Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gundam 0079

kender

Öne çıkan mesajlar

Tanıtım:

Gundam serisinin tarihsel sırayla ilk, Universal Century jenerasyonununsa kronolojik olarak 2. üyesidir. Olaylar MSIGLOO: Hidden One Year War adlı Anime'nin ilk bölümünden 8 ay kadar sonra geçmektedir.

Dünya nüfusunun aşırı artışı ve kaynakların azalması gibi sebeplerden ötürü dünya ülkeleri 20yy'in sonlarına doğru uzayda kolonileşme çalışmalarına başlarlar. "Side" adı verilen kolonilerin kuruluşundan 70 yıl kadar sonra uzay kolonilerinde yaşayan ve bağımsızlık yanlısı Side 3 grupları Zeon adlı bir Cumhuriyet adı altında birleşirler. Dünya Federasyon'u Zeon'a karşı uyguladığı zorba politikalar Zeon'un giderek fanatik bir diktatörlük rejimine dönüşmesine sebep olur. Dünya insanlarını uzayda yaşamaya mecbur kılmak isteyen Zeon rejimi kitle imha silahları ve "MobileSuit" adı verilen yeni nesil savaş makineleri üretip Federasyon'a karşı kullanarak Dünya'yı Zeon'un karşısında diz çöktürtmeyi planlamaktadır.

Yapılan ilk savaş her iki tarafın da kullandığı kitle imha yöntemleri yüzünden her iki tarafın da mutlak ortadan kalkmasının eşiğine gelmesine sebep olur. Her iki grup da tükenmiş, dünya iklimi büyük ölçüde zarar görmüştür. Her iki taraf da Antarktika'da imzaladıkları bir anlaşma ile geçici bir süre ateşkesi tanımayı kabul eder. Aradan geçen yaklaşık 7 ay sonra Federasyon uzaydaki Side 7'de gizlice yeni nesil MobileSuit projeleri olan RX–78-2 Gundam'ı test etmeye hazırlanmaktadır.

Zeon ordusundan Char Aznable, Federasyon’un bu gizli projesini haber almış ve birkaç MS'i bu projenin durumu hakkında gözlemleme yapmak üzere koloniye gönderir. Düne kadar kolonideki basit bir genç olan Amuro Ray'in kolonideki karışıklık üzerine tesislere girerek Federasyon'un gizli silahı Gundam'ı çalıştırması üzerine 7 ay süren ateşkes sona erer ve milyonlarca kişinin yaşamına mal olacak "1 Yıl Savaşı" başlar.

Gundam, 70'ler boyunca askeri ve mekanik gerçekçilikten uzak, alabildiğine gayrı ciddi Mecha serilerinin dönemini kapatan bir yapımdır, bu anlamda Mecha türünde bir kırılma noktasını oluşturmuştur. Gundam; ön seriler, devam serileri ve alternatif jenerasyonlar olmak üzere 30 yıl devam etmiş, dünya çapında milyonlarca hayran toplamış ve Japon Anime türünün en önemli örneklerinden biri olmuştur.

Bu serinin altyazılarını çevirmeye başlamış arkadaşlar.

Türkçe Altyazı, zamanlama : ironrose_can ([email protected])
Düzeltme , Kalite Kontrolü , Organizasyon : Akuma_Blade ([email protected])

Bende elimde olan ingilizce dublajlı Gundam bölümünü Re encode ederek altyazı ile birlikte rapide upload ettim.Umarım beğenirsiniz.
http://rapidshare.com/files/36053138/_Gundam_0079__-__Boeluem_1_.rar

[ Mesaj 12 Haziran 2007, Salı - 03:13 tarihinde, kender tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Can arkadaşım şu an HK DVDden rip ederek Japonca dublajlı , altyazısı soft sub olarak dünyadaki ilk Gundam 0079 projesi üzerinde çalışıyor.İlk bölüm altyazısı bizim hazırladığımız Japonca dublajlı versiyon için hazırlandı , DivX Forever'den indirebilirsiniz.

Ben de Gundam 0079 Movie Trilogy'sinin MKV formatlı filmlerini çevirmeye başladım.Geçtiğimiz günlerde ilk filmin altyazısı tamamlandı.Onu da DivX Forever'den edinebilirsiniz. (Çevirdiğim MKV formatlı versiyonu Boxtorrents'den Gundam Movies başlıklı torrentten çekebilirsiniz,her film çift disk üzerinden gelmekte , 1 Movie = 1.2 GB yani)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

Bir haftada 6 kişi şu yada bu şekilde bana aynı soruyu sorunca tekrar sıralama yazısı yazmaya mecbur kaldım.Evet , Gundam serileri nasıl izlenir diyenler buraya baksınlar :

Öncelikle bazı konulara açıklık getirelim.Gundam serilerden değil farklı evrenler olan jenerasyonlardan oluşur.İzleme sırası merak ediyorsanız jenerasyonlar ayrı ayrı yani birbirlerine etki etmiyorlar (evrenler farklı olduğu için) Her evreni yapım yılı sırasına göre değil kurgulanan tarihin krolojik sırasına göre izliyorsunuz.Sezonu özetleyen Movie'leri veya Remake filmleri paratez içinde gösterdim.Şöyle ki :

Ana serilerin izleme sırası için :

Universal Century - ( MSV : Genişletilmiş Evren olarak da bilinir ) :

1- MSIGLOO #1 : Hidden One Year War ( CGI OAV ) - 3 bölüm
2- MSIGLOO #2 : Apocalypse 0079 - ( CGI OAV ) - 3 bölüm
3- MobileSuit Gundam 0079 - 43 bölüm ( Movie Trilogy )
4- MobileSuit Gundam 0079 : 08th MS Team - 12 bölüm ( ' Miller's Report ' )
5- Gundam 0080 : War in the Pocket - 6 bölüm
6- Gundam 0083 : Stardust Memories - 13 bölüm ( ' Last Blitz of Zeon ' )
7- Zeta Gundam - 50 bölüm ( ' A New Translation ' Movie Trilogy )
8- ZZ Gundam - 47 bölüm
9- Char's Counter Attack
10- Gundam F91 ( ' Special Edition ' )
11- Victory Gundam - 51 bölüm

Alternatif Seriler :

-Future Century : MobileFighter G Gundam - 49 + 1 bölüm
-After Colony Era : Gundam Wing - 47 bölüm + Gundam Wing OAV : ' Operation Meteor ' + Gundam Wing OAV : Endless Waltz ( ' Special Edition ' )
-After War Era : Gundam X - 39 bölüm ( 9 adet kısa Special yapıldı ama asla yayınlanmadı )
-Correct Century Era : Turn A Gundam - 50 bölüm + ' Movie I : Moonlight Butterfly ' + ' Movie II : Earth's Light '
-Cosmic Era : Gundam SEED + (' Special Edition ' Movie Trilogy) : 50 bölüm + Gundam SEED Destiny (' Chosen Future ') : 50 bölüm + 4 OAV ( Special Edition 'Break The World ' ) + 4 OAV (' C.E. 73 Stargazer ')

Ekim ayından itibarense :

-Anno Domini : Gundam 00 (50 bölüm olarak planlanıyor)

Nasıl izlenmeli?

Baktığımız zaman görüyoruz ki Gundam ana evren olarak UC'den , alternatif evrenler olarak da 6 farklı evrenden daha oluşmakta... Her evren birbirinden bağımsız ve evrenlerin karakterleri diğer evrenlerde ortaya çıkmadığı gibi birinde oluşan bir olay diğerini etkilemiyor.Ama önce UCyi izlemenizi , ondan sonra da izleyeceğiniz herhangi bir alternatif evreni bitirmeden diğerine geçmemenizi öneririm.

UC için One Year War savaşını oluşturan Hardcore izleme sırası şu şekilde : (Bu izleme sırasına sadık kalmanız önerilir)

1- Hidden One Year War (ilk 2 bölüm)
2- Gundam 0079 Movie I
3- Hidden One Year War (3. bölüm)
4- Gundam 0079 Movie II
5- Apocalypse 0079 (ilk bölüm)
6- 08th MS Team
7- Apocalypse bölüm 2 ve 3 / Gundam 0079 Movie III
8- Gundam 0080

Apocalypse 0079'un 3. bölümü ve Gundam 0079 Movie III aynı dakikalarda bitiyor. (Savaşın bitimi yani)

08th MS Team'in filmi olan Miller's Report tam olarak bir özet filmi değil : Bölüm 7 ve 8 arasında geçiyor.

Gundam 0080ın başlangıcı 08th MS Team'ın son demlerine denk gelse de serinin sonu Gundam 0079 Movie IIIünkinden 1 hafta kadar sonra bitmekte...

Kısa Metraj Seriler :

-Gundam - A Bao Qu The Ride : 3.5 dakikalık bir IMAX filmi.Gundam için yapılan birkaç IMAX denemesini de izleyememiş olsam da bunun screener halini buldum izledim : İlk başta LucasArts yada Universal stüdyolarındaki şovları hatırlıyorsunuz ama burada gayet ciddi bir son savaşın orta yerine gariban bir GM ile atılmış bir elemanız.Denemek isteyenlere : http://www.youtube.com/watch?v=kXpkAPdlTkc

-Gundam - Mission to Rise : 1998'de Big Bang Project ( Gundam'ın 20. Yılı etkinlikleri ) kapsamında hazırlanan her biri 3 dakikalık 2 bölümden oluşan bir CGI Special... 2142'de yani Alternative Universal Century ile aynı zaman diliminde geçiyor.Yönetmenliğiniyse Katsuhiro Otomo üstlenmiş.

-Gundam - Gunpla Factory : 1982 yapımı bir plastik model tabanlı bir mini-film.

-Gundam 0087 - Green Divers : 2001 yapımı ve yaklaşık 20 dakikalık bir IMAX filmi.

-Gundam SEED Astray : 2 bölüm ( Sadece Cosmic Era için hazırlanmış promosyon bölümler içeren bir mini paket )

-Gundam Evolve Plus : 15 bölüm ( 5 ayrı jenerasyon için toplamda 15 kısa CGI Special bölüm içeren bir mini paket )

[spo]

Ivır zıvır :

-Alternative Universal Century

G Saviour'u saymasak olmazdı.G Saviour 2000 sonlarında gerçek oyuncular ve CG tekniğinin birlikte kullanılmasıyla yapılmış ilk Gundam yapımı.Olaysa UC'nin sonunda ( V Gundam'dan da sonrası ) , UC 223'de tüm ayakta kalan koloni gruplarının Federasyon'dan koparak ayrılıkçı bir birlik olarak yeniden yapılanmasından (CONSENT) hemen ardından bilinen sistemin sınırlarında METATRON olarak bilinen yeni bir enerji elementi bularak hızla gelişen bir grup , siviller , Amerikan Hükümeti ve hatta zamanının sonunu getirmiş olmak için sessiz sedasız uğraşan ILLUMINATI'nin de dahil olduğu bir savaş ve eski-CONSENT pilotu Mark Curran'ın barışı yeniden getirmek için verdiği savaşı konu alıyor.

( Not : Mission The Rise kısa filmi ve Gaia Gear Manga'sı da G Saviour'un olay akışının parçaları fakat UC zaman dilimiyle çok da bağlantılı değil ki aslında bağlantısız da değil.En basitinden olaylar UC'nin resmi kabul edebileceğimiz koloni listesindeki -ki listesi ekte , isteyen bakabilir- kolonilerde gerçekleşiyor.Bazı Otaku komplo teorisyenleri G Saviour'un da sonrasında , Illuminati'nin neden olduğu büyük felaketin uygarlığının sonunu getireceğini ama bu kez 200 yıl sonra Turn A Gundam'ın Correct Century zaman diliminin başlamış olacağını iddia ediyorlar.Turn A Gundam'ın gerçekten tuhaf bir seri olmasına karşın aslında çok da köksüz bir iddia sayılmaz bence )

Hala izleyememiş olduğum için yorum yapmayacağım zira Bandai için bu hiç de karlı bir deneme olmadı.Birçok fanatik Gundam izleyicisi Gundam'ın Anime olduğu ve öyle kalması gerektiğini düşünerek G Saviour'u beğenmediler ( MAHQ sitesi 5/1 veriyor ) Enkazdan birşeyler kopartmak isteyen Bandai , 2001'e doğru G Saviour'un PS 2 oyununu yaptı ama bu yapım da abisinin akibetine uğrayacak ve tutmayacaktı.

