Pluton Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Dünden beri bunu çözeye uğraşıyorum ama bir türlü çözemedim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Şimdi benim 3 tane alanım var diyelim. kopegin_adi | kopegin_annesi | kayit_no Bide formum var. Köpeğin Adını Yazın: Köpeğin Annesinin Kayıt Numarasını yazın: Girilen köpeğin kayıt numarası otomatik belirleniyor. Şimdi köpeğimi girdim ben. [Bu Yavru] Köpeğimin adı: Carlos Köpeğimin kayıt numarası: 54789 Annesinin kayıt numarası: 87549 [Buda Anne] Köpeğimin adı: Lady Köpeğimin kayıt numarası: 87549 Annesinin Kayıt numarası: Bilinmiyor Şimdi yapmaya çalıştığım anne olan köpeğin profil alanında yavrularını listeletebilmek. Yani mantıksal olarak kod yapısı şöyle olacak; kopegin_annesindeki kod kendi koduyla uyuşuyorsa yavrunun adını yaz? Ama bunu nasıl yaparım hiç bir fikrim yok. Yardım ederseniz sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 öncelikle plutoncum, git Allah aşkına kendine bir MySQL - PHP kitabı al. bana gerçekten bu herşeyi sorma duruun rahatsız edici gelmeye başladı. tüm işlerini millete yaptırıyormuşsun gibi geliyor. yapacağın şey inner join sorgusu. select t1.*, t2.kopegin_adi as annenin_adi from tablon as t1 inner join ayni_tablo as t2 on t1.kopegin_annesi = t2.kayit_no where t1.kayit_no = bulmak_istedigin_yavru_no ama tekrar söyleyeyim, böyle olmaz. inner join, özellikle de inner join self öyle kod kopyalayarak anlaşılmaz. sonra bir ton diğer join çeşidi var. yani iki demiri yan yana koymayı birilerinden öğrenip ben makine mühendisiyim diye geziyormuşsun gibi oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Yahu köpekler aynı tabloda olabilir gibi geldi bana =) sonuçta "yavru köpekler", "anne köpekler" diye bir tablo olmaz gibi uygulamada =) ya da çok daha basit yaklaştım =) bilmiyorum.. select * from KopekListesi where kopegin_annesi = 'annekayıtno' gibi düşünmüştüm ben =) öte yandan müm'e katıldım valla =) çok basit bir mantık çünkü bu.. ve birisine bir site tasarlıyorsun gibi geldi pluton. eğer öyleyse "oy oy" diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 ben zaten aynı tabloyu kendine inner join yaptım ractacan. said: select t1.*, t2.kopegin_adi as annenin_adi from tablon as t1 inner join ayni_tablo as t2 on t1.kopegin_annesi = t2.kayit_no where t1.kayit_no = bulmak_istedigin_yavru_no ayrıca senin dediğin gibi de olur tabi, ben tek query'de birden fazla anne için düşündüm. döndürülen sonuç kümesi said: anne 1 - yavrusu 1, 2, 3 anne 2 - yavrusu 1, 2 anne 3 - yavrusu 1, 2, 3, 4 gibi birşey olur, böylece bir sayfada hepsi listelenebilir. [ Mesaj 06 Haziran 2007, Çarşamba - 12:04 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Karşıdan nasıl gözüktüğünün farkındayım onun için diyecek bir sözüm yok. Kitap var ama joinlerin üstünden geçmiş sadece anlaşılması zor. Cvp içinde tşk ederim Mum bidaha sormam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 "aynı_tablo" diyince aynı tablo olmuyo ki.. ismi farklı =P harbi şaşırdım kendime yalnız. karakter eşlem yapıyomuşum bariz. okuyup da yorumlamak yok =P if ("string" != "başka_string") { bu eşit olamaz lam!!! } gibi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 @Ractamainus Evet tasarlıyorum çoğu yeri bitti ama joinli olan kısımları bilmediğim için yapamıyorum. Noob sözü gibi olucakda pm'den adresini verim istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 "no offence" istiyorsan ver ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Mum cevabın için teşekkürler rahatsızlık duydugun içinde özür dilerim. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 tabloları 'master detail' seklınde baglarsan anne kopegı secınce otomatık olarak yavrularıda lıstelenır sql ile ugrasmadan hallederdın ısını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Bildiğim kadarı ile master detail innodb'de oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 pluton, burası benim kontrolümde bir yer değil, "tekrar böyle mesaj yazma" demek gibi bir amacım yoktu. ben rahatsız oldum, onu belirttim. sen konu açmakta ve başkaları da cevap vermekte (pek tabii ki de) özgür. ayrıca eğer access kullanıyorsan yeni ilişki oluşturarak da yapabilirsin aynı şeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 herşey arandığı zaman bulunmuyo Mum. Ya üstten geçiyolar yada çok derine iniyolar kafa karıştıyolar anlatan yazılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 şimdi konuyu buraya çekmek istemezdim de kendimi aptal gibi hissettiren bir laf edince dayanamadım, yazıyorum.. "her şey arandığı zaman bulunmuyor.. " yahu aradığı şey "sql join". öyle matah bir şey aramıyorsun. bulamama imkanın mı var internette?! şimdi üşenmedim, girdim google'a baktım lafın üzerine.. hani daha önce de demiştin, ingilizce bilmediğini varsayıyorum. 1. arama: inner join sql ilk sonuç türkçe! http://forum.zoque.net/sunucu-tabanli-proglama-server-side/20261-sql-ikiden-fazla-tabloyu-birlestirmek/ ve müm'ün sana anlatıığından azı yok, çoğu var burada. onu bırak, "sql join" diye aratsan, ilk çıkan kaynak w3schools.com'dan. gittim baktım, ingilizce anlatımları okumana bile gerek yok. adamlar tablolarla o kadar güzel anlatmış ki.. neyse yahu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 doğru anladıysam subquery ile de yapabilirsin, mesela: SELECT * FROM yavrular WHERE kayit_no = (SELECT kayit_no FROM anneler WHERE anne_ismi=bişiy) bu sana annenin kayit_no'suna denk gelen yavrunun sonuçlarını getirir [ Mesaj 06 Haziran 2007, Çarşamba - 17:19 tarihinde, mayfer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Ayrıca ben php ile ilgili herşeyimi google'dan öğrendim. Tabi php4 mysql4 kitabım vardı eskiden onu bitirmiştim ama yine aklıma takılan herşeyi googleda aratarak öğrendim. Sadece aratmak istediğin kelimenin ingilizcesini bulup yazman yeterli. turk-php.com filan vardı arada sırada birşeyler sorardım ama hep kendi sorumun yanıtını kendim buldum, birilerinden yardım istemek birkaç gün sürüyor kendim bulması 2 dakika sürüyor. Sıcağı sıcağına çat diye çözmüş oluyom olayları. Google rulaz. Çok sorun ettirse google.com/codesearch de var, kod aramak istiyorsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 *damlar* ehe ben de gugıldan öğrendim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar