Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW Clone Syndrome

TambourineMan

Öne çıkan mesajlar

said:
wowun çok tutmasında 2 önemli sebep var..

1- ucuz internet furyası genişledikten sonra çıkan ilk büyük oyun olması
2- özenti ve "aaa bak bende hübele kılınç var , sen de var mııııı" diye , geçmişin taso biriktiricilerinin oynayabileceği bi ortam sunması

bu dediklerin eğer wow'u 8 milyon kişinin hepsi Türkiye'den oynasaydı doğru olabilirdi.

Kol olayında şöyle düşünün Pepsi, Coca-Cola'nın kopyası değil midir? ama kıyaslarken 2sini ayrı ayrı kıyaslarsın. Yani Cocacolayı bundan dolayı seviyorum, pepsi'yi bundna dolayı gibi farklı özellikleri ile kıyaslarsın. Birde ortada Kristal kola gibi vasat örneklerde var. bunuda aynı görüyorum ben. Ortaya yeni birşey çıkarsa yeni bir ürünle çıkacak olan firmalar eskisinden esinlenebilirler ama ona benzer farklı bir tad sunmaları gerekir. Bir kısım oyun bunu yaparken bir kısım yapamıyor vasat örnekler çıkıyor. Eh şimdi elimizde de tanınmış ve tutmuş bir ürün varken haliyle herkes yeni çıkanları onunla kıyaslıyor.

WoW mmorpg piyasasında çıtayı yukarı çıkardı bu saatten sonra piyasaya çıkacak olan oyunlar bu kıyaslamaya maruz kalacaklar ve ona göre birşey çıkarmaları lazım.

Blizzard kısmında ise şirketin para kazanması lazım. Adamlar projeler için ödenek bile belirlemeden en iyisini çıkarabilmek için harcama yapıp duruyorlar ve piyadaki en yüksek maaşları veriyorlar. Ticaret mantığıyla bakın olaya. Birisinin elinde çok güzel bir fikir vardır ama yapmaya kalkarsa bütçe yetersizliğinden eline yüzüne bulkaştıracak ve fikir heba olacak. Onlarında elinde para var gidiyorlar fikri satın alıyorlar sonra onu en iyi şekilde işlemeye çalışıyorlar 2 tarafta kazanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...