İzlenim isteyenler elbette olacak onlar için resmi fragman bulamasam da Stabbing Westward - Save Yourself klibini yolluyorum : http://www.youtube.com/watch?v=5QlEtVMmILs

-SD Gundam G Generation :
SD Gundam - 3 bölüm , SD Gundam MK II - 3 bölüm , SD Gundam MK III - 6 bölüm , SD Gundam MK IV - 2 bölüm , SD Gundam MK V - 3 bölüm + SD Gundam Gaiden - 4 bölüm , SD Gundam Force - 52 bölüm , SD Gundam's CounterAttack , SD Gundam Festival , SD Gundam Musha & Knight & Commando

SD Gundam'ın gerçek bir senaryosu yok... (Gerçekten) İzlediğiniz serilerin genelindeki ünitelerin veya olayların birer parodisi niteliğinde , izleyip izlememeniz size birşey katmayacaktır ama merak ederseniz ayrıca göz atabilirsiniz.Ama yine de bir uyarı 10 notun 9'u "...worst ever" olarak verilmiş.

[/spo]

UC seri incelemeleri ve alternatif evren özetleri ve daha fazlası için aşağıdaki linke göz atınız :

http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=78323

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 09:58 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

kronolojik olmasina ragmen ben ayni izleme sirasini kesinlikle onermiyorum

ozellikle igloo dan baslayip 79 a gecmek sert olur

1- MobileSuit Gundam 0079 - 43 bölüm

2- Gundam 0083 : Stardust Memories - 13 bölüm

3- Zeta Gundam - 50 bölüm

4- Char's Counter Attack

5- MobileSuit Gundam 0079 : 08th MS Team - 12 bölüm

6- Gundam 0080 : War in the Pocket - 6 bölüm

yeni baslayanlar 0079-0083-zeta-char counterattack

seklinde gitmeli muhakkak

victory ZZ igloo filan ancak sararsa tavsiye edilir

simdi ZZ gundam i sonuna kadar bunyem kaldirmadi seed destiny bile daha iyiydi nerdeyse kaldiki ben hardcore UC fanatigi bi adamim

victory desek yonetmenin dvd lere "Bu DVD leri satin almayin!" yazdigi krokunc bir yapim

akuma herkese hardcore gundam fanatigi degil UC ye yeni baslayanalra cok agir senin verdigin liste kronolojik oalrak dogru olsa bile

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 17:39 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Victory Gundam'nin izleyiciden oldukça özveri isteyen bir yapım olduğu doğru , ZZ Gundam de öyle.Ama yönetmeninin "bu DVD'leri satın almayın!" demesi , bilmiyorum , sana kim söylediyse sallamasyon gibime geliyor. (Hani Yoshikazu Yasuhiko ile Tomino arasında sonradan anlaşmazlık olduğu , Yasuhiko'nun Gundam'a bugunlerde çok laf atmaya başlamasını falan diyorsan tamam diyeceğim ama tanıdığım Tomino bunu asla yapmazdı) 2001 yılı başından beri Gundam izliyorum , en azından duyar yada okurdum bir yerden ki Animesuki listesinde birkaç ay öncesine dek ZZ Gundam ve V Gundam hala Torrent listesinde duruyordu : DVD seti çıksa ve haliyle lisanslanması gerekse o listede duramazdı.

