Gilean Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Evet bayadır tuto yapmak istiyordum ben de..bu da ilk tutom olsun sizlere..yapımı çok kısa süren ve basit olan ve aynı zamanda tadı güzel olan mozaik pastayı anlatıcam sizlere.. resim çekmek sonradan aklıma gelince malesef son kısımlarını çekebildim.. malzemeler: 300gr ülker pötibör.. bunların bir pakedi 175gr. 2 tane alın..60 adet oluyo bunlardan 50 tanesini kullanacağız. yarım kalıp margarin 4 kaşık kakao 3 kaşık puda şekeri 1 paket vanilya 1 su bardağı süt 3 tane yumurta beyazı (bunların sarılarını saklayın ertesi sabah omlet yaparsınız ehueh 1 tane yumurta sarısı tarif: yarım kalıp margarnimizi kısık ateşte eritiyoruz.bu işin aslı su buharında eritmektir ama onu kasamayacağımızdan bildiğin tencere tava benzeri birşeyde eritiyoruz.önemli olan kısık ateşte olması ve tamamen sıvı hale geldikten sonra daha fazla ısıtmamanız. daha sonra ateşten alıyoruz ve içinde 3 çorba kaşığı pudra şekerini, 3 çorba kaşığı(evet 4 değil 3) kakao tozunu karıştırıyoruz.zaten tamamen erimiş çikolata gibi birşeye benzicek renk olarak. ondan sonra 3 tane yumurta beyazını da katıyoruz bu karışıma. şimdi bunlar kenarda beklesin.. büyükçe bir kap alıyoruz resimdeki gibi..bu kapta 50 adet bisküviyi un ufak edicez..10 parmağımızı birden kullanıcaz en eğlenceli kısım bu=P yeteri kadar un ufak ettikten sonra bu bisküvilerin üstüne demin yaptığımız sos benzeri şeyi döküp iyicene karıştırıyoruz..baya bi karıştırın üşenmeyin=) şimdi o sosun içinde olduğu tavayı yıkamadan bir kez daha kullanıcaz.1 bardak süt, 1 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve 1 yumurta sarısını hem karıştırıyoruz hem de biraz ısıtıyoruz ki bisküvilerin üzeri dökülünce bisküviler iyice sıvı bir hal alsın. bu sosu da deminki bisküvilerin üzerine döküyoruz..dayanabildiğimiz kadar karıştırıyoruz=) daha sonrası size kalmış. ama normalde bu karışımı şefaf poşet benzeri bişeyin üzerine yedirip ve bunları resimdeki gibi bir cam kabın içine koymanız iyi olur.daha sonra da buzluğa atacaksınız..tahminim 2 saate falan donar. umarım beğenmişinizdir=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 başlıkta mozaik pasta'yı görünce kesin zor bir tariftir diye düşündüm ama öyle değilmiş. ellerine sağlık! tadı nasıl bu arada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 tadı efsane güzel olur bu mozaik pastanın, sagol tarif için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 evet ablam sık sık yapar hem kolay hemde dehşet lezzetlidir. bide buz dolabına koyuyosun bunu. öfelek öfelek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Ülker mi? Vay yeşil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Ladys see ok a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 ülker dememin sebebi ülker pötibörün 40 yıldır piyasada olması ve o tip bisküvilerin ülker olarak akılda kalmasıdır.yannış yerlere çekmeyelim=P ben aslında farklı tarifler deniyorum..bu tarifle ilk yaptım birazdan yicem tadı nasıl olmuş söylerim. herkes yapabilir ama..yapması max 15dk sürüyo..bi tek buzlukta katılaşmasını bekliceksin biraz=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 hayır genelde bu tip pastaları kalıpta fırında yaparsın gibi biliyorum ondan. dur ya yoksa kek miydi o.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 kektir o..biraz önce yedim tam kıvamında olmuş..mutlaka tavsiye ediyorum... ayrıca buzlukta donduktan sonra yemeden önce biraz yumuşamasını beklerseniz tadına daha çok varabilirsiniz..ama sert seviyorsanız direk de yiyebilirsiniz yani.. sorunuz varsa sorun=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 yarın yapmayı düşünüyorum bundan, çok teşekkürler. yaparsam da bu başlığa yazarım neticeyi. :) [ Mesaj 12 Haziran 2007, Salı - 22:15 tarihinde, la_bombonera tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 yap yap..merak ettim beğenicekmisin=) edit:tarifteki kaşık denen şeylerin hepsi çorba kaşığı bu arada=) [ Mesaj 12 Haziran 2007, Salı - 22:21 tarihinde, Gilean tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 dün çok feci karın ağrısıyla tuvalete koştum, işim bittikten sonra dönüp bir baktım. bilin bakalım neye benziyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 pudra şekeri, vanilya ve margarin kullanmasan da olur... 3 kasik toz seker kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 mmm enfes... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 margarin kullanmadan yapman imkansız? onu karışımı buzluğua koyunca tekrar donduran ve bütün tadı veren şey margarin abi zaten margarini nası çıkarıosun?merak ettim ya çıkarılıosa çıkaralım=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 abi mükemmel ama yanlış anlama da 2. ve 3. resimler fena halde bişiye benziyor.. eline sağlık :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 sen onu bi ye de öyle konuş=P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 walla ürkütücü görünüyor ama tadını bilirim uberdir=D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 ileri versiyonu var bu pastanın. bunu torbaya sararak silindir haline getiriyosunuz basık halde elips olarak buzluğa koyuyosunuz. 2 gün sonra çıkartıp dilim dilim kesiyosunuz ve mükemmmmeeellll enffffffffffffesss bir şekilde yiyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 enfestir enfes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar