Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik olayı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
inf haklı, niye millet kafasına göre birşeyler uydurmuş bilemiyorum.

bitirdiğiniz eğitimin dengi eğitim bitirerek askerlik tecil ettiremezsiniz. yüksekokuldan sonra anca lisans eğitimiyle, lisanstan sonra yükseklisans ile, yükseklisanstan sonra da akademisyenlikle tecil ettirebilirsiniz.

ki ona buna ya da bana inanıp da "hee askerlik işi tamam bizim" demeyin. açın internetten, genel kurmayın sitesinde ilgili linklerin olması lazım. tüzüğü, yönetmeliği, neyse okuyun. çünkü askerlik şubesine gidince "ya bana müm alttançizgi çembır öyle dediydi" derseniz bir yerleriyle gülerler.
Mesaj tarihi:
Lan manyakmısınız bir askerlik için bitmek üzere olan üniversite bırakılır mı. Eninde sonunda gitmeyecekmisin askere... Üniversiteni bitirdikten 5-6 ay sonra askerlik şubesine git. Bu yaklaşık Ocak ayı filan eder. Sana en erken 1 yıl sonrasını veriyorlar. Bu arada ÖSS'ye yine girer istediğin bölümü kazanır ve askerlikten dolayı dondurursun. Askere 6 ay gider döner ertesi sene de yeni bölümüne zaten verdiğin dersleri düşürerek 2. sınıf civarı bir yerlerden başlarsın.
Mesaj tarihi:
abicim öle deil
ben güzel sanatlar istiyorum ve hazırlanmam lazım
ama önemli olan hazırlanma sürecine ara vermemem lazım
yani çizim çalışıcam ve ara verirsen başa dönmüş oluyosun. araya askerlik girmesinde problem o yani.
Mesaj tarihi:
ama şimdi düşündümde senin dediğin mantıklı, sen çalış gir diyosun sonra dondur. askerliği bitirince fakülteye başlarsın..iyi fikir gibi.

sorun şu ki ben seneye bitirmemle sınava girmem arasında 1 sene olcak o bir sene askere almamaları lazım beni. sınava giriyim kazanayım (inş) sonrası önemli deil. yani olay ara vermeden çalışıp sınava girmekte.
Mesaj tarihi:
Ben kompozisyon/sound tech karışımı bir müzik bölümündeyim. Saydırabileceğin zorunlu dersler var yine. Mesela inklap tarihini Tc sınırları içindeki her üniversite vermek zorunda. Hatta öyleki,o dersi 3 sene üst üste veremezsen hakkında soruşturma açılıyor devlet tarafından. Ama okulun eğitim dili saydırma konusunda çok etkili bir faktör. Ana dilde eğitim veren bir okuldan,İngilizce eğitim veren bir okula geçtiğinde bazı derslerin sayılmayabiliyor.

Güzel sanatlarla ilgili de yüksek lisans programları var. Sonuçta yetenek sınavıyla girilen şeyler. Gidip öss gibi gereksiz birşey ile uğraşacağına,mesleğin olarak seçtiğin alanın sınavları için kasarsın. Boğaziçi işletme,hukuk vs. bitirip üzerine kompozisyon okuyan okadar çok akademisyen tanıyorumki...

Böyle ciddi kararlar vermeden önce çok iyi araştırmak lazım. Kulaktan dolma bilgilerle olacak işler değil bunlar. Söz konusu olan şey 5 aylık askerlik değil, bundan sonraki belkide 50 senelik hayatın.
Mesaj tarihi:
@Durotan:
ekime kadar tecilliysen ve bir üniversite kazanamazsan, o aralar eline bir kağıt geçer. Kağıt geldiğinde hemen gaza gelip askerlik şubesine gitme. Ocak ayına kadar bekle. O aralar tekrar öss başvurunu yap. Şubeye Ocak 2008'de gittiğin için, 2008 sonuna karar alırlar. Gittiğinde muayeneni falan yaparlar askere gidecekmişsin gibi. Sonra haziranda öss'yi mutlaka kazan :) Yoksa askersin..

Yada barajı geçtiysen, bu sene açık öğretim 4 senelik bir fakülte(!) yaz. Ozaman yine tecil ederler. Ama bunu yaparsan bir sonraki sene öss'de cezalı sayılırsın,okuldan aldığın ek puanın gelmez.Nerdeyse 2 sene heba olur.
Mesaj tarihi:
said:
Ben kompozisyon/sound tech karışımı bir müzik bölümündeyim. Saydırabileceğin zorunlu dersler var yine. Mesela inklap tarihini Tc sınırları içindeki her üniversite vermek zorunda. Hatta öyleki,o dersi 3 sene üst üste veremezsen hakkında soruşturma açılıyor devlet tarafından. Ama okulun eğitim dili saydırma konusunda çok etkili bir faktör. Ana dilde eğitim veren bir okuldan,İngilizce eğitim veren bir okula geçtiğinde bazı derslerin sayılmayabiliyor.

Güzel sanatlarla ilgili de yüksek lisans programları var. Sonuçta yetenek sınavıyla girilen şeyler. Gidip öss gibi gereksiz birşey ile uğraşacağına,mesleğin olarak seçtiğin alanın sınavları için kasarsın. Boğaziçi işletme,hukuk vs. bitirip üzerine kompozisyon okuyan okadar çok akademisyen tanıyorumki...

Böyle ciddi kararlar vermeden önce çok iyi araştırmak lazım. Kulaktan dolma bilgilerle olacak işler değil bunlar. Söz konusu olan şey 5 aylık askerlik değil, bundan sonraki belkide 50 senelik hayatın.

dediğini tam anlamadım. yani ben iktisat ta okuyorum orayı bitirip gsf ye girmek istiyorum. ikisinin kaç tane ortak dersi olabilir ki? hadi inklap tarihi ni saydırdık ama başka ortak bi ders olacağını sanmıyorum..ya da gsf nin yüksek lisans ınımı zorla diyosun ne diyosun anlamadım ?
Mesaj tarihi:
Tecil hakkın üniversite tecil ettiriyorsa sizin adınıza(normal olarak yaşın geçtiyse), tecil hakkında düşülüyor arkadaşım, bitirdikten sonra 1 yıl içersinde kağıdın gelir eğer tecil hakkın kalmadıysa.

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 13:40 tarihinde, Nomak tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...