Zopik Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Selam, Hiç c# bilmeyen biri olaraktan biraz yardıma ihtiyacım var. Sağlam bir referans sitesi/listesi verseniz de olur aslında. MSDN'i henüz indirebilmiş değilim ve sitesini de pek anlamadım doğrusu. Google ile haşır neşir olup da bulamadığım bir kaç basit şeyi bu konu altında sormak istiyorum. #1 : Bir metni belli bir karaktere ya da karakter katarına göre nasıl parçalayabilirim ? PHP'de ki explode benzeri birşey arıyorum kısaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 csharpnedir.com string.Split() fonksiyonu vardır bu arada. herhangi bir ide kullanıyor musun? onda parametreleri ve dönüş tipini de görürsün kullanman rahat olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Visual C# Express kullanıyorum IDE olarak ve oldukça da rahatım. Epeyce baktım fakat gözümden kaçmış sanırım. Teşekkür ederim : ) [ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 21:30 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 bi dakka benim kafam karıştı csharp dedikleri şey c# mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Tekrar selam, İnternetteki örneklere de bakarak şu bir kaç satırı yazdım ama yine de tip dönüşüm hatası alıyorum sürekli. ... string fileContent = tr.ReadToEnd(); char[] delimiter = new char[] { "n" }; foreach(string line in fileContent.Split(delimiter)) MessageBox.Show(line); yanlışım nerede acep ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 düzeltme: tek tırnak değil, çift tırnak olacakmış. ayrıca split string kabul etmezmiş. :P [ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 22:47 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 regex kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Bu kadar basit birşey için düzenli ifadeleri kullanmak kulağını tersten tutmaktan farkı yok bana göre. Ha çok aşinasınızdır, çatır çatır yazıyorsunuzdur o başka ama ilk mesajda da yazdığım gibi ben değilim. Düzenli ifadeleri az çok biliyorum, c# bilmiyorum. Neyse; Sadece webBrowser bileşeni için javasript'i disable etmenin yolu var mı acep ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Sanıyorum ki webBrowser component'i için böyle birşey mümkün değil. Sorunu az çok hallettim sayılır, iki fonksiyon yazıp sırayla çalıştırıyorum fakat fonksiyonlar çalışırken aynı sırayı takip etmiyor. Aralarına sleep ekledim fakat birşey farketmedi. Sleep süresi kadar bekleyip ikisi yine aynı anda çalıştı. Nasıl aşabilirim bu sorunu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 nası yani anlamadım ben? tüm kodu görsek? sonuçta kod yukarıdan aşağıya işler, dediğin gibi bir şey olması için birden fazla thread falan lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 ki bilgisayarda aynı an diye birşey yoktur =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Thread.Sleep() zaten. yani thread kullanıyor ^^ eğer iki metodun da tek bir field'ı vs. kullanıyorsa, lock kullanabilirsin. böylece önce birisi lock'lanmış memory üzerinde işini bitirir, sonra diğeri başlar.. bkz: synchronized threads Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 thread kullandığını sanmıyorum. bence tek bir threadde yaptığı iki işin arasına sleep koyuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 said: ... private void setElement(string elementName, string elementProperty, string elementValue) { hElements = webBrowser1.Document.All.GetElementsByName(elementName); hElement = hElements[0]; hElement.Focus(); hElement.SetAttribute(elementProperty, elementValue); hElement.RemoveFocus(); } private void formSubmit(string elementName, string elementEvent) { hElements = webBrowser1.Document.All.GetElementsByName(elementName); hElement = hElements[0]; hElement.Focus(); hElement.InvokeMember(elementEvent); } ... setElement("postcode","value",rand.Next(10000,99999).ToString()); formSubmit("next", "click"); Kodlarım şu şekildeydi. iki fonksiyon arasında Thread.Sleep ekledim ama ilk fonksiyon çalışıp, sleep yapıp sonra ikincisi çalışmadı. O süre kadar bekleyip ikisi eş zamanlı çalıştı. Sorun da şuydu; setElement içindeki hElement.Focus ve hElement.RemoveFocus gerçekleşmeden formSubmit olayı gerçekleşiyor. Bu yüzden de javascript ile yaratılmış kontrollerden hata mesajları alıyordum. Sonrasında bir timer yerleştirip formSubmit'i 1 saniye sonra çalıştırdım her sayfa için (4 aşamalı bir form dolduruyorum program ile) sorun çözüldü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar