Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

c# ile ilgili alakalı bir kaç soru.

Zopik

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Hiç c# bilmeyen biri olaraktan biraz yardıma ihtiyacım var. Sağlam bir referans sitesi/listesi verseniz de olur aslında. MSDN'i henüz indirebilmiş değilim ve sitesini de pek anlamadım doğrusu.

Google ile haşır neşir olup da bulamadığım bir kaç basit şeyi bu konu altında sormak istiyorum.

#1 : Bir metni belli bir karaktere ya da karakter katarına göre nasıl parçalayabilirim ? PHP'de ki explode benzeri birşey arıyorum kısaca.
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar selam,

İnternetteki örneklere de bakarak şu bir kaç satırı yazdım ama yine de tip dönüşüm hatası alıyorum sürekli.

...
string fileContent = tr.ReadToEnd();
char[] delimiter = new char[] { "n" };
foreach(string line in fileContent.Split(delimiter))
MessageBox.Show(line);

yanlışım nerede acep ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar basit birşey için düzenli ifadeleri kullanmak kulağını tersten tutmaktan farkı yok bana göre.

Ha çok aşinasınızdır, çatır çatır yazıyorsunuzdur o başka ama ilk mesajda da yazdığım gibi ben değilim. Düzenli ifadeleri az çok biliyorum, c# bilmiyorum.

Neyse;
Sadece webBrowser bileşeni için javasript'i disable etmenin yolu var mı acep ?
Sosyal ağlarda paylaş

Sanıyorum ki webBrowser component'i için böyle birşey mümkün değil.

Sorunu az çok hallettim sayılır, iki fonksiyon yazıp sırayla çalıştırıyorum fakat fonksiyonlar çalışırken aynı sırayı takip etmiyor. Aralarına sleep ekledim fakat birşey farketmedi. Sleep süresi kadar bekleyip ikisi yine aynı anda çalıştı.

Nasıl aşabilirim bu sorunu ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
...
private void setElement(string elementName, string elementProperty, string elementValue)
{
hElements = webBrowser1.Document.All.GetElementsByName(elementName);
hElement = hElements[0];
hElement.Focus();
hElement.SetAttribute(elementProperty, elementValue);
hElement.RemoveFocus();
}

private void formSubmit(string elementName, string elementEvent)
{
hElements = webBrowser1.Document.All.GetElementsByName(elementName);
hElement = hElements[0];
hElement.Focus();
hElement.InvokeMember(elementEvent);
}
...
setElement("postcode","value",rand.Next(10000,99999).ToString());
formSubmit("next", "click");

Kodlarım şu şekildeydi.

iki fonksiyon arasında

Thread.Sleep ekledim ama ilk fonksiyon çalışıp, sleep yapıp sonra ikincisi çalışmadı. O süre kadar bekleyip ikisi eş zamanlı çalıştı. Sorun da şuydu;

setElement içindeki hElement.Focus ve hElement.RemoveFocus gerçekleşmeden formSubmit olayı gerçekleşiyor. Bu yüzden de javascript ile yaratılmış kontrollerden hata mesajları alıyordum.

Sonrasında bir timer yerleştirip formSubmit'i 1 saniye sonra çalıştırdım her sayfa için (4 aşamalı bir form dolduruyorum program ile) sorun çözüldü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...