Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Newbie Playerdan Sorular

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1- Çok az AoS oynamışlığım var. Fakat ML sürümünü filan hiç oynamadım, bilmem gereken critical olaylar nelerdir?

2- Crafter oynamayı çok sevdiğim için crafter char açmayı düşünüyorum. Serverda crafterların hangi skilleri daha zor geliyor ya da başlangıçta hangi skilleri almamı önerirsiniz?

3- Crafterlar için vereceğiniz tipler var mıdır?

Teşekkürler, saygılar...
Mesaj tarihi:
Bende hiç oynamamıştım runuo bundan önce böyle bir topic açıyım diyordum iyi oldu.

Oncelıkle ben combat karakter actım ve hiçbir şey anlamadım o yüzden craftta geçtim senin seçiminde iyi bence ben mining / bs açtım gayet zevkli ve spheredan çok farklı çok güzel itemlar var. Tavsiye ederim şuan yeni bir oyuna başlamış gibi oynuyorum ''questler'' (bod) larla güzel itemlar alabiliyorsun. Bence bs/mining aç derim.

Birde biri şu bod sisteminin tam açıklayabilirmi.

Şimdi atıyorum 10 iron helm verdım +3 bişey aldım.
Eğer 10 shadow iron helm verseydım +5 mi alıcaktım ? misal?

Birde bu aldıgım itemları daha sonra menuden kendım yapabılırmıyım. Acıkcası ınternetten baktım ama orda grafik seklınde hep ve cok karısık kısaca bırı bana BOD sıstemını acıklayabılırmı ( bs/mınerım) ve sureklı suan bs dekı bod questlerını yapıyorum. Güzel oduller veriyor.

Tesekkurler simdiden. Baska sorular geldıkce aklıma bu topıcten ıletırım..
Mesaj tarihi:
Bu arada set yapmak için mesela ''shadow set'' shadow hammermı lazım?

Birde birisi enchant sisteminin anlatabılırmı. Bir arkadaş shadow set yapma kımse almaz onları dıger ıngotlarla bırlestırırsın tarzı bırsey dedide..
Mesaj tarihi:
enchant sisteminde, runic hammerlarin probs sayisi farkli. birinden 1-3 digerinden 4-5 cikiyor gibi. malzemelerin ise temel ekledigi seyler var.

bir kilici kaplarsan dmg dagilimi degisiyor, varsa durability bonusu geliyor.

kalkani gold kaplarsan luck ekleniyor 40, ya da spined leatherla enchance edilen bir gorget de ayni 40 bonusu aliyor gibi.

runic hammerlar var, ancient hammers of smithy var skill veren falan filan. guzel sistem cozersiniz. ufak bodlari verip verip geri cevirmeyin, biriktirin buyuk boddan cikiyor ise yarayan seyler.
Mesaj tarihi:
Bod sistemi şudur, Bodda yazanları yaparsan bodun karşılığı olan hediyeyi alırsın. Basit quest sistemi buraya kadar. Ama Mesela normal ironu shadow ironla yaparsan yine aynı hediyeyi alırsın çünkü bodda ironla yap diyor.

Ama bodda shadow ironla yap ver bana bunu diyorsa o zaman shadow ironla gereken şeyi yapmak zorundasın, çünkü başka birşeyle yaparsan kabul etmez. bu yüzden hediyesi de bunn kalitesine göre değişir.

Ayrıca Bod sisteminde büyük kar etmenin yolu large bodları yapmaktır. yani 5-6 parçadan oluşan bodları tamamlamaktır. Bunun için de önce büyük bodda yazan bodları ayrı ayrı temin etmeli. sonra hepsini yapıp 5-6 parçalaı bodun içine yerleştirmelisin.

Umarım anlatabilmişimdir biraz.
Mesaj tarihi:
Bu Luck sistemi ne işe yarar?

ufak bodları verip verip geri çevirmeyin demişsini ufak bod büyük bod nedir ? Benim şuan aldıgım mınocta bır vendor var okadar oda zaten gittinmi 1 seçenek sunuyor?
Mesaj tarihi:
Bod sistemi uo'da crafterların birbirleriyle kaynaşması ile gelmiş bir sistemdir. Amaç: rare itemlere ulaşmaktır. Örneğin valorite runic hammer çıkartarak süper kalitede magical itemler yapabilirsin.

Yani senin dediğin gibi bodu tamamlayınca fame + para kazanmanın yanında yanında rare itemlerden birisini de verir.
Hangisinden ne çıkar diyorsan:
http://www.runuo.ru/docs/bods/bod_smith_rewards.html
adresine bakabilirsin.

Ayrıca bodlarda small/large söz konusudur. Senin yapmış olduğun tek item içerikli bodlara small denir. Largelar ise bu tek itemlerin birleşiminden oluşur. Yani mesela bütün platemail setin parçalarını isteyen bir bod'a large denir. Ayrıca bu largelerin özelliği itemi yapıp direk koyamamandır. Önce largede istenen itemin small bodunu bulman gerekir. Smallları tek tek tamamlayıp bu tamamlanan bodları large'ya ekleyip tamamlayabilirsin. Vendor sana istediğin bodu vermediğinden dolayı da crafterlar arasında bod alışverişi denilen olay olur :)

Shadow set yapmak için bs menüsünün sol altındaki Iron'a tıklayarak shadowu seçmen gerekir. Ayrıca shadow, bronze, gold gibi orelara geçmek için bs skillinin yeterli olması gerekir.
Enchance ise genelde luck itemlerinde kullanılan birşeydir. Mesela gold oresi eşyalara +40 luck özelliği katar.
Hangi orenin iteme ne katacağını
http://uo.stratics.com/content/skills/mining.php
Adresinde bulabilirsin.
Mesaj tarihi:
Cevaplar için saolun tek anlamadığım.. Bu bodları veren kaç vendor var ( bs / mınıng baz alıyorum ) ben mınoctan alıyorum ve o sadece 1 seçenek sunuyor. Yani Large Bod dediginizi nerden temin edebilirim? Tek aldıgım bod suan mınoc bs vendor
Mesaj tarihi:
Focus warriorun meditation skillidir denilebilinir. Stam ve mana dolum hızını arttıran bir skilldir.
Mana ve stam ne zaman azalırsa gain alırsın.
Mesaj tarihi:
Bu enchant ve benzeri blacksmith ile yapılan enterasan şeyler için başka skiller gerekiyormu blacksmithing yanına ( örnek : arms lore )

Arms lore nedir ne degildir ? Tamir yapma dısında baska ne katkısı vardır run uo sürümünde sizce craft karakterime bu skill'i kasıyımmı..

Bunun dışında dediğim gibi bs / mining karakterde olmazsa olmaz dediğiniz skill varmıdır acaba ? Ona göre kasıcağım devamını ?
Mesaj tarihi:
Tinkering güzel oluyor pickaxe, shovel falan yapıyorsun, exceptional.

uo.stratics.com arkadaşlar, süper kaynaktır soldaki menüden skillere tıklayın güzel açıklamaları var hepsinin.
Mesaj tarihi:
1) Chivilary ( dogğru yazdıysam ) nedir?
2) Provacation açıkmı?
3) Resisting Spells açıkmı?
4) Musicianship + Peacemaking ne iş yapar? ( Yaratıkların saldırmasını önlüyor sanırım, bunun yararı nedir? )

Şimdilik bu kadar.
Mesaj tarihi:
Chivalry paladin yeteneğidir büyü falan cast edersiniz (türkçesini unuttum heh)
Büyülerin hepsi satın aldığınız kitabın içindedir, onları kullanabilmek için tithing pointinizin olması lazım. Tithing pointleri ankh'a tek tıklayarak "tithe gold" diyerek ayarlayabilisiniz. 1 gold = 1 tithing point.

Provocation açık

Resisting spells açık

Peacemaking yaratıkları bir süre donduruyor böylece size hiç zarar gelmeden öldürebiliyorsunuz ya da tameliyebiliyorsunuz... Pvm için süper
Musicianship ise peacemaking provocation ve discordance için lazım, musicianshipiniz 100ün altındaysa fail olma riski artıyor

Bodları her vakit geldiğinde alıp biriktir başkasıyla takas yapabilirsin ya da large bod çıktığında birleştrebilirsin

Şu an sadece tailoring ve blacksmithing diye biliyorum

Carpentry ve bowcraft için gelse güzel olur bence
Taş yontma skili için de gelsin :P

@Quel bütün skiller açık diye biliyorum

[ Mesaj 23 Haziran 2007, Cumartesi - 13:07 tarihinde, Hergonan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Bütün skillerinizin toplamı 700 olunca bütün skillerin okunu yukarı kaldırın. Bi tane kingdling alın başlayın kasmaya :)
Normalden daha hızlı stat artışı olması lazımdı yanılmıyorsam.
  • Yeni Oluştur...