MrLevie Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 said: Fly: ben de 2/15 buldum cevap doğru da cosx i ayırdıktan sonra nası bir integral aldın onu anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 deli etti hesap makinesi ya. siz 2/15 deyince excelde de hesapladım doğru çıkıyor 0.1333 . hesap makinesine de yanlış girmiyorum kaç defa kontrol ettim o niye yanlış hesaplıyor ;( [ Mesaj 05 Haziran 2007, Salı - 11:49 tarihinde, Sailor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 hesap makinen ne?gelişmiş texaslardansa 2 farklı ayarı var..onu düzeltmen lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 casio nun gri renkli (kısmen) programlanabilir hesap makinesinden. çok abartı bir şey değil yani. simpson yöntemini kullanarak buluyor herhalde sonucu, yani gerçekten integral almıyor. neyse bugüne kadar bi sürü integral de aldım hiç sorun olmamıştı. kendim bi yanlış yapıyorum herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 integralle ne ilgisi var allam ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 integral 0 dan pi/2 'ye; cos³x.sin²x.dx =? i zaten türevini alarak buluyoruz biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 @skyly : konu başlığıyla alakası yok haklısın, integral mrlevie'nin sorusuyla ilgili. @mrlevie : integral işareti varsa da çıkaramıyorum buraya , | yazdım onun yerine | sin²x . cos³x dx => | sin²x . cosx . cos²x diye ayırdım. (sin²x cosx) ve (cos²x) ayrı ayrı aldım. ordan kısmı integral ile : = [ (sin³x)/3 . cos²x ] - [ | (sin³x)/3 . - 2sinxcosx ] oluyor (|dv . u = u.v - | du v gibisinden yazıyor ya kitaplarda). integralle işi kalmayan kısmı bir kenara at şimdilik, [ | (sin³x)/3 . - 2sinxcosx ] ifadesini [ - (2/3) | sin^4(x) . cosx ]olarak yazdım. başına gelen eksi yüzünden artı oldu kısmi integraldeki hedesi, muhtemelen o karıştırdı kafanı. neyse, (sin^4(x) . cosx) de (sin^5(x) / 5) in türevi zaten. (sin³x)/3 . cos²x ifadesi pi/2 alınca da 0 alınca da 0 olduğu için direk attım. geriye [ (2/15) . sin^5(x) ] kaldı. (1/5 ve 2/3 ü çarptım, bir ihtimal burada da karışmış olabilir). bu ifade de pi/2 verince 2/15, 0 verince 0 ediyor. 2/15 - 0 = 2/15. artık ne kadar anlaşıldıysa :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 heh helal olsun fly da ben çözdüm zaten:D çok sağol yine de:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar