuk bakıyor ilk başta ama 1sene dolmadı 70bin oldu gayet sağlam şu anda.
Mesaj tarihi:
said:
Akılmda Skoda Octavia var ama kasa ölçüleri beni düşündürüyor :

Babamda Octavia Kullanıor.
2004 de alındı ve gerçekten süper bir araç
arka ve bagaj olarak sölim 15 kasa çiçek aldı bugun (babam bahce hastasıdır).
benzin Olarak dersen biraz fazla yakıyor ama Performans Olarak güzel 1.6 .
şöle sölim tam babana göre bir araç.
Ama Passat da düşünülebilir.
Mesaj tarihi:
Selam,

Araca Cumartesi günü gidip baktım. Sahibi aracı solda bir yere sürtüp ön sol çamurluğu yırttığı için değiştirmişler ve boyanmış haliyle. Bunun haricinde sol ön kapı boyanmış ve sol ayna değiştirilmiş. Araç 6 ay distribütör garantisinde hem.

Tüm bakımları serviste yapılmış. Araç oldukça temiz kullanılmış ve motor falan satış öncesi tertemiz olduğu için parçaların orjinalliğini kontrol etmek çok kolay oluyor. Koltuk döşemelerinde falan kararma, kir ve leke yok. Ben koltğumu ayarladıktan sonra arkada yine benim oturacağım kadar mesafe bile kalıyor. Baş mesafesi de oldukça iyi.

Bagaj gerçekten muhteşem bu arada :P Benim babam da hastadır, gider gül fideleri falan alır. Küçük bagaj ile yapamaz.

Olumsuz yanları;
- deri direksiyon yok (alım sonrası serviste taktırılacak :] )
- sunroof yok
- ön sis yok (serviste o da takılacak)

Bu hafta program yoğun, pedere aracı gösterip fikirlerini alacağız. Beğenirse artık :)

Araç ayrıca VW grubundan olunca benim gittiğim ustamı da kullanabilecek hem ;) Bildik bir kişiye gidecek yani araç.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Elegance arabada nasıl sis farı olmaz yahu? Tamponuda değişmiştir onun?

134 bin çok abartı değil mi yahu?

Octavia güzel araba ama bukadar yol yapmış arabadan korkarım ben vallahiy
Mesaj tarihi:
Selam,

Hmm bak bunu söylediğin iyi oldu :

35bin YTL'e de SuperB var yine 1.9TDI Elegance. Donanım çok daha fazla haliyle ;) acaba ona mı geçiş yapsak diye düşünüyorum ama kasa Passat kasası. Biraz iri kaçar.

Yok yok, Octavia iyidir :) Sıkılana kadar kullansın, sonra değiştiririz.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Octavia çok güzel bir araç eğer uzun süreli binilecekse sınıfında gerçekten iyi. ama 1 2 sene içerisinde satma gibi bir niyet varsa 2. eli çok zor.

2006 da full (zenon deri döşeme 3m film,vs)bir octavia aldık babama.
Neyse 2007 de aracı değiştirmek için satışa çıkardık.
internet ve gazeteye ilan vererek beklemeye başladık.
ilanlardan sonra 1 hafta içinde 1 2 telefon ya geldi ya gelmedi. Baktıkki böyle olmayacak.
Sonra tanıdığımız bir galeriye danıştık, ve aracı galeriye bırakma kararı aldık. Galeriye bıraktıktan 2 3 hafta sonra araç satıldı, fakat istediğimiz ve piyasa değerinin 3-5 bin ytl altına.

Octaviada en çok beğendiğim özellikler
1. gaz pedalı.
2. devasa bagaj.
Mesaj tarihi:
Cok yakın bir arkadaşımda var bir eski kasa octavia, araba son derece duzgun bir aile arabasi. iç donanim son derece sade ayrica cok da pahali olmayan fiyatlara yol bilgisayari xenon gibi ozellikler de ekletilebiliyor diye biliyorum..ancak guvenlik verilerinden bihaberim. o yuzden iyi ara$tirmak lazim..

devasa bi bagajı var, vitesi de bayagi yumu$ak.. boyle baba arabasi nasil olur dersen yanıt octavia olurdu heralde..
Mesaj tarihi:

octavia genc arabası olamaz zaten tipten kaybeder :)
Octavia direksionunu Böle yapmayın sakın :)

[ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 06:07 tarihinde, Aykan tarafından güncellenmiştir ]

• Yeni Oluştur...