Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

web design


delimanyakcapkin

Öne çıkan mesajlar

profesyönel olarak derken ne demek istiyorsun, ona bağlı

işin içine para giriyorsa her şekilde yapılan iş profesyöneldir. eğer demek istediğin "çok süfer bir site yaptırmak istiyoruz" ise bin dolar başlangıç için iyi bir fiyat.

tabi bu senin beklentilerinle alakalı. neostream gibi karakter tasarımı içeren bir site istiyorsan onbin dolarları gözden çıkarman lazım.

yok en fazla 3-5 fotoğraf çekimi içerecekse 700-800 dolara filan halledilir sanıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

$1000'dan asagiya site yapilmaz.
Her sey flash derken kasiniz ne? Yani tasarimi falan elinizde var mi sitenin yoksa siz ne olursa olsun ille de flash mi olsun diyosunuz ya da ne biliyim icine flash koyabilecek bi sirketle calisacaksiniz buna mi deger biciyosunuz... Daha fazla bilgi gerek.

Freelancer birisine elinizde olan tasarimi animasyon haline getirmesi icin para verecekseniz, isin kalitesine bakar... Eger site iki menuden ibaretse $500 verirsin. Yok animasyon kismi agirlikliysa, adam oturup cizecekse fiyat yukari cikar. Ancak siteyi bastan asagi adama tasarlatacaksaniz yukarida dedigim gibi $1000'dan baslar, gittikce yukari cikar. Ayrica her tarafi flash olacak diye bi kisitlama getirdiginiz icin ayrica fiyat artar cunku siteyi gerekli gereksiz flash'la yapmak gereksiz ugras kapsamindan fiyati yukari ceker.

Ayrica isi ayrintilariyla ozel mesajdan belirtirseniz belki ben yardimci olabilirim ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

300-600 dolarak millete template dayıyanlar kazık değilde,belirtilen Profesyonel Bir full flash site için 1000 usd mi kazık oluyor. + kimkimi kazıklamak için fiyat veriyor.

+ işin içine para girince jomla vs bir site yapılsada profesyonel mi sayılacak.

[ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 10:57 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
işin içine para girince jomla vs bir site yapılsada profesyonel mi sayılacak.

ben bu lafa takıldım. yanlış anlama, kötü bir niyetle değil ama insanlar genelde böyle bakıyor, yanlış buluyorum bu bakış açısını.

joomla free bir cms'dir. aynı ms wss vs.. gibi.. şimdi ms wss'i bedava alıp da üzerinde geliştirme yaparak paralı satan bir sürü firma var yurtdışında.. joomla ile neden olmasın? adam alıp joomla'yı default kurmak zorunda değil ki.. kendi template'ini yapar, modüller ekler vs. ve ihtiyaca göre düzenleyip satabilir.

ayrıca 1000$ altına web sitesi de yapılır elbet, hem de gayet profesyonel ve güzel olabilir ama fiyatına etki edecek bir sürü etken var sonuçta. öyle pat diye söyleyemez ki kimse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ayrıca, milletin template kurarak kazık atıyor olması, senin başka bir yolla kazık atmanı haklı kılmaz ki.


Yanılmıyorsam benim kazık atabilmem için kedi adıma teklif vermem gerekli.

Acaba hangi postumda işi 1000 dolar karşılığında yapacağım anlamı çıkıyor.

+ olarak konu hafif düşünce farklıları tartışmasına dönüyor.
Konuyu başlatan arkadaşa faydası olmayacak

[ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 13:46 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu brief'e zaten quote veren tasarımcı(buna da designer yazsaydım ne süper olurdu)... bir dakika baştan başlıyorum...

bu özete paha biçen tasarımcı ya amatördür, ya da daha önce iş yapmamıştır.

"$1000'a çıkar ya full flash site" demek... bir t-shirt'ın bütün boylarının ve renklerinin farklı fiyat aralıklarına sahip olması gibidir.

tasarımcının esas görevlerinden birisi bir işin ne kadar süreceğini, ne kadar zaman alacağını hesaplayıp, sitenin gereklerine göre paha biçmektir. site template gerektiriyorsa template, joomla ya da herhangi bir content management system gerektiriyorsa, php/rails veya başka bir teknoloji gerektiriyorsa normal çalışma şartları çerçevesinde ona göre fiyat biçilmesi gerekir.

burada hata iki taraflı, gelen içerik özetinde de çok eksik var, verilen fiyat kotasında da.

full action bir film çekeceğiz ne kadar tutar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zifir.net yada yunuses.com bunlar ile iletişim kur :)

ikiside arkadaşım serbest calışırlar asla hazır birşey kullanmazlar, zaten calışmalarını web sitelerinden yayımlıyorlar oradan bakabilirsin neler yaptıklarına

[ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 14:15 tarihinde, 4Ever tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

$100'a template alip, bir haftada harcayacagim emege $200 deger bicip, $300'a sana site cikaririm. Bu mudur yani olay?

Insanlarin "duzgun" veya "profesyonel"den kasti bana gore ozgun tasarimi olan, uzerinde ugrasilmis, mumkun oldugu kadar cabuk teslim edilmis, ki bu hali hazirda olan siteler icin genelde yeni tasarimi 1 ay, yeni bir site icin de 2 haftada test'e gecmesi gibi bir gorusu vardir (dogru yanlis bu tartisilir), vs. vs. bircok kriter var. Bunlari goz onune aldigimda, ben site yaptirmak istesem $1000'den asagiya yapan olacagini sanmiyorum.

Soyle anlatayim, benim anlasmali oldugum sirkete php kod uretiyorum ve proje basina min $500'den anlasmaliyim. HTML disindaki her seyi eklenti olarak dusunecek olursak, flash tasarimci isin flash kismini min $500'e yapacak olsa bu sitenin tasarimini yapan, diger islerini yapan adam zaten uzerine kendi karini ekleyecek. Min $500 kazanmiyosa araci zaten bu ise girmez; kisacasi $1000'den asagi o is cikmasi zor. Ha full flash deniyor bi de... Bu min $500 emin olun cok daha yukari cikar... Zaman uzar... vs. vs. Normalde bi alisveris sitesini test vs. her seyiyle halletmek, seri calisan biri icin 6 ay alir. Sahsen baslangic olarak $1000, sonraki her ay icin de $500 diyorum ben bu projelerde. Hadi flash'la yapilacak is buyuk boyutlu projeyse, film cekimi vs. vs. emin olun ki onun fiyati da bu noktaya gelir.

En az $1000 kafadan sallama bi rakamdir; ancak muhtemeldir, alakasiz sallama degildir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya arkadaşlar konuyla alakasız ama bir sorum olacak.
Yıllardır flash ile uğraşırım animasyonlar yaptım,web siteleri tasarladım falan filan.
Ben bu işten nasıl para kazanabilirim? Bu iş nasıl yürüyor? Web sitesi yapmak istiyorum diyelim birine;müşteriyi nereden buluyorum? Para alışverişi nasıl yapılıyor? Adama siteyi gösterdiğime siteyi alıp para vermeyeceği ne malum?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sen birebir musteri bulmuyosun. Freelance olarak TR'de herhangi bir sekilde korunma hakkin yok. Sozlesme imzalatsan bile davasi aylarca suruyor, hic bir isine yaramiyor nerdeyse.

En kolay yolu, freelancer arayan firmalarla gorusmek. Kariyet.net olsun baska kaynaklar olsun, flash tasarimci arayan bircok firma vardir. Bunlarla iletisime gecip proje basina para alirsin.

Yok firma para vermezse dersen, bi noktada guvenmen lazim. Parayi almadan dosyalari yollamazsin. gosterirkende image'larin uzerine watermark koyarsin. Tabi tasarimi almaz mi adam... Olabilir tabi ama gozden cikaracaksin o kismini. Ayrica tasarim sirketinin boyle bir sey yapmasi senin onlarin musterileriyle iletisime gecmen gerek ki onlar is alamazlar boyle bi durumda... Kisacasi tasarim firmasi biraz zor kaziklar. Diger sirketlerin kaziklamamasi icin de, sen tasarim firmasinda calis, onlar sana is versin...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...