elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 He bi de, Sabancı hepinizden büyük dağılın. Boğaziçi olsun bizim olsun diye oraya girenler de konuşmasın plx
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 elaidi said: He bi de, Sabancı hepinizden büyük dağılın. Boğaziçi olsun bizim olsun diye oraya girenler de konuşmasın plx =_= bi de mali var,
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 türkiyede 3 bilemedin 4 tane üniversite var gerisi yalan dolan. hocayı kafala okul bitir, hocayla takış okul bitmesin, 1 gün çalış sınav geç falan. otobüste çalıştım geçtim , kopya çektim falan, hala lise muhabbetleri, universite denilemez bile artık bazılarına. devletide özelide aynı.
Aegean Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Vodan said: Biraz sıktım dişimi ama tümünü okuyamadım. Genel olarak insanların çok yanlış fikirlerde olduğunu gördüm. Bir kere İTÜ, ODTÜ gibi üniversiteleri bir kenara koymalıyız. Bunların "kötü" olduğunu iddia eden varsa burada komik duruma düşer. Vakıf üniversitelerine bakacak olursak Koç ve Sabancı'nın iyi olduğu gerçeğini kabullenelim. Şimdi sıra yorum yapmaya gelmiş diyebiliriz. Ben bir vakıf üniversitesinde Elektronik mühendisliği okuyorum. Çok parlak bir öğrenci olduğum söylenemez kabul ederim. Yazın Siemens'te beraber stajımı yaptığım ÖSS'de ~650.lik civarı bir derece almış, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi arkadaşa bildiklerimi anlatırken yüz ifadesini görmenizi isterdim. Staj yaptığım departmandaki mühendislerin gönüllü danışmanlığı sırasında onların da mezun olduklarında gerçekten hiçbirşey bilmediklerin itiraf ettiklerinde kendi yüz ifademi de görmek isterdim. O zaman anladım ki bir üniversite ne kadar iyi olursa olsun verdiği eğitimle değil vizyonla değerlendirilmelidir. Ben Koç, Sabancı gibi üniversitelerin "okumaya niyetli" öğrencilere çok iyi bir vizyon verdiğini ve oturup bir departmanda AR-GE üzerine çalışacak mühendisler yerine birşeyler tasarlayacak, tasarlarken ortaya yeni birşeyler koyabilecek ve hayatta başarılı olma olasılığı daha yüksek bireyler yetiştirdiklerini yakınen biliyorum. Bugünün eğitim anlayışında ben laboratuvara değil makaleye bakarım devlet-vakıf üniversitesi kıyası yaparken demeyide hiç doğru bulmuyorum. Bilimsel makaleler bir öğretim üyesinin kalitesini belirlemek için tabiki önemlidir ancak devlet üniversitelerinde ders veren aynı hocaların eş zamanlı olarak vakıf üniversitelerinde de ders verebildiklerini gözardı etmemek gerekir. İlk mesajın anafikrine bir nebze katılıyorum, bir nebze katılmıyorum. Ancak tahmin ediyorum ki zaten üst seviye devlet üniversiteleri dışında kalanlardan bahsetmek istemiş. İşte buna katılırım. Afyon kocatepe üniversitesinde maden mühendislerinin yazılım dersine falan geldiğini duymuştum... Öte yandan ben okuduğum üniversitede çalışmayan osiloskop görmedim. bu kadar güzel izah edilemezdi sanırım.
byzasz Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 makale sayısına bakarsan ünilerin sıralaması acayip değişir, hiç ummadığın üniversiteler öne çıkar. aksine yeni yapılanan bir üniversite yüksek makale sayısına sahip çıkar ve eğitimi kadrosundan dolayı kaliteli gibi gözükür, bu yanlış demek istemiyorum ama çok yetersiz bir kıyas .. üni deki makale sayısı çok fazla ise muhtemelen üni de doktora yapan yada yr.doç sayısı doç sayısı fazladır, prof ünvanı için ( wow da kasmak gibi) bir sürü makale yazıyorlardır. yazılan makaleye değil yazılmış makaleye yapılan atıflara bakmak lazım bunun değerlendirmesini yaparken.. enistein de toplam 4-5 tane makale yazmıştır ama makalelerine belki milyon tane atıf ta bulunulmuş.. türkiyedeki en iyi en başarılı üni, odtü sonra itü sonra bilkent sonrası tartışılır işte ama koç değil mesela yeditepe değil mesela.. devlet ünileri kaynak olarak devlet destekli oldukları için ve yıllardır var oldukları için özel ünilerden ( bir kaçı hariç) çok daha iyidir, vasat bir devlet ünisi bile iyidir.. kii ege hacettepe çukurova yıldız dokuz eylül falan da sağlam üni ler..
Pyro Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Sly-One said: mesela makinada itüyle odtü kapışıyor diğerleri arkadan takip asdf Hakket öyle =/ Bizim 9 Eylül'ün hocaları lafta Türkiye'nin 3. en iyi mak müh.liği eğitimi bizde diyorda pek inandırıcı gelmiyor bana okuyan biri olarak. Her üniversitede her hoca diyordur bu tarz şeyler. elaidi said: Boğaziçi olsun bizim olsun diye oraya girenler de konuşmasın plx O evreden geçmiş biri olarak iyiki öyle bir mallık yapmamışım diyorum.
Syn Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 robert'te abd'ye okumaya gitmeyenlerin çoğu boğaziçi'ne gidiyor, fransız okullarından mezun olan birisinin iç sınavı geçtikten sonra ilk 25000e girmesi galatasaray üni. girmesine yetiyor, zengin p.çleri hep özel üniversite de okuyor zaten, bir nevi karantina buraları. her okulun kendine göre iyi/kötü yanı vardır arkadaşlar yapmayın, öss'de ben de süper bir puan yapamadım ama istanbul'da devlet üniversitelerinin ing. olmayan çoğu bölümüne rahatlıkla giriyordum, ayrıca yeditepe/bilgi gibi üniversitelerin burslu bölümlerine de girebiliyordum. burda koç'u seçmemdeki sebep iibf'nin sağlam olduğunu öğrenmiş olmam, bunda etkili olan taraf staj bağlantıları ve sağladığı olanaklar, vs. öyle aşırı zengin olan aile zaten çocuğunu yurtdışına vs. gönderiyor, çocuklarını "zorla" okutmak isteyenler türkiye'de ki özel üniversitelere gönderiyorlar, motive, zart, zurt. diye de altlarına bmw'yi çekiyorlar.because they can yani, kimseyi maddi durumunun niteliğiyle kıyaslayamazsınız, ailesi vergi rekortmeni olup okula servisle gidip gelen öğrenci de var, banka kredisiyle alınan spor arabasıyla okulda "artistlik" yapan da var, olay öğrenci de biter en nihayetinde, kendi bilir. türkiye'de şu anki durumda elbette ki üniversite eğitimi parasız olmalı, ha paralı olacağı zaman ne zaman gelir, lise mezunu adamın adam gibi yaşayacağı hayat standartları oluşursa yüksek öğrenim bir zorunluluktan ziyade tercih olur. ya da bazı avrupa üniversiteleri gibi yılda 500€ gibi fiyatlarla okursunuz.(avusturya vs.) türkiye'de ise eğitimden ziyade "marka" olayı, eğitim niteliğinin önüne geçmiş durumda.çukurova üniversitesi gerçekten de eğitim bakımından boğaziçi üniversitesinden daha fazla şey katabilir kişiye fakat bir şirketin mülakatında boğaziçi'nin arkasına düşmekten fazlasını yapamaz. şu özel üniversiteleri küçümsemekte ayrı bir durum zaten anlamadım. madem türkiye'de bu kadar iyi devlet üniversitesi vardı, neden danone'nin dünya çapındaki yarışmasında dünya ikincisi, türkiye birincisi koç üniversitesi'nin takımı oldu ya da uluslarası bir sanal hukuk yarışmasında neden yine galatasaray üni ya da ist. üniversitesi değilde koç üniversitesi'nin takımı türkiye birincisi olup yine türkiye'yi temsil ediyor? öss'de derece yapanların özel üniversitelerin burslu bölümlerini seçmelerinde bir sebep var demek ki. gelelim paralı diploma olayına, koç, sabancı, bilkent gibi vakıf üniversitelerinin böyle birşey yapmaları bence devlet üniversitelerinin yapmalarından daha düşük, zaten adamlar istemedikleri kadar parayı burssuz öğrencilerden alıyorlar neden gidipte böyle birşeye ihtiyaç duysunlar?
Öne çıkan mesajlar