Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sin34=x sin22'nin x türü değeri?

-Cleglaw-

Öne çıkan mesajlar

acilimlari hatirlamiyorum tam da
sin(90-22)=sin(34x2) den yapabilirsin
biri sin(a-b) nin acilimindan digerini de sin2a nin acilimindan yap esitle, esya topluyorum yoksa ugrasirdim :)

edit: typos.

[ Mesaj 02 Haziran 2007, Cumartesi - 23:11 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

x ile sin 22 yi çarpıp sin 34 elde edeceğim diyorsan formüllerden imkanı yok. hesap makinesinde 1,492747küsür diyor.

ha ama şu var :

sin 22 = cos 68 = cos (2x34) = 1 - 2sin^2(34)

(^2 üssü iki anlamında)

şeklinde çıkarabilirsin.

ordan da t=sin34 diyelim kolaylık olsun diye.
sin 22 = 1 - 2t^2
-sin 22 + 1 = 2t^2
((1-sin22)/2)^(1/2) = t

sin 34 = ((1-sin22)/2)^(1/2) oluyor.

[ Mesaj 03 Haziran 2007, Pazar - 14:22 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ciddi bi şekilde öss bunların çok bi boka yaradığını düşünüyor olamaz di mi? yani biz de yaptıydık bööle şeyerl (uzun uzuun seneler önce) ancak hiç böle bişi kullanmadım bi daha.. sharp el-9600'üm var içerisinde cas (compputer algebra sys) olan ti-89 alıcam bu sene sonunda bi de zaurus.. ti ile zaten en zor integralleri bile çözüyorsunuz cas sayesinde.. sharp'ta cas yok ancak o da eşitlkik falam çözüyor çok hızlı bi şekilde.. kısaca bunlar gereksiz şeyler..

hiç bir anlamı yok
Sosyal ağlarda paylaş

Evet mesela hoca manyaksa, integral türev sorusuna dönüşüm yapman gereken trigonometrik fonksiyonlar koyar, üzülürsün.
Ama fizikçiler öyle diildir, onlar candır, bi soru verir, "25kg ağırlığındaki mermi 51 derece açıyla fırlatıliy" tarzı bi şey der, sen de çekersin hesap makinesini, 51 yazar sin'e basarsın ohh mis.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...