Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Öncelikle bir durumu özetleyeyim. Kısa film çekme uğraşı içinde bir insancığım ben. Bir çok saçma sapan şeyler yazıyorum, karalıyorum, hazırlıyorum, sonra hoşuma gidenleri kullanıyorum. Geçen gün de böyle bir fikir geldi aklıma ancak yazılımdan anlayan birinin bana yardımcı olması lazım. Gayet geyik bir şey aslında. Mathemotics diye bir şey. Filmdeki karakterlerden birinin icadı olacak bu. Yapacağı şey şu olacak: etrafındaki insanları duygusal yaşamında hep tekrarladığı patternlara ve loop'lara göre formülize ederek profillerini çıkarıyor olacak. İşte bunu program diline döktürebilecek birine ihtiyacım var, illaha copy paste ettim mi bir yere çalışıyor olmasına gerek yok, sadece hani o dile uygun bir şekilde if parantezleriyle bilmemne yazacak birisi. Ya şimdi, kendi yazdığımı okudum, çok saçma gözüküyor, biliyorum da, mümkünse dalga geçmeyin :) Yardımcı olacak birisi de çıkarsa inanılmaz güzel olur benim için. Şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 yazdığını gönder de bi görelim ben pek anlamadım d: bir de program dilinde yazmak derken pseudocodela yazılır bu diye düşündüm ben bilinen bir programlama dilinde komik olur. belki javayla yazılır onda hikaye gibi exception satırları var çünkü :D try catch falanla ilginç şeyler yapılabilir hehe [ Mesaj 03 Haziran 2007, Pazar - 17:14 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gelroth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 muahhaah :D bende 3/8 gibi bişeyini anladım öle ehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Yani mesela bir A kişisi olsun. Bu A kişisi ne zaman duygusal anlamda zora düşse kaçmaya meyilli her şeyden. Bu kaçışını da alkol, para karşılığı seks ve kendini duygusal anlamda kaıbzlığa iterek yapıyor. Yada bir B kişisi. Ne zaman duygusal dünyası düzelmeye, işleri rayına koymaya başlasa ileride canı acımasın diye her şeyi mahvediyor. Bunun gibi şeyler. Artık formülize bir şekilde aynı tepkileri gösteren farklı dönemler sırasında insanlar. O kadar tekdüzeleşmiş ki verdikleri tepkiler durumlar karşısında formülize edilebilecek hale gelmiş. Karakter de bunları yazılım diline dökerek profiller çıkartıyor. Bu sefer daha açık oldu mu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 function tepki(kisi){ dz = kisi.duygusalzorluk; if(kisi == A){ if(dz>100) olay = "piskopatlık"; elseif(dz > 45) olay = "para karşılığı sex"; elseif(dz > 15) olay = "duygusal kabızlık"; elseif(dz > 5) olay = "alkol"; else olay = ""; } elseif(kisi == B){ if(dz < -25) olay = "vazgeçmek"; else olay = ""; } return olay; } ---[hline]--- Bunun gibi bir şey mi? [ Mesaj 03 Haziran 2007, Pazar - 17:55 tarihinde, Hergonan tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 03 Haziran 2007, Pazar - 17:56 tarihinde, Hergonan tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 03 Haziran 2007, Pazar - 17:57 tarihinde, Hergonan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 pseudokod yazın bence d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Aynen işte bu modda bir şey. Aha anladı birisi. Yaşasın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Farklı yazılım dillerinde bakıp hangisi daha güzel oluyor yada hangisi daha anlaşılır oluyor bakılabilir. Bir de tabii senaryonun gidişine göre yazılacak kişilerin tepkileri vs., burada sadece örnek babında vermiştim o A kişisi B kişisi muabbetlerini. Var mı ilgilenen böyle bir şeyde bana yardımcı olmaya? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 sina derdi calışanm bir program değil, ama filmde bi sahnede veya bir kaç sahende gözükücek belliki programın kodları orda lavuk yazılımcılar atlayıp "la olamzki öle lölölö" yapmasın uslu yazılımılarda "vaay uraşmış kod yazmış mantıklı lan aslında" desin. umarım doru anlamışımdır. 10 20 30 diye yazıyım bişiler ama cok eski kalır onlar tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 pseudokod çalışan bir program yapmaz zaten... pseudokod gerçek bir dil de değil, adı üstünde pseudokod bilgisayarda kullanılan bir dil kullanmadan genele hitap edecek kağıt üstünde bir dille yazmak. Yani programın teorisi diyelim, ondan sonra sen onu alır istediğin dile çevirirsin. Yani terimsel konuşursak syntax derdi yoktur. Ondan dedim d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 ama işte bizim calışan bi program göstermemiz lazım izleyiciye yanı monitorde takır takır aşağı inen pseudokod görürsek malca olur biraz. bu arada senaryoya sahnelere dair hiç bişi bilmeden ayzıyorum ben ama ossun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 e tabi pseudokod bilgisayar ekranına yazılmaz d: amma velakin böyle bir kodu son aşamaya kadar taşımak da zor olay="psikopatlık" dediğin zaman sadece string cinsinden bir objeyi "psikopatlık" kelimesine eşitlemiş oluyorsun mesela. Ondan sonra o olay stringi değiştiği zaman neler oluyor falan filan onları da göstermek lazım. Ama tabi azcık bi iki parça göstercem diyorsan bazı kısımları flu bırakılabilir misal bu arkadaşın yazdığı gibi sadece bu kısımları yazarsın hehe sonrada başka bir if döngüsünün başını gösterirsin azcık devamını göstermezsin falan gibi düşündüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Hangisi daha kolay olur? Yani çok da sorun olmaz o, olmadı pseudokod halinde yazılıp "Şu anda hala tam çalışacak hale gelmedi ama üstünde çalışıyorum... " şeklinde bir replik ekliyip o sorunu ortadan kaldırabilirim tabii ama daha mı zor normal bir program dilinde yazmak? Biri bana bilgi verebilir mi konu hakkında ya:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 ya dedim ya öyle sahnelik bir şeyse programın bir kısmını gösterirsin diğer kısmını göstermezsin sorun olacağını sanmıyorum d: olay = "psikopatlık" diyip de sadece o kısmını gösterebilirsin bir fikirdi pseudokod sadece çok da kritik değil d: bir de javayla daha eğlenceli olabilir tabi javada ilginç kontrol yapıları var çünkü try catch exceptionları gibi falan. penth daha iyi biliyodur ona pm at bence d: [ Mesaj 03 Haziran 2007, Pazar - 18:29 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 ardeth yapar bunu,ben güveniyorum.çok bo$ zamanı kalıyor,i$te o ara çıkarır bunu da arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Ardeth... ilgilenir misin böyle bir olayla :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Ardeth az önce bana mesaj attı aynen c/p liyorum said: @ 2007-06-03 20:43 [ duruyor ][ SiL ] [ Yanıtla ] [ Engelle ] Abı ben Antimodes'un şu iişne kafa yorıyım diyorum ama şimdi altından kalkamazsam ayıp olur. ya yaparım aslındada, bide ben bunun allahını yapaırm şeklinde şımarmak da istemiyorum topikte, napıyım ya bu aralar boşum staja kadarda zaten .... artık yorum sizin beyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 abi googledan bul bi kod, onu kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 lan noluyo yok öyle bi mesaj cüce kaşınma d: boş falan değilim lan ayrıca projem var sınavlarım var penth boş boş dolaşıyo isveçte hem o computer scienceci ben kendi halinde bir biyoinformatikçiyim aquila da var o da bilgisayar mühendisi bana mı kaldınız -_- hatta aktiftablet falan var o pek sevmiyo okulunu ama bunce sene öğrenmiştir elbet [ Mesaj 03 Haziran 2007, Pazar - 23:44 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 - exe ( )y; (kodlar) xy (beynini-zi yem (iş) siz //in- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 hmm demekki sonunda yapmamaya b@bs karar verdin ok np no problem kenk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 ne sonundası be -_-; bu tür oyunlarla paticik insanlarını kandıramazsın mesajın gramer hatalarından belli zaten bana ait olmadığı d: [ Mesaj 03 Haziran 2007, Pazar - 23:50 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 comment yazmayan ( //asdasd) programcılardan bişi çıkmaz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 roman gibi comment yazarım ben DOH! [ Mesaj 04 Haziran 2007, Pazartesi - 00:05 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Bak benı kızdırma Ardeth, taaa icq dan kalma loglardan düne kadarki bütün logları dökerim buraya kim ne gramer hatası yapmış anlaşılır. Antimodes istersen basic masic yazarım ben bişiler ama uymaz gibi duruma pek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar