Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

direksiyon simidi ve araba üzerine birazcık

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şimdi ayrı ayrı konu açmak istemediğimden böyle hepsini bir arada toparlayıp yazmaya çalışacağım o yüzden her türlü anlatım bozukluğu ve yazım hatası için şimdiden özür diliyorum. hm neyse şimdi arabayı eylülde aldık ama sanki bana arabanın direksiyon simidi eriyormuş gibi geliyor ben mi manyağım çözemedim çok fazla aşırı sıcak altında durursa direksiyonda böyle birşey olabilir mi ? buna çözüm olarak direksiyon kılıfı veya ön cama takılan güneşliklerden önerir misiniz ?

ek olarak: terleme konusunda sıkıntı yaşayan biriyim araba kullanırken hele ki yazları ellerim bazen felaket derecede terliyor bu yüzden bile direksiyon kılıfı almayı düşünüyorum aslında havlu gibi olanlarını bulursam ama onlar da tam taksi işi oluyor ne yapalım :/

onun dışında ilk kez şehir dışında seyahat ettim arabamla biraz garip bir duygu idi ankara-bandırma arası uzun sürüyor genelde ben de basmaya tırstığım için evet tırsıyorum arkadaş ben polislerden feci korkuyorum çünkü benim yaşadıklarımı yaşasanız siz de korkarsınız böyle konularda dünyanın en şanssız adamıyım diyebilirim heh yolda az kalsın kaza yapıyordum öndeki kamyondan bir parça birşey düştü allahtan yumuşak birşeydi tam anlamayadım sünger gibi bişey sağ ön tamponla çarpıp savuşturdum nasıl bir ülke de yaşıyoruz ya :)

ve tek kişi yolculuk bayıyor lan.

[ Mesaj 12 Haziran 2007, Salı - 22:02 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
tek bi soru var sanirim postunda (:

direksiyonun eriyo gibi olmasi, altindan yesil bi hede cikmasi elinin terlemesinden kaynaklaniyo malesef. surekli baska yerlerden tutmaya calisabilirsin, parmak uclarinla kontrol etmeye calisabilirsin veya en guzeli bi tedavisi vardi o isin.
Mesaj tarihi:
Direksiyon deri mi?
Değilse deri kaplatabilirsin. Direksiyon biraz inceyse daha çok terler elin. Direksiyon erimez heralde güneşte biraz cıvımış hissi verebilir belki ama erimez yahu.
Mesaj tarihi:
yok bende hastalık seviyesinde var o durum direksiyon deri evet ayrıca çok kalın değil ince gibi, valla bir çok şey yazıyordum da sonradan editledim nabıorum lan ben dedim kendi kendime :p
Mesaj tarihi:
ahaha çözüme gel :) direksiyon poli-bilmemne maddelerinden ise, -deri gibi de görünebilir ama değildir, gerçek deriyse ayrı- kalitesiz malzeme kullanımı sayesinde aşınabiliyo. Bu dediğim kalitesizlik genelde fransız arabalarında oluyo. bi de Fiatta olabilir. en azından eskilerinde...
Mesaj tarihi:
evet aşınıyor arabanın direksiyonu. klima aç terlemez elin :P.ben normal seyir hızında sürerken elimi dizime koyarım parmaklarımla kullanırım terlemesin diye.
polislerden korkacaksın.geçen dönülmesi yasak yerden döndüm(herzaman döndüğüm yer).bi baktım polis varmış baktı baktı bana doğru yürümeye başladı. s.çtım dedim içimden germemiş gibi yapıp yoluma devam ettim.inş plaka neyin almamıştır...
Mesaj tarihi:
Selam,

Direksiyonun anladığım kadarıyla poliüretandan yapılmış. Özellikle yumuşak bir his vermesi açısından yumuşak PU kullanılıyor direksiyonlarda. Bu malzeme yoğun güneş ışığı altında normalden daha yumuşak bir hal alabilir. Sonuçta sünger dokulu bir malzeme. Sen de aynı kuvvetle direksiyonu kavradığında, normalden daha fazla süneceği için sende erimiş havası yarattığını düşünüyorum.

PU malzemenin üstüne deri kaplatılmaz. Deri kaplanacak direksiyon demirinin üstünde ince bir astar tabakası vardır. Eğer PU üstüne deri kaplatırsan alttaki malzeme çok yumuşak olacağından deri mil üstünde çalışma, yani dönmeye ve ilerlemeye, çalışacaktır ve karşına buruşuk bir direksiyon kaplaması çıkacaktır. Direksiyon kaplamasında esas olan derinin gerilmiş görünmesidir.

Benim de elim normalden fazla terler ama çok büyük sorun olacak kadar değil. Direksiyonu değişik noktalardan tutarım veya klimayı açıp havalandırma kanallarınmı soldan ve sağdam ellerime doğru yönlendiririm. Zaten klima havadaki fazla nemi aldığı için 2-3 saniyelik bir avucu direksiyondan ayırma ile elinin içi kurur. Eğper istersen kapı içine küçük bir havlu koy, araç kullanırken bunu dizine alırsın ve terleyen elini istediğin an kurulayabilirsin (TF2 oynayıp maç yaparken stres neticesinde terleyen elin mouse'dan kaymasını önlemek için başvurulan yöntem).

Ter, içeriğinde yağ içerir ve bu yağ asidiktir. Derinin yapısını bozabilirsin. Hele bir de benim gibi tinerli ve mazotlu ellerle araç kullanırsan şekli şemali kaybolur :P Kullanım aşamasında dikkat etmek gerekiyor.

Saygılar.
  • Yeni Oluştur...