Bugüne kadar kime bu izleme sırasını tavsiye ettiysem Zeta Gundam finaline dek izledikleri en iyi serilerden olduğunu söylediler.Aynı kişilerin MS IGLOO'dan Zeta Gundam Episode 50'ye kadar en fazla 2 - 2.5 ayda geldikleri halde 8-9 aydır ZZ Gundam'ın 10. bölümünü de geçemediklerini de göz ardı edemeyeceğim. (İlginçtir , öyle bir hırs yaptılar ki hiçbiri seriyi bırakmayacağını söylüyor) Neyse... Elbette bence ZZ Gundam kötü bir seri değil , hatta Gundam SEED ile karşılaştırırsam çok çok iyi bile diyebilirim.Ama Yoshiyuki Tomino zaten yeni nesil izleyeicilerin ZZ Gundam'ı sevmeyeceğini bildiği için Zeta Gundam Movie III alternatif finaliyle birlikte ZZ Gundam'ı olay akışından çıkarıp doğrudan Gyakushuu no Char'a bağlantıladılar olayı ve iyi de ettiler.

Victory Gundam'a gelince... Zamanının en düşük geliştirme bütçesi ve kadrosu ile yapılmıştır V Gundam ve bu seriyi büyük zorluklarla , ısrarla alternatif evren fikrini kafaya vuran yapımcılara karşı yapmıştır Tomino.10 üzerinden değerlendirirsem en fazla 7 vermem gerekir ama bu serinin de en vurucu finale sahip olan Gundam serisi olduğunu gerçeğini değiştirmiyor zaten : Son derece kişisel bir final.Ne tribüne ne başka birşeye oynayan , her anlamda yıkımlı bir son...

Ayrıca neredeyse serilerinin yarısından fazlasını izlemiş biri olarak şunu söylemem lazım : Adam serileri büyük ölçüde başkaları için değil kendi egosunu tatmin için yapıyor , Overman King Gainer yada Turn A Gundam'ın yönetmenliğine oturup 1993'den beri -Z Gundam Movie'leri hariç!- yeni seri yönetmemesi sadece buna vurulabilir (ki Tomino'nun favori serisi Turn A Gundam'dır ve benim en az haz aldığım 2 Gundam serisinden biridir , diğeri G Gundam) Neticede benim Gundam'dan aldığım beğeni düzeyi yukarıdakilerin bir yansıması... http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=78323&st=15 adresinde 1993 öncesi ve sonrası Tomino'nun değişimi hakkında yeterince şey yazmışız zaten.

Son satırlara gelirsek : Bazı "newcomer" arkadaşları tavlamak için "Gundam SEED izleyin , bakın süper seri" falan asla demem , diyemem.Gundam da netice de özveri gerektiren bir seri ve UC'yi izlemeden Gundam'lara başlamak gerçek bir kayıp olur (Her anlamda) Bu yüzden önerdiğim izleme listesinden asla pişman değilim.

Not : Benim izleme listesinde 1979 yapımı 43 bölümlük orjinal Kidou Senshi Gundam'ın olmamasının sebebi Japonca dublaj ve İngilizce altyazı opsiyonuna sahip bir box set'in hala relase edilmemiş olması.E bay'dan HK1 DVDlerini getirttik bir çeviri grubu da bize Script diyalogları yolluyor.Zamanlamaya senkron ediyoruz.Herkesin bulabilmesi için Movie Trilogy şimdilik 0079 hikayesi için vazgeçilmez bir konumda zira Japonca dublaj ve altyazı opsiyon uzaten hazır Movie Trilogy için...

UC için 1980 tarihli ilk 0079 Movie'sini çevirdim ama hastane olayları vs derken bir süre askıya almamız gerekti.Bu haftadan itibaren yeniden kaldığım yerden devam ediyorum.Çeviri takımına katılmak isteyen varsa bekleriz.

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 18:22 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
According to Tomino, while Victory Gundam was being produced, Sunrise merged with Bandai over his objections. The negative feelings resulting from these events made Victory Gundam his most hated Gundam series. In fact, his interview on the memorial DVD Box's intitial-printing booklet is entitled "Don't buy these DVDs because you should not watch them!!"—similar to an admonition included in the Mobile Suit Z Gundam's final DVD volume. (The interview itself explains the above situation.) According to rumors, [attribution needed] it was during the production of this series that Tomino suffered from depression.

wikiden
Sosyal ağlarda paylaş

• 10 ay sonra ...
  • 5 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...