Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mozaik Pasta Yapımı v1.0


Gilean

Öne çıkan mesajlar

Evet bayadır tuto yapmak istiyordum ben de..bu da ilk tutom olsun sizlere..yapımı çok kısa süren ve basit olan ve aynı zamanda tadı güzel olan mozaik pastayı anlatıcam sizlere..

resim çekmek sonradan aklıma gelince malesef son kısımlarını çekebildim..

malzemeler:
300gr ülker pötibör.. bunların bir pakedi 175gr. 2 tane alın..60 adet oluyo bunlardan 50 tanesini kullanacağız.
yarım kalıp margarin
4 kaşık kakao
3 kaşık puda şekeri
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
3 tane yumurta beyazı (bunların sarılarını saklayın ertesi sabah omlet yaparsınız ehueh
1 tane yumurta sarısı




tarif:
yarım kalıp margarnimizi kısık ateşte eritiyoruz.bu işin aslı su buharında eritmektir ama onu kasamayacağımızdan bildiğin tencere tava benzeri birşeyde eritiyoruz.önemli olan kısık ateşte olması ve tamamen sıvı hale geldikten sonra daha fazla ısıtmamanız. daha sonra ateşten alıyoruz ve içinde 3 çorba kaşığı pudra şekerini, 3 çorba kaşığı(evet 4 değil 3) kakao tozunu karıştırıyoruz.zaten tamamen erimiş çikolata gibi birşeye benzicek renk olarak. ondan sonra 3 tane yumurta beyazını da katıyoruz bu karışıma. şimdi bunlar kenarda beklesin..

büyükçe bir kap alıyoruz resimdeki gibi..bu kapta 50 adet bisküviyi un ufak edicez..10 parmağımızı birden kullanıcaz en eğlenceli kısım bu=P yeteri kadar un ufak ettikten sonra bu bisküvilerin üstüne demin yaptığımız sos benzeri şeyi döküp iyicene karıştırıyoruz..baya bi karıştırın üşenmeyin=)

şimdi o sosun içinde olduğu tavayı yıkamadan bir kez daha kullanıcaz.1 bardak süt, 1 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve 1 yumurta sarısını hem karıştırıyoruz hem de biraz ısıtıyoruz ki bisküvilerin üzeri dökülünce bisküviler iyice sıvı bir hal alsın.

bu sosu da deminki bisküvilerin üzerine döküyoruz..dayanabildiğimiz kadar karıştırıyoruz=)



daha sonrası size kalmış. ama normalde bu karışımı şefaf poşet benzeri bişeyin üzerine yedirip ve bunları resimdeki gibi bir cam kabın içine koymanız iyi olur.daha sonra da buzluğa atacaksınız..tahminim 2 saate falan donar.



umarım beğenmişinizdir=)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ülker dememin sebebi ülker pötibörün 40 yıldır piyasada olması ve o tip bisküvilerin ülker olarak akılda kalmasıdır.yannış yerlere çekmeyelim=P

ben aslında farklı tarifler deniyorum..bu tarifle ilk yaptım birazdan yicem tadı nasıl olmuş söylerim.

herkes yapabilir ama..yapması max 15dk sürüyo..bi tek buzlukta katılaşmasını bekliceksin biraz=)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...